Jump to content

Recommended Posts

Posted

Možda je bolje kad igramo protiv jačih ekipa, bar se nalože da igraju, sa ovim "slabijim" ekipama nema motivacije nikakve umesto da se rutinski rešavaju. 

Posted
56 minutes ago, hamco said:

@reLo ajd mi molim te objasni kako je ovo tacno ako je Joao Pedro zabio 4 gola a Delap i Guiu  imaju 0.

Tako što je 3 od 4 gola zabio na utakmicama u kojima je Delap bio napadač, a on igrao iz njega. Slažem se da je glupo.

Posted
6 hours ago, Adi said:

Tako što je 3 od 4 gola zabio na utakmicama u kojima je Delap bio napadač, a on igrao iz njega. Slažem se da je glupo.

Sve i da je zabio ta 4 kao starter to je nedovoljno i ova gore slika pokazuje neke stvari.

Ja sam duboko razocaran, prije svega ucinkom nasim napadaca u dosadasnjem dijelu sezone, a onda i njihovom igrom u polju.

Krenet cu od Joao Pedra: Kada je dolazio nisam bio pretjerano impresioniran, zamisljao sam ga bas kao sto se i pokazao a to je dobar igrac ali ne pravi napadac, ne napadac koji ima killer instict pred golom i koji trpa i najmanju sansu. Onda je odograo savrseno klupsko prvenstvo i priznajem zavarao me. Mislio sam da smo konacno pogodili sa napadacem, nakon toliko godina lutanja. Prvi go protiv Brazilaca van 16terca je nesto sto nas dotadasnji napadac (Jackson) nije mogao ni u snu. Odmjereno, precizno, snasno, neodbranjivo. Drugo gol isto nesto sto nam je nedostajala do tada. Kontra zavrsena bez puno komplikovanja, ostavljen sa stoperom 1v1 na velikom prostoru, dribling u sredinu BAM od precku, lijepo. Gol protiv PSG-a u finalu, pravovremenu utrcavanje iza ledja odbrane (znao je to i Jacki ponekad) i onda zavrsnica koja dovodi do ekstaze. Odmjereno, samo bocnuo loptu preko najboljeg golmana svijeta. Ja sam bio prezadovoljan, ocekivao sam od njega da ce tu formu prenijeti u naredne pripremne utakmice i onda u ligu. Na pripremnim je dao jos koji go, bio konstantno opasan, nije previse komplikovano pred golom, vrsio presing, ucestvovao u igri. 
Liga krece i u prvih par kola je zabio neke golove i asistirao i onda od tada nista. Apsolutno nista ne nudi na terenu. Usudio bi se reci da je Jackson imao vise uticaja na igru. Itekako je bio koristan u igri u polju, ulazio u sanse, iste promasivao i zasluzeno smo ga se rijesili. Ovaj Brazilac nista. Pogledajte ova 4 sto je zabio svaki je bio tap in. Ne bukvalno ali svaki napadac bi dao ih zabio. Ni blizu onih golova kakve je davao u predsezoni, gdje nas je itekako zavarao. Nerijetko pokazuje i znakove kurcobolje, kao da mu se ne trci, ne vrsi presing. Loptu kada dobije cesto ima visak potez, u 16tercu petlja i opet ponavljam nema onaj napadacki instinkt, jedan dodir sut-goal. Ne znam da li u predsezoni ono bio kratki bljesak pa se vratio u ‘normalu’ ili je ovo trenutno losa forma koja ne prolazna ali sve vise mislim da je ovo prvo. Toliko je sve zavarao da je na fantasyu na pocetku bio igrac sa najvise vlasnika tj najvise igraca upravo njega imalo u svom timu. 

Druga nasa ljetnja akvizicija je Liam Delap. Njegov transfer je prosao dosta ispod radara jer nije previse placen i realno nismo mogli puno izgubiti ovim transferom a mogli smo dobiti mnogo. Ja sam bio od onih koji su ocekivali da ce ovo biti jedan od boljih ljetnjih transfera. Ne mogu reci da sam ocekivao da ce ovaj resetati mreze i imati 20 golova u Ligi ali sam svakako ocekivao da bude dobar i upotrebljiv. Jak kao bik, klasicni centarfor koji ne razmislja puno, koji je komplikuje pred golom, jedan dodir i sut. Dugo nismo imali tu vrstu napadaca i zeljno sam iscekivao da ce Liam zablistati. Krece sezona i dolazi ta prva povreda koja ga izbacije iz ritma. Oporavlja se, vraca se u sastavak, vraca se na teren i pravi glupost u prvoj utakmici. Opet izostajec, vraca se , ne postoji na terenu. Pokazuje mi ‘jedan dodir sut’ i nije uvijek najbolji izbor jer ovaj brat suta iz svih mogucih i nemogucih pozicija. Nista ne pokazuje na terenu, nevidljiv i rekao vi cak neupotrebljiv. Dolazi nova ozljeda koja ga udaljava 4-6 sedmica van terena. Toliko je los bio (ili sam ja previse ocekivao) da mi je totalno svejedno kada ce se vratiti.
Pokusao je trener svakako, i obojicu upariti, i samo s jednom, i samo s drugim i nista nije dalo rezultate.

