chiba Posted August 30 Report Posted August 30 A ovaj što nam je dao gol, ako on ima 20 godina sve ti jebem samo bih da pogledam ponovo snimak, video sam da nešto Neto maše s rukama, pitam se dal je neko mogo da očisti tu loptu i kako je uspeo mali pacov i prethodno da dodje do lopte na centaršut medju naša tri štopera Citiraj
Bari Posted August 30 Report Posted August 30 Tesko da mozes i imati kontrolu sa Gustom u sredini. Lavijina partija prolazi ispod radara, strasan je bio prvo poluvrijeme. Steta za primljeni go iz prve i jedine sanse. Meni je upitan out kod gola, mislim da je igrac Brightona zadnji igrao loptom grena 1 Citiraj
Kun Aguer0 Posted August 30 Report Posted August 30 Dobra utakmica, nadam se da privodimo ovih zadnjih 10 minuta kraju. Lavia dobar, Neto takodje Fofana i Kapucino ocaj Najveci problem je sto je Caicedo opet izasao zbog povrede Citiraj
Zemo Posted August 30 Report Posted August 30 Dobra utakmica, Gusto i Colwil najlosiji igraci. Citiraj
reLo Posted August 30 Pokretač teme Report Posted August 30 Nemamo mi šta s ovom odbranom tražiti. Citiraj
cobinho Posted August 30 Report Posted August 30 Ako golman dobije ocenu 8,4 a cela zadnja linija 6.1 6.2 i 6.5 dovoljno govori sve. Sa Sancezom bi ovo izgubili glatko. Mnogo ali bas mnogo mora da se radi na rreningu odbrana jer ovo kurcu ne valja sa 3 pozadi. reLo 1 Citiraj
Emcomne Posted August 30 Report Posted August 30 Kad sam vidio sastav nisam bio optimistican. Sreća pa momci naprijed rijesavaju situacije,mogli smo da damo jos koji da su Palmer i Pedro bili precizniji, a sto se tice odbrane ne bih trosio rijeci, jos jedan stoper i zadnji vezni su potrebni pod hitno ako zelimo nesto da napravimo. reLo 1 Citiraj
chiba Posted August 30 Report Posted August 30 pa ne znam sta Vam je odbrana kriva, nisam gledao statistiku ali ako igramo bez Kaiseda i bez Enca, svaki protivnik ce imati vise posed i kreirace dosta prilika ovo da stavlja bekove u sredinu se nije pokazalo kao dobra opcija kupis ti Palestru za 50 mil a onda ti Gusto igra nesto u sredini, a Dzejms i Kaisedo sede na klupi Lavija je dobro odigrao, za njega nemam zamerki Martinez je bio odlican uprkos tri primljena gola, Hato ok, Neto osim one jedne sebicne akcije, sve ostalo je fino odradio rodzersa, pedra i palmera ne treba komentarisati, pre svega zbog njih i pobedujemo ne vidim svrhu sa tri stopera, mozda, ali mozda bi bolje izgledalo sa Kaisedom i Encom, ili bar neka proba sa ovim Barkom Bari 1 Citiraj
King Chelsea Posted August 30 Report Posted August 30 Top utakmica za neutralce. Pobjedi protiv Brightona se u zube ne gleda Gomila stvari je puno bolja nego prosle sezone, bolje kretnje igraca sa i bez lopte, tranzicija, bolji smo jednostavno. Ovaj trojac napred stvarno može sve, oni ako kliknu neka je bog na pomoci svakoj odbrani. Samo i oni se moraju malo uozbiljit u zavrsnici, nekada mi se čini kao da žele da što više "uljepsaju" zavrsnicu, danas su promasili 2 zicera. Negativne stvari su to naše "zabušavanje", povedemo pa prestanemo igrati, od 3-0 do 4-3, te ludnice nece funkcionisati svaki vikend u ovako ozbiljnoj ligi, i naravno druga negativna stvar je naša defanziva. Mora bolje prosto, 4 primljena gola u prva dva kola, previse ozbiljnih prilika za protivnike, moramo se dozvati što prije. U suštini, dobri smo, gledljivi smo, samo fali malo vise kontrole utakmice, malo vise sposobnosti i želje da zadržimo loptu. Nova povreda Caiceda ostavlja gorak okus nakon ove pobjede, prebitan je za nas, novi veznjak mora doci podhitno, sredina nam trenutno visi na staklenim nogama Lavie. 3 boda, čestitke ekipi, idemo dalje. Corto Maltese and reLo 2 Citiraj
