Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Jores Okore (Danska, 1992)

Istaknuti odgovori

Jores Okore, 20o godisnji stoper Danskog Nordsjaellanda. Igrac u ciji smo se potencijal svi uverili u mecu LS izmedju njegovog tima i Chelsea-ja.

[img]http://img.uefa.com/imgml/TP/players/14/2012/324x324/250020893.jpg[/img]

Sky Sports je izdao zanimljiv clanak, u kome izmedju ostalog pise i o interesovanju Chelsea za ovog mladog igraca

http://www1.skysports.com/football/news/11668/8153341/Nordsjaelland-defender-Jores-Okore-would-consider-moving-on-next-summer

S obzirom na to da cemo imati prilike da ga jos jednom gledamo protiv nasih Lavova, mislim da vredi prodiskutovati o njemu.
Ne vjerujem da iko ovdje može imati sasvim formirano mišljenje o njemu kad ga nismo dovoljno gledali. Čast onima koji možda jesu. Iskreno, smatram da je prelazak iz Danske direktno u Premiership preveliki korak za jednog mladog igrača koji igra na veoma odgovornoj poziciji (stoper), ali nikad se ne zna. Ono što smo imali priliku vidjeti protiv naših je bilo veoma dobro i obećavajuće.
Kažu veliki navijač Chelsea.

Gledat ga u ligi prvaka svaku tekmu kako se drži protiv ostalih klubova i igrača. Ako je potrebno poslati ga u neki drugi klub na dodatno brušenje

Koliko sam vidio igrač koji ostavlja srce na terenu i nikada ne staje. S obzirom da ima 20 godina i ne bi trebao puno koštati jako dobra investicija ako ga dovedemo
[quote name='Wisey' timestamp='1349887826' post='82877']
Ne vjerujem da iko ovdje može imati sasvim formirano mišljenje o njemu kad ga nismo dovoljno gledali. Čast onima koji možda jesu. [b]Iskreno, smatram da je prelazak iz Danske direktno u Premiership preveliki korak za jednog mladog igrača koji igra na veoma odgovornoj poziciji (stoper),[/b] ali nikad se ne zna. Ono što smo imali priliku vidjeti protiv naših je bilo veoma dobro i obećavajuće.
[/quote]

Ovo podebljano - veliki kiks u izjavi. John Obi Mikel je kao tinejdžer došao u Chelsea i to iz Norveške, igra na jako jako odgovornoj poziciji defanzivnog veznog. A za njega je bio zainteresiran i ManU. Tako da mislim da ovo nije čudno ni neobično.
Nije mi baš poznat,niti znam kako igra..ali ako se Chelsea interesira za njega očito je da nešto valja. Vidit ćemo ga u drugoj utakmici.
Došao jest, ali zaigrao je tek dosta dosta kasnije. Koliko me sjećanje služi, Mikel je došao kao ofanzivni vezni igrač a Mourinho ga je htio pretvoriti u nešto slično Makeleleu i time jednim dijelom uništio njegov potencijal. Mislim da je Obi mogao igrati još bolje nego što sada to radi, ali to je već neka druga pjesma.
[quote name='Wisey' timestamp='1349890648' post='82903']
Došao jest, ali zaigrao je tek dosta dosta kasnije. Koliko me sjećanje služi, Mikel je došao kao ofanzivni vezni igrač a Mourinho ga je htio pretvoriti u nešto slično Makeleleu i time jednim dijelom uništio njegov potencijal. Mislim da je Obi mogao igrati još bolje nego što sada to radi, ali to je već neka druga pjesma.
[/quote]

Hahaha, Mikel uopće nema ofenzivne sklonosti. Čovjek nije još gola dao u službenoj tekmi za CFC. Mislim da ta priča ne drži vode, ali eto.
protiv chelsea igrao sa zavijenom glavom i izvadio čist gol mosesa, ako se dobro sećam. nije loš al ko zna jel to to i jel treba to ipak ima se nešto slično ako ne i bolje, pa se vuca po holandiji i švicarskoj na pozajmicama
[quote name='Caeruleus' timestamp='1349891044' post='82906']
Hahaha, Mikel uopće nema ofenzivne sklonosti. Čovjek nije još gola dao u službenoj tekmi za CFC. Mislim da ta priča ne drži vode, ali eto.
[/quote]
Nema zato što ih je 'ubio' Jose. Objasnio sam to već. Mikel je za Nigeriju jako često igrao kao istureni veznjak, da li iza dvojice napadača, da li u liniji s krilima ili čak kao polušpica. Kao mlad igrač on je igrao puno bliže golu, međutim dolaskom u CFC desilo se to što se desilo. Sada je potpuno drugačiji sa različitom ulogom.
I da, zabio je dva gola (koliko se sjećam). Jedan ima i na Youtube.
U onoj utakmici protiv nas se pokazao kao odličan stoper, ali složit ćemo se svi da na osnovu jedne utakmice ne možemo prosuditi objektivno kvalitete nekog igrača. Znam samo da je navijač Chelseaja.

