10. oktobar 2012.13 god. comment_82873 Jores Okore, 20o godisnji stoper Danskog Nordsjaellanda. Igrac u ciji smo se potencijal svi uverili u mecu LS izmedju njegovog tima i Chelsea-ja. [img]http://img.uefa.com/imgml/TP/players/14/2012/324x324/250020893.jpg[/img] Sky Sports je izdao zanimljiv clanak, u kome izmedju ostalog pise i o interesovanju Chelsea za ovog mladog igraca http://www1.skysports.com/football/news/11668/8153341/Nordsjaelland-defender-Jores-Okore-would-consider-moving-on-next-summer S obzirom na to da cemo imati prilike da ga jos jednom gledamo protiv nasih Lavova, mislim da vredi prodiskutovati o njemu. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82877 Ne vjerujem da iko ovdje može imati sasvim formirano miÅ¡ljenje o njemu kad ga nismo dovoljno gledali. ÄŒast onima koji možda jesu. Iskreno, smatram da je prelazak iz Danske direktno u Premiership preveliki korak za jednog mladog igraÄa koji igra na veoma odgovornoj poziciji (stoper), ali nikad se ne zna. Ono Å¡to smo imali priliku vidjeti protiv naÅ¡ih je bilo veoma dobro i obećavajuće. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82885 Kažu veliki navijaÄ Chelsea. Gledat ga u ligi prvaka svaku tekmu kako se drži protiv ostalih klubova i igraÄa. Ako je potrebno poslati ga u neki drugi klub na dodatno bruÅ¡enje Koliko sam vidio igraÄ koji ostavlja srce na terenu i nikada ne staje. S obzirom da ima 20 godina i ne bi trebao puno koÅ¡tati jako dobra investicija ako ga dovedemo Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82895 [quote name='Wisey' timestamp='1349887826' post='82877'] Ne vjerujem da iko ovdje može imati sasvim formirano miÅ¡ljenje o njemu kad ga nismo dovoljno gledali. ÄŒast onima koji možda jesu. [b]Iskreno, smatram da je prelazak iz Danske direktno u Premiership preveliki korak za jednog mladog igraÄa koji igra na veoma odgovornoj poziciji (stoper),[/b] ali nikad se ne zna. Ono Å¡to smo imali priliku vidjeti protiv naÅ¡ih je bilo veoma dobro i obećavajuće. [/quote] Ovo podebljano - veliki kiks u izjavi. John Obi Mikel je kao tinejdžer doÅ¡ao u Chelsea i to iz NorveÅ¡ke, igra na jako jako odgovornoj poziciji defanzivnog veznog. A za njega je bio zainteresiran i ManU. Tako da mislim da ovo nije Äudno ni neobiÄno. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82902 Nije mi baÅ¡ poznat,niti znam kako igra..ali ako se Chelsea interesira za njega oÄito je da neÅ¡to valja. Vidit ćemo ga u drugoj utakmici. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82903 DoÅ¡ao jest, ali zaigrao je tek dosta dosta kasnije. Koliko me sjećanje služi, Mikel je doÅ¡ao kao ofanzivni vezni igraÄ a Mourinho ga je htio pretvoriti u neÅ¡to sliÄno Makeleleu i time jednim dijelom uniÅ¡tio njegov potencijal. Mislim da je Obi mogao igrati joÅ¡ bolje nego Å¡to sada to radi, ali to je već neka druga pjesma. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82906 [quote name='Wisey' timestamp='1349890648' post='82903'] DoÅ¡ao jest, ali zaigrao je tek dosta dosta kasnije. Koliko me sjećanje služi, Mikel je doÅ¡ao kao ofanzivni vezni igraÄ a Mourinho ga je htio pretvoriti u neÅ¡to sliÄno Makeleleu i time jednim dijelom uniÅ¡tio njegov potencijal. Mislim da je Obi mogao igrati joÅ¡ bolje nego Å¡to sada to radi, ali to je već neka druga pjesma. [/quote] Hahaha, Mikel uopće nema ofenzivne sklonosti. ÄŒovjek nije joÅ¡ gola dao u službenoj tekmi za CFC. Mislim da ta priÄa ne drži vode, ali eto. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82908 protiv chelsea igrao sa zavijenom glavom i izvadio Äist gol mosesa, ako se dobro sećam. nije loÅ¡ al ko zna jel to to i jel treba to ipak ima se neÅ¡to sliÄno ako ne i bolje, pa se vuca po holandiji i Å¡vicarskoj na pozajmicama Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. Autor comment_82915 Malo podseca na legendarnog Marcela Desailly-a... Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82917 [quote name='Caeruleus' timestamp='1349891044' post='82906'] Hahaha, Mikel uopće nema ofenzivne sklonosti. ÄŒovjek nije joÅ¡ gola dao u službenoj tekmi za CFC. Mislim da ta priÄa ne drži vode, ali eto. [/quote] Nema zato Å¡to ih je 'ubio' Jose. Objasnio sam to već. Mikel je za Nigeriju jako Äesto igrao kao istureni veznjak, da li iza dvojice napadaÄa, da li u liniji s krilima ili Äak kao poluÅ¡pica. Kao mlad igraÄ on je igrao puno bliže golu, meÄ‘utim dolaskom u CFC desilo se to Å¡to se desilo. Sada je potpuno drugaÄiji sa razliÄitom ulogom. I da, zabio je dva gola (koliko se sjećam). Jedan ima i na Youtube. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82920 U onoj utakmici protiv nas se pokazao kao odliÄan stoper, ali složit ćemo se svi da na osnovu jedne utakmice ne možemo prosuditi objektivno kvalitete nekog igraÄa. Znam samo da je navijaÄ Chelseaja. Zaslužuje da ga se prati u ovoj Ligi prvaka pa [b]ako se pokaže dobar[/b] - zaÅ¡to ne? Kupimo ga i poÅ¡aljemo na neku ozbiljniju posudbu, u Championship po mogućnosti, a nakon toga tko zna. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. Autor comment_82922 [quote name='Wisey' timestamp='1349892932' post='82917'] Nema zato Å¡to ih je 'ubio' Jose. Objasnio sam to već. Mikel je za Nigeriju jako Äesto igrao kao istureni veznjak, da li iza dvojice napadaÄa, da li u liniji s krilima ili Äak kao poluÅ¡pica. Kao mlad igraÄ on je igrao puno bliže golu, meÄ‘utim dolaskom u CFC desilo se to Å¡to se desilo. Sada je potpuno drugaÄiji sa razliÄitom ulogom. I da, zabio je dva gola (koliko se sjećam). Jedan ima i na Youtube. [/quote] Brate, sve mogu da poverujem, ali da je nas Mikel bio ofanzivni veznjak... Pa nije njegov napadacki potencijal grip, pa ga mozes ubiti antibioticima... Tako nesto se ne moze zaboraviti. A za sve ove godine igranja medju Plavcima, nije pokazao niti jednu od karakteristika ofanzivnog veziste... Tehnika, dribling, sut, brzo kretanje s loptom.... Pitaj Boga zasto je on u reprezentaciji igrao AMf, ako je uopste i igrao, ali ako je nesto Jose uradio, vratio ga na poziciju koja odgovara njegovim kvalitetima, i napravio igraca od njega. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82938 [quote name='Whisper#2' timestamp='1349893853' post='82922'] Brate, sve mogu da poverujem, ali da je nas Mikel bio ofanzivni veznjak... Pa nije njegov napadacki potencijal grip, pa ga mozes ubiti antibioticima... Tako nesto se ne moze zaboraviti. A za sve ove godine igranja medju Plavcima, nije pokazao niti jednu od karakteristika ofanzivnog veziste... Tehnika, dribling, sut, brzo kretanje s loptom.... Pitaj Boga zasto je on u reprezentaciji igrao AMf, ako je uopste i igrao, ali ako je nesto Jose uradio, vratio ga na poziciju koja odgovara njegovim kvalitetima, i napravio igraca od njega. [/quote] http://www.youtube.com/watch?v=wcnhzvMdJFU http://www.youtube.com/watch?v=ElJCG10tBJM&feature=relmfu Ne moraÅ¡ mi vjerovati, ali znam ja Å¡ta priÄam. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82939 Po meni nepotrebna tema , jednu utakmicu smo ga gledali i odma kao zainteresovani . Pise li se nesto o igracima Batea , i oni su imali do sada 2 odlicne utakmice , da nismo i za njih zainteresovani ? Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. Autor comment_82942 [quote name='Blues_95' timestamp='1349896675' post='82939'] Po meni nepotrebna tema , jednu utakmicu smo ga gledali i odma kao zainteresovani . Pise li se nesto o igracima Batea , i oni su imali do sada 2 odlicne utakmice , da nismo i za njih zainteresovani ? [/quote] Sinko, Sky Sports se valjda bolje razume u ovo od tebe Ako hoces diskutuj kvalitetno s ostalima, ako neces - nemoj dzaba trositi slova. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82945 [quote name='Whisper#2' timestamp='1349896854' post='82942'] Sinko, Sky Sports se valjda bolje razume u ovo od tebe Ako hoces diskutuj kvalitetno s ostalima, ako neces - nemoj dzaba trositi slova. [/quote] Ja i ti po sto god hoces da on nece zavrsiti u Chelsea-u ??? Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. Autor comment_82952 [quote name='Blues_95' timestamp='1349896979' post='82945'] Ja i ti po sto god hoces da on nece zavrsiti u Chelsea-u ??? [/quote] To da li ce on zavrsiti u Chelsea-ju ili nece je sasvim druga tema.... Kad bi svaki za kojeg je klub bio zainteresovan potpisao imali bi 300 igraca. Interes je jedno - a potpisivanje igraca sasvim drugo. Prijavi
11. oktobar 2012.13 god. comment_82977 Vidjecemo kako se odvija situacija prije svega oko Brume, te Kalasa i Chalobaha, ako se planira davati sansa nekom od njih onda nema potrebe za Okoreom, a sto se tice njega, vidi se da je borben, eksplozivan a skauti ce ga ako uopste postoji interes sigurno pratiti u narednim utakmicama LS. Prijavi
13. juni 2013.13 god. comment_129419 aston villa uzela ovog mladca :hljeb: može tema pod katanac kao što rekoh hahah Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.