chiba Posted August 30 Report Posted August 30 74% je brajton imao posed lopte nesto mora da promenimo protiv Arsenala, njihova zadnja linija je verovatno najbolja u ligi reLo 1 Citiraj
cobinho Posted August 30 Report Posted August 30 18 minutes ago, chiba said: pa ne znam sta Vam je odbrana kriva, nisam gledao statistiku ali ako igramo bez Kaiseda i bez Enca, svaki protivnik ce imati vise posed i kreirace dosta prilika ovo da stavlja bekove u sredinu se nije pokazalo kao dobra opcija kupis ti Palestru za 50 mil a onda ti Gusto igra nesto u sredini, a Dzejms i Kaisedo sede na klupi Lavija je dobro odigrao, za njega nemam zamerki Martinez je bio odlican uprkos tri primljena gola, Hato ok, Neto osim one jedne sebicne akcije, sve ostalo je fino odradio rodzersa, pedra i palmera ne treba komentarisati, pre svega zbog njih i pobedujemo ne vidim svrhu sa tri stopera, mozda, ali mozda bi bolje izgledalo sa Kaisedom i Encom, ili bar neka proba sa ovim Barkom Stvar je opredeljenja i modela igre. Sa 3 pozadi imas numericku prednost u presingu umesto sa 2 ti si sa 3 napred i kod svakog osvajanja poseda na 30m od gola protivnika Palmer, Pedro, Rogers ocas posla npprave sansu. Jedina varijanta sa 4 pozadi a da imas to su 4321 a za to nemamo igrace. Sa druge strane sva losa ispucavanja kod dugih lopti sa 3 pozadi su opasna po nas. Pre svega pozicioniranje kod dugih lopti, ispucavanje i pokrivanje prostora..tu mora dosta da se poradi. A i 1 na 1 lose stojimo. Da li bocni stoperi ili bekovi lako ispadaju iz igre. Utrcavanja protivnika lose ispratimo....mnogo ali bas mnogo manjkavosti pozadi....sreca je sto imamo vremena za treninge. Citiraj
chiba Posted August 30 Report Posted August 30 pogledaj sta sam napisao na prvoj strani, da je brajton odlicno odigrao prve dve utakmice sa mnogo igraca u poslednjoj trecini, da treba da ih ugusimo na sredini ali da ne sumnjam u nasu pobedu i sta je bilo na kraju, pobedili smo sa jednim golom razlike za razliku od Brajtona, tesko da ce ovako moci protiv Sitija i Arsenala, sva sreca pa ne igramo evropu i kako sad nemamo igrace, pa nisam ja izabrao gusta da igra u sredinu, ko je odgovoran sto ti brajton kuci ima preko 500 dodavanja... nama sad Pedro da se povredi, usrali smo motku trener nek se sabere sa formacijom i izborom igraca sto mu Barko nije igrao pored Lavije Esuga nema ni u protokolu, bilo koja opcija osim Gusta bi danas bila bolja Citiraj
Popular Post Kun Aguer0 Posted August 30 Popular Post Report Posted August 30 koliko cemo ga platiti za 2 sezone Wisey, Bari, cobinho and 4 others 7 Citiraj
