SilvioFCB Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 MožeÅ¡ li mi objasniti kakav je to navijaÄki duh kod 90000 kazaliÅ¡nih gledatelja, većinom turista? Nenormalno visoka popularnost Barcelone u svijetu na stadion dovodi dosta turista. To je jedina mana Barcine popularnosti. I to mi se ne sviÄ‘a priznajem. Ali i dalje postoji jezgra navijaÄa na zapadnoj tribini koja može biti glasnija i vatrenija od navijaÄa Galatasaraya ili Olympiakosa. Kad hoće. I to Äesto pokažu. Ali da bi ste to vidjeli morate malo viÅ¡e pratiti Barcelonu i općenito zbivanja na Camp Nou. Citiraj
Guest Twelfth Man Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 Grotlo Nou Campa nego sta! Kad vidis sve te ljude sa sjemenkama... pihh Citiraj
SilvioFCB Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Novi izgled Nou Campa uskoro. Bit će to spektakl kakav ni Madrid neće doživjeti. Citiraj
Chelsea4 Posted February 17, 2014 Report Posted February 17, 2014 Ovalni stadion s obojanim, reflektirajucim plocama. Hmm, na sto ma to podsjeca ??? Citiraj
Villas-Boas Posted February 18, 2014 Report Posted February 18, 2014 Å to se tice stadiona od Barce i Reala, moram priznat da su arhitekti koji su radili na projektu Santiago Bernabeu daleko nadmaÅ¡ili drugu ekipu koja je radila na projektiranju Nou Campa. Novi Realov stadion bit će slika i prilika moderne arhitekture i buduÄnosti. Slijedili su tipiÄan moderan tj. suvremen tip gradnje koji je u ovim godinama u trendu, dok ova izvedba Nou Campa je nekako siromaÅ¡na, klasiÄna, bezidejna. Po mojem nekom miÅ¡ljenju jako loÅ¡ projekat. I da joÅ¡ nadodam. Svakako da obavezno treba obnova Nou Campa jer je taj stadion već toliko potroÅ¡en i izderan da su to strahote. Je*ote koda da si na Maksimir doÅ¡ao. Bio sam tamo pa znam o cemu priÄam. Citiraj
Caeruleus Posted April 24, 2014 Report Posted April 24, 2014 Liverpool modernizira i proÅ¡iruje stadion na 60.000 mjesta Klub oÄekuje da će na ljeto predati projekat lokalnim vlastima u Liverpoolu, nakon Å¡to izvrÅ¡e konsultacije sa lokalnim stanovniÅ¡tvom i privatnicima. ProÅ¡irenjem Anfielda povećat će se kapacitet glavne tribune za Äak 8.500 mjesta, a nakon Å¡to radovi u prvoj fazi budu zavrÅ¡eni ukupni kapacitet Anfielda iznosit će 54.000 sjedećih mjesta. Već na ljeto 2016. godine oÄekuje se dovrÅ¡etak proÅ¡irenja jedne od tribina. Nakon Å¡to rekonstrukcija bude zavrÅ¡ena Anfield će imati 60.000 mjesta, a po oÄekivanim prihodima Liverpool će zaostajati samo za Manchester Unitedom. Budući izgled stadiona: Citiraj
Caeruleus Posted July 16, 2014 Report Posted July 16, 2014 Od ovog će 12 biti izabrano. Fenomenalno. Najviše me se sviđaju 2. , 3. , 4., 8., 15. Citiraj
Kalouda Posted July 16, 2014 Pokretač teme Report Posted July 16, 2014 KomÅ¡ijski stadioni:Goodison i Anfield:Stadion JNA i stadion FK Crvena Zvezda, poznatija po nadimku - Marakana: dok su na jna bile Å¡arene stolice Independiente i Racing Club:Notts County’s Meadow Lane i Nottingham Forest’s City GroundDundee F.C I Dundee Utd. Citiraj
Kalouda Posted August 23, 2014 Pokretač teme Report Posted August 23, 2014 Donbas arena u Donjecku, granatirana Citiraj
chelseathebest Posted August 23, 2014 Report Posted August 23, 2014 Predobar stadion...Jebo ih hljeb mutavi Citiraj
Caeruleus Posted August 23, 2014 Report Posted August 23, 2014 O boga im bogovog, samo zato Å¡to je Å ahtar FC stao uz Ukrajinu i gle Å¡ta rade. Ponavlja se povijest Grbavice :/ Sreća u nesreći da nitko nije poginuo. Po meni najljepÅ¡i stadion pored Wembleyja u Europi. A u istoÄnoj Europi sigurno najimpozantniji...Ccc, vandali. FC Å ahtar protjeran iz svog grada, stadion na meti proruskih seperatista Ukrajinski klub Å ahtar iz Donjecka objavio je da je nekoliko snažnih granata baÄeno na njihov stadion Donbass Arenu u ranim jutarnjim satima. MeÄ‘u uposlenicima na stadionu nije bilo povrijeÄ‘enih. Sjeverozapadni dio Donbass Arene oÅ¡tećen je rano jutros nakon granatiranja upućenog sa pozicija proruske seperatistiÄke milicije. Prema navodima zvaniÄnika kluba, geleri su uniÅ¡tili teren, fasadu, prekinuli komunikaciju, oÅ¡tetili opremu i obližnju zgradu. Ove vijesti stižu samo mjesec dana nakon Å¡to je Å¡est igraÄa Å ahtara odbilo da se vrati u Ukrajinu zbog sigurnosne situacije. Bili su to Fred, Ismaily, Douglas Costa, Alex Teixeira, Dentinho i Facundo Ferreyra. Posrnuli ukrajinski premijerligaÅ¡ nedavno je otkrio da neće biti domaćin utakmica na Donabass Areni zbog sukoba u tom dijelu zemlje, te da će meÄeve naredne sezone igrati u Lvivu. NavijaÄi i klub su javno i jasno stali uz kijevsku vlast. Tako je FC Å ahtar praktiÄki protjeran iz svog grada. Citiraj
