Popular Post Adi Posted November 29, 2024 Popular Post Report Posted November 29, 2024 Prvi decembarski dan donosi nam derbi nekadašnjih prvaka Europe i klubova sa lavom na grbu. Dosadašnji derbiji protiv 4 velikana nisu ispunili naša očekivanja, pa je vrijeme da u jednom zablistamo. Aston Villa nije veliko ime kao neki prethodni protivnici i za očekivati je da na ovoj utakmici pritisak bude nešto manji i samim tim taktiziranje bude na nižem nivou. Iako nisu toliko veliko ime, po kvaliteti ne zaostaju puno za onim najjačim timovima. Dobra je to ekipa koja zna igrati na rezultat. Imali su odličan start sezone sa 4 pobjede na 5 utakmica u ligi i sve 3 pobjede u Ligi Prvaka. Martinez je činio čuda na golu, Duran je zabijao sve što bi uputio ka golu, Rogers je bio u životnoj formi, kao i mnogi drugi. Otprilike nakon oktobarske pauze kreće mala kriza rezultata. Sada su bez pobjede na 4 ligaška meča i 2 europska. Tri poraza u ligi su im nanijeli Arsenal, Liverpool i Tottenham, a igrali su još i sa Manchester Unitedom od velike šestorke i tu uzeli samo bod. Pobjeda protiv Bayerna im je jedina veća pobjeda u sezoni. Stvar koja upada u oči kod njih je ta što još nisu pronašli standardnog i sigurnog izvođača penala nakon odlaska Douglasa Luiza, a poznavajući navike naše zadnje linije jedan penal je neizbježan. Trebali bismo biti odmorniji od njih. Oni polažu puno na fizičku spremu i trebali bismo biti u stanju parirati im sa energijom. Imam osjećaj da Maresca prvo odredi sastav za ligašku utakmicu i onda za kup takmičenja sastavi nešto od onih koji mu otpadnu. Sigurno je zamislio startati sa Felixom i Maduekeom, ali nakon partije Sancha protiv Heidenheima jedan bi morao da leti. Ipak se radi o igračima koji nemaju zacementiran status prvotimca. Sastav će izgledati ovako: Sanchez, Tosin/Badiashile, Fofana, Colwill, Cucurella, Enzo/Lavia, Caicedo, Felix/Sancho/Madueke (2 od 3), Palmer, Jackson. Gusto i Neto vjerovatno klupa. Očekujem minimalnu pobjedu. 01.12.2024. 14:30 Stamford Bridge Sudija: Stuart Attwell VAR: Michael Salisbury Whisper, chiba, MASKO and 1 other 4
reLo Posted November 29, 2024 Report Posted November 29, 2024 Još jedna u nizu must win utakmica, koju bi naši mogli odigrati na sigurnih 0:0.
hamco Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 Aston Villa je ekipa koja me igrom i stilom podsjeca na Newcastle. Fizicki jaki, mnogo trce, imaju dosta visokih igraca, Onana taman postaje spreman protiv nas, al vjv ce biti na klupi. Prosle godine odigrali smo 4 susreta sa njima, 1 pobjeda (FA kup), jedan poraz i 2 nerjesene. Uopste nisu naivna ekipa, cesto djeluju da su u podredjenom polozaju ali veoma brzo igraju tranziciju i kontra napade. Ipak mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih, barem individualnim talentom. S obzirom na fizicki jakog protivnika mozda ne bi bilo lose pokusati sa Caicedom i Laviom umjesto Enza al bojim se da bi u tom slucaju opet neko of bekova Cucurella ili Gusto igrali visocije na poziciji polutke. Red bi bio da zabijemo jedan gol iz prekida, da olaksamo sebi a i penal nismo dugo dobili te se nadam i tome. Nadam se da ce publika biti na nivou, vrsiti pritisak na sudiju i gurati nase igrace naprijed. Pobjeda bi nas odvojila od Ville 6 bodova. Nerjeseno je kiks a poraz debakl. Ocekujem tesku utakmicu ali nasu pobjedu, neka bude 1:0 za nas. reLo 1
Whisper Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 @hamco nema Sterlinga nema ni penala za Celsi Ako igraju Lavia i Caicedo mogao bi Enzo liniju vise, poceo je da pruza bolje partije odatle, kao da se adaptira malo po malo, sto bi bilo odlicno jer nam je itekako potreban. Jorgensen da bude nagradjen za partiju u LK, sve ostalo se manje vise zna.
