Adi Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 Ove sedmice se nastavlja takmiÄenje u Ligi Prvaka. Nama slijede dvije utakmice protiv Å¡vedskog Malmoa na kojima se oÄekuju lagane pobjede. Zbog poraza protiv Juventusa viÅ¡e nemamo pravo na greÅ¡ku. Igre u posljednje vrijeme nisu baÅ¡ najbolje, ali je naÅ¡ individualni kvalitet toliko ispred njihovog da bi nas i neko loÅ¡e izdanje trebalo dovesti do pobjede. Ipak, protivnik se ne smije podcijeniti, jer su se deÅ¡avala i veća iznenaÄ‘enja od naÅ¡eg eventualnog ispuÅ¡tanja bodova ovdje. Za ovu utakmicu ćemo biti ojaÄani povratkom nekih igraÄa, tako da će Tuchel imati veliki izbor. Njihova sezona je davno poÄela. Liga im je startala u aprilu i odigrali su već 23 utakmice, a u Ligi Prvaka igraju od prvog pretkola. Morali su izbaciti Rigu, Helsinki, Rangerse i Ludogorets da doÄ‘u do grupne faze. U grupi su zadnji sa gol-razlikom 0:7. Grupnu fazu igraju treći put u historiji, prva 2 puta su zavrÅ¡avali sa 3 boda i nisu pravili neka iznenaÄ‘enja. Jedne godine su izgubili od Reala 8:0, Å¡to je jedan od rekordnih poraza u historiji takmiÄenja. U proÅ¡losti su igrali Kup Å ampiona, a najveći uspjeh im je bio finale protiv Nottingham Foresta. Ovo nam neće biti prvi susret sa njima jer smo igrali protiv njih u Å¡ampionskom pohodu na trofej u Ligi Europe 2019. godine. O njihovom naÄinu igre ne znam puno, ali kada se pogleda sastav 4 imena su jako interesantna. Prvo je odbrambeni igraÄ Anel Ahmedhodžić koji je reprezentativac BiH i on zbog crvenog kartona na proÅ¡loj utakmici neće moći da igra. Ostala 3 imena su igraÄi u ofanzivnom dijelu ekipe, a to su Antonio Mirko ÄŒolak iz Hrvatske, Veljko BirmanÄević iz Srbije i Adi Nalić iz Bosne. Oni su im 3 najopasnija igraÄa. Ne mogu da ne primjetim da im se kapiten zove Anders Christiansen, inaÄe saigraÄ iz reprezentacije naÅ¡em Andreasu Christensenu. Na sredini terena Äesto igra igraÄ koji se preziva Innocent. OÄekujem da nakon utakmice i bitke sa naÅ¡im veznjacima ode da promijeni prezime. OÄekujem da se naÅ¡a formacija sa 3-5-2 vrati na 3-4-2-1 ili 3-4-1-2, jer se ova nije pokazalo previÅ¡e dobrom. Trebao bi se na teren vratiti Silva, kao i James, a Jorignho se na proÅ¡loj odmarao vjerovatno za ovo. Volio bih vidjeti Hudson-Odoija ovdje, mogao bi Lukaku malo na klupu. Prognoza sastava: Mendy - Azpilicueta, Silva, Christensen - James, Jorignho, Kante, Alonso - Mount, Werner, CHO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaha Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 Valjda ovi nisu gledali nasu utakmicu protiv Brentforda Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo_bih Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Hocu CHOa na lijevom krilu i da vidim Valea ili nekoga takvog iz akademije barem na klupi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zemo Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Lagano 3:0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apeiron Posted October 19, 2021 Report Share Posted October 19, 2021 Sve osim pobjede je razoÄarenje. Dobra prilika da se neki igraÄi odmore a i prilika za ostale da se dokažu. Pobjeda 2:0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apeiron Posted October 19, 2021 Report Share Posted October 19, 2021 Tuchel has confirmed only Christian Pulisic is ruled out of #CFC’s game against Malmö on Wednesday night. Tuchel went on to explain he was close to returning to team training last week but felt some pain in his ankle…not for the first time he’s felt pain in his attempts to come back. Not described as a major setback though, just a complication. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KurjeOko Posted October 19, 2021 Report Share Posted October 19, 2021 Treba chilwella i alonsa na spicoku dat ionako oni vise zabijaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo_bih Posted October 19, 2021 Report Share Posted October 19, 2021 Prije bih nekoga drugog, jer Alonso ce vjerovatno poceti, zabiti i onda opet igrati iduci mec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
King Chelsea Posted October 20, 2021 Report Share Posted October 20, 2021 Tek sada odluka da sa samo dva napadaÄa krenemo u sezonu izgleda presmjeÅ¡no, plus Å¡to je jedan od njih dvojice uglavnom koriÅ¡ten kao krilo, znaÄi Lukaku jedini Å¡pic u ekipi. Sada kada su i Lukaku i Werner povrijeÄ‘eni biće zanimljivo vidjeti kako dalje, ne mislim na ovu utakmicu konkretno.. Da li je Lukaku uopste morao igrati ovu utakmicu kada se u obzir uzme Äinjenica da je Tuchel govorio da je Lukaku umoran, zanimljivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted October 20, 2021 Report Share Posted October 20, 2021 Malme bas losa ekipa, zalutala na ovaj nivo takmicenja. Steta za povrede, nadam se da je bar jedan lakse ozledjen i da ce igrati vec iducu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bari Posted October 20, 2021 Report Share Posted October 20, 2021 Kako sam ispizdio kad sam vidio sastav cudo jedno. Znaci das izjavu dan - dva prije utakmice kako je Lukaku overplayed, kako je umoran i kako mu treba odmora i onda ga stavis od 1.minute protiv najslabijeg protivnika u grupi. Fuck logic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted October 20, 2021 Report Share Posted October 20, 2021 Kako sam ispizdio kad sam vidio sastav cudo jedno. Znaci das izjavu dan - dva prije utakmice kako je Lukaku overplayed, kako je umoran i kako mu treba odmora i onda ga stavis od 1.minute protiv najslabijeg protivnika u grupi. Fuck logic. https://twitter.com/nizaarkinsella/status/1450937496817254400?s=21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo_bih Posted October 20, 2021 Report Share Posted October 20, 2021 Koliko losih odluka trenera. Znaci drugu sezonu cim zapocne traziti novog trenera uvijek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apeiron Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 OÄekivan rezultat, odliÄna partija, odliÄan tempo. Ostaje žal za Lukakuom i Wernerom, ali to isto znaÄi ekstra prilika za igraÄe poput CHOa, Havertza, Ziyecha da iskoriste priliku i da se dokažu, sad ili nikad. Bravo ekipa, bravo Tuchel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted October 21, 2021 Pokretač teme Report Share Posted October 21, 2021 Sad je historijska Å¡ansa za Hudson-Odoija da se nametne na tom lijevom krilu. Havertz će igrati centralnog napadaÄa, PuliÅ¡ić je joÅ¡ van stroja, a Ziyech i povrijeÄ‘en i van forme. Norwich idealan protivnik za njega da neÅ¡to pokaže. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KurjeOko Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 Ja imam neki osjecaj da Odoi nece prismrdit gore al et. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted October 23, 2021 Report Share Posted October 23, 2021 Gledao sam poslije samo sažetak, nisam gledao tekmu ali eto lijepo što se rutinski rješilo. Samo sam mišljenja da je baš jaku postavu izveo na Malme jebeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts