hamco Posted December 9, 2025 Report Posted December 9, 2025 Prosle godine imali smo 31 bod a ove 25 u isto utakmica. Whisper, Wisey and reLo 3
Popular Post Bari Posted December 10, 2025 Popular Post Report Posted December 10, 2025 Ovaj post pisem potaknut pricom na kutiji i u nadi da jos uvijek ima mjesta na ovom forumu za lijepu, argumentovanu raspravu a ne da se sve svede na zabar, celavac, jehov svjedok i slicno. Zajednicko svima nama forumasima jeste to da niko nije zadovoljan trenutnim stanjem na tabeli a i samom igrom, posebno u posljednje 3-4 utakmice. Sta je razlog loseg bodovnog stanja? Da li je do trenera? Apsolutno. Da li je do igraca? Apsolutno. Vec sam na kutiji rekao da je Chelsea drugi gost lige i tek 14ti domacin. Osim toga pogledajte utakmice gdje je Chelsea kiksao tj igrao lose (sa izuzetkom onih gdje smo dobili crveni karton). To su mahom klubovi koji su ispod kvalitete Chelsea. Pogledajte utakmice u kojima je Chelsea briljirao, to je Livepool, Arsenal, Barcelona, PSG. Zasto je to tako? Zasto se Chelsea muci protiv ekipa koje se postave u niski blok i cekaju te na kontre? Odgovor nije jednostavan ali u mojoj glavi je to jedan od razloga Cole Palmer. Mi u trenutnom rosteru nemamo nijednog igraca koji moze nesto uraditi protiv ekipe koja se povuce i ceka nas. Jedini koji ima tu vrstu vica u igri je Cole Palmer. Njega nema ove sezone nikako, i ono sto je odigrao bilo je pod bolovima. Mi bismo barem 6-7 bodova vise osvojili da je on tu protiv navedenih ekipa. Sad dolazi ono Wiseyovo da je babi muda...sto je apsolutno tacno kao sto je i tacna ova moja tvrdnja (barem u mojim ocima). Nasi su pokusali to rijesiti time sto su doveli napadaca koji moze napraviti razliku protiv ekipa koje se duboko brane, to je Delap. Medjutim on nije isporucio ni 10% onoga sto se od njega ocekivalo (za mene najvece razocarenje za sada). On je trebao biti taj koji ce kao onomad Giroud dobiti neki duel na snagu, odglumiti martinelu, skociti, na snagu nesto uraditi. Za sada od njega smo dobili jedno veliko nista. Drugi igrac koji je to trebao rijesiti, ili barem na papiru koji je izgledao da bi mogao biti upotrebljiv protiv low block ekipa je GIttens. Dobar dribler, odlican 1 v 1, strasno brz u prvih par koraka, produktivan... i on se za sada ceka, S vremena na vrijeme pokaze da ima slifa dok u drugom trenutno izgleda kao amater na terenu. Estevau se ocigledno jos uvijek ne vjeruje dovoljno a i on ima karakteristike koje bi mogle pomoci. Niski blok mozes razbiti sutevima sa distance mi nijednog dobrog sutera u ekipi nemamo. Niski blok se moze probiti tako da se natrpa 16terac i da se centrira pa ili neki odbijanac sa 16metara ili glavom ili odbijanac. Enzo nije desetka. To svi na forumu znamo. I tu se moze diskutovati, on moze igrat 10tku protiv ekipa koje se zele nadigravati. Protiv ekipa koje se povuku on nema sta da radi na poziciji 10tke. Nije njegova najbolja karakteristika snalazenje na malom prostoru a tu ga se gura protiv Burnleya, Sunderlanda, Brendforda i slicno. Pedro Neto i Garnacho su isto tako upitno korisni protiv nabrojanih ekipa. Dodajmo k tome nase bekove koji su sve samo ne ofanzivni i dobijes to sto dobijes. I onda na sve to nas trener (da ne bude da ga branim) u vezu stavi jos jednog beka. Formacija sa bekom u sredini je okej ali u nekim situacijama i protiv nekih protivnika. Prvi sam pozdravio beka u vezi protiv Barcelone kada je Wisey (izvini sto tebe spominjem al znam da si ti to prokomenntarisao) standardno opleo po Maresci. James u sredini protiv Arsenala perverzija. Gusto protiv PSG-a u finalu isto savrsenstvo... ali ne treba ti taj dodatni bek protiv davljenika, kad ionako imamo manjak ofanzivaca tj upotrebljivih ofanzivaca protiv takvih protivnika. Svi koji su se nekad bavili fudbalom ili bar igrali rekreativno znaju da se lakse braniti tj igrati na kontre nego na posjed. Svaka ekipa koja dodje na Bridge, vezano za ono s pocetka da smo tek 14ti domacin lige, se povuce i cekaju kontre ili prekide, pri tome znajuci da nam je odbrana dosta slabiji dio ekipe, ne rijetko odnose bod/bodove sa Bridgea. Jos jedan od razloga ovakvog pada jeste umor igraca. Pri tome mislim najbitnijih igraca a to su Enzo, Caisedo, Cucurela, James, Joao Pedro. Neki od njih su igrali pod povredom, nekima od njih dozira minute (to se kod Jamesa pokazalo super kod Lavie nikako, kod Fofane cemo vidjeti). Zbog povreda dvojice veznjaka mi nemamo zamjene za naseg dvojca. Ne moze me niko ubjediti da bi Maresca furaoo Gusta u vezi a da su mu svi spremni: Lavia, Essugo,Moi, Enzo, Santos. Za mene su problemi veoma lako uocljivi ali jedno ih je identifikovati a skroz nesto drugo rijesiti ih. To je do trenera, da pokaze da moze to rijesiti da zna, da smisli neku akciju, neki vic, neko protrcavanje... Vidim da neki tabelu stavljaju kako smo imali vise bodova prosle godine nego ove sto je tacno. Isto tako prosle godine smo igrali sa najboljim svojim igracem Palmerom, sa najboljim svojim stoperom Colwilom i sa najboljim napadacem Jacksonom. Slozit cemo se da Delap nije nikakav update na Jackia a Joao pedro nije pravi napadac. Imao bih jos dosta toga za reci ali bojim se da ni ovo nece niko procitati, tako da cu se zaustaviti. PS: Da ne ispadne da trazim alibije Mareski, ni sam nisam zadovoljan kako je hendla protiv slabijih rivala, nikako nisam. Ovo na temu nije sve crno-bijelo ima i sivog. Nama je do ove sezone misaona imenica bila dobiti neki derbi, jos od Tuchela. Ove sezone smo imali par dobijenih derbija. Ali sta to vrijedi kad to sve prospemo naredno kolo protiv davljenika. Spaha, King Chelsea, Adi and 6 others 9
Popular Post Whisper Posted December 10, 2025 Popular Post Report Posted December 10, 2025 @Bari Celavi magarac neznalica, klimac glavom, nemac pojma su apsolutno zasluzeni nadimci za ovog coveka koji sebe trenutno naziva trenerom Celsija. Nemam zbog cega da ga stedim niti je isti to zasluzio. Naveo si i sam dovoljno razloga tj gresaka koje pravi, a ima ih bogami jos. Njegovo takticko lutanje, nikakvo nepostojanje plana B, pickasti pristup vecini utakmica su odneli isto toliko bodova koliko i odsustvo Cola Palmera. Sami potezi i izmene na mecu protiv Atalante jasno pokazuju da covek ne zna gde udara. Mozda ideje koje pokusava da sprovede u njegovoj glavi i imaju neki smisao, ali na terenu se to ne vidi. Jesu nasi bekovi ofanzivni, James je top tri u svetu po bilo kojoj ofanzivnoj karakterisrici Cucu je drugaciji profil igraca ali daleko od toga da on ne moze da pomogne u napadu, dovoljno je da drzi sirinu i otvara prostor igracu ispred sebe. Unesto toga sam ga bar triput video da bas protiv Atalante protrcava uz liniju kaznenog prostora prema desnom krilu i to bas onako lagano ko pudlica. Santos i kad je bio zdrav igrali su i James i Gusto u sredini. Vec se dve godine mucimo da probijemo niske blokove, a da li je Mareska pokusao neki drugaciji pristup takvim utakmicama ? Nije. Ajde ono najprostije, da se bekovi i krila dupliraju a ne da bekovi ulaze u ionako natrpanu sredinu terena i smetaju i sebi i krilima ? Je l se nekad usudio da rizikuje, da promeni formaciju u toku meca, da nesto izmisli sto vec nije radio na svakom jebenom mecu i sto su svi treneri procitali i svi ocekuju od njega ? Stalno se zali po konferencijama da su ga protivnici iznenadili promenom formacije, odbrane... Pa ko njemu brani da on nekoga iznenadi ? Ne razumem. King Chelsea, reLo, Adi and 2 others 5
Wisey Posted December 13, 2025 Report Posted December 13, 2025 Newcastle, Villa, Bournemouth pa City. Plus kup utakmica s drugoligasem. Ovdje ce se lomiti sezona za nas.
