reLo Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Chelsea, Inter i Manchester City su zainteresovani za ovog perspektivnog mladog veznjaka Francuskog Lille-a. Pratim već duže vrijeme ovog Belgijanca i oÄaran sam njegovim sposobnostima, ali nisam oÄaran njegovom cijenom. Naime, prema najnovijim informacijama klub koji ga bude htio dovesti moraće izdvojiti najmanje 40 miliona funti za njega. 40 miliona je p*** dim za Abramovicha, reći ćete, i bićete u pravu, ali mene brine ta cifra i nikako ne bih volio da se toliko dadne za jednog igraÄa. ZaÅ¡to? Prvenstveno zbog finansijskog fair playa. Do grla smo u dugovima, nekih 70-ak miliona funti, a do 2014. moramo taj dug smanjiti na 40 miliona. Kako? Prodati Anelku za 30 miliona, Drogbu za 50 ili Kaloua za 20? Ne bih rekao. I joÅ¡ kad na to dodamo ovih 40 miliona, ko će to nadomjestiti? Zaista ne vidim naÄin da se to nadomjesti. Drugi razlog je Raul Meireles, koji je pokazao kakva je igraÄina i kakav je kreativac, te smatram da nam Hazard uopÅ¡te ne treba. VaÅ¡a miÅ¡ljenja? Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wisey Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Da nemamo Mate dao bih za Edena i 50 milja. Ipak mislim da ga treba pokušati dovesti. Jebeš FFP kad će biti perverzija na terenu sa njim, Juanom, Dannyem i Torrketom . Pa kakav bi to atomski fudbal bio ! B) Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
how yes no Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Da nemamo Mate dao bih za Edena i 50 milja. Ipak mislim da ga treba pokušati dovesti. Jebeš FFP kad će biti perverzija na terenu sa njim, Juanom, Dannyem i Torrketom . Pa kakav bi to atomski fudbal bio ! Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Sto se mene tice vrata su mu uvjek otvorena :D Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elao Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Ako AVB smatra da mu treba onda slobodno neka ga kupe, meni licno kao igrac je izuzetno kvalitetan i uvjek mi je bolja i sigurnija opcija dovesti velikog talenta iz Evrope nego iz neke juznoamericke drzave Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
milos11 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 sredicemo mi taj dug do 2014,prodati nekoliko igraca osvojiti Premier i eto ti :) Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjer-Emerik (dubro) Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 40 milijuna se dava za igraÄa koji će spasiti klub koji je u ponoru. Meni se Äini da mi nismo u ponoru, ako će ga dat za max. 25 milijuna, nemam ništa protiv, ali teško da vrijedi koliko i Mata, pa gdje se dokazao taj Hazard? U francuskoj ligi jednu sezonu? U porazima Belgije protiv Azerbejdžana ili sliÄno? Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirza_DzoLe Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Po mom mišljenju svaka ekipa bi voljela imati tako jednog efektivnog i veoma kvalitetnog driblera ali ponajprije igraÄa. Za njega vrijedi dati veliki novac jer je veoma mlad i u naš tim bi se dobro uklopio, tj. gore sa Matom i Torresom bi pravio dar mar ;) Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjer-Emerik (dubro) Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Po mom mišljenju svaka ekipa bi voljela imati tako jednog efektivnog i veoma kvalitetnog driblera ali ponajprije igraÄa. Za njega vrijedi dati veliki novac jer je veoma mlad i u naš tim bi se dobro uklopio, tj. gore sa Matom i Torresom bi pravio dar mar Sve to stoji, ali reci mi smatraš li da Hazard vrijedi 16 milijuna više od Mate? Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirza_DzoLe Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Sve to stoji, ali reci mi smatraš li da Hazard vrijedi 16 milijuna više od Mate? Prijatelju odliÄno pitanje, nadavno da ne, to su po meni dva razliÄita igraÄa imaju razliÄite stilove igre, ovaj fenomenalan tehniÄar ovaj predobar dribler ;) Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whisper Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Moram da uskocim ovde Do 2014 Roman moze poravnavati dugove kluba svojim finanskijskim inekcijama. Problem resen ! Pored toga, prosle godine se nismo bas proslavili u LS, a opet zaradili 40ak miliona eura. 40 x 3 = 120 miliona eura, samo od prihoda iz LS. Imacemo i prihoda od TV prava u PL-u bonusa, ulaznica, dresova, sponzora... Klub moze sebi da priusti Hazarda, sta vise, ovo je pravi trenutak za njegovu kupovinu, na tri sezone od FFP-a, da dugovi mogu biti uspesno sanirani. Roman i uprava znaju za FFP, mnogo bolje od nas, i ne sumnjam da su Romanovi strucnjaci vec proanalizirali doticni zakon i sve potencijalne rupe u njemu. A igrac takvih kvaliteta nam je svakako potreban iz razloga jer: Izuzetno je raznovrstan igrac i moze svojim potezom, bilo da je to gol ili neki lucidan pas, da preokrene tok i resi utakmicu; Skinuo bi dosta pritiska s Juana Mate, koji je trenutno, glavna pokretacka sila naseg kluba. (Recimo Silva igra bolje otkad je Nasri u klubu) Sve to sa samo 20 godina !!! Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bari Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Moram da uskocim ovde Do 2014 Roman moze poravnavati dugove kluba svojim finanskijskim inekcijama. Problem resen ! Pored toga, prosle godine se nismo bas proslavili u LS, a opet zaradili 40ak miliona eura. 40 x 3 = 120 miliona eura, samo od prihoda iz LS. Imacemo i prihoda od TV prava u PL-u bonusa, ulaznica, dresova, sponzora... Klub moze sebi da priusti Hazarda, sta vise, ovo je pravi trenutak za njegovu kupovinu, na tri sezone od FFP-a, da dugovi mogu biti uspesno sanirani. Roman i uprava znaju za FFP, mnogo bolje od nas, i ne sumnjam da su Romanovi strucnjaci vec proanalizirali doticni zakon i sve potencijalne rupe u njemu. A igrac takvih kvaliteta nam je svakako potreban iz razloga jer: Izuzetno je raznovrstan igrac i moze svojim potezom, bilo da je to gol ili neki lucidan pas, da preokrene tok i resi utakmicu; Skinuo bi dosta pritiska s Juana Mate, koji je trenutno, glavna pokretacka sila naseg kluba. (Recimo Silva igra bolje otkad je Nasri u klubu) Sve to sa samo 20 godina !!! Potpis na sve sto si rekao !!! A ako ga nekupimo sada za jednu sezonu bit' ce jos i skuplji :P Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjer-Emerik (dubro) Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Talent je neosporan, ali igraÄ da bi vrijedio 40 milijuna, prvo se mora dokazati, koliko ja znam, Hazard je odigrao jednu dobru sezonu u Francuskoj ligi. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elao Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Hazard ima 3 dobre sezone iza sebe iako mu je tek 20 godina Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
how yes no Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Hazard ima 3 dobre sezone iza sebe iako mu je tek 20 godina Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tinmar Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Ma kakvih 40 milijuna, isto kako i Hulk vrijedi 90. Vrijedi moj kur*c toliko. To je nabijanje cijene.. ako fakat želi otići će onome tko ponudi najviše, ja bi dao za njega 34 mil. max. Ako neće ne moraju, idemo dalje Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalouda Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Ako AVB smatra da ga treba kupit, nek ga uzme.. :) Ja bi liÄno volio da doÄ‘e. Torke i Dani u napadu, Hazard(D) i Mata(L) na krilima i dva centralna vezna... :D Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Villas-Boas Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 ma ja cu sve to propustiti AVB-u i upravi kluba jer oni najbolje znaju sta im treba i sta moraju radit... jer vjerujem da se ovaj klub najvise vodi zbog ljubavi prema njemu i zbog zelje za uspjehom a ne zbog para i nekakvih FFP-ova koje ce tako i onako Abramovic sanirati... :) Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whisper Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Kad vidim kako Mata, pa i Meireles igraju, a Courtois brani, mogu samo da kazem da potpuno verujem AVB-u.... Ako on misli da nam treba, mofu samo da se slozim s njim B) Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bari Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 ma ja cu sve to propustiti AVB-u Mislis sebi ? :D :D :D Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
how yes no Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Ja bih za njega dao Maloudu, Kaloua i nekih 20 milki. Mislim da bi pristali. Ova dvojica ionako previse ne vrijede, jos bi se otarasili plata njihovih velikih, Lille bi dobio dva igraÄa i puno love ( mislim da nisu bas bogata ekipa) s kojom bi se mogli dodatno pojaÄat. Nama to nebi puno bilo, uglavnom na dobitiku bi bili. Moje mišljenje. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bari Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Ja bih za njega dao Maloudu, Kaloua i nekih 20 milki. Mislim da bi pristali. Ova dvojica ionako previse ne vrijede, jos bi se otarasili plata njihovih velikih, Lille bi dobio dva igraÄa i puno love ( mislim da nisu bas bogata ekipa) s kojom bi se mogli dodatno pojaÄat. Nama to nebi puno bilo, uglavnom na dobitiku bi bili. Moje mišljenje. Moze i tako ! :D Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caeruleus Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Ja bih za njega dao Maloudu, Kaloua i nekih 20 milki. Mislim da bi pristali. Ova dvojica ionako previse ne vrijede, jos bi se otarasili plata njihovih velikih, Lille bi dobio dva igraÄa i puno love ( mislim da nisu bas bogata ekipa) s kojom bi se mogli dodatno pojaÄat. Nama to nebi puno bilo, uglavnom na dobitiku bi bili. Moje mišljenje. Džaba sve, ali nije li to malo previše za jednog takvog igraÄa? Toliko Sneijder vrijedi. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
how yes no Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Džaba sve, ali nije li to malo previše za jednog takvog igraÄa? Toliko Sneijder vrijedi. Uvijek bi prije Hazarda nego Sneidera. Zbog godina. I mislim da nije puno ovako nešto. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirza_DzoLe Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Ja bih za njega dao Maloudu, Kaloua i nekih 20 milki. Mislim da bi pristali. Ova dvojica ionako previse ne vrijede, jos bi se otarasili plata njihovih velikih, Lille bi dobio dva igraÄa i puno love ( mislim da nisu bas bogata ekipa) s kojom bi se mogli dodatno pojaÄat. Nama to nebi puno bilo, uglavnom na dobitiku bi bili. Moje mišljenje. Prijatelju pametno razmišljaš, to jeste možda jedino idealno riješenje da se dovede jedan takav kalibar igraÄa ;) Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts