Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: Arsenal (H) [18.8 @ 18:30 ]

Istaknuti odgovori

Drugo kolo Premier lige donosi nam londonski derbi... Neki novi Arsenal protiv nekog novog Celsija.Emery vs Sarri. Morata vs Obamejang. Ko ce izaci iz ovih duela kao pobjednik? U prvom kolu Arsenal je izgledao veoma blijedo protiv Sitija,gotovo nemocno.Da li ce popraviti taj utisak ? Ili ce Sarrijevi puleni koji su takodje odigrali skroman mec, ubaciti u vecu brzinu i vec na samom startu sampionata staviti mnogima do znanja da se  Celsi ponovo vraca u trku za sampionski pehar.

Arsenal sa Stamford Bridge-a nije odnio sva tri boda vec sedam godina.A u poslednjih pet medjusobnih duela imamo 4 remija i jedan trijumf Arsenala.... Da li ce Kovacic zasijati na debiju? Da li cemo vidjeti malog ODoia? Ili ce se nasi zivci trositi na Wiliana...Odgovor na sve to saznacemo u subotu od 18casova i 30 minuta.LONDON IS BLUE!!!

Sarrri rekao na presici da Kovacic moze odigrati mozda 30 min, tako da ce biti na klupi. Isto tako je rekao i za ostale igace sa SP-a, misli da nisu spremni jos, svi osim Kantea. Tako da vjerojatno opet isti sastav kao u 1. kolu
Dosta nas je karao Arsenal zadnje dvije godine pod Conteom. Vrijeme je da se okrene kolo srece. Treba od prve minute napasti.
Nije bas da nam nesto ide protiv arsenala u zadnje vrijeme.. Ne treba nas zavaravat utakmica sa cityjem, nismo mi ni blizu njih.. Rekao bih da su nam sanse podjednake, oni su prosli pune pripreme i trebali bi biti spremniji. Nadam se najboljem, ali bez hazarda ne znam bas kako ce to izgledati prema naprijed

identičan sastav kao u proÅ¡lom kolu 

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1030839234779742209

Ne zna se koji nam je bek losiji, Azpilicueta ko baba, definitivno nije za ovu formaciju, izbijo je loptu u aut 10 puta.

Na kraju trebamo biti zadovoljni sa 2:2 na poluvremenu, a tako je dobro krenulo.

Sve u zivotu sto lijepo krene lose se zavrsi.JBG.

Javno se posipam pepelom.

Kovačić vanserijska utakmica, vjerojatno se ni on ne sjeća kad je od pionira bio ovako dominantan.

Ako zadrži konstantu ovakvih utakmica imamo novog Lamparda.

Javno se posipam pepelom.

Kovačić vanserijska utakmica, vjerojatno se ni on ne sjeća kad je od pionira bio ovako dominantan.
Ako zadrži konstantu ovakvih utakmica imamo novog Lamparda.

A koje ti prelaze imas ljudino hahahah

Polako, do jucer ti je bilo boljih igraca u hrvatskoj ligi od njega a danas je novi Lampard.

Inace dobra pobjeda na kraju, mada moram reci da mi je totalno neshvatljivo sta je Arsenal uradio u drugom poluvremenu i zasto su se onoliko povukli kad su nas imali na konopcima krajem prvog.

Ima tu jos dosta falinki, neki igraci ne razumiju uloge i grijese. Jorginho je danas defanzivno ocajan bio. Luiz i Rüdiger su kucajuca bomba, sa njima ce biti cirkus svaku utakmicu. Srecom imamo 6 bodova na konto. Napad je ok bio, cak i Morata zabio.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Da rezimiram utakmicu.

Prvo poluvrijeme prvih 30-tak minuta daleko bolji protivnik. Iako je Auba imao onu 100% priliku imali smo potpuno kontrolu i u pojedinim trenucima igraci Arsenala nisu mogli izaci na kraj sa nasim visokim presingom. Da li je poslije doslo do umora ili se mislilo "lahko cemo", ne znam ali toliko propusta u zadnjoj liniji za samo 15. minuta nisam dugo vidio od jedne ekipe. Sreca pa ostade samo 2:2.

U drugom poluvremenu apsolutno kontrola utakmice, na BT Sportu je u jednom trenutku pisalo 82:18 posjed lopte. Kada se sve sagleda, ljudi nam u drugom nisu prisli 16m ali skoro pa nikako, bukvalno. Ulazak Hazarda i Kovacica je bio kljucan jer su igraci Arsenala stojali u dobokom bloku i obojica su imali prostora za igru i ono sto najbolje znaju a to je kada imaju loptu u nogama.

Za sada ovo djeluje veoma dobro, ali odbrana mora mnogo bolje. Vjerujem da i hoce vremenom jer je ovo za njih takodjer sve novo, ovako stojati visoko moras biti stalno fokusiran, koncentrisan maksimalno jer i minimalna greska dovodi do prilike za protivnika.

Sarri vidi potencijal ove ekipe ali joj je potrebno jos samo malo vremena da dostigne svoj zenit, zato je i rekao da misli da cemo za 2 mjeseca biti izuzetno dobra ekipa.

Pohvale za sve.

Meni odbrana ne ulijeva sigurnost nikako, cak je i golman nesiguran ispusta lopte bezveze. Naprijed to izgleda dobro za sada, za mene je danas Pedro bio nas najbolji igrac.

