Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 20: Arsenal (A) / ned 29.12.2019 15:00h

Istaknuti odgovori

Ako budu igrali sa odbranom kakva je igrala u zadnjih nekoliko utakmica, imamo velike šanse. Van stroja su im oba desna i oba lijeva beka, te su primorani da na te pozicije stavljaju Saku i Maitland-Nilesa. Naravno, neće to biti prvi put da napadamo na Maitland-Nilesa, ali sada su oba beka defanzivno kritična. Nema Ceballosa, tako da bi trebao ponovo da igra Ozil, igrač koji ne trči i ne igra odbranu. Napad je zastrašujući na papiru, o tome ne treba trošiti riječi, ali se odavno nijedan njihov trener nije usudio da od starta izvede i Aubameyanga i Lacazettea i Pepea. Nisam siguran ni hoće li im igrati Sokratis, jedini štoper koji im liči na nešto, mada ni on nije nešto pretjerano pouzdan.

Što se nas tiče, nadam se da ćemo igrati staru 4-2-3-1 sa Mountom ili 4-3-3 da ih pregazimo na sredini sa Kovačićem, Kanteom i Jorginhom, što je koristio Lampard već u nekim utakmicama, npr. Liverpool, a na krilima 2 od 3 iz skupa {Willian, Mount, Pulišić}. Naprijed mora Abraham, nemamo druge opcije, a nazad bih volio vidjeti Jamesa, previše je naporan ovaj period da bi nam Azpilicueta igrao na svakoj utakmici. Nazad priželjkujem taj tandem Tomori-Rudiger, lijevo onda Emerson, jer je bolji od Alonsa u ovoj formaciji.

U utakmicu bismo mogli ući kao petoplasirani i pojavio bi se određeni pritisak na nama. Još jedan razlog da se stvori pritisak je činjenica da gostujemo velikom gradskom rivalu. Razlog za nepotrebno opuštanje bi moglo biti to što Arsenal nije u stanju nikoga da pobijedi već dugo. U ovom mjesecu imamo tu tendenciju da gubimo od ekipa koje su u kanalu. Bournemouth je pobijedio nas nakon serije poraza. pa kasnije nastavio da gubi. West Ham je također dobio nas nakon serije poraza, pa nastavio da gubi. Everton se doduše digao, ali se sve to desilo nakon pobjede nad nama. Nadam se da to neće vrijediti i za Arsenal, jer ovo je ipak nešto drugačije.

Lampard ima novi ispit, nakon Tottenhama smo ponovo protiv gradskog rivala primorani da branimo mjesto u top4. Nekako prognoziram neriješeno, ali to nije rezultat koji bi me zadovoljio bez obzira na to što se desi. Mislim da moramo iskoristiti to da su nama svi igrači zdravi, koliko-toliko, a oni imaju toliko hendikepa u svakako očajnoj odbrani.

United nam prisao na bod, Wolves na dva, Spursi ma 2, SHEFILD NA 2...

Moramo ovo dobiti i napraviti malo prostora za disanje. Jedva cekam utakmicu ocekujem neku golejadu.
Ona pobjeda protiv Tottenhama s ovom formacijom i postavkom je nesto najgore sto se moglo desiti dugorocno.

Ovo kako su poceli protiv Arsenala, cim vidim pristup i taktiku sve mi je jasno.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

I meni nije jasno čemu sada forsiranje te formacije zbog one jedne pobjede
Ma klasicne menadzerske gluparije. Ovo je svaki trener kojeg smo ikad imali uradio. Jednom prodje pa kontaju svaki put ce. Ne znam sto, ali mislio sam da je Lampard ipak drugaciji po tom pitanju. Da li on slusa Jodya ili koga vec, ne znam ali ovo je brate lose. Arsenal nas ubija zasad, ljudi odigravaju petom, duple pasove neke a nasi ne mogu da se sastave s utakmicom. Ako se ovako nastavi moglo bi i trpanje biti. Jbt sredina nam najjaci dio tima a nama jebani Zouma koji nema dvije ciste u nogama kreira igru
Ma ovo je uzas, ova formacija sa glupim bekovima i jos glupljim igracima pozadi nece nista doprinijeti, ona pobjeda protiv Totenhama nije nikakva magija nego los dan Totenhema, ovo je dokaz da dvije utakmice nismo napravili nista.