reLo Posted December 13, 2025 Pokretač teme Report Posted December 13, 2025 Nesanica mi dolazi na oči od same pomisli na sve te utakmice. King Chelsea and Wisey 2
Bari Posted December 13, 2025 Report Posted December 13, 2025 Nista nama ne znaci na papiru tezi ili laksi raspored. Takva smo ekipa da mozemo dobiti bilo koga i da nas moze dobiti bilo ko. Walter and grena 2
grena Posted December 14, 2025 Report Posted December 14, 2025 Možda je bolje kad igramo protiv jačih ekipa, bar se nalože da igraju, sa ovim "slabijim" ekipama nema motivacije nikakve umesto da se rutinski rešavaju.
hamco Posted December 16, 2025 Report Posted December 16, 2025 @reLo ajd mi molim te objasni kako je ovo tacno ako je Joao Pedro zabio 4 gola a Delap i Guiu imaju 0.
Adi Posted December 16, 2025 Report Posted December 16, 2025 56 minutes ago, hamco said: @reLo ajd mi molim te objasni kako je ovo tacno ako je Joao Pedro zabio 4 gola a Delap i Guiu imaju 0. Tako što je 3 od 4 gola zabio na utakmicama u kojima je Delap bio napadač, a on igrao iz njega. Slažem se da je glupo. Bari and Wisey 2
Bari Posted December 16, 2025 Report Posted December 16, 2025 6 hours ago, Adi said: Tako što je 3 od 4 gola zabio na utakmicama u kojima je Delap bio napadač, a on igrao iz njega. Slažem se da je glupo. Sve i da je zabio ta 4 kao starter to je nedovoljno i ova gore slika pokazuje neke stvari. Ja sam duboko razocaran, prije svega ucinkom nasim napadaca u dosadasnjem dijelu sezone, a onda i njihovom igrom u polju. Krenet cu od Joao Pedra: Kada je dolazio nisam bio pretjerano impresioniran, zamisljao sam ga bas kao sto se i pokazao a to je dobar igrac ali ne pravi napadac, ne napadac koji ima killer instict pred golom i koji trpa i najmanju sansu. Onda je odograo savrseno klupsko prvenstvo i priznajem zavarao me. Mislio sam da smo konacno pogodili sa napadacem, nakon toliko godina lutanja. Prvi go protiv Brazilaca van 16terca je nesto sto nas dotadasnji napadac (Jackson) nije mogao ni u snu. Odmjereno, precizno, snasno, neodbranjivo. Drugo gol isto nesto sto nam je nedostajala do tada. Kontra zavrsena bez puno komplikovanja, ostavljen sa stoperom 1v1 na velikom prostoru, dribling u sredinu BAM od precku, lijepo. Gol protiv PSG-a u finalu, pravovremenu utrcavanje iza ledja odbrane (znao je to i Jacki ponekad) i onda zavrsnica koja dovodi do ekstaze. Odmjereno, samo bocnuo loptu preko najboljeg golmana svijeta. Ja sam bio prezadovoljan, ocekivao sam od njega da ce tu formu prenijeti u naredne pripremne utakmice i onda u ligu. Na pripremnim je dao jos koji go, bio konstantno opasan, nije previse komplikovano pred golom, vrsio presing, ucestvovao u igri. Liga krece i u prvih par kola je zabio neke golove i asistirao i onda od tada nista. Apsolutno nista ne nudi na terenu. Usudio bi se reci da je Jackson imao vise uticaja na igru. Itekako je bio koristan u igri u polju, ulazio u sanse, iste promasivao i zasluzeno smo ga se rijesili. Ovaj Brazilac nista. Pogledajte ova 4 sto je zabio svaki je bio tap in. Ne bukvalno ali svaki napadac bi dao ih zabio. Ni blizu onih golova kakve je davao u predsezoni, gdje nas je itekako zavarao. Nerijetko pokazuje i znakove kurcobolje, kao da mu se ne trci, ne vrsi presing. Loptu kada dobije cesto ima visak potez, u 16tercu petlja i opet ponavljam nema onaj napadacki instinkt, jedan dodir sut-goal. Ne znam da li u predsezoni ono bio kratki bljesak pa se vratio u ‘normalu’ ili je ovo trenutno losa forma koja ne prolazna ali sve vise mislim da je ovo prvo. Toliko je sve zavarao da je na fantasyu na pocetku bio igrac sa najvise vlasnika tj najvise igraca upravo njega imalo u svom timu. Druga nasa ljetnja akvizicija je Liam Delap. Njegov transfer je prosao dosta ispod radara jer nije previse placen i realno nismo mogli puno izgubiti ovim transferom a mogli smo dobiti mnogo. Ja sam bio od onih koji su ocekivali da ce ovo biti jedan od boljih ljetnjih transfera. Ne mogu reci da sam ocekivao da ce ovaj resetati mreze i imati 20 golova u Ligi ali sam svakako ocekivao da bude dobar i upotrebljiv. Jak kao bik, klasicni centarfor koji ne razmislja puno, koji je komplikuje pred golom, jedan dodir i sut. Dugo nismo imali tu vrstu napadaca i zeljno sam iscekivao da ce Liam zablistati. Krece sezona i dolazi ta prva povreda koja ga izbacije iz ritma. Oporavlja se, vraca se u sastavak, vraca se na teren i pravi glupost u prvoj utakmici. Opet izostajec, vraca se , ne postoji na terenu. Pokazuje mi ‘jedan dodir sut’ i nije uvijek najbolji izbor jer ovaj brat suta iz svih mogucih i nemogucih pozicija. Nista ne pokazuje na terenu, nevidljiv i rekao vi cak neupotrebljiv. Dolazi nova ozljeda koja ga udaljava 4-6 sedmica van terena. Toliko je los bio (ili sam ja previse ocekivao) da mi je totalno svejedno kada ce se vratiti. Pokusao je trener svakako, i obojicu upariti, i samo s jednom, i samo s drugim i nista nije dalo rezultate. Pitanje: Zasto je Chelsea toliko groblje za napadace? Gdje grijese ljudi iz uprave? Evo sad su doveli napadaca koji je manjeg rizika, nije puno placen, priviknut na Premiership, gradjen za Premiership pa opet fulasmo. Doveli smo i , ja ih zovem, plenitog napadaca koji zna s loptom, moze igrati na vise pozicija, pokazao da itekako ima slifa… na kraju i on nista. Nije ni do stila igre jer se toliko trenera izmjenilo i stilova igre a napadaci vazda ravna crta - do 10 golova u Ligi. reLo 1
Zemo Posted December 20, 2025 Report Posted December 20, 2025 Aston Vila, Bourmouth i City, potencijalno 3 kiksa za redom i idealno da padnemo na 6-7 mjesto i rijesimo se budale.
reLo Posted December 21, 2025 Pokretač teme Report Posted December 21, 2025 Villa i Bournemouth se moraju dobiti kako zna i umije, od Cityja svakako poraz očekujem. lampard8 1
cobinho Posted December 21, 2025 Report Posted December 21, 2025 Nema pravila jer je PL ove sezone mnogo izjednaceniji. I dalje mi ne ide u glavu koji je rezon da navijamo da puknemo da bi Marsca otisao. Mnogo stvari ima koje on moze da popravi ali pozicije ma tabeli u LS i PL su ocekivane. Imamo najmladji tim u svim takmicenjima, ekipa raste i vidi se to kristalno jasno ali ocekivati da tim koji u startnoj postavi ima mnogo slabosti bude bolji od timova koji imaju iskustvo, kontinuitet, koji su ogromne pare ulozili u pojacanja je skroz nerealno. Pogotovu je nerealno kad trener nema podrsku uprave koja ne moze da prepozna nedostatke. To je bilo sa ranijim trenerima, sa Mareskom a bilo bi i sa buducim. Ovaj tim raste mnogo brze nego sto su rasli i Liverpul sa Klopom i Arsenal sa Artetom....