Kante naprijed i sa strane je zločin protiv takvog igrača a i nas navijača, ipak kada su Eden i Kova ušli to se pretvorilo u čistu dominaciju, ali krenimo od dobroga, napad je vrh, nema više bezidejnog zabijanja u obranu protivnika i dodavanja u krug dok se ne izgubi lopta već se s kvalitetnijom vezom teži proigrati

obrana loša Kepa nesiguran, mislim da je bio glavom 100% da bi barem jedan gol uhvatio kao i greška koja nije kažnjena u drugom pol što je zapravo sve što je Arsenal napravio, Kovačić(pasovi 43/100% piše sada na bt sportu), Barkley i Jorginho su odlični i mislim da svi možemo komotno reći da tu nema mjesta za Fabregasa ako se ne digne značajnije, Kante slab ali mislim da je to primarno greška trenera ako već hoće Jorginha u sredini neka igra 4-2-3-1 i nek ostavi i Kantea tamo jer u napadu više smeta svojim promašajima nego šta drugo, Pedro je pokazao malo života ali previše neenergičnih šuteva ali bolje i nabit loptu nego izgubiti u kontru pa ajd, Willian 0, nevidljiv

uglavnom ako uspijemo dominirati sredinom kako spada cijelu sezonu mislim da je top 4 zagarantiran a za titulu će trebati malo sigurnosti u obrani, sve u svemu zadovoljan, pogotovo ako se uzme u obzir da je Sarri puno kraće na klupi od Emerya ovako dobra predstava protiv direktnog konkurenta je odličan start sezone

Kad vec oni na terenu nisu, nadam se da Sari jeste video da kriminalno lose branimo povratne lopte. Nasi se uglavnom komcentrisu na prvu stativu, a niko ne prati igrace koji utrcavaju iz drugog plana.
Kod oba gola si i Mkhtarjan i Ivobi bili potpuno bez bloka.
Nije samo zadnja linija problem u fazi odbrane vec i srednji red koji ih istavlja na vetrometini. Arsenal nas je nas sablon resavao kao i mi njih tako da su se oba trenera posle prilagodila pa je bilo zatvorenine drugo poluvreme. 1 spic aresanala i nasih 5 idu na njega a pozadi 2 igraca sama i to se desavalo nekoliko puta. Ne mogu da shvatim. Veliki razmak izmedju igraca u odbrani bas su lose sinhronizovani. Bas bas ne mogu da drze liniju i to mora pod hitno da se promeni.
Da, nije problem samo u stoperima, nego u cijeloj ekipi sto je sarri i naglasio. Moramo se kao cjelina bolje braniti tj izlazit u pritisak.
Bice to vremenom samo jos bolje. Napadacima je mozda u ovom novom napadacki orjentisanom sistemu lakse i bolje ali je za odbrambene igrace mnogo teze i zahtjevnije.

Ukoliko protivnik probije nas presing oni ostaju na velikom prostoru i tesko je u takvim okolnostima svaki put reagovati uspjesno.

Koncentracija i citanje igre su od krucijalne vaznosti a to ce se vremenom i treniranjem poboljsati tako da ce i oni biti samo bolji.

Napad je ok, stvara se ogroman broj prilika tako da u tom pogledu ne trebamo brinuti vec samo se zavaliti u fotelju i uzivati u utakmicama.
Sve je to ok, ali kad vodis 2:0 i nema potrebe da se jurca u presing konstantno. Ono sto se desavalo krajem poluvremena je zabrinjavajuce jer se ekipa nije branila kolektivno. To se ne smije desavati, da ti jedan Arsenal stvara zicere kad se sjeti i doslovno na isti fazon svaki put. I na 1:0 prije Moratinog gola je Auba promasio mrtvu sansu.

Odbrana je sastavni dio igre, pogotovo kad se zonski dobro zatvara pa onda mozes s nekoliko igraca istrcati u kontranapad. Ako ce igraci htjeti samo igrati u posjedu s loptom i kad smo ofanzivno onda cemo itekako imati probleme. Na ovome se mora jos dosta raditi jer ce biti utakmica gdje cemo se tako "odmarati" od konstantnog presinga na protivnicku odbranu. Ne kazem povuci se svi u nasih 16 ali stati do centra i tu pritiskati igrace na lopti.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Naravno, poenta citavog posta i jeste u radu i vjezbanju. Kao i sve drugo u zivotu, rad rad i samo rad. Nista se ne moze postici samo od sebe.

Nje Sarri glup covjek, vidio je sigurno u kojem grmu lezi zec. U drugom povremenu je odigrao upravo drugacije, stali smo na loptu i nismo mahnito jurili ka golu.

Na isti fazon su nam mogli dati cista gola, medjutim zabili su ga samo jednom onaj sut Iwobija, dok su prethodna dva bili promasaju Aube i Mikhtaryana, Bog sami zna kako su uspjeli ono promasiti.

Moze se igrati i odbrana dobro, vidjelo se to u drugom poluvremenu, sastavili smo se malo nazad, presing im nije prolazio, nisu nam mogli prici. Treba u sredini uigrati Kantea i Jorginha, Kante moze istrcati malo naprijed ali njegov sut i bilo sta u fazi napada je veoma tanko. On treba sa stvara prostor za Jorginha, igra tu na sredini sa njim dok ove lopte u prostor mogu ispratiti Kova, Barkley, RLC sto se veznjaka tice.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.