Jump to content

Graham Potter (2022-2023, trener)

Spaha

Prognoze forumskih stučnjaka  

28 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mislim da je Potter s taktičke strane odličan fit za nas, igra kroz posjed kao što već nekoliko godina igramo, čak je Brightonom igrao s 3 zada kao i Tuchel, pa ako želi ne mora ni formaciju nužno mijenjati. Naš problem kod Tuchela je bila igra u zadnjoj trećini i puno nedorećenih igrača, na njemu je da složi taj ofenzivni dio igre i podigne određene igrače koji sigurno imaju kvalitet al ih Tuchel nije znao koristiti. U svakom slučaju ima manje posla nego recimo Tan Haag koji mora mijenjat cijelu filozofiju igre preko noći. Mi već 5-6 godina težimo igri kroz posjed i gradnji igre od zadnje linije (na periode više ziheraški na periode manje). Samo treba složit stvari da funkcioniraju i konačno znamo probiti zatvoreno ekipe. U Brightonou je dokazao da može i zna igrat kvalitetan i atraktivan nogomet.

On što je najveće pitanje i rizik je kako će se snać (u psihološkom aspektu) u situaciji top kluba, odnosno kluba koji je nonstop pod svijetilima reflektora i gdje je pritisak ogoroman.

Taj prvi efekat i nije preterano tezak izazov. Igraci sami po sebi imaju neke navike, stvari koje vole da rade i slicno. Postavis im osnovne zahteve a ostalo oni sami rade. 

I kontam da ce biti jos dobrih efekata pa ce i golovi doci sami po sebi. 

Ono sto je bitno kako ce dugorocno resiti neke stvari, sprema igraca, disciplina i kako sam Poter reaguje kad je pod pritiskom i igraci sa njim. 

Jel zna neko ko je ostao u klubu od igraca za vreme ove pauze?

• 2 weeks later...

Proslo je malo vremena pa da se osvrnem na njega. Na konferencijama jako smiren, dobio utakmicu koja nas je lako mogla izbaciti iz LS. U premier ligi dobili CP i sad imamo momentum. Svidjelo mi se sto pravi pravovremene izmjene i sto mijenja formacije. Treba vremena da implementira svoju filozofiju ali ono sto trenutno gledamo treba pohvaliti. Ulazimo lakse u sanse i ne igramo dosadni fudbal, nema kruzenja oko 16-terca, igraci sutiraju kada imaju prostor. Sinoc je i odbrana izgledala okej ako zanemarimo kiks na kraju prvog poluvremena. Sve u svemu zadovoljan sam i pruzam podrsku. 

On 9/11/2022 at 5:34 AM, ja13 said:

Mislim da je Potter s taktičke strane odličan fit za nas, igra kroz posjed kao što već nekoliko godina igramo, čak je Brightonom igrao s 3 zada kao i Tuchel, pa ako želi ne mora ni formaciju nužno mijenjati. Naš problem kod Tuchela je bila igra u zadnjoj trećini i puno nedorećenih igrača, na njemu je da složi taj ofenzivni dio igre i podigne određene igrače koji sigurno imaju kvalitet al ih Tuchel nije znao koristiti. U svakom slučaju ima manje posla nego recimo Tan Haag koji mora mijenjat cijelu filozofiju igre preko noći. Mi već 5-6 godina težimo igri kroz posjed i gradnji igre od zadnje linije (na periode više ziheraški na periode manje). Samo treba složit stvari da funkcioniraju i konačno znamo probiti zatvoreno ekipe. U Brightonou je dokazao da može i zna igrat kvalitetan i atraktivan nogomet.

On što je najveće pitanje i rizik je kako će se snać (u psihološkom aspektu) u situaciji top kluba, odnosno kluba koji je nonstop pod svijetilima reflektora i gdje je pritisak ogoroman.

Sve potpisujem. 

Najbolji post u istoriji foruma.

• reLo changed the title to Graham Potter (2022-2023, trener)