reLo Posted October 31 Report Posted October 31 Nažalost, vjerovatno će završiti kao Werner i slični. Naučiti jednom zauvijek da se ne trebaju dovoditi igrači iz Njemačke. Barem dok nas Pep ne preuzme. Citiraj
Popular Post ker Posted October 31 Popular Post Report Posted October 31 Iz Njemacke vise ni auto ne treba kupovati, kamoli fudbalere. hamco, Spaha, Wisey and 3 others 6 Citiraj
ker Posted November 6 Report Posted November 6 Christo i Joao su jako slični, trenutno ih guramo na poziciju napadača, ali mislim da bi im bolje pasala neka druga pozicija, u nekoj drugoj ekipi. reLo 1 Citiraj
Spaha Posted November 6 Report Posted November 6 32 minutes ago, ker said: Christo i Joao su jako slični, trenutno ih guramo na poziciju napadača, ali mislim da bi im bolje pasala neka druga pozicija, u nekoj drugoj ekipi. po cemu su slicni Felix i Nkunku? Felix kakav god da je opet je veci radnik od Nkunkua, brze se krece i ubojiti je kad krene prema golu. Nkunku sto je do sada pokazao jeste da se bolje snalazi u manjem prostoru i da je pun ega. Citiraj
ker Posted November 6 Report Posted November 6 Obojica su beskorisni trenutno, jedan je lijen, drugi izgubljen u vremenu i prostoru. Jedan je suvišna kupovina, drugi je nažalost flop. Uzmi u obzir protiv kakvih ekipa igraju, trebalo bi dosta toga da pokažu, a nisu ništa. Ako ne promijene nešto ne vidim kako mogu imati mjesto u ovom timu, bar ne više od ovog što trenutno imaju. Citiraj
Bari Posted November 6 Report Posted November 6 Ne bi ja uopste rekao da je Nkunku flop, bar ne jos uvijek. Proslu sezonu je propustio zbog povrede a ono sto je igrao bio je dobar, dao je zavidan broj golova u odnosu na vrijeme provedeno na terenu. Zadnju predsezonu je bio ponajbolji nas igrac i iz nekog razloga ga Maresca klupirao. Okej njegov problem je sto Palmer igra na njegovoj poziciji ali ima mjesta za Nkunkua (Palmer na krilo umjesto Maduekea a Nkunku na 10tku), ne znam zasto ne proba sa Jacksonom i Nkunkuom u paru s dva napadaca, to je Nkunku i igrao u Leipzigu. Helem ne bi se ja tako lako odrekao Nkunkua, odlican je to igrac samo ga Enzo ne zna koristiti Citiraj
ker Posted November 6 Report Posted November 6 Ali nema mu smisla ni brojati golove, upravo jer je bio povrijedjen i konstantno se vraca u formu, a nikad doci do nje. Ispada da su mu najbolje utakmice neke trecerazrednog znacaja i u predsezoni. Ne kazem da ga se momentalno moramo rijestiti, ali zasad je flop. To sto se povrijedio ne moze se ignorisati i mijenjati zakljucak. Citiraj
Bari Posted November 6 Report Posted November 6 49 minutes ago, ker said: Ali nema mu smisla ni brojati golove, upravo jer je bio povrijedjen i konstantno se vraca u formu, a nikad doci do nje. Ispada da su mu najbolje utakmice neke trecerazrednog znacaja i u predsezoni. Ne kazem da ga se momentalno moramo rijestiti, ali zasad je flop. To sto se povrijedio ne moze se ignorisati i mijenjati zakljucak. Koliko je vezao startova ove sezone? Igra u toku sedmice sa poluamaterima s pola snage izadje na kraj s njima dodje vikend na klupi i udje 20 min protiv Van Dijka i ne moze nista. Nije to pravi nacin da neko udje u formu. Citiraj
