Jump to content

UEFA Europa League

Caeruleus

Recommended Posts

• 1 month later...

Večeras se igra finale LE. Malo čudan termin, kad smo mi zadnji put igrali bilo je nekad kasno. Znam da smo između zadnje ligaške i ovog finala putovali negdje preko okeana da igramo prijateljsku i RLC se uspio povrijediti.

Igraju Eintracht Frankfurt i Glasgow Rangers, u takmičenju u kojem su igrale mnogo skuplje i kvalitetnije ekipe kao što su Barcelona, Sevilla, Borussia D., Leipzig, Bayer, Leicester, West Ham, Porto, Napoli, Atalanta, Lazio, Marseille.. Finale nije nešto atraktivno, ali su u pitanju 2 kluba sa vjernom bazom navijača. Kažu da je preko 100 hiljada navijača u gradu (Sevilli) bez ulaznica.

I meni zadnjih par dana na ovim social networks stalno izbacuje scene iz Seville more ljudi je tamo. Gotivan mi je Eintracht imali su par dobrih sezona sa jako dobrim fudbalom i igračima, sjetimo se polufinala protiv nas kada se otišlo na penale, tada su jako lijepo igrali. Jović, Rebić, Haller, Kostić i ekipa.

Evo ih sad opet u finalu, zasluženo. Opet iz nekog razloga sam malo na strani Rangersa, premoćan su klub, ludi navijači, gotivim ih baš. Ali eto ko god da osvoji biće mi drago za razliku od finala LŠ

I ja sam bio blago na strani Rangersa. I ovo je veliki uspjeh ako uzmemo u obzir da im igraju Lundstram, Davis, Arfield i drugi koji su otpisani iz PL klubova.

Eintracht ide u prvi šešir za Ligu Prvaka, idealan rival u grupi.

Jebo mater uvedeš lika da izvede penal i on to zasere, a ako si od nekoga očekivao da pogodi to je Ramsey. Jebi ga žao mi je Rangersa ali i Eintracht je gotivna ekipa. Treba dobro razmisliti o Kostiću, mislim da bi nam sjajan back up i zamijena bio za Chilwella, čak šta više prve sezone ako bi se uklopio u stil a vjerujem da bi, ne bi Chilzu bilo lako da bude siguran u prvih 11

Kostić je stvarno dobar igrač, ali ne znam koliko bi mu pametno bilo doći ovdje, u nekim segmentima je bolji od Chilwella u nekim je gori (tipa u odbrani sigurno). Ne mogu reći da je bolji ili gori igrač generalno, al svakako ne bi bilo dobro po njega da sjedi na klupi.

Kostić je stvarno dobar igrač, ali ne znam koliko bi mu pametno bilo doći ovdje, u nekim segmentima je bolji od Chilwella u nekim je gori (tipa u odbrani sigurno). Ne mogu reći da je bolji ili gori igrač generalno, al svakako ne bi bilo dobro po njega da sjedi na klupi.

Bolje da nam sjedi on na klupi nego Alonso. Ne navijamo za Kostica nego za Chelsea.

Pa Kostić ima 30 godina na ljeto, sigurno je da bi i za njega, negovu karijeru, reputaciju a i džep bolje bilo da piše da je 2-3 sezone igrao za Chelsea. Što se tiče minuta sigurno je da bi igrao dosta jer jednostavno to je takva pozicija, također nikada nije isključena opcija da se nekada gurne i malo više naprijed...

• 4 months later...