Jump to content

Matchday 10: Newcastle (A) 30.10. sub [16:00]

Adi

Realizacija  

10 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

4-2-2-696x392.jpg

Prvi put nakon više od mjesec dana napuštamo London i idemo u goste klubu sa najbogatijim vlasnicima u ligi. Iako su nas znali namučiti u prošlosti, u zadnje 3 sezone smo upisali dvostruke ligaške pobjede nad njima. Trenutno se nalaze na 19. mjestu sa 4 osvojena boda. Nemaju pobjede i do prošlog kola su bili najgora odbrana lige, a onda je zahvaljujući nama to postao Norwich. Napad im u potpunosti zavisi od Saint-Maximina i Wilsona. Koliko god da su loši, uspjeli su zabiti na zadnjih 7 utakmica. Ovo nam je jedna od zadnjih prilika da ih sa lakoćom dobijemo, jer kad se pojačaju neće nikome biti lako.

Kod nas su se neki igrači vratili treninzima, ali su se neki drugi povrijedili. Imamo problema sa povredama, međutim te probleme rješava širok kadar sa kojim raspolažemo. Bolje da sad imamo veći broj izostanaka, nego kada dođu teži protivnici. Nisam gledao prošlu utakmicu Newcastlea, ali vjerujem da ovaj privremeni trener neće ništa eksperimentisati i da će to biti stroga defanziva protiv nas. Vidjeli smo protiv Norwicha kako to izgleda kada se zabije rani gol. Ne mora svaki put biti 7 komada, dovoljna su 2-3. Mendy na gol, Chiwell i Odoi lijevo, Havertz lažna devetka, a ostali neka se poredaju bilo kako.

• Postova 73
  • Otvorena
  • Posljednji odgovor

Forumaši sa najviše postova

Forumaši sa najviše postova

Samo da CHO pocne na lijevom krilu. Bilo bi fino vidjeti Pulisica par minuta. Newcastle je prelosa ekipa, ASM je vrhunski igrac, ali ne moze sam. Odbrana sa Clarkom i onim ostalim je smijesna. Bit ce zanimljiv mec za nas, ali SK nas je stavio na broj 6, tako da cemo morati stream ganjati ili gledati u SD kvaliteti.

Svi spremni osim wernera, lukakua i pulisica. Fino fino

Samo da CHO pocne na lijevom krilu. Bilo bi fino vidjeti Pulisica par minuta. Newcastle je prelosa ekipa, ASM je vrhunski igrac, ali ne moze sam. Odbrana sa Clarkom i onim ostalim je smijesna. Bit ce zanimljiv mec za nas, ali SK nas je stavio na broj 6, tako da cemo morati stream ganjati ili gledati u SD kvaliteti.

Svi spremni osim wernera, lukakua i pulisica. Fino fino

99% ga ocekujem na toj poziciji, mozda grijesim, ali mislim da je igrao RWB samo iz razloga sto se Aspi povrijedio. 

Ocekujem sutra da Aspi igra desnog stopera, a James RWB, napad kao protiv Norwicha vjerovatno

Idemo po pobjedu sa 2 gola razlike makar. LoÅ¡ je Newcastle, trenutno uz Norwich  najslabija ekipa, u odbrani, ljudi nemaju pobjede u ovoj sezoni, odlična prilika za Havertza da me ne unisti na fantasy-u kao proslo kolo :sal:  :sal:

Iskreno očekujem lagana tri boda. Toon nam je došao kao protivnik u najboljem mogucem trenutku. Novi vlasnici, ostali su bez trenera sve to ima uticaja na ekipu. Pored svega toga i ekipa im je kurac imaju par dobrih igrača i to je to. Odbrana je kriminalna a i ta sredina sa nekim Haydenima, Hendrick-ima, Longstaffima sve ojebina do ojebine.

Prošlu tekmu je ovaj Bruceov zamijenik izveo formaciju sa 3 stopera, nadam se da će i danas tako da ih dobro izjebemo :D

Napad bi makar po meni trebao biti kao protiv Norwicha, Kai Mount i CHO, po stranama Reece i Chilly, samo je sredina upitna zbog povrede Kove, RLC i Kante ne znam koliko su spremni, mogao bi možda i Saul opet od prve minute bio mi je jako dobar u kupu.

Iskreno očekujem lagana tri boda. Toon nam je došao kao protivnik u najboljem mogucem trenutku. Novi vlasnici, ostali su bez trenera sve to ima uticaja na ekipu. Pored svega toga i ekipa im je kurac imaju par dobrih igrača i to je to. Odbrana je kriminalna a i ta sredina sa nekim Haydenima, Hendrick-ima, Longstaffima sve ojebina do ojebine.

Prošlu tekmu je ovaj Bruceov zamijenik izveo formaciju sa 3 stopera, nadam se da će i danas tako da ih dobro izjebemo :D

Napad bi makar po meni trebao biti kao protiv Norwicha, Kai Mount i CHO, po stranama Reece i Chilly, samo je sredina upitna zbog povrede Kove, RLC i Kante ne znam koliko su spremni, mogao bi možda i Saul opet od prve minute bio mi je jako dobar u kupu.

Ide ultra defanziva protiv ultra defanzive i sta ASM na jednoj, a Mount na drugoj uradi :D

Ma Njukas na strani je nama uvijek bio tezak zalogaj. Ali opet ove sezone pogotovo ako se pojacaju i dovedu novog trenera, na kraju bi moglo ispasti da im gostujemo u najboljem mogucem momentu. Nama fali nekoliko igraca, povredjuju se dosta. Sad je vrijeme da i ovi s klupe momci pokazu sta znaju. Ovdje se kiksati ne smije ako cemo titulu ganjati.

Nista nismo odigrali, al izvukosmo na kraju strasno vaznu pobjedu. Kad uzmes u obzir kikseve rivala jos dobija na znacaju.

Ipak da nije Reeceove golcine bilo mislim da bi ovo zavrsilo nula, jer smo samo kruzili citavu utakmicu bez ikakve kreativnosti i rizika a oni napravili bedem ispred gola.

Nismo slučajno zabili odmah nakon što je RLC ušao. Sa njim smo dobili dodatnog igrača naprijed što je ostavilo prostora za Jamesa. Kod prvog gola je imao na sebi igrača, izgubio duel u zraku, ali se lopta odbila do Jamesa koji je imao prostora da nešto napravi. Kod drugog gola se lopta odbila nakon njegovog šuta.

Odbrambeni igrači nastavljaju da trpaju. Nije ni čudno kada igramo sa minimalnim brojem ofanzivno orjentisanih igrača. Naš bek je automatski četvrti najistureniji igrač.

Igraju se sa mojim emocijama. City izgubio, Liverpool x, do jaja.
Meni nije bas jasno zasto se bunite na formaciju, da su bila 4 pozadi onaj Maximin bi se prosetao kroz odbarnu, ovako malo teze. 10 golova u 2 utakmice, znaci ni ofanzivno nije problem. Danas nije lijepo izgledalo jer oni debili zatvorili od 1. minute.

• reLo locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...