Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ovaj Hirscher je jeben igrač u pm. Samo ga mlada i luda glava može spriječiti od uzimanja Velikog globusa u tekućoj sezoni što se zasad pokazuje tačnim. Mora ga onaj otac njegov, brko umiriti malo. Mada, sviÄ‘a mi se to skijanje. Atipično za jednog Austrijanca. B)

I da, samo jedan veliki naklon majstoru svih majstora, Didieru za demonstraciju sile na Streifu. Kakav skijaš, nevjerovatno ! ;)
Posted
[quote name='Wisey' timestamp='1327273629' post='19717']
Ovaj Hirscher je jeben igrač u pm. Samo ga mlada i luda glava može spriječiti od uzimanja Velikog globusa u tekućoj sezoni što se zasad pokazuje tačnim. Mora ga onaj otac njegov, brko umiriti malo. Mada, sviÄ‘a mi se to skijanje. Atipično za jednog Austrijanca. B)

I da, samo jedan veliki naklon majstoru svih majstora, Didieru za demonstraciju sile na Streifu. Kakav skijaš, nevjerovatno ! ;)
[/quote]

Luda glava je to što ga je dovelo tu gdje jest, momak ne bi bio tu da ne uzima toliko rizika ;)
Posted
Jeste, al isto tako neće se moći konstantno provlačiti s jahanjem kapija ili kako bi to stručni sukomentator na HRT-u rekao 'haklanjem' :D. Nagledao sam se ja dosta ovakvih skijaša, sad mu se vrlo lako može desiti da naredne dvije trke izleti i da ga Kostelić svojim ziheraškim, proračunatim skijanjem ostavi daleko, daleko iza sebe.
Posted
[center][center][b]Hirscher kažnjen s 999 švicarskih franaka[/b][/center][/center]
[center][center] [/center][/center]
[center][center]NAKON nekoliko dana javne rasprave i medijskih prepirki čini se kako je slučaj Marcela Hirschera riješen, barem za sada. Svjetska skijaška organizacija Austrijanca je kaznila zbog gaženja vratiju na utrkama u Wengenu i Kitzbuehelu.[/center][/center]
[center][center]Hirscher je prešao preko slalomskih vrata što je posebno razljutilo hrvatski tabor koji je sumnjao da je isto napravio i na utrci u Zagrebu. Pregledom snimke zaključeno je kako je na Sljemenu ipak sve bilo regularno, a Ivica Kostelić i Hirscher zakopali su ratne sjekire i posvetili se pripremi za današnji slalom u Schladmingu.[/center][/center]
[center][center]
Hirscher mora platiti 999 švicarskih franaka (828 eura kazne) zbog navedenih prijestupa, a kazna se može i uvećati ukoliko FIS zaprimi takav zahtjev, no to se ipak ne očekuje.[/center][/center]
[center][center][u]index.hr[/u][/center][/center]
Posted
Simbolična kazna. Moram reći da je Kostelić u pravu, gotovo pa nemoguće je ne primijetiti kad jašeš kapiju, znam iz iskustva. :)

Večeras pravi spektakl, tradicionalni noćni slalom u Schladmingu.
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
[quote name='jakovf' timestamp='1330533575' post='31287']
Hiršer osvaja i mislim da će dominirat skijanjem dugo godina.Novi Raich.
[/quote]
Raich je puno 'jači' od Hirschera skijaški rečeno.
Posted
pitanje je koliko će agresivno skijati ivica, jer znamo da inače vozi smireno, precizno i sigurno (profesorski) a sumnjam da će tako uspjeti obraniti veliki globus, mislim da će morati puno agresivnije i riskantnije voziti da bi pobjedio ovog "divljaka" hirschera..
ali tko zna, možda mu prođe njegov stil ako hirscher negdje kiksa ili daj Bože hakla vrata :)
Posted
[quote name='drogba 11' timestamp='1330559697' post='31446']
pitanje je koliko će agresivno skijati ivica, jer znamo da inače vozi smireno, precizno i sigurno (profesorski) a sumnjam da će tako uspjeti obraniti veliki globus, mislim da će morati puno agresivnije i riskantnije voziti da bi pobjedio ovog "divljaka" hirschera..
ali tko zna, možda mu prođe njegov stil ako hirscher negdje kiksa ili daj Bože hakla vrata :)
[/quote]
mor ivek osvojit ipak ima kvalitte
Posted
[quote name='drogba 11' timestamp='1330559697' post='31446']
[/quote]
Sve zavisi od zalihe bodova koju će suparnici stvoriti pred Kostelićem. Do nekih 150 bodova možda i može stići, preko toga veoma teško.
Posted
[quote name='Peksi' timestamp='1330559909' post='31449']
ko ce toliko bodova skupit :wacko:
[/quote]
Jedna pobjeda i Hirscherovo ispadanje jednako 100 bodova u korist Ivice.
Posted
[quote name='Wisey' timestamp='1330560044' post='31453']
Jedna pobjeda i Hirscherovo ispadanje jednako 100 bodova u korist Ivice.
[/quote]
razbit ce njih ivek
  • 2 weeks later...
Posted
[size=4]
[u][b]Svjetski kup skijaša, veleslalom, Kranjska Gora, konačni rezultati:[/b][/u][/size]
[size=4]
1. Ligety (SAD) 2:22.47[/size]
[size=4]
2. Pinturault (Fra) +1.61[/size]
[size=4]
3. Hirscher (Aut) +2.03[/size]
[size=4]
4. Blardone (Ita) +2.06[/size]
[size=4]
5. Simoncelli (Ita) +2.40[/size]
[size=4]
6. Olsson (Šve) +2.98...[/size]
[size=4]
25. Kostelić (Hrv) +4.64...[/size]
[size=4]
[u][b]Ukupan poredak veleslalomaša (8/9 utrka):[/b][/u][/size]
[size=4]
1. Hirscher (Aut) 605 bodova[/size]
[size=4]
2. Ligety (SAD) 513[/size]
[size=4]
3. Blardone (Ita) 408...[/size]
[size=4]
21. Kostelić (Hrv) 104...[/size]
[size=4]
[u][b]Ukupan redoslijed u Svjetskom kupu:[/b][/u][/size]
[size=4]
1. Feuz (Švi) 1250 bodova[/size]
[size=4]
2. Hirscher (Aut) 1195[/size]
[size=4]
3. Kostelić (Hrv) 1049[/size]
[size=4]
4. Svindal (Nor) 1031[/size]
[size=4]
5. Cuche (Švi) 953...[/size]
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted
[quote name='Caeruleus' timestamp='1337120338' post='49045']
Jel se meni čini ili u zadnje vrijeme nema skijaškog kupa?
[/quote]
Ne čini ti se. Nema skijanja jer, pogađaj, nema snijega. :lol: Sezona je gotova. :)