Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 10: Burnley (A) / sub 26.10.2019. 18:30h

6 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda
      66%
      4
    • NerjeÅ¡eno
      33%
      2
    • Poraz
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Nakon pobjede u Ajaxu vraćamo se ligi, hoćemo li nastaviti dobar niz u kojem smo se našli ostaje za vidjeti. Težak match je pred nama, Burnley izgleda dosta dobro ove sezone i definitivno nisu za podcijeniti.

Koji sastav očekujete i koja su Vaša očekivanja od ove utakmice? Go
Izuzev meca sa Celsijem nisam gledao Barnli ove sezone pa ne mogu nesto posebno da pisem o njima i njihovoj igri.

2-2 iz prvog dela sezone na Bridzu stoje kao upozorenje, ali Celsi se znacajno podigao u odnosu na taj period i slovi za favorita, iako igra u gostima.

Od timova koji su trenutno iznad na tabeli Barnli je igrao sa Liverpulom, Arsenalom i Lesterom i doziveo sva tri poraza.

Bolja smo ekipa, tu nema spora, ako stvatno zelimo taj top 4 na kraju sezone ovakve meceve ne smemo gubiti.

Igrati presing od starta meca, jer nemaju pojedinca u ekipi koji moze da kvalitetno iznosi lopte pod pritiskom i samleti ih brzom i konkretnom tranzicionom igrom.

Sto se postave tice, licno ja bih napravio tri izmene u odnosu na Ajax.
Dao bi sansu Emersonu koji je ponovo fit, Pulisicu jer su napadacki mnogo opasniji od Alonsa i beskorisnog Vilijana i Dzejmsu, jer vreme je vec jednom da vidimo i taj talenat.

Stisnuti ih cvrsto od prvog minuta,vrsiti konstantan pritisak u zavrsnoj trecini terena, dobro markirati njihove napadace i pobeda nece izostati

Vrlo važna utakmica za nas, jedva smo probili Newcastle, a ovo je Newcastle na steroidima. Svi znamo Burnley i kako igraju, a ove sezone su bolji nego prošle u kojoj ih je Europa poremetila.

Fun fact: Prošle godine smo igrali protiv njih u gostima vikend pred moj rođendan i pobijedili smo ih 4:0. Ove godine ponovo igramo protiv njih u gostima vikend pred moj rođendan.

Mene je ove utakmice najvise strah. Barnley je izuzetno teska ekipa za pobjediti, fizicki su mozda i najspremnija ekipa od svih u ligi a uz to jos i mesarska. Nikad nam ovakve ekipe nisu godile a plus igramo jos na njihovom terenu.

Volio bih da pobjedimo jer ce vjerovatno i Tottenhem kiksati u Liverpulu tako da bi povecali bodovnu razliku u odnosu na njih.
Stas gledat Barnli, ista igra svake godine samo varijacije na temu. Ide jakara gore i duge lopte u prostor izmedju naseg beka i stopera, a onda trcanje za njom i pokusaj pritiska. Fizicki strasno spremni igraci. Prgavi u picku materinu.

Sve u svemu, jebeno gostovanje i svaki rezultat je moguc. Samo uzeti 3 boda i bjezi kuci, nebitno na koji nacin.

Ne vjerujem da ce Frank nesto puno mijenjat u odnosu na tekmu protiv Ajaxa, osim ako nema dodatnih povreda. Mislim da su zasad svi sigurni medju 11 zbog starog pravila a to je da se pobjednicki tim ne dira.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Sa pobjedom bi vezali 7 pobjeda za redom i to bi vec bio dobar iskorak prema necemu u ovoj sezoni.
Prva utakmica koju necu moci da gledam. Nadam se da mozemo 1:0 dobiti, bice tesko Barnli je tezak protivnik, brane se odlicno a i jaki su fizicki. Postava koju bih ja zelio: Kepa, Reece, Tomori, Zuma, Emerson, Kova, Jorginho, CHO, Mount, Pulisic, Abraham.
Prvih 15 minuta u drugom poluvremenu su kljucni. Sad ce oni da krenu da jos vise bombarduju dugim loptama s tim sto ce vise igraca poslati napred. Maksimalna koncentracija u odbrani, posebno kad izgubimo loptu napred i veci, mnogo veci pritisak na igraca sa loptom. Kao sto sam napisao pre meca, slabo iznose loptu pod pritiskom i to treba maksimalno eksploatisati do kraja.
Koji su ovo djikani seljacki, da hoce vise ispasti iz lige

