Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chelsea i Aston Vila imaju najtezi raspored do kraja, s ova izgubljena 4 boda mogli bi se i oprostiti od lige prvaka. Ne vjerovatno samo kod kuce koliko smo bodova prosuli mogli bi se boriti za titulu.

Posted
10 hours ago, Wisey said:

Realnost je da imamo nekih 10% sanse da igramo Ligu Sampiona naredne godine. I kad to ne ostvarimo mislim da slijedi kraj tzv. "Projekta". 

Pa mislim da je KRAJNJE vrijeme da se taj PROJEKAT i zvanično proglasi neuspjelim jer u ove 4 godine otkako su novi vlasnici tu, mi ništa vrijedno nismo osvojili i ne nazire se neki uspjeh. Budimo realni, osim što je financijski dobro došao, Club World Cup je obično smeće.

Roman Abramović kada je došao, za dvije godine je napravio ekipu koja je narednih godina bila strah i trepet svih tadašnjih engleskih i evropskih velikana. E to je pravi projekat. Ovo što mi sada radimo, sa nekom dječurlijom, koji odigraju dobru polusezonu, sezonu, i na osnovu nekakve statistike se mi onda zaletima i kupimo da bi se to kasnije ispostavilo promašajem. Neće igrači kao što su Palmer, Enzo, Caicedo čekati godinama da ekipe sazrije da bi onda osvojili Ligu ili Ligu Prvaka. Neka se pruži prilika za dobar transfer i oni odoše u najboljim godinama.

Treba im neko reći, PROJEKAT JE PROPAO.

Posted

Jedinu šansu koju još vidim u smislu plasmana u TOP5 je Aston Villa, to znaci da Aston Villa totalno izgubi kompas do kraja sezone i da ih mi nekako dobijemo na Villa Parku.

Sve druge kaukulacije su mi nerealne kada se u obzir uzme naš raspored do kraja sezone koji je brutalan. Liverpool ce sakupljati bodove na individualni kvalitet, United trenutno izgleda previse raznovrsno u napadu da bi se mogli ocekivati loše serije rezultata, tu i tamo neki kiks ali ne i kiksevi u serijama. Sami na sebe se ne mozemo osloniti to smo vec pokazali, tako da jedna jedina šansa za LP sljedece sezone je da Villa doživi totalni fijasko u finišu sezone a da se mi nekim cudom dozovemo bar malo.

Posted
On 2/21/2026 at 8:13 PM, Adi said:

Igrači koji su dobili crveni karton u ligi ove sezone:

Robert Sanchez

Malo Gusto

Wesley Fofana

Trevoh Chalobah

Marc Cucurella

Moises Caicedo

Pedro Neto

+ Joao Pedro u Ligi Prvaka

Za sljedeću utakmicu ide anketa ko je sljedeći

Novi na listi: Pedro Neto.

Enzo favorit da bude sljedeći.

Posted
8 hours ago, lampard8 said:

Sve je stalo u jedan klip kako izgleda naša odbrana i naše branjenje.

Doslovno dominiraju 2 igraca na ovom videu iznad, Sanchez i Chalobah. Na sve to kad dodas jos Fofanu, Gusta i Neta eto imas ovo. Ali doslovno Sanchez i Chalobah su krivci u 80% ovih debilnij golova sa videa.

Posted

veliki problem nam je ta nekonstantnost, nemamo kontiuitet, ajde, s obzirom da smo menjali trenere ne možeš to ni da očekuje, ali ne sećam se da sam za 20 godina video ovoliko fluktuacija, uspona i padova, od sjaja do očaja, ispraćeno padovima i podizanjima forme pojedinih igrača, povreda, crvenih kartona i individualnih grešaka

čini mi se nekako da su Enco, Kaisedo ,Kukurelja i Dzejms jedini koji nisu toooliko imali ispade, ostatak tima zahteva dublju analizu i posvećenost 

jako težak zadatak pred trenerom, da ima kvaliteta i talenta ima, ali mnogo je više problema nego mogućih rešenja mislim, prosto ne vidim prostor za neko podizanje forme, mislim da ovaj trener nema taj autorite i iskustvo, i bez obzira na neke dobre partije, ne želim od njega da tražim mnogo, jel onda ne mogu ni da se razočaram

za sad mi je sezona promašaj, jedino ako uspemo nekim čudom da se ili domognemo top4, ili osvojim još većim čudom LŠ pa da imamo ponovo neku bolju poziciju, inače ne vidim neke bolje dane za nas u smislu da ponovo preskočimo neke korake

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jedina preostala sansa za top 5 nam je data ostankom Slota u Liverpoolu. Ne znam kako lik prezivljava na klupi. Pitanje je ko ce losiji biti do kraja sezone, oni ili mi. United, Villa su previse odmakli bodovno. Uz ovako tezak raspored mi ne mozemo ni teoretski pobijediti sve do kraja, tako da se samo ostaje nadati kako ce Liverpool vise kiksati. Ipak, kod njih vidim previse iskustva i znanja unutar ekipe da to ne dozvole. Ako nista iscupat ce neke pobjede kao protiv Foresta i Sunderlanda. Za nas je dobro da su jos u Ligi Sampiona, sigurno ce se potrositi maksimalno protiv Pariza. 

