Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Mateja Kežman (2004-2005, 25 nastupa)

Istaknuti odgovori

[img]http://postmatchplaymaker.files.wordpress.com/2012/01/mateja-kezman_1215158c.jpg[/img]
Puno ime: Mateja Kežman
Nadimak: Batman
Visina: 182cm
Rođen: 12.04.1979.
Pozicija: Napada�
Klubovi: Zemun, Radni�ki, Loznica, Sartid Smederevo, Partizan, PSV, Chelsea, Atletiko Madrid, Fenerbache, Paris Saint-Germain, Zenit St. Petersburg, South China, BATE Borisov, South China (i dalje tu igra)

U Chelsea došao 2004. za 5.3 miliona funti. Uzeo je broj 9 od prethodnika Jimmy Floyd Hasselbainka, koji je otišao u Midlsbro.
U ligi je odigrao 24 utakmice i postigao 4 gola. Prvi gol u Premier Ligi je postigao u decembru 2004. godine iz penala u 90+ minuti, utakmica je završena rezultatom 4:0 za Chelsea. Drugi gol u ligi je došao 11. 03. 2005. godine u pobedi od 3-1 nad Norwichom.
Prvi ikad gol ikad za Chelsea dao je Carling Cupu protiv West Hama (Oktobar 2004)
Na kraju je na svom kontu imao ukupno 7 golova. Otišao je u Atletiko Madrid 2005. godine.

2011. godine Kežman je rekao da je najbolje vreme proveo u Chelseaju (od svih klubova gde je igrao) iako nije zadovoljio o�ekivanja:
- Chelsea je najbolja stvar u mojoj karijeri. To je bio preokret u mojoj karijeri. Život i fudbal u Londonu nikad neću zaboraviti. Ne znam da li sam napravio grešku što sam otišao tako brzo. Možda i jesam pogrešio, ali ne žalim - jer uvek verujem u svoje odluke. Ali transfer u Chelsea je ostvario sve moje snove - igranje na najvišem nivou. To je najbolja stvar koja mi se ikad desila. Možda sam mogao ostaviti dublji utisak i da me više pamte na Stamford Bridgeu, ali ne žalim ni zbog �ega.

Juce je na sportklubu bila utakmica cfc-new castle utd 4-0. U toj utakmici je kezman prvi put dao gol za cfc,iz penala kao pirlo

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Zao mi je sto nije ostao duze, bas sam ga gotivio tu jednu sezonu iako se nije bas nesto posebno pokazao ! Poslije je postao "fudbalska kurva", od kluba do kluba :D
  • Autor
[quote name='Cleo' timestamp='1340805359' post='61465']
Juce je na sportklubu bila utakmica cfc-new castle utd 4-0. U toj utakmici je kezman prvi put dao gol za cfc,iz penala kao pirlo

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
[/quote]

Sećam se te utakmice. I ja sam to gledao na SportKlubu+ , to me i podsetilo da napravim temu.

To mu je bio prvi gol u Ligi za Chelsea, i Mourinho je insistirao da Kežman izvede taj penal. Drogba (ušao na HT) je uzeo loptu, ali se Mou derao ko konj da Kežman izvede. A golove su dali Drogba, Robben, Kežman i Lampard. Terryjev gol je poništen zbog ofsajda, Lampard izvrsno asistirao. Gudjohnsen promašio 1 na 1 u prvom poluvremenu, i izašao je poluvremenu ušao Drogba i dao gol. :)
Jedan od najobičnijih, ja ih zovem tako, 'šetača' u ranoj Romanovoj eri. Znači prošetao kroz klub i nestao. Razvaljivao tad u holandskoj ligi ali po dolasku na Otok izgubio se.
  • Autor
U Holandiji (PSV) u 122 nastupa dao je 105 golova. Više nego maestralno, čudi me što nije uspio pogađati u Chelsea. Samo 7 golova...
[quote name='Wisey' timestamp='1340812239' post='61503']
Jedan od najobičnijih, ja ih zovem tako, 'šetača' u [b]ranoj Romanovoj eri[/b]. Znači prošetao kroz klub i nestao. Razvaljivao tad u holandskoj ligi ali po dolasku na Otok izgubio se.
[/quote]

Kako ovo zvuči geološki...Ono ko da se radi o ranoj eri jure ili krede, doba dinosaura il itako nešto xD
  • 3 mjeseca kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
Iako mi je bio jedan od omiljenih igrača, toliko je bio 'aktivan' da se.sad samo sjećam one njegove asistencije Gudjohnsenu na početku karanja Farcelone u februaru 2005 :D
  • 8 mjeseci kasnije...
  • 8 mjeseci kasnije...

http://www.youtube.com/watch?v=YiWXAw-naH0 SRETAN RODJENDAN LEGENDO 

• 3 mjeseca kasnije...

