Jump to content

Matchday 23: Liverpool - Chelsea (31.1., uto. 21:00)


Kun Aguer0

Recommended Posts

  • Postova 128
  • Otvorena
  • Posljednji odgovor

Forumaši sa najviše postova

“I don’t know exactly [if he will be involved]. Ray Haughan and the team management did an outstanding job to bring him back as soon as possible. He is now on his way and that is good.

“We thought it would be possible yesterday, we had the plane there, but he was not allowed to go in the plane so we had to wait. Now it is all good and he will be here tonight at some point, then we will have to see.

“I spoke to him, it’s all good so far, but of course he will be in tomorrow morning and then we have to make a decision. In this moment, I have no idea – I have to look into his eyes and see whatever is possible with him and then make a decision.”


Mane ne da nije trenirao sa ekipom nego se još nije ni vratio u Englesku, trebao bi večeras izbiti :D

Clyne već neko vrijeme ima tu povredu, ako nije trenirao nadati se da neće ni igrati, naravno važan igrač za Liverpool.
Link to comment
Share on other sites

kako ne, ne znam dal ste gledali pre par dana protiv Sautemptona, Å¡ta je Redmond radio onom malom Arnoldu 2gwb921.gif

no, ne treba se radovati unapred, vratio se onaj mali Gomez koji je ok, može Klop da prebaci Milnera na desnu stranu sad 

mada neki crv u meni se nada da će Klop biti lud kao i inače i krenuti sa klincem naspram Azara 

 

baÅ¡ je Liverpul u kanala iz svakog ugla gledano, em imaju utakmica viÅ¡e od nas, povrede ih sabile a i ovi Å¡to su se vratili nisu dovoljno spremni minzdr.gif

 

treba se upucat u noge ako ovde izgubimo Just_Cuz_15.gif i to piÅ¡em bez nekog podcenjivanja Liverpula 

Link to comment
Share on other sites

Ne ocekujem lak mec, nikako. Liverpulu silno treba pobeda jer pocinju da gube kontinuitet a krv u vene najbolje vraca skalp lidera tabele.
Celsi je u bodovnoj ali i psiholoskoj prednosti i nema potrebu da ide u mec glavom kroz zid, dok ocekujem da Klop od starta krene sa pritiskom i da u prvih pola sata budu najopasniji jer bi sa ranim vodjstvom i na krilima navijaca imali najvece sanse da ostave bodove u kuci.
Naravno pita se i Celsi tj Konte. Moze da postuje tradociju prethodnika te da postavi jaku defanzivu i napada brzom tranzicijom i kontrama, i da se nada da ce sve proci kako treba, ili da se ponese sampionski, uzme utakmicu u svoje ruke i bude taj koji ce se pitati o ishodu.
Licno preferiram drugu opciju, posebno sto Celsi ima kvalitet da nagazi, nadigra i dobije Liverpul, a i zbog toga sto mi je vec preko glave da gledam svaki derbi odigran na isti fazon. Dakle skupiti muda, odigrati kako dolikuje ekipi koja zeli titulu, i ne pustati protivniku da ti odredjuje sudbinu.
Jer kada lider trke pusta one iza njega da diktiraju tempo, na kraju bude i prestignut.
Link to comment
Share on other sites

Sta li ce se pricati kad ih izjebemo hoce li i dalje biti opasan protivnik ? :D

Ako ih pobjedimo diablo veceras, ja se povlacim iz diskusije koju smo vodili oko Liverpula. Sta ako oni nas pobjede? :D

 

Sto se tice same utakmice, siguran sam da ce Liverpul biti ekipa koja ce diktirati tempu (imati velik posjed) a mi cemo situaciju vrebati iz kontra napada. Prosto sam ubjedjen u to, osim ako oni ne povedu u samom startu utakmice pa mi bude morali juriti rezultat. 
Medjutim, to ne znaci da je kukavicka igra. Dobro, ne bih ni ja volio da kao sa Murinjom igramo double decker, ali kvalitetna igra na kontra napad moze biti mnogo vece i ubojitije oruzje od igranja na posjed. 

