Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

EFL Cup - Third Round: Brighton (H) 27.09. srijeda [20:45]

Istaknuti odgovori

• Autor

Ja bih poceo sa onim Washingtonom u napadu, nema sanse da Broja nakon povrede krene od prve minute. Najmanje nam treba da se opet povrijedi.

Washington trenira vec neko vrijeme sa prvim timom a igrao je i sa omladinskim pogonom tako da bi trebao biti spreman za nekih 60 minuta. Interesuje me sta ima pokazati. 

Desni bek je kriticna pozicija zbog odsustva Gusta, moguce da ce Poch krenuti sa Disasijem, tanke su nam tu opcije tako da sta god napravi tu ne moze mu se zamjeriti. 

Od ostale klape niko nije zasluzio da ga se postedi, svi moraju igrati, samo bih uključio Palmera u sastav jer je vrijeme da pocne od prve minute, eventualno Maduekea jer ne mogu smisliti Sterlinga promasaja u prvih 11.

Ocekujem najgore, nadam se najboljem.

Chilwell lijevo, Colwill u sredini odbrane. Disasi desni bek. U napadu Broja.

Neka nas FA spasi ne prenosenjem ove utakmice.

Otprilike zamenjen uloge, oni sad igraju evropu, a mi ne. Imaju veci broj meceva tako da ce morati da kalkulišu za izborom igraca. Mi nema sta da kalkulisemo, toliko je povredjenih da i nemamo mnogo izbora, sem sto mislim da ce odmoriti Silvu, pa da vidimo Disasi ja i Colwila protiv jedne ozbiljne ekipe. 

Ja nama dajem vece sanse. Kad smo mi u pitanju uvek kontra od kladionica. 

Nesto pozitivno, da vidimo malog od cega je

proslo kolo s tri lijeva beka na klupi veceras s 3 lijeva beka u igri, bravo bravo. 

Ipak je 4-2-3-1 što sam i priželjkivao.

Izađu njihovi malo više i ne igraju nikakav poseban pressing, samo čekaju da im damo loptu ili da Sanchez napuca nikome.

Jack Nicholson izgleda sve lošije, dva puta ničim izazvan izašao u aut sa loptom. Kao Werner u najgorim danima.

Ugochukwuu treba ograničiti broj zadataka na terenu. Neka igra defanzivu i u napadu se što brže rješava lopte. Što je kraće sa loptom u nogama to je bolje. Trebao je biti isključen, ovaj drugi start što nije bio faul je u rangu Gustovog crvenog kartona. Treba ga izvesti što prije iz igre.

Ne sviđa mi se kako izvodimo kornere, ništa nije uigrano.

Mi veceras imamo par limitiranih igraca kao sto su Disasi, Cucurella, Ugochukwu, pa cak i Jackson i Matsen koji igra na neprirodnoj poziciji nista nisu uradili. To je ogroman hendikep ali jebemu mater pa s druge strane imas nekakvog Van Heckea, Igora, Balegu, Lamptey, Bounanotea... mislim wtf nije Barselona pa da im ne mozemo lopte uzeti.

Jel slucajno da smo pobijedili u formaciji sa 4 nazad? I to uprkos tome sto su nam 3 lijeva beka igrala a golman poklanjao lopte kad se sjeti.

Prvi put kad se malo presinga zaigralo, dali smo gol. Drugi put napravili dobru sansu.

Valjda trener ima oci i bar malo razumije fudbal.

Bitno i da smo bas Brajton pobijedili. Previse su se digli a njihov menadzer je u jednom navratu ona podbadao, prcao nas klub.

Utakmica je bila najbolja moguća reklama za VAR. Pokrivenost kamerama je bila loša. Priznati gol nisam dobro vidio i nikad nije pušten snimak gola tako da se sve vidi kako treba. Poništeni gol je prikazan iz trenerove perspektive, ne može se nikakav zaključak donijeti o tome je li offside. Također i ovaj Brojin offside sad. Ugochukwu morao biti isključen.

Dobro je što smo pobijedili, već smo ušli u osminu finala, a ako City ispadne može nam se otvoriti dobra šansa za trofej. Igra nešto bolja u nastavku. Čestitke Jacksonu na drugom službenom golu za klub i Palmeru na drugoj asistenciji u životu.

Izmjene mi nisu previše jasne. Ugochukwu je bio najgori i imao jedini karton. Morao ga je izvesti barem u trenutku kad je uveo Gallaghera i Enza. Nepotrebno smo se previše zatvarali, mada mi se čini da on Enza računa u ofanzivne igrače. Možda ga upari sa Sterlingom za vikend.

Pobijedili smo, bolje da ništa ne pišem.

Samo ću reći da je suđenje bilo katastrofalno i na jednu i na drugu stranu.

Sudjenje jezivo, ugocukwu cist crveni, a najsmesnije je ofsajd Broje iza centra. 

Sto se tice igre skroz upitno bez organizatora igre posebno u prvom, u drugom se Palmer spusta pa je i licilo na nesto. 

Sanchez jezivo. Sa takvim golmanom sa pas igrom od presing da se oslobadjamo je ravno ludilu. 

Pudla se trudi al njega bi ja predriblao. 

Najveci problem je nasa tranzicija, Jackson krene napred a niko da se priključci i to se cesto desavalo. 

Poch ili da predje na 433 ili da se vrati na 3421. U ovoj formaciji mnogo supljina ima. 

Ključna stvar je Palmer koji je prava desetka umjesto Enza kojem to nije prirodna pozicija, nadam se i u ubuduće (već protiv Fulhama) tu vidjet Palemera a Enza vratit pokraj Caiceda gdje mu je i mjesto

• Autor

Kako je lijep osjećaj pobjede, nisam očekivao da ćemo uspjeti to uraditi protiv Brightona ali potpuno zasluzena pobjeda. Nepravedno poništen drugi gol ali treba biti fer i reci da se Ugochukwu provukao kroz iglene uši. 

Nadam se sa je Poch uvidio neke stvari, Palmer mora igrati protiv Fulhama, Mudryk obavezno zbog kontinuiteta. Cucurella me pozitivno iznenadio uzimajući u obzir poziciju koju je igrao i to da je za protivnika imao Mitomu. 

Sve u svemu lijepa partija. Nadat je se da cemo nastaviti u ovom maniru.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.