King Chelsea Posted August 30 Report Posted August 30 Bukvalno nece ovako dugo moći. Morat cemo prestati loptu smatrati "stranim elementom" u našoj igri, nekako izgleda kao da nešto fali jer čim dobijemo loptu kao da žurimo da je predamo protivniku i vratimo se u postavku gdje čekamo kontru. U suštini naši čim osvoje loptu odmah je isporucuju ovoj trojci napred da vide šta će sa njom a oni logično kao i svi prirodni ofanzivci jurnu prema golu protivnika. Narodnim riječnikom rečemo, trenutno imas ove što pokušavaju osvojit loptu i ove što pokušavaju što prije moguce zavrsit akciju, fale oni što mogu zadržat loptu, eh sad kako bi ti što mogu zadržat loptu dijelovali na igru ovih gore koji žele loptu odmah i sad, ne znam. Mislim to nesto što fali je sredina terena, ne treba zapostaviti činjenicu da igramo bez kičme ekipe, Fernandeza i Caiceda Adi and Wisey 2 Citiraj
Popular Post Wisey Posted August 30 Popular Post Report Posted August 30 Nisam gledao pa evo par utisaka poslije odgledanih sazetaka: 1. Ljudi moji, vi niste svjesni kakve smo mi golove danas davali. Izuzev Lavie, sve majstorije i vrhunske akcije. Pa Arsenal u prosloj citavoj sezoni nije 5 ovakvih golova zabio a prvaci bili. Prvi gol Neta nakon sjajnog prodora i povratne Rodgersa. Zatim Hato u sprintu 50 metara odigrava dijagonalu milimetarski precizno a Zoao zavrsava. Nakon toga dupli pas ko na malom izmedju Zoaa i Palmera, a Palmer zavrsava golcinom. Pored ovoga bilo je jos najmanje 3-4 top akcije koje smo odigrali i zicere stvorili. Protivnicka 2 gola dosla nakon odbijanca, imali su jos par solidnih sansi ali samo 1 pravi zicer. Po sazecima sudeci, nisu zasluzili vise od 2 gola a trebali su dobiti jos 2 minimum. No, dobro, valja ostaviti nesto i za naredne utakmice. 2. Nekoliko igraca profitira bas dosta od formacije i zadataka na terenu. U prvom redu to su Neto i Palmer. Neto uziva kad mu je jedina zadaca spartati uz aut liniju i ubacivati, bukvalno ne moras mozak ukljuciti 3x u 90 minuta. Kod celavog je morao kreirati, podvaljivati lopte, raditi vise stvari istovremeno. Palmer oslobodjen bespotrebnog trcanja, opusten, jos sa svojim jaranom Rodgersom moze da radi sta hoce. 3. Martinez je primio 3 gola a branio odlicno. Bez greske, skidao sve sto treba plus jos imao par vrhunskih ispucavanja napadacu. Pravi golman kakav ce nam tek unijeti sigurnost u ekipu. 4. Odbrana je jako klimava. Colwill pliva cak i sa jos 2 stopera pored sebe, djeluju nesigurno. Nisam dzaba pisao da 2 nova stopera trebaju. Na prekidima ovdje ne moze trener biti kriv, jer se vidi da su bolje postavljeni vec sad. Jednostavno nisu bili agresivni i zeljni da se odbrane. Morat ce Xabi to zategnuti. 5. I posljednji utisak na osnovu gore navedene statistike: ne mogu prosuditi da li je na te podatke utjecalo to sto smo im uvalili 2 komada u 13 minuta, pa svjesno propustili loptu ili je od pocetka takav plan bio. Vidjet cemo ubuduce kako ce izgledati. Treba napomenuti jos jednom za one koji ne znaju da je Alonso mnogo vise pragmatican nego ofanzivan trener. Na skali izmedju Mourinha i Guardiolu puno je blize ovom prvom. 6. Mnogo rada je pred ekipom. Nema Evrope pa se mogu tekme u miru pripremati. Bitno je da smo poceli sa 6 bodova. Ne zaboravite da smo ove 2 utakmice izgubili samo prije godinu dana. Napredak je vidljiv vec sad u mnogim segmentima. Znam da smo oprezni zbog svega sto smo gledali proslih sezona, pesimisticni smo kao navijaci iz objektivnih razloga, ali dozvolimo sebi da uzivamo malo u ove 2 pobjede. Sretno dalje i idemo naprijed Plavci! I hvala ekipi forumasa na odlicnim analizama. Vrlo lako sam razumio kakva je utakmica bila na osnovu vasih postova. Kun Aguer0, Walter, Igi and 6 others 9 Citiraj