Caeruleus Posted August 31, 2014 Report Posted August 31, 2014 Gledajte ovo, stadion Manchester Cityja prije Emiratesa xD NajjaÄe su mi kuće okolo. Sve slagane jedna do druge planski. Pravo ono engleski. Citiraj
Bari Posted September 3, 2014 Report Posted September 3, 2014 Novi velelepni stadion moskovskog Spartaka, "Otkritije Arena" biće zvaniÄno otvoren u petak, prijateljskom utakmicom protiv Crvene Zvezde. Citiraj
Kalouda Posted September 3, 2014 Pokretač teme Report Posted September 3, 2014 Gledajte ovo, stadion Manchester Cityja prije Emiratesa xD Emiratesa kažeÅ¡? Citiraj
Caeruleus Posted September 3, 2014 Report Posted September 3, 2014 Emiratesa kažeš? Zajeb. Ali Emirates, Etihad isti k. Uglavnom arapska aviokompanija :D Citiraj
Caeruleus Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Ovih dana je uprava Rome dovrÅ¡ila pregovore s predstavnicima grada Rima. Detalji su dogovoreni i oÄekuje se da će gradnja stadiona zapoÄeti do kraja godine. Romin novi dom, radnog naziva ''Stadio della Roma'', će imati najmoderniju tehnologiju, 52.500 sjedećih mjesta (proÅ¡irivo do 60.000) i navijaÄku, južnu tribinu ''Curva Sud'' odvojenu od ostatka stadiona. Izgradnja samog stadiona je procjenjena na oko 300 mil €, a cijeli projekt sa popratnim sadržajem na 1 milijardu €. Stadion će biti dovrÅ¡en do poÄetka sezone 2016/2017. Citiraj
Dzan Posted September 7, 2014 Report Posted September 7, 2014 Mocno djeluje, zalim sto mi ne mozemo napravit jedan fudbalski hram, svaki put kad vidim ovako gradnja ovog stadiona gradnja onog stadiona... :( Citiraj
Wisey Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 [quote name="Dzan" post="186633" timestamp="1410128300"] Mocno djeluje, zalim sto mi ne mozemo napravit jedan fudbalski hram, svaki put kad vidim ovako gradnja ovog stadiona gradnja onog stadiona... :([/quote]Mi imamo fudbalski hram i ne bih ga dao nizasta. Citiraj
Kalouda Posted September 8, 2014 Pokretač teme Report Posted September 8, 2014 Momci, s poÅ¡tovanjem, al samo je jedan fudbalski hram i svi znamo koji stadion ima taj nadimak oduvjek... The Temple of football Citiraj
Gandalf Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 Donbas arena u Donjecku, granatirana To samo životinje mogu napraviti... X( Novi velelepni stadion moskovskog Spartaka, "Otkritije Arena" biće zvaniÄno otvoren u petak, prijateljskom utakmicom protiv Crvene Zvezde. Jesu naÅ¡li s kim će ga otvarati... =)) Citiraj
Kalouda Posted September 8, 2014 Pokretač teme Report Posted September 8, 2014 Jesu naÅ¡li s kim će ga otvarati... =)) Oni su bratski klubovi,zato su ih pozvali na premijeru.. isto kao Partizan i CSKA Moscow, tako da su navijaÄi CSKA već na tom otvaranju pokuÅ¡ali zapaliti novi stadion Spartaka :D Citiraj
Wisey Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 Ne moze nijedan stadion sa atletskom stazom biti hram fudbala. Citiraj
Kalouda Posted September 8, 2014 Pokretač teme Report Posted September 8, 2014 Ne moze nijedan stadion sa atletskom stazom biti hram fudbala. https://www.google.ba/search?q=fudbalski+hram&biw=1024&bih=643&source=lnms&sa=X&ei=ipQNVKMB45rKA6S7gJAM&ved=0CAUQ_AUoAA&dpr=1 Å¡uti kad ne znaÅ¡.. Citiraj
Wisey Posted September 8, 2014 Report Posted September 8, 2014 Hahah jel to sto ima u pjesmi stih dokazuje da je hram? :POpet kazem, atletska staza i stadion za fudbal ne ide. Veci je hram Bilino Polje nego bilo koji sa tartanom stazom i navijacima kilometar udaljenim od terena. Citiraj
Recommended Posts