Jump to content

Victor Osimhen (Nigeria, 1998)

soxx

Recommended Posts

5 minutes ago, reLo said:

Za mene i dalje one season wonder. Dosta mi je takvih pojačanja. Ko i kolega mi Kvaratshkelia. 

Nek se dokažu barem 3 sezone i onda ne treba žaliti pare. Ovako je skupo sve preko 60 miliona. 

Pa dobro, nije bas tako, ovo mu je vec 3 dobra sezona u Napoliju. Ove godine cak i sa par povreda ima 7 golova i 2 asistencije na 13 meceva. Odlicna statistika.

Fascinantni su i on i Kvicha. Meni je jedino nekonstantan iz te lige a sto ga mnogo hvale je Leao.

1 hour ago, diablo_bih said:

Pa dobro, nije bas tako, ovo mu je vec 3 dobra sezona u Napoliju. Ove godine cak i sa par povreda ima 7 golova i 2 asistencije na 13 meceva. Odlicna statistika.

Fascinantni su i on i Kvicha. Meni je jedino nekonstantan iz te lige a sto ga mnogo hvale je Leao.

A Jackson sa 7 golova i 1 asistencijom  smeće? 😉

Formacijski gledano manje vise, al Osimen mnogo manje prima igru na sebe i ucestvuje u gradjenju od Jacksona. Prakticno igra tog Advanced forwarda koga hrane loptama, sutira na gol i svih situacija, leva desna glava i mnogo vise suteva na gol uputi ceka loptu u prostor.... 

Kod nas Jackson ucestvuje u igri, gradjenju akcija i to jako dobro, mnogo vise licem ka golu, ima veci broj dodavanja, asistencija, kljucnih dodavanja, on je taj neretko koji daje lopte u prostor i prakticno predstavlja tog dodatnog kreativca u zavrsnoj trecini. 

Uloge i zadaci u timu jako razlicite. Znam neko ce reci hranice ga loptama Palmer Nkunku Sterling al treba da znamo da Palmer nece moci u ovom ritmu celu sezonu i da bi nam igra bila sa manjim brojem stvorenih sansi al verovatno za boljom realizacijom. Drugo Osimenu ce trebati i jedan period prilagodjavanja jer batine koje dobija u italiji su mala maca za Pl. Koga ne mrzi moze da uoci razlike u dijagramima kretnji.

Ja kad bi birao, njega bih video u 442 u paru za Nkuknkuom koji je poluspic, krilima sa drugacijom ulogom sa 2 zadnja vezana od kojih je jedan igrac sa pasom ala Pirlo. 

Po meni vise bi lego Gyorkeres samo sam sumnjicav prema njegovom kvalitetu al ima mali dobru fiziku mozda ne ko Osimen i cesce kreira. Probao bih da Sportingu ponudim Broju i jos nekog igraca. 

• 6 months later...
  • 1 month later...
32 minutes ago, chiba said:

NIsam tolko u toku sa finansijama...kapiram da postoji frka zbog FFP ili kako se već zove, jel ne vidim drugi razlog zašto je bitno tolko da bude pozajmica sa obaveznim otkupom

Znaš kakvi su Italijani cigani, oni žele puno novca i to odmah, a kad kupuju žele kupiti za malo i na milion rata.

A problem je i Osimhenova plata - neće taj pristati na manje od 300k sedmično, s obzirom da mu Arapi nude 30 miliona godišnje.

A jebeno je ispeglati knjige s igračem s takvom platom - zato se rješavaju Sterlinga između ostalog.

Vjerovatno i nama i njima odgovara da se transfer knjiži za sljedeću godinu. Talijani u većini slučajeva tako posluju, "troše" pare koje će dobiti sljedeće godine. E sad ne znam koliko to Napoliju odgovara jer koliko vidim potrošili su 100 miliona, a zaradili 10.