Pitanje: Zasto je Chelsea toliko groblje za napadace? Gdje grijese ljudi iz uprave? Evo sad su doveli napadaca koji je manjeg rizika, nije puno placen, priviknut na Premiership, gradjen za Premiership pa opet fulasmo. Doveli smo i , ja ih zovem, plenitog napadaca koji zna s loptom, moze igrati na vise pozicija, pokazao da itekako ima slifa… na kraju i on nista. Nije ni do stila igre jer se toliko trenera izmjenilo i stilova igre a napadaci vazda ravna crta - do 10 golova u Ligi. 

Posted

Nema pravila jer je PL ove sezone mnogo izjednaceniji. I dalje mi ne ide u glavu koji je rezon da navijamo da puknemo da bi Marsca otisao. Mnogo stvari ima koje on moze da popravi ali pozicije ma tabeli u LS i PL su ocekivane. Imamo najmladji tim u svim takmicenjima, ekipa raste i vidi se to kristalno jasno ali ocekivati da tim koji u startnoj postavi ima mnogo slabosti bude bolji od timova koji imaju iskustvo, kontinuitet, koji su ogromne pare ulozili u pojacanja je skroz nerealno. Pogotovu je nerealno kad trener nema podrsku uprave koja ne moze da prepozna nedostatke. To je bilo sa ranijim trenerima, sa Mareskom a bilo bi i sa buducim. 

Ovaj tim raste mnogo brze nego sto su rasli i Liverpul sa Klopom i Arsenal sa Artetom....

Posted

Broj godina igrača iz prvih 11 PSG-a u finalu Lige Prvaka na dan 1. 1. 2025.

Gianluigi Donnarumma (25)

Achraf Hakimi (26)

Marquinhos (30)

William Pacho (23)

Nuno Mendes (22)

Joao Neves (20)

Vitinha (24)

Fabian Ruiz (28)

Ousmane Dembele (27)

Desire Doue (19)

Kvicha Kvaratskhelia (23)

Zbir godina: 267, prosjek godina: 24,3

Broj godina igrača iz prvih 11 Chelseaja na dan 1. 1. 2026.

Robert Sanchez (28)

Reece James (26)

Trevoh Chalobah (26)

Wesley Fofana (25)

Marc Cucurella (27)

Moises Caicedo (24)

Enzo Fernandez (24)

Cole Palmer (23)

Alejandro Garnacho (21)

Pedro Neto (25)

Joao Pedro (24)

Zbir godina: 273, prosjek godina: 24,8

"ali oni su duže zajedno" - Neves, Doue i Pacho došli na početku sezone, Kvicha došao na zimu

"mi imamo dosta mlađu klupu" - Mayulu, Mbaye, Zaire-Emery, Beraldo, Ramos..

Posted

Trenutno smo 4.na tabeli, 7 bodova ima vise Aston Vila, iza nas su Liverpool i United sa par bodova manje, realno moglo je puno bolje i čisto sumnjam da se Liverpol s nakom ekipom nece uvuci u top 4, previse  kikseva smo imali i tek nam slijedi tezak raspored, cak 9 utakmica samo u januaru.

Posted

Vila je u odlicnoj formi 7 vezanih pobeda u PL , 10 ukupno. Red je da im prekinemo niz. U mnogim od tih meceva su mogli da ostanu bez bodova....moze sreca malo da se okrene drugima. 

U PLu sa nekoliko vezanih pobeda ocas posla se probijes do vrha.

Posted
4 hours ago, Adi said:

Osvojeni bodovi u 2024. godini - 70

Osvojeni bodovi u 2025. godini - 63

35 od tih 70 je osvoji Pochetino u 17 utakmica :D

Posted

Po prethodnim sezonama, po toj projekciji smo na 7, 8 mestu. Dakle ništa od evrope sledeće godine ili opet konferencija. Tamo makar može da se šepuri sa timom od milijardu e. 

Doduše i da igra konferenciju sa nekim drugim timom, ne bi je ni osvojio, ni prismrdio trofeju. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...