diablo_bih Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 6 utakmica bez pobjede je malo previse za ekipu kao sto je villa, bojim se zbog toga. Inace lose igraju zadnjih mjesec drama, ali nikad sa nama ne znas. Vrijeme je vala i da Palmer nesto uradi, jedan gol i jedna asistencija ce biti dovoljna reLo and hamco 2
hamco Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 2 hours ago, Whisper said: @hamco nema Sterlinga nema ni penala za Celsi Ako igraju Lavia i Caicedo mogao bi Enzo liniju vise, poceo je da pruza bolje partije odatle, kao da se adaptira malo po malo, sto bi bilo odlicno jer nam je itekako potreban. Jorgensen da bude nagradjen za partiju u LK, sve ostalo se manje vise zna. Da nije puno sve trojica Lavia, Caicedo i Enzo? Ko otpada onda tom slucaju? Ko ne trojka naprijed?
Adi Posted November 30, 2024 Pokretač teme Report Posted November 30, 2024 Ne da je puno nego je i previše, posebno ako će nazad biti 3 štopera + Cucurella. Ako Lavia ne bude starter sigurno će igrati protiv Southamptona par dana kasnije. reLo and hamco 2
Zemo Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 Ide ovde Maresca na siguran bod. reLo 1
Wisey Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 Ovakve utakmice se moraju pobjedjivati ako zelimo igrati Ligu Sampiona iduce sezone. Nema izgovora. Vidjecemo kako ce Maresca posloziti tim, ali cinjenica je da smo se s Villom mucili prethodnih sezona. Volio bih vidjeti Jorgensena na golu, te Sancha i Neta po krilima. Protiv Southamptona treba miksati u napadu i veznom redu. Odbranu ne bih previse rotirao, mozda jedino Tosin da pocne. Disasi i Badiashile mi nimalo povjerenja ne ulijevaju i ne zelim ih vidjeti na bitnoj utakmici kao sto je gostovanje Sotonu. reLo 1
Spaha Posted November 30, 2024 Report Posted November 30, 2024 Duel nekadasnjih evropskih prvaka. Arsenal pobijedio, moramo i mi.
diablo_bih Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Bukvalno si me zbunio sa tim europskim kada Arsenal nije nista osvojio. Zamisli navijas za klub koji se smatra najboljim u Londonu, a nemaju titule europske ili barem u blizem regionu. Nesto kao da smatras Sarajevo boljim od Zelje, a ono kurcina. Mozda zato Spaha spominje Arsenal
King Chelsea Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 X ko kuća, da igramo u gostima mlatnili bi ih vjerujem.. Wisey 1
soxx Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Hocemo jedan palmer master class da vidimo danas reLo 1
Adi Posted December 1, 2024 Pokretač teme Report Posted December 1, 2024 Postoji mogućnost da ćemo u nekom dijelu drugog poluvremena gubiti ili imati neriješen rezultat. Ono što ne želim vidjeti je kašnjenje sa izmjenama i ne preuzimanje rizika u tim trenucima. Ne bi bilo loše da Jackson danas očisti kartone. Sljedeće kolo je Southampton sa 3 bitna suspendovana igrača. reLo, Wisey and lampard8 3
Spaha Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 11 hours ago, diablo_bih said: Bukvalno si me zbunio sa tim europskim kada Arsenal nije nista osvojio. Zamisli navijas za klub koji se smatra najboljim u Londonu, a nemaju titule europske ili barem u blizem regionu. Nesto kao da smatras Sarajevo boljim od Zelje, a ono kurcina. Mozda zato Spaha spominje Arsenal Kakav Arsenal?
