Jump to content

Recommended Posts

Posted

S obzirom da je skoro pa zvanično da će nam ovaj čovjek biti trener, red je da dobije svoju temu. 

Rođen je 10. februara 1980 godine, u Italiji, i do sada bio trener Manchester Cityeve akademije (1 sezonu), Parme (2 sezone) i Leicestera (1 sezonu). 

Igrao od 1998 do 2017 i, prema podacima s interneta, nije imao vele zapaženu karijeru fudbalera. Bio je veznjak. 

Učenik Pepa Guardiole, mlad, imat će mladu momčad, a trenirao i Casadeija u Leicesteru pa možda ovaj mladić počne dobijati više prilika za igru. 

Posted

Ne bi bilo lose ako neko ima vremena da napravi neku analizu naseg Guardiole.

Na prvu ja sto sam vidio jeste da je izjavio da se radja i umire sa svojim stilom fudbala a to je napadacki fudbal sa velikim posjedom. Nadam se samo da nije Sarri v2.0 umjesto Guardiola v2.0

Elem, i on koristi inverted full backs, obicno je to bio Ricardo Pereira i ako je suditi po zadnjim utakmicama Pochetina ekipa je i proigrala kada je to uradio i gurnuo tu Cucurellu. Da li ce i ovaj to isto raditi ili ce to biti desni bek (james ili gusto)? 
Vidio sam da preferira da mu golman igra dobro nogom, da li to mogu Sanchez ili Petrovic? Da li ce Kepu zadrzati?
Igra bez lopte je nesto sto me najvise zanima a nisam jos stigao pogledati, da li igra presing? Da li igraci cvrsto drze svoje pozicije ili imaju slobodu kretanja? Postoji li third man running i dodavanja u prostor ili je to do boga dodavanje u nedogled i cekanje da krila nesto urade? 

Vidjet cemo. Ovo moze biti totalni fijasko pogotovo ako ga igraci ne dozive a bili su poprilicno zadovoljni Pochetinom. Vazno je zato da ima autoritet a usput i da ga igraci cijene i imaju dobar odnos. Znati granicu kada je vrijeme za ozbiljnost a kada za zajebanciju. 

Po nekim izjavama Winksa i Ndidia koje sam uspio pogledati, bas ga hvale najvise kada je man management u pitanju. Medjutim, jedno je raditi u Lesteru i u Championshipu a skroz drugo u PL, kada uz samo par losih rezultata krene pritisak medija koji se onda reflektuje i na igrace i na trenera. Zapravo taj man managenet se i vidi najbolje u situacijama kada ekipu ne ide. Kad smo vec kod toga, postavlja se pitanje ima li plan b? Da li ce uvijek igrati svoju igru nezavisno od protivnika? Da li isto pokusati na Etihadu ili ce se prilagodjavati? 

Nisam nesto siguran koliko daje paznju mladim igracima obzirom da u lesteru nije imao toliko mladih nadolazecih zvijezda. 

Puno je pitanja ali ja se nadam da ce nas sve razuvjeriti. 

Max podrska od mene, barem na pocetku. Vidjet cemo za kasnije. Jebavanje materesina nece izostati ako bude potrebno :D

Posted

Dok sezona ne pocne nista se ne moze reci.

Poketino je fino krenuo u predsezoni medjutim sve je to palo u vodu kad je krenula sezona.

Posted

MEET @diablo_bih

Why believe you? You never gave us nothin' to believe in
'Cause YOU LIED about religious views, YOU LIED about your surgery
YOU LIED about your accent and your past tense, all is perjury
YOU LIED about your ghostwriters, YOU LIED about your crew members
They all pussy, YOU LIED on 'em, I know they all got you in 'em
YOU LIED about your son, YOU LIED about your daughter, huh
YOU LIED about them other kids that's out there hopin' that you come
YOU LIED about the only artist that can offer you some help

Posted
12 hours ago, hamco said:

Ne bi bilo lose ako neko ima vremena da napravi neku analizu naseg Guardiole.

Udji u ovaj twitter link i imas objašnjeno. 

Posted

U fudbalu se manje vise sve svodi na kintu. U slučaju nasih gazdi je to 110% i zele da sve ali apsolutno sve drze pod kontrolom i tu su 200% rigidni. 

Trener im treba samo da to omoguci i bilo koje mesanje u 1 evro koji oni moraju da daju mimo svoje volje je cao zdravo. 

Maresca niti bilo ko u ovom timu ne moze napraviti red ako mu se ne dovedu igraci koji neciju ideju ne mogu da implementira ju. 

Umesto povlačenja iz sportskog dela sektora kako je najavljeno dobili smo jos vece mesanje u isti i kakav god Man menagement on da ima prosto nema u rukama alatke sa kojima treba da radi. 

