Jump to content

Champions League - Group stage, Chelsea vs Dinamo Zagreb (02.11.2022) [21:00]

diablo_bih

Recommended Posts

Slijedi nam jos jedna utakmica u Ligi Sampiona, ovaj put totalno nebitna nakon sto smo osvojili prvo mjesto kolo prije kraja. Vjerovatno bi i prije da nismo kiksali protiv bas Dinama i na prvom mecu Pottera protiv Salzburga.

Ocekujem Carneya, mozda i Hutchinsona da dobije minuta. Treba sve podrediti ligaskom mecu protiv Arsenala, a ovdje eksperimentisati sa mladjim igracima i onim sto ne igraju nikako kao Zakaria i slicni.

Chelsea-vs-Dinamo-02-11-2022.jpg

Ne znam zadovoljava li Huchinston uslove za B listu, pravilo djeluje komplikovano za shvatiti. Uglavnom, ona se može uvijek proširivati, samo ga klub mora prijaviti najkasnije dan pred utakmicu.

Mendy, Gallagher, Chukwuemeka i Broja da startaju, a ostali nek se poredaju kako hoće. Idealno bi bilo da ih pobijedimo.

Treba pobijediti Dinamo s dobrom igrom uz uvjerljiv rezultat a onda hrabro izici na Arsenal. Taj mec ce mnogo odrediti za Pottera, ma sta neki pricali o strpljenju. Ovo je Celzi, nije Brajton. Moraju se vidjeti naznake bolje igre, neki pomaci barem. Zasad nas nije mnogo pomjerio u odnosu na prethodnika. 

1 hour ago, Adi said:

Mendy, Gallagher, Chukwuemeka i Broja da startaju, a ostali nek se poredaju kako hoće. Idealno bi bilo da ih pobijedimo.

Zašto Gallagher? Igrao je u subotu skoro cijelu utakmicu, u dobro je formi i sve više se nameće kao prvotimac - nek odmori za Arsenal

2 hours ago, Wisey said:

Treba pobijediti Dinamo s dobrom igrom uz uvjerljiv rezultat a onda hrabro izici na Arsenal. Taj mec ce mnogo odrediti za Pottera, ma sta neki pricali o strpljenju. Ovo je Celzi, nije Brajton. Moraju se vidjeti naznake bolje igre, neki pomaci barem. Zasad nas nije mnogo pomjerio u odnosu na prethodnika. 

Meni je licno Arsenal najmrzi klub. Ne podnosim da gubimo od bilo koga a kamoli od ovih. 
Ipak prije svega zelim vidjeti dobru igru, zelim vidjeti da dominiramo i da smo se spremni potuci, zelim vidjeti da im iz ociju curi krv od adrenalina jer zele pobjediti ove usljive smradove.

Ipak ne nadam se pobjedi jer za koga god je diablo rekao da ne valja taj je postao hibrid Maradone i Ronalda Nazarija. Dakle ocekujem da nam Gabriel Jesus jebe matere.

4 hours ago, ja13 said:

Zašto Gallagher? Igrao je u subotu skoro cijelu utakmicu, u dobro je formi i sve više se nameće kao prvotimac - nek odmori za Arsenal

Nije puno igrao u zadnje vrijeme i neće olako shvatiti utakmicu. 60 minuta bi mogao.

Dinamo se i prošle sezone našao u sličnoj situaciji. Gostovali su u Londonu West Hamu koji je osigurao prvo mjesto u grupi Lige Europe. West Ham je izveo nešto između drugog i trećeg sastava, u odbrani su igrali neki juniori sa brojevima 40+ na leđima, nisam im imena zapamtio. 

8 hours ago, apeiron said:

Hutchinson nije prijavljen za ligu prvaka ove sezone, tako da nista od njega, ali ostali moraju dobiti sansu. Ako ne vidim Zakariu, bit ce zvanicno propali transfer. 

Valjda su u stanju dobiti i sa drugim/trecim sastavom.

Mladi igraci ne moraju biti prijavljeni.

Carney nije trenirao u grupnom treningu, vec sam, izgleda da nece biti spreman nazalost. Kovacic i Kepa otpadaju isto. Trenirali su Sturge, Hall i Rankine (iz nekog razloga) sa prvom ekipom

Jedini minusi su opet losih pocetnih 10-15 minuta, tesko pocinjemo meceve, ne znam sto... I povreda Chilwella, nadati se da ce se oporaviti do svjetskog.

Ostalo je sve u redu bilo, Koulibaly odradio minute da bude spreman za Arsenal, odmoren Kovacic, redale se sanse (bez dobre zavrsnice doduse).

9 hours ago, Adi said:

Igrači sačuvani ❌

Pružena šansa mladima ❌

Pobjeda ✔️

Nova povreda u zadnjoj liniji ✔️

Loša realizacija ✔️

Ne možemo da privedemo utakmicu ranije kraju ✔️

Moralo se više rotirati i dati šansa drugim igračima, tu i poraz ne bi nikome teško pao, više me nervira ova jadna povreda za jadnu pobjedu od 2:1...

• Create New...