Jump to content

FA Cup - FINALE: vs Leicester City (Wembley) [15.05. sub.] 18:15 SK1

klicko

10 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

EzSF7aRVcAAlrfW.jpg

Subota 13. maj, 18:15 

Stadion Wembley

SK1

Sudija: Majkl Oliver 

Pomoćnici: Stjuart Brt i Sajmon Benet

VAR Sudije: Kris Kavana i Å on  Mejsi - Elis

CHELSEA - LEICESTER CITY

Finale najstarijeg takmičenja na svetu - FA Kup. Svakako nije mala stvar doći do ovog prestižnog takmičenja i ovo je prvo finale koje ćemo igrati ove sezone. Put do polufinala je bio relativno lagan - u svim duelima smo bili favoriti i relativno lako smo i ostvarili pobede. MeÄ‘utim u polufinalu smo se susreli sa ekipom koja ima epitet najjače ekipe u svetu i Evropi - ekipe Mančester Sitiija. Iako na papiru dosta jača ekipa od naÅ¡e velikom borbom, požrtvovanošću, zalaganjem i nadasve zahvaljujući taktičkim zamislima maÄ‘ioničara Tomasa Tuhela ostvarena je pobeda i protiv ove ekipe. Treba odati zahvalnost i loÅ¡em treneru Lampardu, ali ovo je pre svega uspeh Tuhela i njegovih lavova. Lester je u neÅ¡to loÅ¡ijoj formi u prvenstvu, a nemaju povreÄ‘enih igrača dok su kod nas upitni Kova i Kristensen. Očekuje se dominacija naÅ¡e ekipe i mi bi trebali za sve da se pitamo. Iako je ovo samo kup takmičenje, veliki je uspeh i ponos boriti se za trofej ovog takmičenja. 

IDEMO MOMCI - SREĆNO - NAPRED PLAVCI

Mišljenja o ovom finalu ostavite u komentarima ispod!

:zastava:  :sal:  :sal1:  :sal2:  :dres:

Za poraz protiv Arsenal nisam kriv ja nego Žoržinjo

• Postova 76
  • Otvorena
  • Posljednji odgovor

Forumaši sa najviše postova

Da se nadovezem na Adijevo rezonovanje jer i ja zaista tako mislim ovaj put. Poraz od Arsenala ce naspanovati citavu ekipu da zagrizu jos jace te zbog toga mislim da cemo pobjedit lakse od ocekivanog.

Utakmica koja bi mogla da odluči ostatak naše sezone. Mnogo bi značilo kada bi uzeli kup, ogroman vjetar u leđa i motivacija...

Nismo neki ogromni favoriti, mislim da protiv Leicestera nismo ni igrali od dolaska Tuchela tako da će biti zanimljivo.Očekujem najjaču trenutnu postavu koju imamo uz Kepu na golu ako je Tuchel već rekao da će mu ukazati povjerenje.

Dobar je Leicester ali ako ne budu imali svoj dan biće loši, nama u korist ide šira klupa i bolja rotacija.

Finale kao i svako finale. Posebnih 90 minuta u kojima ništa što se desilo ranije nema puno uticaja. Favoriti smo za pobjedu. Oni jesu tim koji igra dobro protiv velikih ekipa, ali čini mi se da smo mi bolji u velikim trenucima. Imam neku teoriju vezanu za finala u fudbalu. Obično trebaš da izgubiš nešto, kako bi drugi put dobio. Mi smo tim koji je prošle godine izgubio finale i po tome red je da ove sezone osvojimo. Zna se otprilike koji će sastav oni izvesti, a zna se otprilike i šta ćemo mi poslati na teren. Oni će 100% igrati 3-5-2 formaciju. Sa tom formacijom nismo imali problema protiv Reala, ali smo imali problema sa sličnim formacijama u ligi (Arsenal, Brighton, Wolves, WBA). Ali, kao što rekoh, kada krene finale prošlost više nije važna. Slažem se sa Zemom (što nije tako često) da bismo ovaj trofej mijenjali za top4 ili osvojenu Ligu Prvaka. Ali šta da se radi, hajmo mi prvo ovo osvojiti i onda vidjeti šta ćemo dalje.

Citam da je Evans trenirao odvojeno od ostatka ekipe i Lesterovi navijaci su zabrinuti zbog toga. Nadaju se ipak da ce zaigrati. Vjerovatno ce izaci u 3-5-2 formaciji jer zadnjih 2-3 mjeseca igraju tu formaciju. 

Sto se nas tice, ocekujem sljedecu postavu:

Kepa - Rudiger, Silva, Azpi - James, Chilwell - Jorginho, Kante - Mount, Ziyech, Werner.

Btw. Kovacic je spreman za ovaj mec.

Ne bih nikad dao FA kup za zagarantovanih top 4. Top 4 ce doci ako budemo htjeli igrati i samo ga mi mozemo usrati.

Evans je veoma bitan za Leicester, bilo bi fino da ne igra. Maddison je odmoren prosli mec, i bit ce ga jebeno zaustaviti. Nama Kepa na golu i Kante su zagarantovani. Vidjet cemo sta je ostalo smislio Tuchel. IDEMOOOOOO po najstariji kup na svijetu!

Leicester jako dobro zna da igra i sa tri stopera i sa dva tako da u kojoj god formaciji da izadju nece biti lako i neće biti propusta kao kod recimo Reala koji je pokusao protiv nas sa tri stopera.

Evans je veoma bitan i bio bi veliki hendikep ako ne zaigra. 

Protiv onog C tima Uniteda iako su uzeli tri boda nisu nesto odigrali, ni Vardy nije u nekoj formi dok se Ihenachio da smiriti. 

Jako me raduje povratak Kove, nadam se da će već sutra dobiti 20-30 minuta samo lagano, ima do finala još vremena da se spremi

Ne treba odmah suditi prije meca. Ni meni se ne svidja sto je Alonso u prvoj, ali ajd da vidimo. Njima igra Evans i sad kad pogledas sa Fofanom i Soyuncuom to je poprilicno jaka trojka u odbrani. Medjutim, Tielemans i Ndidi cine jaku sredinu. Vidjet cemo ali bice teska utakmica. 

Neka Lester prvi povede, drugacije ne znamo napasti.

Opet Lester nije mrtva defanzivna ekipa, ne bi njima trebao biti problem stvoriti 10 prilika da zabijemo jedan gol.

Samo se bojim Vardijevih kontri.

Vjerovatno ste svi primijetili (osim ako niste komentator Sport Kluba) Azpilicueta i James su zamijenili pozicije. Interesantna odluka Tuchela. Azpilicueta vodi borbe sa neiskusnim Thomasom, dok brži James ganja Vardya.

Kakvi su dresovi takva je i utakmica. Da nije Chelsea možda bih prebacio. Zvukovi publike stišani skroz, depresivno vrijeme, Gojko komentator i ne previše dinamična utakmica. Nema prostora ni za nas ni za njih. Probao bih sa Pulišićem od starta drugog poluvremena. Možemo 5 izmjena u 3 termina ne računajući izmjene na poluvremenu. Imam osjećaj da će utakmica trajati 120 minuta.

Jah sudija kriv

Wisey, iskreno mi reci, jel ti navijaš protiv ili za klub? Pošto mi se čini da si jedva dočekao.

Igra realno loša, ali Leicester nije igrao ništa bolje.

• Create New...