diablo_bih Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 56 minutes ago, Spaha said: Kakav Arsenal? Ma vidio arsenal u postu pa prolupao
Wisey Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Bez obzira na njihove 2 dobre sanse, od toga jedan zicer, ovo je nase najbolje poluvrijeme sezone. Protivnik jak i nezgodan ali smo odlicno odigrali. Presing nam je vrhunski, svaka cast Maresci. Dokaz svima da se moze, ovakav pristup treba preslikati i u derbi utakmice, ne bojati se nikoga. Drugo poluvrijeme ce oni mijenjati, treba pokazati sada da smo u stanju iznijeti svih 90 minuta. S obzirom da imamo 2 kiksera u odbrani, tesko ce nam biti izdrzati bez treceg gola. reLo 1
Bari Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Steta sto je samo 2:0 moralo je biti i vise. Iznenadjen sam kako je Palmer onako nekreativno sutao kod indirekta. Mnogo fali taj desno bek da rastereti Neta u fazi napada. Protivnik bezopasan ali opet nasi poklanjaju dva zicera (Fofana opet). Ajmo sad privesti posao kraju. reLo 1
Zemo Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Odlicna partija, bravo za ekipu. Igranje Caiseda na desnom beku me podsjetilo nekad na najbolje dane Chelsea kad je Essien igrao kao desni bek. Duo Neto-Sancho obavezno mora biti prioritet. Adi and reLo 2
Popular Post Bari Posted December 1, 2024 Popular Post Report Posted December 1, 2024 Sad kad je Enzo dao go s ove pozicije Maresca ce ga jos vise forsirati a mene oci bole gledat ga na toj poziciji. Palmera cijelu utakmicu nigdje na kraju utrpao go i asistenciju i to kakav go. Dobar je Cucurela danas bio njega bi pohvalio. Jackson dao go ali opet imao promasaje. Lijep rezultat i eto nas da diobi drugog mjesta, sve isto kao i Arsenal. Odlicna predstava nasih, lakse nego ocekivano smo izasli na kraj s Villom. Ne znam da li je bolje za nas danas navijati za Liverpool ili za City… ja cu ipak za City da se ovi ne odvoje. reLo, Corto Maltese, Wisey and 1 other 4
Spaha Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Bravo, jako bitna i sigurna pobjeda. Moramo i mi pokazati da se i mi pitamo za nesto i da stvaramo drugima pritisak. 4 minutes ago, Bari said: Ne znam da li je bolje za nas danas navijati za Liverpool ili za City… ja cu ipak za City da se ovi ne odvoje. Za City naravno. diablo_bih 1
Popular Post Wisey Posted December 1, 2024 Popular Post Report Posted December 1, 2024 Odlican mec i 3 boda. 3 gola sa clean sheetom protiv Ville kuci je sjajno. Ali me jos vise raduje igra, pristup i ozbiljnost ekipe. Presing apsolutno za svaku pohvalu, Maresca je mnogo toga dobrog napravio za kratak period. Cak je napravio i ono sto sam prije par nedjelja pisao, rokada Caicedo desni bek a Enzo u sredinu. Izgledalo je top. Danas bi posebno pohvalio Caiceda i Cucurellu. Prvi fenomenalan, svugdje ga je bilo, oduzimao lopte i dijelio pasove. Cak bez glupih faula zavrsio mec. A Cucurella pokrio citavu stranu, bio treci stoper kad je trebalo plus stigao asistirati za prvi gol. Bez greske jednostavno. Takodjer Lavia jako dobar, odmah poslije navedenog dvojca. Nadam se da kod Fofane nije neka ozbiljnija povreda u pitanju i da ce uskoro biti spreman. Idemo na Southampton u srijedu puni samopouzdanja, da nastavimo dobar ritam. Corto Maltese, reLo, Zemo and 5 others 8
King Chelsea Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Super nema sta, ocekivao sam nekih 2-2, ali ipak na kraju odlican rezultat. Svaka cast za ekipu i Marescu, Caicedo sve bolji i bolji, pohvalio bi i Cucurellu.. reLo and Wisey 2
Corto Maltese Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 Verovatno je i sreća, ali je Sanchezova odbrana Duranu bila krucijalna za nastavak utakmice Wisey, reLo and King Chelsea 3
diablo_bih Posted December 1, 2024 Report Posted December 1, 2024 On 11/30/2024 at 1:58 PM, diablo_bih said: Vrijeme je vala i da Palmer nesto uradi, jedan gol i jedna asistencija ce biti dovoljna Tako je zvijeri Odlicno odradjeno, mogla bi se napasti titula ako izgubi Liverpool koji mec. reLo and Wisey 2
Recommended Posts