Adi Posted December 21, 2025 Report Posted December 21, 2025 Broj godina igrača iz prvih 11 PSG-a u finalu Lige Prvaka na dan 1. 1. 2025. Gianluigi Donnarumma (25) Achraf Hakimi (26) Marquinhos (30) William Pacho (23) Nuno Mendes (22) Joao Neves (20) Vitinha (24) Fabian Ruiz (28) Ousmane Dembele (27) Desire Doue (19) Kvicha Kvaratskhelia (23) Zbir godina: 267, prosjek godina: 24,3 Broj godina igrača iz prvih 11 Chelseaja na dan 1. 1. 2026. Robert Sanchez (28) Reece James (26) Trevoh Chalobah (26) Wesley Fofana (25) Marc Cucurella (27) Moises Caicedo (24) Enzo Fernandez (24) Cole Palmer (23) Alejandro Garnacho (21) Pedro Neto (25) Joao Pedro (24) Zbir godina: 273, prosjek godina: 24,8 "ali oni su duže zajedno" - Neves, Doue i Pacho došli na početku sezone, Kvicha došao na zimu "mi imamo dosta mlađu klupu" - Mayulu, Mbaye, Zaire-Emery, Beraldo, Ramos.. reLo, Wisey and Whisper 3
Zemo Posted December 21, 2025 Report Posted December 21, 2025 Trenutno smo 4.na tabeli, 7 bodova ima vise Aston Vila, iza nas su Liverpool i United sa par bodova manje, realno moglo je puno bolje i čisto sumnjam da se Liverpol s nakom ekipom nece uvuci u top 4, previse kikseva smo imali i tek nam slijedi tezak raspored, cak 9 utakmica samo u januaru.
cobinho Posted December 21, 2025 Report Posted December 21, 2025 Vila je u odlicnoj formi 7 vezanih pobeda u PL , 10 ukupno. Red je da im prekinemo niz. U mnogim od tih meceva su mogli da ostanu bez bodova....moze sreca malo da se okrene drugima. U PLu sa nekoliko vezanih pobeda ocas posla se probijes do vrha. Bari 1
Adi Posted December 26, 2025 Report Posted December 26, 2025 Osvojeni bodovi u 2024. godini - 70 Osvojeni bodovi u 2025. godini - 63 Whisper 1
Igi Posted December 26, 2025 Report Posted December 26, 2025 4 hours ago, Adi said: Osvojeni bodovi u 2024. godini - 70 Osvojeni bodovi u 2025. godini - 63 35 od tih 70 je osvoji Pochetino u 17 utakmica reLo and Whisper 2
Popular Post Wisey Posted December 28, 2025 Popular Post Report Posted December 28, 2025 29 bodova iz 18 utakmica. 19-ti protivnik preostali je City, dakle s njima imamo jos 2 meca a sa svim ostalim jos 1. Prosjek bodova po utakmici iznosi 1,61 sto bi na 38 odigranih kola bilo otprilike 61 bod. Manje od toga osvojili smo samo u onoj sezoni raspada pod Tuchelom/Potterom/Lampardom i u sezoni kad je Murinjo drugi put dobio otkaz. Za podsjecanje, Pocchetino je prije 2 godine s onakvom ekipom osvojio 63. Znaci s ovakvim projekcijama i formom, u oba dosadasnja slucaja treneri su bivali bivsi u toku sezone. Ako celavi prezivi ovo dobit ce sansu kakvu nikada niti jedan trener u Celziju nije. Drugoligaski menadzer s nula iskustva na top nivou. I na to sve ima obraza pljuvati po Upravi. grena, reLo, Adi and 1 other 4
grena Posted December 28, 2025 Report Posted December 28, 2025 Po prethodnim sezonama, po toj projekciji smo na 7, 8 mestu. Dakle ništa od evrope sledeće godine ili opet konferencija. Tamo makar može da se šepuri sa timom od milijardu e. Doduše i da igra konferenciju sa nekim drugim timom, ne bi je ni osvojio, ni prismrdio trofeju.
reLo Posted December 28, 2025 Pokretač teme Report Posted December 28, 2025 Ako neko vlasnicima tamo do 35. kola ne kaže da 8. ne ide u Ligu prvaka, možda i preživi do kraja sezone. Wisey 1
Wisey Posted January 8 Report Posted January 8 Narednih 6 protivnika u Premiershipu: Brentford, Palace, WH, Wolves, Leeds i Burnley. Ako zelimo LS ovdje se moraju svi bodovi uzeti. reLo 1
Recommended Posts