Walter Posted August 30 Report Posted August 30 Bolje smo izgledali 4231 nego ovo 343. Napadački smo opasni ali bezveze primamo golove. Iako imamo nekoliko defanzivnih igrača u početnom sastavu, odbrambeno ne izgledamo dobro. U prvoj utakmici protiv Fulhama smo isto igrali u formaciji 343, Fulham je imao posjed ali smo zahvaljući napadačkoj snazi raspoložene trojke pobijedili 3:2. U ovoj utakmici je isto. Pustili smo posjed protivniku, imao je 3 puta više dodavanja ali jedino zahvaljući napadu smo dobili 4:3. Što znači da nešto ne štima. Protiv Lutona u kupu smo igrali 4321 i meni je to izgledao bolje. U ove tri utakmice koje smo odigrali, moram priznati da igramo lijepo. Kretanje igrača bez lopte je nešto što mi se posebno dopalo. Kada se sjetim prošle sezone sa Mareskom gdje smo bili mrtvi i usporeni, vrati loptu golmanu i gradi igru. Kod Alonsa smo posebno opasni iz kontri, igračima je vratio samopouzdanje i slobodu u igri. Summa summarum, napadački dobro, u odbrani loše. Wisey and reLo 2 Citiraj
chiba Posted August 30 Report Posted August 30 Evo to što je Walter napisao, bezveze smo primali golove....ne mogu da kažem da bi prošli sa jednim u dve utakmice ali mislim da smo mogli bolje. Odbranu ne čine sam golmani i štoper nego ceo tim... ok, ogromna je razlika izmedju Martineza i Sančeza ako uopšte smemo da sudimo na osnovu jedne utakmice, mislim da smo i sa novim štoperom pristojno pogodili, ali ajde da sačekamo još malo. na drugu stranu, pogledajte broj šansi koje je kreirao protivnik, isuviše im dozvoljavamo, ne kažem da nisam zadovoljan sa osvojenim bodovima ali zašto bi nas neki Fulam i Brajton tovarili ko boraniju. Ne znam kolko da je Martinez bolji, posle toliko napada protivnika nešto oni mora da uvaljaju, isuviše smo mekani i to su činjenice Martinez jeste odbranio ali je na loptu naleteo drugi igrač i usralo ga da pogodi gol od stativa, pa onaj gol glavom niko nije očistio Nemam ja ništa protiv da me neko ne razume pogrešno i da igramo sa 3 pozadi ali stavi majku mu nekog ispred koji će da lomi koske protivnicima na osnovu ove dve utakmice, rekao bih da je Alonso napravio veliki pomak, ali da ga nijanse dele od toga da dobije 3-5:0 i ovo što smo primili dva, odnosno tri gola reLo and Emcomne 2 Citiraj
Adi Posted August 30 Report Posted August 30 31 minutes ago, Walter said: Bolje smo izgledali 4231 nego ovo 343. Protiv Lutona u kupu smo igrali 4321 i meni je to izgledao bolje. u 4231 smo igrali protiv trećeligaša, a u 343 smo igrali protiv prvoligaša. Bolje bismo izgledali i da smo igrali 712. Wisey 1 Citiraj
Popular Post Bari Posted August 30 Popular Post Report Posted August 30 Opet kazem Wisey funkcionise to ali na duge staze nece moci. Jasno mi je da se prepusti lopta protivniku, da se igra zasniva na direktnoscu, da se dosta trci i igra tranzicija. Slazem se to jako lijepo izgleda, uzivanje je za gledati, posebno za neutralne posmatrace. Medjutim, fali tu kontrole. Ovako je Liverpool igrao u prvim utakmicama pod Kloppom. Upozoravajuce je da ti Fulham a posebno danas Brighton uzmu loptu 70% vremena. Nemam nista protiv tranzicije i direktnog fudbala, ali definitivno treba vise kontrole i cvrstoce u sredini terena. Ja se sve tjesim da je to zbog nesto slabijeg veznog reda. Nadam se da ce povratkom Caiseda to dosta bolje izgledati. grena, chiba, reLo and 2 others 5 Citiraj