Nekad se zvala Ljutice Bogdana, a sad se zove Mateje Kežmana!

Vrhunski igrač, nije dostigao svoj maksimalni potencijal, lud u glavi, uvek ću se sećati njegovog crvenog kartona za reprezentaciju. Nije mu trebao ni pun minut! Kralj!

• 5 mjeseci kasnije...

26. decembra iz stampe izlazi knjiga : ,,Samo mi bog moze suditi " - Mateja Kezman

Čitaoci ove knjige saznaće mnoge nepoznate pojedinosti iz svlačionica PSV-a, Čelsija, Atletika iz Madrida, Fenerbahčea, a istovremeno predstavlja nesvakidašnji razvojni put talentovanog i harizmatičnog igrača koji je sa pet klubova osvojio šest titula i sa četiri kluba učestvovao u Ligi šampiona...

Zašto je Gerecu dao otkaz, kako se pod tušem hvatao za gušu sa Murinjom, zbog čega je s Vidićem "lomio kolena“ na svetskom prvenstvu u Nemačkoj, zašto sebi ne može da oprosti prelazak u Pari Sen Žermen - samo su neki intrigantni delovi jedne uzbudljive životne priče

Ovu knjigu čine posebnom čuveni Kežmanovi sagovornici - treneri, saigrači, čelnici klubova - među njima Žoze Murinjo, Gus Hiding, Fernando Tores, Dejan Savićević, Didije Drogba, Arjen Roben, Roberto Karlos, Frenk Lampard, Rud van Nistelroj i mnogi drugi. Oni iznose mnoge nezaboravne detalje iz druženja sa Kežmanom, a knjiga u celini ispravlja mnoge nepravde i otkriva istine koje će izazvati veliku pažnju kako u Srbiji, tako i u Holandiji, Turskoj, Španiji ili na Ostrvu.

sjecam ga se u emisiji kad smo igrali protiv atletika kad je izjavio da chelsea ne igra fudbal i da bi on radije okacio kopacke o klin nego igrao u timu koji to radi.

smradina
  • 3 sedmice kasnije...

Sinoć iz dosade listam kanale ne tv-u i naletim na jednu zanimljivu emisiju u kojoj je gost bio Mateja Kežman. Ja sam cijelu emisiju baš sa pažnjom ispratio jer je Kežman govorio o nekim zanimljivim situacijama. Govorio je o reprezentaciji, životu u Eindhovenu I Londonu, Robbenu, Chelseaju, Mourinhu, Terryu, Drogbi, Torresu itd..

Kaže da Terry popije 15 piva od šale :D

Evo ako neko hoće neka pogleda..

https://www.youtube.com/watch?v=qEURuUr_e3U&feature=player_embedded

Steta sto nije imao uspesniju karijeru... da je ostao u psv-u 2004-05 80% sam siguran da bi osvojio ls ... sa Celsijem je stigao do polufinala,ali da su imali srece mozda bi osvojili istu :) u Celsiju je imao dobru sezonu, nije sve u statistikama....ako ste ga pratili znate o cemu pricam.. da je ostao u Celsiju, sigurno bi bio jos bolji igrac,ali i tada je bio odlican... prelazak u Atletiko se ispostavila kao dobra opcija, tu je proveo odlicnu sezonu, odlican tandem su bili on i Tores, zasto je morao da predje u Fener procitajte u knjizi za detalje, a mozete cuti i u emisijama na kojima je gostovao skoro... u Feneru je bio prava zvezda,ali ga je unistio prelazak u PSG, posle na pozajmici u Zenitu je bio ok,malo mu je opala forma ali je bio ok... Trebao je da predje u neki Katarski klub za velike pare, nista od toga posle nije bilo. Onda je za te velike pare presao u Juznu Kinu gde mu je forma totalno opala,jer je kako kaze Kezman, sa timom trenirao na nekoj poljani (istrcis se,vratis u hotel i to je to). Posle je presao u BATE i tu je zavrsio karijeru. Kupite knjigu obavezno, nekih 650din! Interesantna je i brzo se procita... preko 280 stranica ima
  • Adi mijenja naslov u Mateja Kežman (2004-2005, 25 nastupa)

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.