Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Kerry Dixon (1983-1992, 335 nastupa)

Istaknuti odgovori

dixon_focus.jpg

Rođen 24. srpnja 1961. u Engleskom Lutonu.

Kroz devet sezona izmeÄ‘u 1983. i 1992., Kerry Dixon postaje jedan od najvoljenijih igraÄa koji su ikada obukli plavi dres.

Kerry je došao iz Readinga za 175.000 funti nakon što su bili blizu ispadanja iz druge lige. ÄŒim je poÄeo igrati odliÄno se uklopio - zabio je dvaput na svom debiju protiv favorita za naslov, Derbyja Countyja (op.a. utakmica završava 5-0). Te sezone zabija 34 gola Äime masivno doprinosi osvajanju druge lige. U prvoj sezoni u najelitnijoj Engleskoj ligi Kerry trese mrežu 36 puta i osvaja Zlatnu kopaÄku. Time piše statistiku od 70 zabijenih golova u samo 101 utakmicu Äime zaslužuje poziv u Englesku reprezentaciju.

Ozbiljna ozljeda mišića trbuha u sjeÄnju 1986.bitno usporava njegov napredak, poslije nje je bio samo sjena nekoć ubojitog igraÄa. Zamalo je napustio klub koji je polako tonuo i padao sve do ispadanja iz lige 1988. IroniÄno, to mu pomaže da ponovno naÄ‘e motiv i opet poÄne parati suparniÄke mreže, mrežu pogaÄ‘a 25 puta Äime ponovno pomaže timu u osvajanju druge lige. Naredne godine u prvoj ligi zabija 26 puta, LondonÄani završavaju peti što je najbolja pozicija još od 1970.

0,,10268~8591665,00.jpg

Usljedile su dvije loše sezone nakon kojih Kerry potpisuje za Southampton 1992. sa 193 gola na kontu kojima je zadužio sve prijatelje Blues-a i kojima odlazi na samo 9 golova iza Bobbyja Tamblinga, Chelseajevog najboljeg strijelca ikada. Poslije Southamptona zaigrao je još i za Luton Town, Milwall, Watford i Basildon United.

Za reprezentaciju Engleske debitirao je 1985. protiv Meksika u prijateljskom natjecanju. Poslije svoje nesretne ozljede Kerry više nije igrao za Englesku, karijeru završava sa 8 nastupa i 4 gola na reprezentativnoj razini.

Kasnije, Kerry se okušao i u trenerskim poslovima - vodio je klubove Doncaster Rovers, Boreham Wood, Letchworth i Hitchin Town.

Ovih dana Kerry se i dalje bavi nogometom. Službeni je pokrovitelj sajta www.cfcnet.co.uk i radi za Chelsea TV, sukomentator je Chelsea-jevih utakmica još od 2002. godine.

• 2 mjeseca kasnije...
[quote name='Caeruleus' timestamp='1327579338' post='20468']
Kako je meni smješna ova moda 70ih i 80ih s ovim mini šorcevima xD
[/quote]
Hajde to moze i proci kod fudbalera, ali su iste takve nosili i kosarkasi xD
[quote name='Caeruleus' timestamp='1327579338' post='20468']
Kako je meni smješna ova moda 70ih i 80ih s ovim mini šorcevima xD
[/quote]
Kome brate nije smijesno ? :D
Evo Kerryevog najdražeg gola :)

[media]http://www.youtube.com/watch?v=B4QX5I-YlgY&feature=youtube_gdata[/media]
[quote name='chelsea4evercr' timestamp='1328266997' post='22658']
imat ce prevelik izbor :D :D :D
[/quote]

Nek izabere onda 10 najdražih. :D
  • 2 sedmice kasnije...
  • 5 mjeseci kasnije...
Sve najbolje mu za rođendan želim.

[img]http://theblues.chelseafc.com/iframes/wallpapers/wallpaper_1280_dixon1.jpg[/img]
Happy Birthday........

P.S. Ja kolko sam bio utripan kad sam vid'o dres u kojem je nastupao,i sve kontam jos jedan francuz opa,onda reko da se uvjerim procitam igrao za engleze,nista mi nije jasno :-? .......pogledam stucne nea sta francuska,malo mi je falilo jos da napisem da je francuz #-o ......sve na prvi pogled mi se cinilo dok nisam vid'o ovaj video da se tad nosio taj dres...... #:-S
  • 5 mjeseci kasnije...
  • 3 sedmice kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.