Jump to content

Matchday 12: Man City (H) 12.11. @17:30

Kun Aguer0

Recommended Posts

Nakon pobjede na novom Three Point Laneu slijedi nam derbi na domaćem terenu. Obično City na svom stadionu melje protivnike sa po 3+ golova razlike, a u gostima rijetko budu ubjedljivi protiv jačih ekipa. Mislim da će utakmica biti jako dosadna, da neće biti puno pravih šansi i da će neko, vjerovatno oni, pobijediti sa jednim golom razlike.

Ne bi me iznenadilo da vidimo 5 nazad i vezni red Caicedo - Enzo - Gallagher.

1 hour ago, Wisey said:

Ako bude to sranje s 5 nazad osudjeni smo na propast. 

Mi ovdje nemamo sta izgubiti, svi ocekuju poraz a eventualno dobrim rezultatom mozemo samo dobiti na samopouzdanju. Valjda i trener slicno razmislja. Svako taktiziranje vodi u propast.

Slazem se skroz. Ovo je prilika da podignemo i samopouzdanje i odemo na odmor sa ubjedjenjem da mozemo svakoga dobiti. Ne smijemo kalkulisati nego moramo ici jako, hrabro i po pobjedu od prve minute. 

Ja sam optimista u smislu da cemo pruziti dobru partiju. Da li ce to biti dovoljno za bod ili 3 videcemo. Ne verujem da ce Pep olako shvatiti protivnika koji stvara najviše sansi u PLu i koji ima mnogo igraca koji mogu da odigraju fantasticino. Mislim da ce biti maksimalno oprezan. Izacice sa najacom postavom. 

Po meni najlakša utakmica za nas. Nema se sta izgubiti

Za prvo poluvreme bravo. Citi je u dalje favorit. Al nadigra ati se sa citijem bez garda i to nadigrali ih u vecem delu prvog ne moze svako. U toku sezone ce ih neko dobijati al ih niko nece ovako nadigrali. 

Nastaviti muski pa sta bude. 

City je jedna od najsugavi ekipa i treba se potruditi da ne budu prvaci pa makar je i Totenham i Arsenal uzeo. Dali su 4 gola ne znaju ni oni sami kako. 

Momcima se nema sta zamjeriti odigrali su utakmicu sezone.

Zasluzen bod nema sta, falilo nam je opet malo srece, malo koncentracije, malo necega da npr. uzmemo tri boda, da napravimo neki veći iskorak, iako je i ovih 4-4 bukvalno fantazija u odnosu na sveukupno stanje nas kao nas i jacinu protivnika.

Ovo je dokaz da mogu odigrati dobru utakmicu protiv bilo koga, samo malo želje i motiva, ali evo danas dobra predstava 4-4 protiv Citya ali nas je zato Brentford klepio 0-2.

U svakom slucaju cestitke ekipi.

Odigrali smo meč za anale premijer lige. Generalno strašan meč. Igrali smo protiv tima koji je nominalno najbolji na planeti i protiv celavog specijalca koji je doso po zadatku. Na sve to das im 4 gola a njima poklon 2 gola. Da smo dobili presrećan bi bio. Ovako sam prezadovoljan. Svaka cast. Kapa dole. 

Ne sme da se propusti prilika da se ova crkava spodoba fudbalski sahrani i da ne vidi vise pistaljku.