Jump to content

Recommended Posts

Posted

Aston Villa je ekipa koja me igrom i stilom podsjeca na Newcastle. Fizicki jaki, mnogo trce, imaju dosta visokih igraca, Onana taman postaje spreman protiv nas, al vjv ce biti na klupi.

Prosle godine odigrali smo 4 susreta sa njima, 1 pobjeda (FA kup), jedan poraz i 2 nerjesene. Uopste nisu naivna ekipa, cesto djeluju da su u podredjenom polozaju ali veoma brzo igraju tranziciju i kontra napade.

Ipak mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih, barem individualnim talentom. S obzirom na fizicki jakog protivnika mozda ne bi bilo lose pokusati sa Caicedom i Laviom umjesto Enza al bojim se da bi u tom slucaju opet neko of bekova Cucurella ili Gusto igrali visocije na poziciji polutke. 

Red bi bio da zabijemo jedan gol iz prekida, da olaksamo sebi a i penal nismo dugo dobili te se nadam i tome. Nadam se da ce publika biti na nivou, vrsiti pritisak na sudiju i gurati nase igrace naprijed.

Pobjeda bi nas odvojila od Ville 6 bodova. Nerjeseno je kiks a poraz debakl.

Ocekujem tesku utakmicu ali nasu pobjedu, neka bude 1:0 za nas. 

Posted

@hamco nema Sterlinga nema ni penala za Celsi 😅 

Ako igraju Lavia i Caicedo mogao bi Enzo liniju vise, poceo je da pruza bolje partije odatle, kao da se adaptira malo po malo, sto bi bilo odlicno jer nam je itekako potreban. Jorgensen da bude nagradjen za partiju u LK, sve ostalo se manje vise zna. 

Posted

6 utakmica bez pobjede je malo previse za ekipu kao sto je villa, bojim se zbog toga. Inace lose igraju zadnjih mjesec drama, ali nikad sa nama ne znas. Vrijeme je vala i da Palmer nesto uradi, jedan gol i jedna asistencija ce biti dovoljna :D

Posted
2 hours ago, Whisper said:

@hamco nema Sterlinga nema ni penala za Celsi 😅 

Ako igraju Lavia i Caicedo mogao bi Enzo liniju vise, poceo je da pruza bolje partije odatle, kao da se adaptira malo po malo, sto bi bilo odlicno jer nam je itekako potreban. Jorgensen da bude nagradjen za partiju u LK, sve ostalo se manje vise zna. 

Da nije puno sve trojica Lavia, Caicedo i Enzo? Ko otpada onda tom slucaju? Ko ne trojka naprijed? 

Posted

Ne da je puno nego je i previše, posebno ako će nazad biti 3 štopera + Cucurella. Ako Lavia ne bude starter sigurno će igrati protiv Southamptona par dana kasnije.

Posted

Ovakve utakmice se moraju pobjedjivati ako zelimo igrati Ligu Sampiona iduce sezone. Nema izgovora. Vidjecemo kako ce Maresca posloziti tim, ali cinjenica je da smo se s Villom mucili prethodnih sezona. 

Volio bih vidjeti Jorgensena na golu, te Sancha i Neta po krilima.

Protiv Southamptona treba miksati u napadu i veznom redu. Odbranu ne bih previse rotirao, mozda jedino Tosin da pocne. Disasi i Badiashile mi nimalo povjerenja ne ulijevaju i ne zelim ih vidjeti na bitnoj utakmici kao sto je gostovanje Sotonu.

Posted

Bukvalno si me zbunio sa tim europskim kada Arsenal nije nista osvojio. Zamisli navijas za klub koji se smatra najboljim u Londonu, a nemaju titule europske ili barem u blizem regionu. Nesto kao da smatras Sarajevo boljim od Zelje, a ono kurcina. Mozda zato Spaha spominje Arsenal :D

Posted

Postoji mogućnost da ćemo u nekom dijelu drugog poluvremena gubiti ili imati neriješen rezultat. Ono što ne želim vidjeti je kašnjenje sa izmjenama i ne preuzimanje rizika u tim trenucima.

Ne bi bilo loše da Jackson danas očisti kartone. Sljedeće kolo je Southampton sa 3 bitna suspendovana igrača.

Posted
11 hours ago, diablo_bih said:

Bukvalno si me zbunio sa tim europskim kada Arsenal nije nista osvojio. Zamisli navijas za klub koji se smatra najboljim u Londonu, a nemaju titule europske ili barem u blizem regionu. Nesto kao da smatras Sarajevo boljim od Zelje, a ono kurcina. Mozda zato Spaha spominje Arsenal :D

Kakav Arsenal?

Posted

Bez obzira na njihove 2 dobre sanse, od toga jedan zicer, ovo je nase najbolje poluvrijeme sezone. Protivnik jak i nezgodan ali smo odlicno odigrali. Presing nam je vrhunski, svaka cast Maresci. Dokaz svima da se moze, ovakav pristup treba preslikati i u derbi utakmice, ne bojati se nikoga.

Drugo poluvrijeme ce oni mijenjati, treba pokazati sada da smo u stanju iznijeti svih 90 minuta. S obzirom da imamo 2 kiksera u odbrani, tesko ce nam biti izdrzati bez treceg gola.

Posted

Steta sto je samo 2:0 moralo je biti i vise. Iznenadjen sam kako je Palmer onako nekreativno sutao kod indirekta. Mnogo fali taj desno bek da rastereti Neta u fazi napada.

Protivnik bezopasan ali opet nasi poklanjaju dva zicera (Fofana opet). 

Ajmo sad privesti posao kraju.

Posted

Odlicna partija, bravo za ekipu. Igranje Caiseda na desnom beku me podsjetilo nekad na najbolje dane Chelsea kad je Essien igrao kao desni bek. 

Duo Neto-Sancho obavezno mora biti prioritet.

Posted

Bravo, jako bitna i sigurna pobjeda. Moramo i mi pokazati da se i mi pitamo za nesto i da stvaramo drugima pritisak.

4 minutes ago, Bari said:

Ne znam da li je bolje za nas danas navijati za Liverpool ili za City… ja cu ipak za City da se ovi ne odvoje.

Za City naravno.

Posted
On 11/30/2024 at 1:58 PM, diablo_bih said:

Vrijeme je vala i da Palmer nesto uradi, jedan gol i jedna asistencija ce biti dovoljna :D

Tako je zvijeri :D Odlicno odradjeno, mogla bi se napasti titula ako izgubi Liverpool koji mec.

• Create New...