reLo Posted January 2 Report Posted January 2 Vjerovatno naš budući trener zaslužuje svoju temu. Nemam pojma o njemu osim kao da izgleda kao neki štreber kojeg uzmeš za trenera u FIFA-i. Vaša očekivanja od njega? Citiraj
Adi Posted January 2 Report Posted January 2 Sjećam ga se kao prosjek beka iz PL i miješao sam ga sa Liamom Ridgewellom. Sada ga miješam sa Memphisom Depayom. Mislim da je prerano da preuzme Chelsea, u idealnom slučaju bi trebalo da završi ovu sezonu sa Strasbourgom da vidimo koliko daleko može u Europi i kako bi se snašao u eliminacijama. Kao trener ima potencijala, samo me strah da ga ne potrošimo brzo, a sigurica nam je da će u budućnosti preuzeti Chelsea jer trenere mijenjamo na godišnjem nivou. O tome šta očekujem sam prije minutu napisao na Budući trener Chelseaja, pa ću probati prebaciti komentar ovdje. Rosenior za sada glavni kandidat. U Strasbourgu je preferirao 3-4-2-1 formaciju, a u Hullu i Derbyu je igrao sa 4 nazad. Ako uporedimo fazu napada, kada se dignu wing bekovi dobija se isti raspored igrača kakav je imao Maresca. U fazi odbrane je to nešto drugačije. Međutim, formacija nije bitna, bitne su uloge igrača. Bitno je da trener zna prilagoditi formaciju igračima koje u tom trenutku ima, a ne samo prilagođavati igrače formaciji. Ako će se igrati 3-4-2-1 mogu zamisliti ovakvo nešto Varijanta - najbolji igrač za tu poziciju na tu poziciju .............Sanchez ..James Fofana Cucurella Gusto Enzo Caicedo Neto ...Palmer Delap Pedro Sanchez je uz sve probleme koje nosi sa sobom najbolje rješenje koje ove sezone imamo. Fofana je isto uz svoje nedostatke i padove koncentracije za dlaku najbolji izbor na štoperu. Cucurella je u ovoj formaciji bolji izbor za trećeg štopera nego za wing beka. Jamesa ako žele nastaviti štediti očekujem gledati češće u zadnjoj liniji. Gusto je glavni izbor za RWB ako je James iza njega, konkurent mu je Garnacho koji nema defanzivnu odgovornost Neto se rodio da igra LWB Enzo i Caicedo su dva najbolja vezna igrača, Enzi ova pozicija sigurno više odgovara nego ona ofanzivnija Palmera staviti ovdje i onda ostale slagati okolo Joao Pedru je najbolja pozicija ova nazovimo je lijeva polutka, Gittens glavna konkurencija Delapovo mjesto u ovih 11 je posljedica problema na drugim pozicijama Igrači koji bi mogli profitirati sa ovom formacijom su Acheampong i Hato, Joao Pedro bi nastavio stalno igrati samo bi njegove kvalitete mogle više doći do izražaja, a Palmer bi se prestao seliti na drugu stranu. Ovom formacijom ne bi profitirali krilni igrači jer smo u prethodnom periodu dovodili igrače koji više vole biti uz aut liniju, a opet niko od njih osim Neta ne bi mogao igrati wing beka. reLo 1 Citiraj
Wisey Posted January 2 Report Posted January 2 Na prvu simpatican i normalan lik. Djeluje mi mnogo inteligentniji kao trener od Pottera. Nije arogantan niti umisljen. Medjutim veliki upitnik je oko karizme, kako ce takav trener ikakav autoritet izgraditi. Ljudi u Upravi ne kontaju da ce izgubiti neke vrhunske igrace ako ne dovedu pravog menadzera. Skoro 4 godine proslo, jos nisu naucili da je pozicija trenera/menadzera najbitnija u ovom sportu. Rosenior ako dodje, dobit ce sansu i trebamo ga svi podrzati te dati vrijeme. Do kraja ove sezone zadatak mu je vratiti samopouzdanje i probati odvesti ekipu u top 4. Sto se igre tice, realno je ocekivati tek nakon priprema na ljeto neki progres. reLo 1 Citiraj
Zemo Posted January 2 Report Posted January 2 Pitanje kakav ce imati autoritet pored Jamesa, Enza, Caiseda i Palmera. I dalje se nadam da ce neko drugi biti trener. reLo 1 Citiraj
cobinho Posted January 2 Report Posted January 2 Ako se gleda sratistika a da se izvyku neki osnivni zakljucci. Strasbur nije nigde posebno prednjacio u odnosu na poziciju na tabeli ali je uocljivo da je ekipa poslednja po broju dugih lopti, da nije dominantna u posedu,da je po broju suteva na gol protivnika dosta slabija i po broju oduzetih lopti, po broju driblinga po mecu je recimo u vrhu. Bar po tom nekom modelu i ne mozemo da ocekujemo neki agresivni fudbal gde igraci kidisu. Citiraj
Popular Post Igi Posted January 2 Popular Post Report Posted January 2 Masko na aparatima imamo crnce za stopere sad kad dodje trener crnac gotovo je ja13, Whisper, Adi and 4 others 2 5 Citiraj
Whisper Posted January 3 Report Posted January 3 43 minutes ago, hamco said: Sta mislite o ovome? SAF je ipak jedan od najvecih, ali suvisno je ovoliko uvlacenje u dupe Junajtedu. Wisey and Adi 2 Citiraj
