Jump to content

Svjetsko prvenstvo 2022

Adi

Koga vidite kao najvećeg favorita za osvajanje?  

17 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ja sam nekada davno mislio da je Havertz dijete japanskog imigranta. Nekako mi Kai Havertz zvuči japanski. Tek kad sam ga vidio sam shvatio da nije.

Saudijska Arabija je priredila najveće iznenađenje kojeg se mogu sjetiti na Svjetskim prvenstvima. U rangu onoga kad je Kostarika bila prva ispred Italije, Engleske i Urugvaja. Prvenstvo igraju 32 ekipe, a Arabija po imenima nije u top 30. Uspjeli su izdržati da ne prime 3+ u prvom poluvremenu, Argentina se opustila i ovi su ih kaznili.

Danskoj i Hrvatskoj se desilo isto što i Nizozemskoj, samo što im ovi nisu poklonili golove pred kraj. Afrikanci skupo prodaju kožu.

Japan isto veliko iznenađenje. Njemačka je napravila dovoljno šansi da ih pobijedi, ali im se nije dalo. Japan iz nekog razloga najbolje igrače uvodi u drugom poluvremenu. Mislio sam da će ovako iznenaditi Špance.

Deschamps je i protiv Australije izveo 2 defanzivna beka. Morao se Lucas povrijediti da Theo uđe i donese više prodornosti.

Spanija 7 : 0 CostaRica. Za mene iznenadjenje. Ne zato sto je Kostarika dobra nego sto mislim da je Spanija bezveze. Vidjet cemo kako ce to izgledati u nastavku prvenstva. Najmrza repka na Mundijalu mi je ova Spanija. Azpi iz najboljih dana nije imao mjesta u reprezentaciji, nije bio ni pozivan. Danas kada je trece opcija na beku hladno standardni clan prvih 11 reprezentacije. 

57 minutes ago, hamco said:

Dzabe De Jongu poznavanje fudbala i sve kada Caicedo i Mendez fizicki dominiraju. Znaci necjerovatno je koliko bas njih dvojica pokrivaju prostora, kao dva Kantea da imas. 

Bez Mendeza na Senegal, vidjet cemo kako ce to izgledati. Danas su zasluzili pobjedu protiv Holandije koja nije nista pokazala (ni protiv Senegala). 

Preko pola jačih reprezentacija igra toliko dosadan fudbal na 0:0 da prvenstvo polako postaje negledljivo. Pitam se šta će biti u eliminacijama kad stvarno budu imali neki ulog. Danska, Engleska u drugoj utakmici, Nizozemska u obje, Belgija, Hrvatska, Urugvaj, Švicarska, Srbija, Meksiko, Poljska. Svi su svoje utakmice odigrali na nulu, samo se nekom posrećilo da zabije, nekom se desilo da ga primi. Ekvador, Kanada, SAD, Koreja, Japan, Arabija se bore samo nemaju svi dovoljno kvaliteta da ih pobijede.

11 hours ago, Adi said:

Preko pola jačih reprezentacija igra toliko dosadan fudbal na 0:0 da prvenstvo polako postaje negledljivo. Pitam se šta će biti u eliminacijama kad stvarno budu imali neki ulog. Danska, Engleska u drugoj utakmici, Nizozemska u obje, Belgija, Hrvatska, Urugvaj, Švicarska, Srbija, Meksiko, Poljska. Svi su svoje utakmice odigrali na nulu, samo se nekom posrećilo da zabije, nekom se desilo da ga primi. Ekvador, Kanada, SAD, Koreja, Japan, Arabija se bore samo nemaju svi dovoljno kvaliteta da ih pobijede.

Bukvalno isto mislim.

4 hours ago, hamco said:

Jos kad bi malo elaborirali svoj stav, zasto tako mislite?

Iako mi se ovo sad nimalo ne sviđa dao bih Potteru šansu da uspostavi sistem. Mislim na onaj sistem koji je prije pokazivao, a ne ovaj prelazni kukavičluk koji nam je malo pa malo tu.

I takođe, bilo šta što ima veze sa Barcelonom ne želim blizu kluba.

7 hours ago, hamco said:

Jos kad bi malo elaborirali svoj stav, zasto tako mislite?

Igra formaciju 4-3-3 sa uvek vecin posedom od protivnika, visok presing uvek, nije ziheras nikad, brz fudbal i na prvu, ima taj neki sistem, dok Potter nema sistem. Imam osecaj da se trazi kao Lamps onomad

Srbija igra protiv Kameruna i ni jedan ni dva nego je Srbija ta koja je TAKTICKI zakazala. Pa ovo nisam vidio ni od jedne reprezentacije na prvenstvu, strasno. Odbrambeni igraci takodje, tragikomicno. Piksi blago receno amaterski.

Sjecam se da se ljetos Milenkovic povezivao sa nama, molio sam boga da ne predje, a danas sam jos jednom odahnuo.