26. juni 2012.14 god. comment_61274 [img]http://postmatchplaymaker.files.wordpress.com/2012/01/mateja-kezman_1215158c.jpg[/img] Puno ime: Mateja Kežman Nadimak: Batman Visina: 182cm Rođen: 12.04.1979. Pozicija: Napada� Klubovi: Zemun, Radni�ki, Loznica, Sartid Smederevo, Partizan, PSV, Chelsea, Atletiko Madrid, Fenerbache, Paris Saint-Germain, Zenit St. Petersburg, South China, BATE Borisov, South China (i dalje tu igra) U Chelsea došao 2004. za 5.3 miliona funti. Uzeo je broj 9 od prethodnika Jimmy Floyd Hasselbainka, koji je otišao u Midlsbro. U ligi je odigrao 24 utakmice i postigao 4 gola. Prvi gol u Premier Ligi je postigao u decembru 2004. godine iz penala u 90+ minuti, utakmica je završena rezultatom 4:0 za Chelsea. Drugi gol u ligi je došao 11. 03. 2005. godine u pobedi od 3-1 nad Norwichom. Prvi ikad gol ikad za Chelsea dao je Carling Cupu protiv West Hama (Oktobar 2004) Na kraju je na svom kontu imao ukupno 7 golova. Otišao je u Atletiko Madrid 2005. godine. 2011. godine Kežman je rekao da je najbolje vreme proveo u Chelseaju (od svih klubova gde je igrao) iako nije zadovoljio o�ekivanja: - Chelsea je najbolja stvar u mojoj karijeri. To je bio preokret u mojoj karijeri. Život i fudbal u Londonu nikad neću zaboraviti. Ne znam da li sam napravio grešku što sam otišao tako brzo. Možda i jesam pogrešio, ali ne žalim - jer uvek verujem u svoje odluke. Ali transfer u Chelsea je ostvario sve moje snove - igranje na najvišem nivou. To je najbolja stvar koja mi se ikad desila. Možda sam mogao ostaviti dublji utisak i da me više pamte na Stamford Bridgeu, ali ne žalim ni zbog �ega. Prijavi
26. juni 2012.14 god. comment_61301 Uvjek mi je bio drag i fino je igrao u Chesea-u i kao što je sam rekao mogao je više... Prijavi
26. juni 2012.14 god. comment_61319 Dosao, vidio Stamforda i otisao. Nije los igrac ali nista pretjerano nije pokazao. Prijavi
27. juni 2012.14 god. comment_61395 Dobar je Kežman bio jedno vrijeme, baš dobar. Ali je onda pao u formi i otišao. Prijavi
27. juni 2012.14 god. comment_61465 Juce je na sportklubu bila utakmica cfc-new castle utd 4-0. U toj utakmici je kezman prvi put dao gol za cfc,iz penala kao pirlo Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 Prijavi
27. juni 2012.14 god. comment_61480 Zao mi je sto nije ostao duze, bas sam ga gotivio tu jednu sezonu iako se nije bas nesto posebno pokazao ! Poslije je postao "fudbalska kurva", od kluba do kluba Prijavi
27. juni 2012.14 god. Autor comment_61488 [quote name='Cleo' timestamp='1340805359' post='61465'] Juce je na sportklubu bila utakmica cfc-new castle utd 4-0. U toj utakmici je kezman prvi put dao gol za cfc,iz penala kao pirlo Sent from my HTC One X using Tapatalk 2 [/quote] Sećam se te utakmice. I ja sam to gledao na SportKlubu+ , to me i podsetilo da napravim temu. To mu je bio prvi gol u Ligi za Chelsea, i Mourinho je insistirao da Kežman izvede taj penal. Drogba (ušao na HT) je uzeo loptu, ali se Mou derao ko konj da Kežman izvede. A golove su dali Drogba, Robben, Kežman i Lampard. Terryjev gol je poništen zbog ofsajda, Lampard izvrsno asistirao. Gudjohnsen promašio 1 na 1 u prvom poluvremenu, i izašao je poluvremenu ušao Drogba i dao gol. :) Prijavi
27. juni 2012.14 god. comment_61503 Jedan od najobiÄnijih, ja ih zovem tako, 'Å¡etaÄa' u ranoj Romanovoj eri. ZnaÄi proÅ¡etao kroz klub i nestao. Razvaljivao tad u holandskoj ligi ali po dolasku na Otok izgubio se. Prijavi
27. juni 2012.14 god. Autor comment_61508 U Holandiji (PSV) u 122 nastupa dao je 105 golova. ViÅ¡e nego maestralno, Äudi me Å¡to nije uspio pogaÄ‘ati u Chelsea. Samo 7 golova... Prijavi
2. juli 2012.14 god. comment_62401 [quote name='Wisey' timestamp='1340812239' post='61503'] Jedan od najobiÄnijih, ja ih zovem tako, 'Å¡etaÄa' u [b]ranoj Romanovoj eri[/b]. ZnaÄi proÅ¡etao kroz klub i nestao. Razvaljivao tad u holandskoj ligi ali po dolasku na Otok izgubio se. [/quote] Kako ovo zvuÄi geoloÅ¡ki...Ono ko da se radi o ranoj eri jure ili krede, doba dinosaura il itako neÅ¡to xD Prijavi
2. oktobar 2012.14 god. comment_81456 Nije lako igrati u Engleskoj za najveci klub.. Koliko je samo klubova promenio Prijavi