Najruznija utakmica al da je samo 3 bobe izvuci i bez povreda napustiti teren

Ne bi mi bili mi da ne primimo nego euro/gol. Opet nista od clean sheeta ali pobjeda tu sto je najvaznije. Rekao bih lakse od ocekivanog zahvaljujuci Pulisicu.
Obradovali su me, nisam bio u mogucnosti da pratim utakmicu. Iznenadio sam se kada sam vidio rezultat. Nema veze za ova dva primljena gola kad se Kante vrati to ce biti sigurnije.
Ma opustili se previse, i ja sam u pocetku bio ljut sto nisu drzali clean sheet al jbg dade nam cojk golcinu i onda onaj drugi odbijanac. Generalno to nije lose u defanzivi izgledalo.

Nije ovo nimalo laka utakmica bila pogotovo poslije onakvog gostovanja Ajaxu u srijedu a uspjeli smo ih slomiti.

Pulisic zasluzio momcina ovo, bas igra odlicno. Ovakvo krilo nismo imali jos od vremena Robbena i Duffa. Bez puno filozofije i drkanja lopte, cim je primi ide direktno ka golu i gleda da sutira ili uputi kvalitetan pas. Bas je osvjezenje poslije godina gledanja Debiliana i Pedrita. A pogledajte i njegov intervju poslije tekme, stvarno se cini simpatican i normala momak, i sretan sto je tu.

• Autor
Iznimno sam zadovoljan utakmicom, ocekivao sam ovdje vece probleme, cvrsti su oni. Ne mogu puno prigovoriti ni za ta dva gola, pobjeda mi je bila puno lakša nego što sam očekivao.
Bravo momci, vezali smo 4 pobjede u ligi i to djeluje zaista dobro, ima još puno prostora za napredak što veseli, jer i sada to djeluje vrlo dobro sve

Zasluzena pobjeda, ali brate mili, ovo je skroz jebeno gostovanje. Ljudi su toliko fizicki dominantna ekipa da bi im i Stoke onomad sa Tony Pulisom pozavidio.

Protiv njih ne vrijedi (ne mozes) ni igrati kvalitetan presing kada preskacu igru i ispucavaju loptu a skoro da svaku tu loptu napadaci bez problema pokupe. Realno, imali smo i srece pogotovo u prvom poluvremenu kada je sam Barnes promasio 3 ciste prilike.

Kako god, veoma vazna tri boda a vjerujem kako ce protiv ovih barem na njihovom terenu i ostale ekipe imate veoma veoma velike probleme. Iskreno, ove utakmice sam se plasio vise nego da smo igrali protiv Totenhema ili Arsenala.

Uzeti sad United, revansirati im se za onaj mec na pocetku a onda se spremiti za Watford i uzeti nova tri boda.

Krkani teski. Svaki faul rokaju duge lopte, nebitno kad je i u njihovoj polovini. Glavni fazon u igri im je povratni pas stoperu i napucavanje naprijed u prostor izmedju stopera i beka, pa onda ganjaj gore, pravi pritisak. Cim su pokusali dva pasa odigrati, uzesmo im loptu, kontra i gol. Drugi gol isto slican. A onda u drugom su se rasuli, nisu znali kako da napadnu smisleno, ostavljali velike rupe u sredini sto su nasi, posebno Kova, koristili majstorski. Mrtvi Dyche primio 4 komada i glavna mu prica poslije tekme da sere malom Odoiju zbog "dajva". Nek se napuse kurca svi kolektivno i ispadnu iz lige. Trebali smo im jo 2-3 komada spakovati pa da im se gace tresu od nas svaki put.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.