Igra Celsija u prvom poluvremenu je __________________________________ ? dopuni crticu.

Ja stvarno ne znam sta da napisem.

Ne mogu da vjerujem da nasi ne mogu probiti Saku i Maitland-Nilesa. I ovaj Abraham kurton obicni nista ne moze, Mount vec mjesecima prelos, odbrana standardno losa.... ovo ne vodi nigdje.
Ne znam više što bih mislio, nisam više ni sam pametan, uglavnom očito je kako nije dobro.
Nemam niti neku ideju kako popraviti, kada su svi loši trenutno

Imaš nasuprot sebe AINSLEYA MAITLANDA NILESA koji je krilo, BUKAYA SAKU koji je krilo i ima 17 godina, DAVIDA LUIZA kojeg Watford pravi smiješnim i SKHODRANA MUSTAFIJA kojeg pravi smiješnim ko stigne i ti ne napadneš njih nijednom u poluvremenu. Nisi se doveo u situaciju da ih napadneš jer ne možeš da prevedeš loptu na protivničku polovinu. Što je najgore, ne vidim kako se ovo može popraviti, osim da nam oni poklone golove. Treba im pustiti prvo poluvrijeme protiv Leicestera da vide kako su znali igrati ne tako davno i kakav pressing sad trebaju da naprave. A to što je taktika promašena i što ćemo potrošiti 3 izmjene samo na to da postava izgleda kako treba, to da ne spominjem. Ne mogu Tomori i Kante da nam budu glavni krilni igrači.

Ovo je stvarno negledljivo.
Sarri vrati se sve ti je oprosteno!!!

Nemoj mi brate tog pusaca navlaciti, ako Boga znas.

Nemoj mi brate tog pusaca navlaciti, ako Boga znas.

Ma zajebajem se ali ovo zadnja 2 mjeseca je stvarno zabrinjavajuce.
E ovog Tarika ni ja ne znam, na hajr i na dobro.
Jorginho je jebena igracina, ali ovaj preokret ne mijenja nista i dalje sam misljenja da ona formacija sa pocetka je promasaj.
Ne znam ko je manje zasluzio pobjedu od ove dvije ekipe danas. Da li Arsenal koji se nakon gola povukao i cekao kontre koje nije docekao? Ili možda Chelsea koji nije stvorio apsolutno nijednu ozbiljnu priliku, koji nije imao recept za probiti bunker Arsenala?

Okej pobjeda, tri boda, super odmakli malo rivalima za TOP 4.Ali kakva ne ovo igra??? Ni glave, ni repa. Nicega nema u nasoj igri vec mjesec ipo dana. Ovako se necemo dugo provlaciti.

Emerson, Tomori, Kante, Mount, Azpi... danasnje partije nisu u rangu Championshipa. Da dobro ste procitali Kante. Covjek je najbolji na svojoj poziciji ali je kod nas trenutno ne igra. Milion lopti je prodao, (ne samo danas). Svaka cast Lampsu od Kantea je napravio prosjecnog igraca i morat ce nesto poraditi na tome.

Ima jos mnogo toga ali da se malo smire strasti.

Sta je sad hejteri, cutimo aa ? :D

Salim se naravno.

Sta znam, nismo odigrali nista specijalno, a pobedili. Jeste da je drugo poluvreme bilo bolje, pre svega jer se Arsenal povukao a i nasi su pokazali malo vise zelje nego obicno.

Zorzinjo koji je odigrao na nekih 40% onoga sto moze je bio mozda i najbitniji faktor kod nas. Uzeo je neke lopte na sredini, kreirao igru i rukama i nogama.. Isplatilo se sto smo krenuli napred.

Lampti sasvim odlicno odigrao, imao decko zelju da se pokaze, to je najbitnije. 

Ako je prvi preokret u sezoni, nek je protiv Arsenala. Ne moze sladje od ovoga.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.