Jump to content

Matchday 05: Southampton (A) 30.08. @ 20:45

Kun Aguer0

Recommended Posts

Svaka čast za trud Kun.

Mislim da ovoga puta nećemo ih natrpati, nemamo Timu.

Valjda se Mount i Havertz probude, u suprotnom nema ekipe koja se ne može odbraniti od nas, jer Sterling sam neće pobjedjivati protivnike.

Očekujem da će vezni red biti Ruben Jorginho, a Koulibaly nazad zajedno sa Silvom i Chalobom, ostalo ostaje isto.

Nadam se da ni Mount ni Havertz neće igrati ili barem jedan od njih. Prvi razlog je umor, igra se samo 3 dana poslije Leicestera i za vikend je nova utakmica. U odbrani smo kratki sa rotacijom, na sredini zbog izostanaka takođe i tu ostaje napad gdje trenutno imamo najviše opcija. Napadači se inače najčešće mijenjaju u ovakvim situacijama. Drugi razlog je što na 4 utakmice ne samo da nemaju ni gol ni asistenciju nego je sveukupni dojam koji su ostavili jako loš. Vrijeme je za Pulišića i Broju. Nema više Wernera da ih natrpa kao nekada, ali imamo pomenutu dvojicu i Sterlinga koji su jako brzi i odgovara im kad ima više prostora. Ekipa im je doživjela neke promjene, doveli su nekoliko talenata od 20 godina ispod radara i većina im igra u prvoj postavi. Iskustvo je na našoj strani. Oni će nas ganjati po čitavom terenu kao Leeds i moramo odgovoriti sa energijom ako ne želimo probleme i na ovoj utakmici. Treba se paziti i crvenog kartona sad kad nas je "krenulo".

Samo bez izmišljanja tople vode sa pozicijama igrača, ako nije problem.

Nazad Silva, Koulibaly i Chalobah, mozda moze i Azpilicueta uletit umjesto Silve ili mozda čak i Cucurellu gurnuti na stopera da vidimo može li to odigrati. Desno naravno James, lijevo Chilwell iako ne znam u kakvom je fizičkom stanju. U sredini Kovacic i Jorginho jer trenutno i nemamo nista drugo ponudit, jedino RLC ali on luta sa pozicije na poziciju na kraju nista specijalno. U napadu Sterling, Pulisic i Broja, pa sta bude.

Ako ovde ne startaju Chilwell, Pulišić, Broja i Kova onda znamo da je lik lud jer se u subotu igra protiv jebenog West Hama koji je realno teži protivnik na svim poljima od Sotona. LP isto tako, Dinamo je lakši protivnik i čak i da se kiksa imaš još 5 kola do kraja gdje možeš to nadoknaditi

• Create New...