Zaslužuje da ga se prati u ovoj Ligi prvaka pa [b]ako se pokaže dobar[/b] - zašto ne? Kupimo ga i pošaljemo na neku ozbiljniju posudbu, u Championship po mogućnosti, a nakon toga tko zna.
  • Autor
[quote name='Wisey' timestamp='1349892932' post='82917']
Nema zato što ih je 'ubio' Jose. Objasnio sam to već. Mikel je za Nigeriju jako često igrao kao istureni veznjak, da li iza dvojice napadača, da li u liniji s krilima ili čak kao polušpica. Kao mlad igrač on je igrao puno bliže golu, međutim dolaskom u CFC desilo se to što se desilo. Sada je potpuno drugačiji sa različitom ulogom.
I da, zabio je dva gola (koliko se sjećam). Jedan ima i na Youtube.
[/quote]

Brate, sve mogu da poverujem, ali da je nas Mikel bio ofanzivni veznjak...
Pa nije njegov napadacki potencijal grip, pa ga mozes ubiti antibioticima... Tako nesto se ne moze zaboraviti.
A za sve ove godine igranja medju Plavcima, nije pokazao niti jednu od karakteristika ofanzivnog veziste... Tehnika, dribling, sut, brzo kretanje s loptom....
Pitaj Boga zasto je on u reprezentaciji igrao AMf, ako je uopste i igrao, ali ako je nesto Jose uradio, vratio ga na poziciju koja odgovara njegovim kvalitetima, i napravio igraca od njega.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1349893853' post='82922']
Brate, sve mogu da poverujem, ali da je nas Mikel bio ofanzivni veznjak...
Pa nije njegov napadacki potencijal grip, pa ga mozes ubiti antibioticima... Tako nesto se ne moze zaboraviti.
A za sve ove godine igranja medju Plavcima, nije pokazao niti jednu od karakteristika ofanzivnog veziste... Tehnika, dribling, sut, brzo kretanje s loptom....
Pitaj Boga zasto je on u reprezentaciji igrao AMf, ako je uopste i igrao, ali ako je nesto Jose uradio, vratio ga na poziciju koja odgovara njegovim kvalitetima, i napravio igraca od njega.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=wcnhzvMdJFU

http://www.youtube.com/watch?v=ElJCG10tBJM&feature=relmfu

Ne moraš mi vjerovati, ali znam ja šta pričam.
Po meni nepotrebna tema , jednu utakmicu smo ga gledali i odma kao zainteresovani .
Pise li se nesto o igracima Batea , i oni su imali do sada 2 odlicne utakmice , da nismo i za njih zainteresovani ?
  • Autor
[quote name='Blues_95' timestamp='1349896675' post='82939']
Po meni nepotrebna tema , jednu utakmicu smo ga gledali i odma kao zainteresovani .
Pise li se nesto o igracima Batea , i oni su imali do sada 2 odlicne utakmice , da nismo i za njih zainteresovani ?
[/quote]

Sinko, Sky Sports se valjda bolje razume u ovo od tebe ;)

Ako hoces diskutuj kvalitetno s ostalima, ako neces - nemoj dzaba trositi slova.
[quote name='Whisper#2' timestamp='1349896854' post='82942']
Sinko, Sky Sports se valjda bolje razume u ovo od tebe ;)

Ako hoces diskutuj kvalitetno s ostalima, ako neces - nemoj dzaba trositi slova.
[/quote]
Ja i ti po sto god hoces da on nece zavrsiti u Chelsea-u ???
  • Autor
[quote name='Blues_95' timestamp='1349896979' post='82945']
Ja i ti po sto god hoces da on nece zavrsiti u Chelsea-u ???
[/quote]

To da li ce on zavrsiti u Chelsea-ju ili nece je sasvim druga tema.... Kad bi svaki za kojeg je klub bio zainteresovan potpisao imali bi 300 igraca.
Interes je jedno - a potpisivanje igraca sasvim drugo.
Vidjecemo kako se odvija situacija prije svega oko Brume, te Kalasa i Chalobaha, ako se planira davati sansa nekom od njih onda nema potrebe za Okoreom, a sto se tice njega, vidi se da je borben, eksplozivan a skauti ce ga ako uopste postoji interes sigurno pratiti u narednim utakmicama LS.
  • 7 mjeseci kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.