Jump to content

Matchday 05: Southampton (A) 30.08. @ 20:45


Kun Aguer0

Recommended Posts

Svaka čast za trud Kun.

Mislim da ovoga puta nećemo ih natrpati, nemamo Timu.

Valjda se Mount i Havertz probude, u suprotnom nema ekipe koja se ne može odbraniti od nas, jer Sterling sam neće pobjedjivati protivnike.

Očekujem da će vezni red biti Ruben Jorginho, a Koulibaly nazad zajedno sa Silvom i Chalobom, ostalo ostaje isto.

Link to comment
Share on other sites

Nadam se da ni Mount ni Havertz neće igrati ili barem jedan od njih. Prvi razlog je umor, igra se samo 3 dana poslije Leicestera i za vikend je nova utakmica. U odbrani smo kratki sa rotacijom, na sredini zbog izostanaka takođe i tu ostaje napad gdje trenutno imamo najviše opcija. Napadači se inače najčešće mijenjaju u ovakvim situacijama. Drugi razlog je što na 4 utakmice ne samo da nemaju ni gol ni asistenciju nego je sveukupni dojam koji su ostavili jako loš. Vrijeme je za Pulišića i Broju. Nema više Wernera da ih natrpa kao nekada, ali imamo pomenutu dvojicu i Sterlinga koji su jako brzi i odgovara im kad ima više prostora. Ekipa im je doživjela neke promjene, doveli su nekoliko talenata od 20 godina ispod radara i većina im igra u prvoj postavi. Iskustvo je na našoj strani. Oni će nas ganjati po čitavom terenu kao Leeds i moramo odgovoriti sa energijom ako ne želimo probleme i na ovoj utakmici. Treba se paziti i crvenog kartona sad kad nas je "krenulo".

Link to comment
Share on other sites

Samo bez izmišljanja tople vode sa pozicijama igrača, ako nije problem.

Nazad Silva, Koulibaly i Chalobah, mozda moze i Azpilicueta uletit umjesto Silve ili mozda čak i Cucurellu gurnuti na stopera da vidimo može li to odigrati. Desno naravno James, lijevo Chilwell iako ne znam u kakvom je fizičkom stanju. U sredini Kovacic i Jorginho jer trenutno i nemamo nista drugo ponudit, jedino RLC ali on luta sa pozicije na poziciju na kraju nista specijalno. U napadu Sterling, Pulisic i Broja, pa sta bude.

Link to comment
Share on other sites

Ako ovde ne startaju Chilwell, Pulišić, Broja i Kova onda znamo da je lik lud jer se u subotu igra protiv jebenog West Hama koji je realno teži protivnik na svim poljima od Sotona. LP isto tako, Dinamo je lakši protivnik i čak i da se kiksa imaš još 5 kola do kraja gdje možeš to nadoknaditi

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...