Liverpul u zadnje vrijeme bukvalno ne zna sta ce s loptom u nogama, igraci su im limitirani i u toj postavci oni nemaju mnogo rjesenja. Upravo zbog toga ne smijemo se puno prema zaljetati naprijed jer ce im to dati vise prostora prema nasem golu, i tu se njihova nekreativnost kompenzuje sa rijedjim brojem igraca u nasoj polovini. S obzirom da puno trce, u toj situaciji bi se moglo vrlo lahko desiti da nas brojcano nadjacaju u nekoj kontri pri presjecanju pasa, i tu smo jebani.

Treba igrati strpljivo, ne skroz zatvoreno kao pod Muirnjom, ali igrati pametno i strpljivo, ne bjezati od situacija da i mi njih nekad pritisnemo na njihovoj polovini kada se za to ukaze prilika. Samo hrabro i u kost, ali i pametno i mislim da ih mozemo pobjediti u po Anfilda.
 

 

 

CONTE:

 

'Whenever they play at Anfield Road it's very difficult for other teams. I think we'll have a great difficulty to face against them because when you arrive after three defeats they are very angry.

'We know football. We know this type of situation and for sure we must pay great attention. After three defeats a team are very dangerous.'

'We are growing and improving a lot. We have a good confidence. I think it will be more difficult for Liverpool if you compare the game at Stamford Bridge to now at Anfield.’

We have to play our football and we'll try to play with good intensity, great attention and we'll see what happens.'

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ovo večeras nam je 70. susret sa Liverpoolom u eri Premiershipa(od'92). Niko drugi nije odigro više duela

 

Nisu li skoro opet odigrali Liver i United, trebalo bi i oni da imaju 70 utakmica, kao i svi timovi koji nisu ispali iz lige međusobno.

Link to comment
Share on other sites

Nisu li skoro opet odigrali Liver i United, trebalo bi i oni da imaju 70 utakmica, kao i svi timovi koji nisu ispali iz lige međusobno.

Vjerovatno misli na sva takmičenja, kad se sjetim pod Mourinhom jebte igrali smo po 5 puta po sezoni s njima :D


Mane igra večeras

 

3CB0E07D00000578-0-image-a-37_1485871108

Link to comment
Share on other sites

Tačno se po ovome oko Manea vidi koliko je Liverpool u panici, pa čovjek je tek sinoć stigao iz Gabona i mora igrati, dok su ostali klubovi nisu koristili igrače sa AKN iako su stigli ranije od Manea. Na kraju krajeva ako će umorni Mane odlučiti utakmicu onda ga jebi :D

Idemo samo hrabro.
Link to comment
Share on other sites

Realno, to im je mozda najveca sansa da nas dobiju. Mane protiv Alonsa i Cahilla, mislim da vam je jasno zasto su toliko zapeli da ga vrate sto prije. Pa njega je avion vjerovatno cekao cim su vidjeli da ide tekma Senegala na penale :D

Svakako od ovako grogiranog protivnika ne smijemo izgubiti, prije mjesec dana nije tako bilo ali okolnosti su se promijenile.

Link to comment
Share on other sites

Nisu li skoro opet odigrali Liver i United, trebalo bi i oni da imaju 70 utakmica, kao i svi timovi koji nisu ispali iz lige međusobno.

pogrešno sam se izrazio, riječ je naravno kao sto je Relo reko utakmicama u svim takmičenjima od '92./'93.
Link to comment
Share on other sites

Imam filing ako doÄ‘e do kiksa u ovoj utakmici da će i Arsenal uzeti bodove na Bridgeu. Digli su se. Za psihu ekipe ne bi bilo dobro ovdje kiksati. Remi bi dao nekakvu lažnu sigurnost, ali dugoročno ne bi valjalo. 

 

Mislim da će ova utakmica biti stvarno spektakl pogotovo zato jer je must win za obje ekipe. Ovdje će treneri donijeti prevagu prije svega. 

Link to comment
Share on other sites

Uh, teško prvo poluvrijeme, ekipa radi odličan posao u odbrani i prema naprijed akcije su jako brze i konkretnije od Liverpoolovog šetkanja oko gola.

 

Jedino sto mi se ne sviđa je što smo im previše loptu dali i previše su nas pritisli jer se vidjelo cim ih mi malo pritisnemo da se počnu gubiti te da su zreli za još koji gol u mreži.

 

Nadam se da ce sa Luizom biti sve ok te ako on ne moze nastaviti da ce uletiti Zouma.

 

 

AJMO MOMCIIIIIII

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...