• 2 weeks later...
Posted

7 bodova manje od 5. mjesta 5 kola prije kraja. 

Možda je sinoć i bilo nade da nešto možemo. Ovo je bukvalno kraj nadanja. Očekujem nevjerovatan pad do kraja sezone koji počinje od utorka i Brightona, a kulminaciju doživljava u nedjelju na Wembleyu. Niko živ ovu ekipu više ne može motivirati do kraja sezone.

Posted

Situacija je sljedeća.

Ako City osvoji FA Kup i Aston Villa ne osvoji Ligu Europe onda prvih 5 ide u Ligu Prvaka, 6. i 7. u Ligu Europe i 8. u Ligu Konferencije.

Ako Leeds ili Southampton osvoje FA Kup i Aston Villa ne osvoji Ligu Europe onda prvih 5 ide u Ligu Prvaka, 6. u Ligu Europe i 7. u Ligu Konferencije.

Ako Chelsea osvoji FA Kup imamo garantovanu Ligu Europe.

Ako Aston Villa osvoji Ligu Europe i završi u top 5, tada će 6. mjesto voditi u Ligu Prvaka.

Ako Nottingham Forest osvoji Ligu Europe i/ili Crystal Palace osvoji Ligu Konferencije i završe izvan top 8 onda donose samo sebi dodatno mjesto i ne remete poredak.

Posted

Kako smo sretni - Villa će osvojiti Europa ligu a mi ćemo završiti 7. na tabeli 🤣🤣

@Adi jesi siguran ovo za Villu? Jer onomad mi kad 2012. osvojismo (bili smo van top 4), Tottenham nije otišao u LP iako je bio 4. na tabeli. 

Posted

Promijenila su se pravila od tada, sad ovako ide. Tottenham je prošle sezone osvojio LE i bio 17. na tabeli i nije poremetilo Newcastle koji je bio 5.

Posted
1 hour ago, Adi said:

Situacija je sljedeća.

Ako City osvoji FA Kup i Aston Villa ne osvoji Ligu Europe onda prvih 5 ide u Ligu Prvaka, 6. i 7. u Ligu Europe i 8. u Ligu Konferencije.

Ako Leeds ili Southampton osvoje FA Kup i Aston Villa ne osvoji Ligu Europe onda prvih 5 ide u Ligu Prvaka, 6. u Ligu Europe i 7. u Ligu Konferencije.

Ako Chelsea osvoji FA Kup imamo garantovanu Ligu Europe.

Ako Aston Villa osvoji Ligu Europe i završi u top 5, tada će 6. mjesto voditi u Ligu Prvaka.

Ako Nottingham Forest osvoji Ligu Europe i/ili Crystal Palace osvoji Ligu Konferencije i završe izvan top 8 onda donose samo sebi dodatno mjesto i ne remete poredak.

Zar nije pod moranjem da Aston Villa završi peta ako osvoji EL, tek tada bi šesto mjesto vodilo u LP.

Bar sam tako pročitao na tviteru ako ne griješim.

Posted
1 hour ago, lampard8 said:

Zar nije pod moranjem da Aston Villa završi peta ako osvoji EL, tek tada bi šesto mjesto vodilo u LP.

Bar sam tako pročitao na tviteru ako ne griješim.

Tačno, samo ako je 5. mjesto. Prvo se dodjeljuju mjesta na osnovu osvajanja europskih takmičenja, pa onda dodatna 2 na osnovu koeficijenta. Atalanta je prije 2 godine mogla namjestiti da završi 5. ili 6. i donese Italiji još jedno mjesto i odigrali su pošteno do kraja. 

Posted

Dosta realna je opcija da Villa završi peta. A takođe i da osvoji EL. 

Samo što je nerealno da mi završimo 6.

Posted

Ne kontam samo 5 mjesto, a ako bude 4.mjesto Vila ne ide dodatno mjesto u ligi prvaka? Jesam dobro skonto?  

Posted
19 minutes ago, Zemo said:

Ne kontam samo 5 mjesto, a ako bude 4.mjesto Vila ne ide dodatno mjesto u ligi prvaka? Jesam dobro skonto?  

Samo ako Villa završi 5. u osvoji EL, tada Englezi dobijaju i 6. mjesto. U svim drugim kombinacijama samo top 5 ide u LP.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...