Jump to content

#45 Romeo Lavia

reLo

Recommended Posts

• reLo changed the title to Romeo Lavia (Belgija, 2004)
  • reLo changed the title to #45 Romeo Lavia
  • 2 weeks later...

Eh da se upišem na ovoj temi.

Gledam neki dan emisiju Neuspjeh prvaka, gost Peđa Mijatović. Govori o tome kako je došao u Valenciju i nije htio da odmara tog ljeta kao svi drugi, nego je ostao u gradu i trenirao individualno kako bi impresionirao u predsezoni i izborio se za prvu postavu. Nasuprot tome imamo igrača od 19 godina koji je nespreman i ne zna se kada će biti spreman jer nije dovoljno trenirao u predsezoni. Devetnaest godina.

Imas i Mudryka koji nije htio odmarati preko ljeta nego je igrao u21 svjetsko prvenstvo kako bi se sto bolje pripremio i bio u sto boljoj formi. Sezona pocela on kurac. Nekad mentalitet nije dovoljan. Isto tako prosle godine kad je De Ligh dosao u Bayern nije igrao par kola na pocetku jer nije bio kondiciono spreman za Bundesligu, ista situacija ove godine sa Kimom iz Napolia... 

Ne znam sta da mislim i Lavii, nek se pokaze na terenu. 

To samo kod ludih zapadnjaka imaš.

Ko da se kod nas kasirka zaposli u Bingo i kaže: ovaj mjesec dolazim na posao rekreativno, a plata ima da legne.

Ako su ovi naši normalni, u ugovore treba da stave klauzule: povratak s odmora - svaki kilogram viška, odbija se 10k od plate.

• 4 weeks later...

bacene pare.

Lik ce svakako zamjena biti, i to zamjena od 60 miliona

Enzo caicedo gallagher trenutno igraju. Kad se nkunku oporavi, enzo i caicedo ostaju s njim vjerovatno. Znaci klupa gallagjer lavia ugochukwu.

Znamo koliko borbenost gallaghera cijene. Znaci druga izmjena od 60 miliona

Nakon svega što smo vidjeli na prvih 10 utakmica Nkunkua nikako ne mogu zamisliti na poziciji ofamzivnog veznog. Jedino ako bi Chilwell igrao lijevo krilo. Vidjeli smo da možemo maksimalno računati na 3 ofamzivna igrača tako da će on vjerovatno igrati na nekom krilu ili napadača. 

Na Laviju sam skroz zaboravio da ga imamo. Na timskoj slici sam ga posljednjeg prepoznao. Ako se bude morao pronaći prostor za njega, upravi nažalost neće biti nikakav problem prodati Gallaghera i uzeti "čiste pare".

Ma hajde nek se oporavi momak, ja mislim da moze biti dobar igrac i vise od toga. Sreca nemamo puno povreda u sredini pa se ne primjeti njegov izostanak. Nek se bori za svoju poziciju, nek zasluzi na treningu priliku i siguran sam da ce je dobiti.

Slazem se da je njegov transfer nepotreban, moglo se i bez njega.