Jump to content

Matchday 27: Southampton 1 - 2 Chelsea (27.02. sub) [3]


Whisper

  

4 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Eto gubimo nakon prvog poluvremena, greÅ¡ka Babe, primili gol, ne valja, ali ne mogu da shvatim Å¡ta je koji kurac sa trenerima, sa igračima sa ekipama??  Fudbal je jebena IGRA i samo IGRA, uzmeÅ¡ loptu dodaje se mlao, malo driblaÅ¡ ide naprijed da zabijeÅ¡ gol, ako je neko bolji od tebe nek te i pobjedi al pokuÅ¡aj, igraj kombinuj napadaj, al jok, samo neka defanziva, samo neka beskonačna dodavanja koa se na kraju zavrÅ¡e s pogreÅ¡kom, samo strah neki..

 

Pa da mi je vidjeti Chelsea da napada, da gleda da za Å¡to manje sekundi doÄ‘e u Å¡ansu za gol, da se Å¡uta, da se zabija, pa i ako se primi gol ili 2, nema veze ideÅ¡ da zabijeÅ¡ 3 ili 4 ili i viÅ¡e, a ne ovako 45 minuta hej igraÅ¡ neku igru i niÅ¡ta ne uradiÅ¡, svaÅ¡ta.. 

 

Kako me sve to muči, ne mogu opisati.

 

I da, ja bih vie volio da shoutboxa nema ili da bar forumaÅ¡i ne koriste ga stalno dok je utakmica u toku i poslije iste. Nema postova, kao da nema ni foruma.  Zar nebi bilo ljepÅ¡e da sada na poluvremenu svako svoju neku analizu, po koju riječ napiÅ¡e, poslije utakmice pogotovo, da se razvija kvalitetna rasprava, duže bi se i pisalo  i forum bi živio, a ovako sve na box, a forum mrtav.  Ne kažem da treba sad postove pisat "baba jebem ti majku kriv si"  ili "Costaaaaaaaaaaaaaaaaa" kada zabije gol, već o igri, utiscima, prijedlozima itd..  

Link to comment
Share on other sites

Toliko o pomacima u igri. Nije Koeman blesav trener, nizozemska škola kao i Hiddink, kuži njegove cake i ne možemo im ništa. Chelseajeva jedanaestorka je toliko nekvalitna da boli glava. Nema tu pomoći. Long je zadnji od kojeg bi očekivao da zabije, Romeu radi pošten posao u sredini. Ima Ward Prowse-a i Tadića na klupi da dovrše posao.....
Link to comment
Share on other sites

Samo ću reći:

 

Vidi se da više od 2 godine nismo uigrali ofanzivne akcije na treningu. :D kekekke

 

Naša igra prema naprijed je na silu i na individualni kvalitet. Malo širine, presporo lopta kruži, svaki igrač po nekoliko dodira mora imati i tu je ključ. Čim se protivnik zatvori i igra kvalitetno defanzivu mi smo u problemu. A da ne pričam kako smo potrošli prvih pola sata na defanzivu i naših 10 igrača iza lopte dok se Southamptonovi dodaju bez ikakvog pritiska. Zadnji put dobar presing napravili ima više od godinu dana.

Link to comment
Share on other sites

Nismo konkretni, to je problem. Ima smisla u akcijama i fino to djeluje, ali zastekamo uvijek tamo gdje je najbitnije. Eden je imao mozda 2 uspjesna driblinga, Targett mu uzima mjeru xD

Slazem se sa svime. Bas sam nesto ovako htio napisati.

Jos da dodam da su nam Gary i Ivanovic mozda i najbolji stoperski par ove sezone, po do sada prikazanom u ovih par utakmica. Nekako mi skroz sigurno izgledaju njih dvojica u paru.

Sent from my SM-G901F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ma vidim gdje je problem kod nas u obrani.

Prevelika rupa između veznjaka i zadnje linije. Obrana je relativno dobro postavljena, ali razvučeni smo, ne stiže se pokrivati sve u sredini kad nam uzmu loptu. Evo sada i Pellea. Koeman jednostavno posložio ekipu, dugi forovi prolaze, pasovi prolaze, na snagu nas lako drže, igraju na kontre u obrani znaju da na horuk idemo, kroz sredinu ne ide, preko krila ne ide.

Ajde, Fabregas ga dao
Link to comment
Share on other sites

Nećeš čampione, ne da veliki Guus poraza :D

 

Prvi put ove sezone u Premiershipu smo vezali 2 pobjede. Prvi put smo preokrenuli utakmicu i pobijedili ove sezone. Prvi put nakon dugo vremena smo u gornjem dijelu tabele.

 

Al smo se provukli ovdje, dosta loša utakmica, puno kompliciranja međutim zasluženo na kraju.

Link to comment
Share on other sites

Nismo u gornjem dijelu Wisey. Naime liga ima 20 klubova. Mi smo 11. Donji dio. Nemojmo se lagati. Ali da smo po prvi puta vezali dvije uzastopne pobjede to stoji.

Ok, nisam pogledao tabelu nego sam pisao kako je komentator rekao na NBC-u. Greška.

Link to comment
Share on other sites

Imali smo inicijativu, ali smo presporo igrali, pre pre presporo. Nigdje presinga, nigdje sprinta, samo sporo peglanje lopte, ali eto zahvaljujući Banetu dobismo. Nisam zadovoljan današnjom utakmicom, ali sam sretan zbog bodova (iako nam ne znače mnogo).

 

Idemo dalje, u utorak (čini mi se) nova utakmica, nadam se puno bolja igra, te ubjedljiva pobjeda. Pedro sigurno neće igrati, ali nadam se da će utakmica proći bez Oscara, jer zaista je grohnuo opasno.  Nek Guus igra 4 3 3, s Matićem, Mikelom, te Farbegasom u vezi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...