Whisper Posted January 3 Report Posted January 3 @Adi slazem se sa formacijom, ali James mora na desnu stranu, posebno u ovakvoj formaciji gde bi imao vecu slobodu i ucesce u igri. RCB moze i morq da bude Acheampong. Estevao je u par navrata pokazao da se solidno sluzi i desnom nogom tako da bih ja stavio njega i Palmera na AMC da popunjava 10ku dok bi Cole imao miniature sa Jamesom na desnoj strani. Tri stopera plus work rate koji imaju Neto i James omogucavaju takvu postavku igre. Moze JP u napad u ovoj formaciji takodje jer imao bi podrsku cetvorice igraca a samim tim i dovoljno prostora. Verujem da je 3-4-3 najbolje sto u ovom momentu mozemo da izvucemo od ove ekipe jer daje najbolji balans iznedju odbrane i napada a moze se u toku meca i menjati zavisno od potreba. Adi 1 Citiraj
Adi Posted January 3 Report Posted January 3 4 hours ago, hamco said: Sta mislite o ovome? Ništa lijepo ne mislim o ovome, ali i Palmer je pa sam nekako progutao. Citiraj
Wisey Posted January 3 Report Posted January 3 4 hours ago, hamco said: Sta mislite o ovome? Ocigledno je veliki navijac Uniteda od malena i voli klub kao mi ovdje sto volimo Celzi. Previse je ovo da bi se radilo samo o lizanju pakasa Fergusonu. Za mene ako misli doci voditi Celzi, jedini ispravan nacin je da jasno odmah stavi do znanja da od prvog trenutka postaje vojnik i teski profesionalac koji ce se svim sredstvima boriti za ovaj klub. I to bez obzira na proslost. Jasno je da on ne moze odjednom poceti navijati i voljeti Celzi, ali da ovo spomene u svojim izjavama znacilo bi da barem ima obraza i postovanja prema navijacima. Inace mi se to nimalo ne svidja, ostajemo bez identiteta vrlo brzo. Utakmice protiv Uniteda trebaju biti rat, a ne da nas trener ide i ovako prica. @Whisper Sto se formacije tice: Sta velis o Jamesu i Netu na 2 wing backa? U sredini Enzo, Caicedo, ispred njih Palmer i Estevao, gore u vrhu Joao Pedro. reLo 1 Citiraj
Whisper Posted January 3 Report Posted January 3 @Wisey Je l ovo sarkazam, zajebancija il nesto trece ? Adi 1 Citiraj
Wisey Posted January 3 Report Posted January 3 2 minutes ago, Whisper said: @Wisey Je l ovo sarkazam, zajebancija il nesto trece ? Uh izvini drug, pogresno sam procitao tvoj post. Ne zamjeri, jutros iz nocne pa nisam jos sav svoj izgleda Formacija je top. Citiraj
Kun Aguer0 Posted January 3 Report Posted January 3 Sve je to super ali sumnjam da ma dovoljno iskustva da dodje u Chelsea sad. Whisper 1 Citiraj
Igi Posted January 3 Report Posted January 3 9 hours ago, hamco said: Sta mislite o ovome? Iskreno, okacicu deo citata legendarnog Kaija Havertza Ako bude radio dobar posao super, dugo se zadrzao, ako ne valja nek ide sto pre i to je to. reLo 1 Citiraj
reLo Posted January 3 Pokretač teme Report Posted January 3 2 pobjede u posljednjih 10 utakmica. Citiraj
Popular Post Igi Posted January 3 Popular Post Report Posted January 3 2 pobede u 10 je 20% win rate Maresca je od poslednjih 7 u ligi dobio jednu, sto je 14.286% win rate Na osnovu uzorka i detaljne analize podataka mozemo doneti zakljucak da ce Liam biti daleko uspesniji u vodjenju ekipe i da je sasvim logican upgrade u odnosu na Marescu. lampard8, Corto Maltese, hamco and 4 others 1 6 Citiraj
soxx Posted January 3 Report Posted January 3 Yebo majku kakvi likovi dobijaju priliku da vode top klubove. Pa to nema nigdje. Wisey 1 Citiraj
diablo_bih Posted January 4 Report Posted January 4 Odlican je bio u Hullu, digao ih, uzeo ga blue co i donio Strasbourgu europu sto je odlican posao. Podrzavat ga do kraja sezone, valjda ce biti dobar i za nas, Citiraj
Wisey Posted January 4 Report Posted January 4 Pojavile su se informacije da je doputovao veceras u London, sutra slijedi potpisivanje ugovora i sluzbena objava. Walter and reLo 2 Citiraj
hamco Posted January 5 Report Posted January 5 Maximalna podrska u pocetku pogotovo sto je momak mlad. Kasnije sve po zaslugama. reLo 1 Citiraj
Adi Posted January 5 Report Posted January 5 46 minutes ago, Whisper said: Dobrodosao u klub Liam. Znači O'Neil igra potpuno defanzivan i reaktivan fudbal, ne znam gdje su njega iskopali za Strasbourg. Citiraj
Whisper Posted January 5 Report Posted January 5 9 minutes ago, Adi said: Znači O'Neil igra potpuno defanzivan i reaktivan fudbal, ne znam gdje su njega iskopali za Strasbourg. Klimnuo je glavom dovoljno puta. Igi, Spaha and reLo 3 Citiraj
hamco Posted January 5 Report Posted January 5 40 minutes ago, Adi said: Znači O'Neil igra potpuno defanzivan i reaktivan fudbal, ne znam gdje su njega iskopali za Strasbourg. Hej a ja sam bas stekao drugaciji dojam kod O'Neila dok je vodio Wolves. Mozda sam nesto pogrijesio ali ti si dobar u ovim statistikama, mozda si mogao sta izvuci? Citiraj
Recommended Posts