27. novembar 2012.13 god. comment_91403 Iako mi je bio jedan od omiljenih igraÄa, toliko je bio 'aktivan' da se.sad samo sjećam one njegove asistencije Gudjohnsenu na poÄetku karanja Farcelone u februaru 2005 Prijavi
30. juli 2013.13 god. comment_136705 ko kežman :D a bila je dobra mateja svojevremeno, šta je je http://www.youtube.com/watch?v=4b9nes-Y1VY Prijavi
12. april 2014.12 god. comment_171379 ..... a sad se zove MATEJE KEŽMANA, nek je sretan 35 rodjendan. Prijavi
12. april 2014.12 god. comment_171401 http://www.youtube.com/watch?v=YiWXAw-naH0 SRETAN RODJENDAN LEGENDO Prijavi
14. juli 2014.12 god. comment_180878 Nekad se zvala Ljutice Bogdana, a sad se zove Mateje Kežmana! Vrhunski igraÄ, nije dostigao svoj maksimalni potencijal, lud u glavi, uvek ću se sećati njegovog crvenog kartona za reprezentaciju. Nije mu trebao ni pun minut! Kralj! Prijavi
25. decembar 2014.11 god. comment_196071 26. decembra iz stampe izlazi knjiga : ,,Samo mi bog moze suditi " - Mateja Kezman ÄŒitaoci ove knjige saznaće mnoge nepoznate pojedinosti iz svlaÄionica PSV-a, ÄŒelsija, Atletika iz Madrida, FenerbahÄea, a istovremeno predstavlja nesvakidaÅ¡nji razvojni put talentovanog i harizmatiÄnog igraÄa koji je sa pet klubova osvojio Å¡est titula i sa Äetiri kluba uÄestvovao u Ligi Å¡ampiona... ZaÅ¡to je Gerecu dao otkaz, kako se pod tuÅ¡em hvatao za guÅ¡u sa Murinjom, zbog Äega je s Vidićem "lomio kolena“ na svetskom prvenstvu u NemaÄkoj, zaÅ¡to sebi ne može da oprosti prelazak u Pari Sen Žermen - samo su neki intrigantni delovi jedne uzbudljive životne priÄe Ovu knjigu Äine posebnom Äuveni Kežmanovi sagovornici - treneri, saigraÄi, Äelnici klubova - meÄ‘u njima Žoze Murinjo, Gus Hiding, Fernando Tores, Dejan Savićević, Didije Drogba, Arjen Roben, Roberto Karlos, Frenk Lampard, Rud van Nistelroj i mnogi drugi. Oni iznose mnoge nezaboravne detalje iz druženja sa Kežmanom, a knjiga u celini ispravlja mnoge nepravde i otkriva istine koje će izazvati veliku pažnju kako u Srbiji, tako i u Holandiji, Turskoj, Å paniji ili na Ostrvu. Prijavi
27. decembar 2014.11 god. comment_196269 sjecam ga se u emisiji kad smo igrali protiv atletika kad je izjavio da chelsea ne igra fudbal i da bi on radije okacio kopacke o klin nego igrao u timu koji to radi. smradina Prijavi
11. januar 2015.11 god. comment_198101 Sinoć iz dosade listam kanale ne tv-u i naletim na jednu zanimljivu emisiju u kojoj je gost bio Mateja Kežman. Ja sam cijelu emisiju baš sa pažnjom ispratio jer je Kežman govorio o nekim zanimljivim situacijama. Govorio je o reprezentaciji, životu u Eindhovenu I Londonu, Robbenu, Chelseaju, Mourinhu, Terryu, Drogbi, Torresu itd.. Kaže da Terry popije 15 piva od šale :D Evo ako neko hoće neka pogleda.. https://www.youtube.com/watch?v=qEURuUr_e3U&feature=player_embedded Prijavi
14. januar 2015.11 god. comment_198356 Steta sto nije imao uspesniju karijeru... da je ostao u psv-u 2004-05 80% sam siguran da bi osvojio ls ... sa Celsijem je stigao do polufinala,ali da su imali srece mozda bi osvojili istu :) u Celsiju je imao dobru sezonu, nije sve u statistikama....ako ste ga pratili znate o cemu pricam.. da je ostao u Celsiju, sigurno bi bio jos bolji igrac,ali i tada je bio odlican... prelazak u Atletiko se ispostavila kao dobra opcija, tu je proveo odlicnu sezonu, odlican tandem su bili on i Tores, zasto je morao da predje u Fener procitajte u knjizi za detalje, a mozete cuti i u emisijama na kojima je gostovao skoro... u Feneru je bio prava zvezda,ali ga je unistio prelazak u PSG, posle na pozajmici u Zenitu je bio ok,malo mu je opala forma ali je bio ok... Trebao je da predje u neki Katarski klub za velike pare, nista od toga posle nije bilo. Onda je za te velike pare presao u Juznu Kinu gde mu je forma totalno opala,jer je kako kaze Kezman, sa timom trenirao na nekoj poljani (istrcis se,vratis u hotel i to je to). Posle je presao u BATE i tu je zavrsio karijeru. Kupite knjigu obavezno, nekih 650din! Interesantna je i brzo se procita... preko 280 stranica ima Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.