Kun Aguer0 Posted August 31 Report Posted August 31 Na kraju se u pobjedi protiv Brightona u zube gleda, na kraju problem sto se nema posjed. Ljudi moji, napokon imamo neke tecne napadacke akcije, sam pocetak sezone, otvaramo sa dobrim rezultatima, lijepo nas je za gledati. Zaboravljamo da smo trenutno bez dva igraca koja su bili oslonac ekipe i sredine terena, Enzo i Caicedo. Novi menadzer, novi igraci novi stil igre. Lavia i Colwill se vracaju nakon sto prosle sezone gotovo nikako nisu igrali. Meni ovo za pocetak izgleda dobro, ima sve nekog smisla, Alosno ima strasti i siguran sam velikog znanja. Ovo je tek pocetak, kroz sezonu ekipa treba da postaje sve bolja i bolja, ekipa i ono sto vidimo na terenu. Ove golove sto primismo danas pogotovo poslednja dva su malo ovu pobjedu umanjili ali opet svaka cast momcima. Wisey 1 Citiraj
Wisey Posted August 31 Report Posted August 31 20 hours ago, Bari said: Opet kazem Wisey funkcionise to ali na duge staze nece moci. Jasno mi je da se prepusti lopta protivniku, da se igra zasniva na direktnoscu, da se dosta trci i igra tranzicija. Slazem se to jako lijepo izgleda, uzivanje je za gledati, posebno za neutralne posmatrace. Medjutim, fali tu kontrole. Ovako je Liverpool igrao u prvim utakmicama pod Kloppom. Upozoravajuce je da ti Fulham a posebno danas Brighton uzmu loptu 70% vremena. Nemam nista protiv tranzicije i direktnog fudbala, ali definitivno treba vise kontrole i cvrstoce u sredini terena. Ja se sve tjesim da je to zbog nesto slabijeg veznog reda. Nadam se da ce povratkom Caiseda to dosta bolje izgledati. @Bari Jel ti to mene glumis a ja tebe? Zamijenili uloge U pravu si sve, nadajmo se da ce biti bolje i u tom segmentu. Vjerujem da ce Xabi raditi na tome, ipak se radi o jednom od vrhunskih veznih igraca svoje generacije. Citiraj
chiba Posted August 31 Report Posted August 31 Ako bi pogledali celu utakmicu onda bi shvatili da nije u pitanju negativna, nego pozitivna kritika. pa ja ne znam kad se zadnji put desilo da je 10 različitih forumaša videlo jedan te isti problem koji treba rešavati u budućnosti Citiraj
Bari Posted August 31 Report Posted August 31 4 hours ago, Wisey said: @Bari Jel ti to mene glumis a ja tebe? Zamijenili uloge U pravu si sve, nadajmo se da ce biti bolje i u tom segmentu. Vjerujem da ce Xabi raditi na tome, ipak se radi o jednom od vrhunskih veznih igraca svoje generacije. Znas kako, kad je Maresca stavljao beka u sredinu jebavala mu se majka iako je znao itekako dobro odigrati tamo (najbolji primjer PSG), Xabi stavio beka u sredini svi ‘zadovoljni’. Moram malo u kontru, dvostruki arsini Citiraj
diablo_bih Posted September 1 Report Posted September 1 Pa ne moze Lavia sam protiv 5 igraca, normalno da nismo imali kontrolu lopte. Kako god, veseli napad drama i kako se odradjuju napadi. Dok se vrate/kupe igraci sredine terena to bi trebalo da se izbalansira, ako se i tada ne izbalansira onda paliti alarme. Ovakav Palmer je 2 igraca vrijedan. reLo 1 Citiraj
Recommended Posts