ker Posted November 6 Report Posted November 6 Sa kim bolan izadje na kraj? Fino sam napisao sta mislim, nisam cak bio ni grub, ali da je nesto posebno pokazao apsolutno nije tacno, ne vidim na konto cega treba da veze startove i da mu se daje neka sansa da tempira formu pored igraca koji se mnogo vise trude i koji mnogo vise pokazuju. Svakako, vrijeme ce pokazati. Citiraj
Wisey Posted November 6 Report Posted November 6 Ima i ovog sto @Bariprica. Madueke je na osnovu jedne utakmice startao sve ostale u prvenstvu, a nije zasluzio. Zasto se ne bi probalo nesto drugacije s Nkunkuom ili Felixom? Treba im dati sansu u prvenstvu pa ako se budu i tu nonsalantno ponasali onda ih izbaciti. Ovako ne mozemo donijeti pravi sud na osnovu jedne utakmice protiv Newcastlea u liga kupu. Konferencijsku ligu namjerno zanemarujem. reLo 1 Citiraj
hamco Posted November 6 Report Posted November 6 Nkunku je morao dobiti ako nista vise sanse sa klupe. Takodjer i Felix. Wisey 1 Citiraj
soxx Posted November 7 Report Posted November 7 Evo prilike ako palmer bude odsutan da pokazu majstori od cega su King Chelsea 1 Citiraj
Adi Posted November 8 Pokretač teme Report Posted November 8 Ovdje su prisutna dva problema, koji bi se možda mogla staviti pod jedan zajednički. 1. Vucara se po terenu. Prošlo je jako dugo vremena od posljednje povrede, ne igra 180 minuta u sedmici, niti 90 po utakmici, tako da čuvanje energije ne dolazi u obzir. I kad uđe na 20 minuta ne ubija se od pressinga i rijetko kad potrči. Ne pamtim ga iz Leipziga kao takvog igrača, barem ne iz prvih sezona. Tamo svih 10 igrača mora trčati, niko se ne odmara. Sve i da čuva energiju, ne vidi se da puca od energije kad mu se da lopta u prostor. Tu se može govoriti o padu u brzini i eksplozivnosti uslijed povreda, ali ne treba biti Usain Bolt za igrati pressing. 2. Sebičan je u igri. Na nekim utakmicama toliko očajnički želi zabiti gol i napuhati balon da je ponekad baš teško za gledati. Što je najgore nije jedini takav u ekipi. Misli da će dobiti više minuta ako zabije više golova. Nije pogrešno razmišljanje, ali mislim da njegov izostanak iz prvih 11 nema nikakve veze sa zabijanjem golova. Ima utakmica u kojima igra malo povučenije gdje dođu do izražaja njegove kreativne sposobnosti, samo što su češće ove u kojima ne vidi saigrače na terenu. Ja sam mišljenja da igrač zadužen za penale treba uvijek da ih izvodi dok pogađa u većini slučajeva. Ko skupi hrabrost i šutne kad se lomi, zaslužuje da sebi nabije statistiku i kad nije toliko važno. Nkunku kod nas izvodi kad nema Palmera, što znači u kupovima. Već drugi put zaredom u LK imamo penal u situaciji u kojoj je utakmica riješena i Felixu treba još jedan gol za hattrick. Pa mislim da bi mu i Cristiano Ronaldo dozvolio na 7-0 da izvede. Na taj način bi se smanjio problem sebičnosti ostalih igrača u ekipi, a sigurno mu se neće povećati minutaža na bazi gola iz penala za 8-0. Sveukupno, on ove sezone uglavnom igra neke svoje utakmice, igra za sebe, a nema nikakve osnove za to. Ako bi ga se nekako natjeralo da igra više timski svi bi bili na dobitku. reLo 1 Citiraj
hamco Posted November 8 Report Posted November 8 Odlican post Adi. Ja bih ga ukratko ovako opisao: Odlican ali lijen igrac. Moderan fudbal ne prasta osim ako nisi Messi. Citiraj
Recommended Posts