Ponavljam kakav god da je ima aspluutnu podrsku ali sumnjam d ce docekati proleće i vrlo brzo ćemo dočekati i 6 tog trenera. 

Nadam se da ce tada svi skontati sta je najveci kancer ovog kluba. 

Posted

Matt Law on Enzo Maresca: "He has a clear link to Joe Shields. They worked together at City. He won the PL 2 with certain Cole Palmer in the team. I think Romeo Latvia was also in that team. 

And he's a student of Pep Guardiola. He really is the possession candidate. I mean, he took possession to another level at Leicester to the point where some Leicester fans complained about the amount of possession they had. 

They actually got fed up with having the ball all the time because they felt it was a lot of slow football within the possession but he is a sort of possession monster."

~ @LondonBluePod

Ovo ce izgleda biti dosadno sranje od fudbala.

Posted
On 5/27/2024 at 8:08 PM, reLo said:

Igrao od 1998 do 2017 i, prema podacima s interneta, nije imao vele zapaženu karijeru fudbalera. Bio je veznjak. 

Nije istina, bio je dobar u Sevilli, imo preko 80 na FIFI 😉

Posted
41 minutes ago, Wisey said:

Matt Law on Enzo Maresca: "He has a clear link to Joe Shields. They worked together at City. He won the PL 2 with certain Cole Palmer in the team. I think Romeo Latvia was also in that team. 

And he's a student of Pep Guardiola. He really is the possession candidate. I mean, he took possession to another level at Leicester to the point where some Leicester fans complained about the amount of possession they had. 

They actually got fed up with having the ball all the time because they felt it was a lot of slow football within the possession but he is a sort of possession monster."

~ @LondonBluePod

Screenshot-2022-12-01-at-3_55.00-PM.thumb.webp.3f39f545574d3e81b0a6af55b98e433e.webp

Posted

Ako su top 3 kandidata bila on, Zebra i onaj iz Ipswicha, onda mi je drago da je on izabran. 

Ako je Pepova škola, ima onda neko osnovno znanje za uspješan rad, sad da li ima šlifa da radi u cirkusu pod našom upravom, to ćemo vidjeti. 

Posted
2 hours ago, Wisey said:

Gdje su i šta rade ljudi koji su imali uspjeha sa našim mladim timovima?

Možda vrati u život Sancheza, on je majstor za dodavanja. Tako kažu.

Ja sam više za njemački direktni pristup, favorizirao sam Nagelsmanna, Hoenessa, Flicka.. Sudit ćemo o tome kada krene sezona.

2 hours ago, EdvinTB said:

Nije istina, bio je dobar u Sevilli, imo preko 80 na FIFI 😉

FIFA 07, igrica mog života, u Španiji sam uvijek Sevillu uzimao. On redovno prva postava, nisam znao da je iz Italije, mislio sam da je Španac.

Evo gledam mu slike i u sve 3 faze liči na Guardiolu u tim fazama.

Enzo Maresca: Growing up with De Zerbi, playing like Gazza and why he's  'worth' the risk - The Athletic

Posted

Ne verujem da ce formacijski mnogo menjati. U Lesteru je igrao 433 i 4231. Sigurni smo da ce igrati sa 4 pozadi. Kontam da ce tek na pripremama izfiltrirati koje uloge kom igraci pasuju. Verujem da ce se opet sve vrteti oko Palmera. 

Ono cega se ja bojim da ne bude mnogo jalove igre sa posedom sa puno vraca ja lopti a sa malo sansi sto smo gledali kod Potera. 

Posted

Sve zavisi da li vjezba pored tog kurcevog posjeda i te napadacke akcije, jer ako ima taj fazon kao Tuchel (igraci ce sami skontati) nema od toga nista.

Nadam se brzim tranzicijama, a ne dodavanje u nedogled kao sa Sarrijem. Neke isjecke sto sam gledao je izgledalo to drugacije, ali sada ima igrace koji bi i mogli se dodavati do zla boga. Po meni ta igra gdje se dodaje 90 minuta je defanzivnija od Mourinhovog bunkera, a ne napadacka kao sto neki misle. Manje se gleda prema golu i pravi se manje prilika sveukupno kada se igra iskljucivo na dodavanja.

Svidjelo mi se sto zeli da povrati loptu kada god je izgubi, a to vec moze dovesti do prilika u zadnjoj trecini.

Uglavnom sve zavisi od odlazaka i dolazaka.

• reLo changed the title to Enzo Maresca (trener)
Posted
On 5/29/2024 at 4:23 PM, Adi said:

Možda vrati u život Sancheza, on je majstor za dodavanja. Tako kažu.

Romano:
EXCLUSIVE: Chelsea new coach Maresca told the board that he really likes Roberto Sánchez.
Maresca, looking forward to working with Spanish GK next season as he believes Robert is ready for next phase of his career.
Chelsea expect Sánchez to stay at the club this summer.