Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

EFL Cup 1/4 finals: Brentford (A) 22.12. srijeda [20:45]

Istaknuti odgovori

PLBrentfordCheslea2122.jpg

Ovo će biti drugi susret izmeÄ‘u timova ove sezone. Chelsea je u oktobru pobijedio u prvom meču sa 1-0, golom Bena Chilwella. Brentford je do ove faze takmičenja stigao savladavÅ¡i Stoke City sa 2-1. TakoÄ‘er su pobijedili Forest Green Rovers sa 3-1 u drugom kolu i Oldham Athletic sa 7-0 u trećem kolu.

Chelsea je u dosadaÅ¡njem dijelu takmičenja igrao dvije utakmice.. Prva je bila pobjeda 4-3 nad Aston Villom nakon remija 1-1 u regularnom vremenu. Plavima su tada bili potrebni penali da bi se plasirali u sljedeću fazu takmičenja. Ispostavilo se da će i u narednoj utakmici Plavcima sudbina biti odlučena nakon penala gdje su ipak uspjeli odnijeti dragocjenu pobjedu protiv ekipe Southamptona. 

Plavi su pet puta pobjeÄ‘ivali na ovom takmičenju, posljednji put 2015. godine. TakoÄ‘er su u tri navrata bili drugoplasirani. 

Sastav je trenutno nemoguće predvidjeti. Očekuje se da Tuchel izmiješa karte, pa i da ubaci nekoliko akademaca uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa povredama i covidom.

Napomena: Postoji velika mogućnost da se susret i ne održi, zbog brojnih zaraženih igrača u timu Brentforda. Regulative takmičenja izgleda ne dopuštaju da se utakmica odgodi, stoga se može očekivati da prođemo automatski u sljedeći krug takmičenja ako Brentford ne uspije zakrpiti momčad.

Carabao Cup, Quarterfinals

Brentford Community Stadium

22. 12. Srijeda, 20:45h

Ova utakmica je trenutno potpuno nebitna. Trofej u ovom kupu donosi mjesto u Konferencijskoj ligi, a plasman u Europu na kraju sezone nije upitan. Svako bi mijenjao trofej u ovom kupu za dodatnih 5-6 bodova u ligi. Ima i Brentford svojih problema, a u prethodnim rundama su izvodili rezervni sastav. Može ih se izbaciti i uz neke igrače iz akademije. Idealan scenario bi bio da se utakmica protiv Wolverhamptona odgodi, a da ovdje prođemo bez borbe. Taman da se do Boxing Daya malo dozovemo.

https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1472995566732943367?t=Gb86BEpb05YT1xbLbOKP7w&s=19

Mislim da ovo ima veze sa pravilom o (ne)odlaganju meceva zbog kovida.
  • Autor

Bit' će ovo zanimljiva utakmica za pogledati. Možda koji od njih zapadne Tuchelu za oko.

Može li neko ko je gledao da napiše neka opažanja?

Nisam gledao, nadam se da se niko nije povrijedio. Pobjeda je uvijek dobro dođe, makar i u kupu. Ostali su (osim nas) još samo Liverpool, Arsenal i Tottenham. Možda najbolje Liverpool u polufinalu dobiti, njih ovo najmanje interesuje.

Akademci nista nisu napravili, sto je i ocekivano, nisu nista posebno ni zasrali tako da mogu mozda malo da odigraju cisto da se ne bi ostali prvotimci zamarali prevvise. Morali su iskusniji igraci da udju da rese utakmicu u zadnjih 15-20 minuta. U prvom Brentford bolji, u drugom nista nisu napravili i malo srece, malo misici i dobili smo.

Prvo poluvrijeme kontrola utakmice ali su nam iz kontri 3 puta zaprijetili opasno od cega je Kepa sva tri put dobro odbranio. Imali smo i mi 2 dobra pokusaja od cega Vale 100%, sut glavom s 5m. U prvom najbolji bili upravo Vale i Kovacic.

U drugom odmah usli Jorginho i Pulisic pri cemu apsolutna dominacija i kontrola igre nase ekipe u nastavku. Bilo je trenutaka kada Brentford nije mogao bukvalno iznjeti loptu dalje od 40m. Nisu nam nikako ni pogledali prema golu u drugom poluvremenu samim tim ni bilo kakav sut uputili.

Rekao bih na kraju zasluzena postava nasih uz prve minute nekih omladinaca i davanje minuta Kanteu, Jorginhu i Kovacicu.

Igrac utakmice deff Kepa jer bez njegovih odbrana u prvom bi vjerovatno ispali.

Realno uz svu “dominaciju” mi sanse u drugom poluvremenu imali nismo. Da nije onaj frajko iz Brentforda zakucao sam sebi gol, mogli bi Zlatna Lopta i druzina kruziti s loptom do sabaha, gola ne bi vidjeli. Ovako malo srece nas pogleda, malo Kepa nazad ineto polufinala. Svaki trofej treba ganjati, tako i ovaj. Nadam se da cemo moci do finala.

Nekih igraca se treba ipak rjesavati,a znamo svi ko su ti.

Ne znam sto jorginha prozivas tj izdvajas.
On je svojim ulaskom unio kontrolu na sredini terena a haman treba i ostalo rijesiti on.
Ko nam je kriv sto su ofanzivci qrac od bika. Haman jorginho

Smaracka utakmica, kruzenje i pokusaji ubacivanja, ne znamo igrati kroz sredinu. Simons igrao pogresnu poziciju, Vale je bio najbolji od prvotimaca, Jude dodao jednom fino za Barkleya koji fula citav gol iz voleja.

Slucajno pobijedili bukvalno, ubacaj, onaj pontus u svoj gol izbija, i onda penal cist, Mount dodao i odbilo se od nekoga, Pulisic pametno gura loptu i golman ga faulira. Osim toga imali tih par solidnih sansi, ali oni imali nevjerovatne promasaje ili bolje reci Kepine odbrane. Spasio nas je opet.

Ja sam mislio da je ovaj Xavier Simons onaj frčkavi što je prešao iz Barce u PSG prije par godina. Mediji su pisali puno o njemu, zato sam i zapamtio ime. Ustvari je ovaj naš Xavi Simons došao upravo iz Brentforda.

Mozda si vidio Webstera na slikama, pa mislio da je to Simons :D

Kepa izgleda igrač utakmice na kraju. Protezao se dobro i njihov golman nekoliko puta, ali kod golova nije ništa mogao. Ne treba za ozbiljno uzimati ovu utakmicu, nije bila pretjerano bitna, a u sastavu smo imali neke igrače koji nam nisu ni top 30. Misija je ispunjena.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.