Jump to content

Recommended Posts

• Postova 845
  • Otvorena
  • Posljednji odgovor

Forumaši sa najviše postova

Forumaši sa najviše postova

Posted
[quote name='petar elnino' timestamp='1328836627' post='24901']
CUJJJ zabludaaa mislis drug da plazma nije dobra za onog tko trenira :-O
[/quote]
Ako oces previse kalorija onda ti je dobra ;) probaj malo zobene pahuljice, to je prava stvar
Posted
mene zanima ko netko zna, kad proteine valja uzimat (nebitno "prirodne" ili kupovne) prije ili poslje treninga ?? te koliko prije il poslje treninga ???
i kod skidanja kila a može i definiranja i nabijanja mase dal igra ulogu znojenje, dal bi bilo poželjno obratit pažnju na to da se više znoji čovjek il je to nevažno ???
Posted
[quote name='Kalouda' timestamp='1328901211' post='25113']Plazma je nešto najljepše ali nikad ju nisam koristio za trening. :D ali što kun Aguer0 kralj kaže samo mesa :D[/quote]Ili kad baba kajmaka iznese xD :D :D :D :D
Posted
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1328901424' post='25114']
Ili kad baba kajmaka iznese xD :D :D :D :D
[/quote]
Fuj, to je vjerovatno jedino na ovom svijetu što ja nisam i neću probati. :D
Posted
[quote name='Kalouda' timestamp='1328901485' post='25115'] Fuj, to je vjerovatno jedino na ovom svijetu što ja nisam i neću probati. :D[/quote]Ma dobro sad se salim nisam ni ja neki ljubitelj ali naravno mogu pojest(ustvari moram da me baba ne zakuca ko ekser) :D
Posted
[quote name='Vinko' timestamp='1328900688' post='25108']
mene zanima ko netko zna, kad proteine valja uzimat (nebitno "prirodne" ili kupovne) prije ili poslje treninga ?? te koliko prije il poslje treninga ???
i kod skidanja kila a može i definiranja i nabijanja mase dal igra ulogu znojenje, dal bi bilo poželjno obratit pažnju na to da se više znoji čovjek il je to nevažno ???
[/quote]

Ja koristim sve prirodno. Napravim sebi proteinski sejk od banana, 2 bjelanca i mlijeka i pijem prije i poslije treninga.
Sto se tice znojenja, cuo sam da to nije toliko vazno, da se neko vise a neko manje znoji i da nema veliku ulogu u topljenju masti, ali et opet svi smatramo da kad se vise uznojimo da smo vise sagorili masnoca :D
Posted
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1328901555' post='25116']
Ma dobro sad se salim nisam ni ja neki ljubitelj ali naravno mogu pojest(ustvari moram da me baba ne zakuca ko ekser) :D
[/quote]

Hahaahahah a i ja svoju babu ne mogu ubjediti da ne mogu više jesti. al ne moš ženi objasnit :D
Posted
[quote name='Vinko' timestamp='1328900688' post='25108']
[/quote]
Najbolje bi bilo zobene s mlijekom i jedno 5 bjelanjka pojest za doručak pa sat poslije toga trening, odmah poslije treninga ide shake sa vodom od "kupovnih" proteina (whey) a sat vremena poslije treninga pileći filei sa rižom ili tijestom.
Posted
[quote name='Tinmar' timestamp='1328909140' post='25139']
Najbolje bi bilo zobene s mlijekom i jedno 5 bjelanjka pojest za doručak pa sat poslije toga trening, odmah poslije treninga ide shake sa vodom od "kupovnih" proteina (whey) a sat vremena poslije treninga pileći filei sa rižom ili tijestom.
[/quote]
Upravo to, a sto se tice pwm-a pozeljno je ubaciti dekstroze u shake da bi se to sto brze apsorbiralo ;)
Posted
[quote name='Elao' timestamp='1328911316' post='25151']
Upravo to, a sto se tice pwm-a pozeljno je ubaciti dekstroze u shake da bi se to sto brze apsorbiralo ;)
[/quote]
Istina, ja koristim grožđani šećer ali nije to sad toliko bitno, to je za naprednije, dobar je i sam whey.

[quote name='petar elnino' timestamp='1328836627' post='24901']
CUJJJ zabludaaa mislis drug da plazma nije dobra za onog tko trenira :-O
[/quote]
Objasnite mi šta je plazmaa!!
Posted
[quote name='diablo_bih' timestamp='1328832310' post='24899']Imas mljevenu plazmu i keks plazma. Proizvodi je kompanija bambi. Najbolje nesto na svijetu sto se moze pojesti :D http://mne.hn/pijaca/i/MNE.HN_xs9GFXbKbLii8sQS_i300.jpg[/quote] Eto ti plazma :D
Posted
Evo sastav plazme:

Hranljiva vrednost (na 100 g)
Proteini 11,9 g
Ukupne masti 12,0 g
Mlečne masti 5,9 g
Ugljeni hidrati 70,4 g
Saharoza 14,5 g
Energetska vrednost 1836 kJ - 437,2 kcal

Vitamini (na 100 g)
Vitamin A 0,07 mg
Vitamin E 6,50 mg
Vitamin B1 1,54 mg
Vitamin B6 0,34 mg
Niacin 16,80 mg
Vitamin C 10,20 mg

Minerali (na 100 g)
Kalcijum 76,50 mg
Fosfor 146,0 mg
Gvožđe 4,80 mg
Folna kiselina 0,150 mg
Posted
[quote name='Wisey' timestamp='1328914031' post='25178']
Ovo će biti najposjećenija i najaktivnija tema na forumu. Jebeš ljetni prijelazni rok kad se ovdje posta u 16. :lol:
[/quote]
Mora se vrijeme nekako ubit ^^
Posted
Uglavnom nije bas skroz netacno da se masa ne dobija sa plazmom.. evo jedan recept koji sam ja probao, neki moji jarani i imali smo solidne rezlutate. ali i djevojke koje su imale velikih problema, jer su bile izrazito mrsave.. znale su sa ovim dobiti i do 4-5 kg mjesecno.. znaci svaku noc prije spavanja oko 300-500ml mlijeka, dvije banane i plazme, nezz sad neku tacno mjeru, ali eto prilagodite to nekako ovim mjerama mlijeka i banana.. i samo da naglasim, sa ovim necete dobiti misicnu masu nego dobijate na tjelesnoj masi..
Posted
[quote name='mata10' timestamp='1328914560' post='25190']
Uglavnom nije bas skroz netacno da se masa ne dobija sa plazmom.. evo jedan recept koji sam ja probao, neki moji jarani i imali smo solidne rezlutate. ali i djevojke koje su imale velikih problema, jer su bile izrazito mrsave.. znale su sa ovim dobiti i do 4-5 kg mjesecno.. znaci svaku noc prije spavanja oko 300-500ml mlijeka, dvije banane i plazme, nezz sad neku tacno mjeru, ali eto prilagodite to nekako ovim mjerama mlijeka i banana.. i samo da naglasim, sa ovim necete dobiti misicnu masu nego [b]dobijate na tjelesnoj masi[/b]..
[/quote]
Dobijate špek. ;)