klicko Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 Subota 13. maj, 18:15 Stadion Wembley SK1 Sudija: Majkl Oliver Pomoćnici: Stjuart Brt i Sajmon Benet VAR Sudije: Kris Kavana i Å on Mejsi - Elis CHELSEA - LEICESTER CITY Finale najstarijeg takmiÄenja na svetu - FA Kup. Svakako nije mala stvar doći do ovog prestižnog takmiÄenja i ovo je prvo finale koje ćemo igrati ove sezone. Put do polufinala je bio relativno lagan - u svim duelima smo bili favoriti i relativno lako smo i ostvarili pobede. MeÄ‘utim u polufinalu smo se susreli sa ekipom koja ima epitet najjaÄe ekipe u svetu i Evropi - ekipe ManÄester Sitiija. Iako na papiru dosta jaÄa ekipa od naÅ¡e velikom borbom, požrtvovanošću, zalaganjem i nadasve zahvaljujući taktiÄkim zamislima maÄ‘ioniÄara Tomasa Tuhela ostvarena je pobeda i protiv ove ekipe. Treba odati zahvalnost i loÅ¡em treneru Lampardu, ali ovo je pre svega uspeh Tuhela i njegovih lavova. Lester je u neÅ¡to loÅ¡ijoj formi u prvenstvu, a nemaju povreÄ‘enih igraÄa dok su kod nas upitni Kova i Kristensen. OÄekuje se dominacija naÅ¡e ekipe i mi bi trebali za sve da se pitamo. Iako je ovo samo kup takmiÄenje, veliki je uspeh i ponos boriti se za trofej ovog takmiÄenja. IDEMO MOMCI - SREĆNO - NAPRED PLAVCI MiÅ¡ljenja o ovom finalu ostavite u komentarima ispod! :zastava: :sal: :sal1: :sal2: :dres: Za poraz protiv Arsenal nisam kriv ja nego Žoržinjo Link to comment Share on other sites More sharing options...
apeiron Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 Konacno je vrijeme i za jedan trofej. Ocekujem pobjedu i samim time da zaboravim na onaj poraz od Arsenala. Samo jako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 Da se nadovezem na Adijevo rezonovanje jer i ja zaista tako mislim ovaj put. Poraz od Arsenala ce naspanovati citavu ekipu da zagrizu jos jace te zbog toga mislim da cemo pobjedit lakse od ocekivanog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 Utakmica koja bi mogla da odluÄi ostatak naÅ¡e sezone. Mnogo bi znaÄilo kada bi uzeli kup, ogroman vjetar u leÄ‘a i motivacija... Nismo neki ogromni favoriti, mislim da protiv Leicestera nismo ni igrali od dolaska Tuchela tako da će biti zanimljivo.OÄekujem najjaÄu trenutnu postavu koju imamo uz Kepu na golu ako je Tuchel već rekao da će mu ukazati povjerenje. Dobar je Leicester ali ako ne budu imali svoj dan biće loÅ¡i, nama u korist ide Å¡ira klupa i bolja rotacija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zemo Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 Dao bi ovaj kup za top 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted May 13, 2021 Report Share Posted May 13, 2021 Finale kao i svako finale. Posebnih 90 minuta u kojima niÅ¡ta Å¡to se desilo ranije nema puno uticaja. Favoriti smo za pobjedu. Oni jesu tim koji igra dobro protiv velikih ekipa, ali Äini mi se da smo mi bolji u velikim trenucima. Imam neku teoriju vezanu za finala u fudbalu. ObiÄno trebaÅ¡ da izgubiÅ¡ neÅ¡to, kako bi drugi put dobio. Mi smo tim koji je proÅ¡le godine izgubio finale i po tome red je da ove sezone osvojimo. Zna se otprilike koji će sastav oni izvesti, a zna se otprilike i Å¡ta ćemo mi poslati na teren. Oni će 100% igrati 3-5-2 formaciju. Sa tom formacijom nismo imali problema protiv Reala, ali smo imali problema sa sliÄnim formacijama u ligi (Arsenal, Brighton, Wolves, WBA). Ali, kao Å¡to rekoh, kada krene finale proÅ¡lost viÅ¡e nije važna. Slažem se sa Zemom (Å¡to nije tako Äesto) da bismo ovaj trofej mijenjali za top4 ili osvojenu Ligu Prvaka. Ali Å¡ta da se radi, hajmo mi prvo ovo osvojiti i onda vidjeti Å¡ta ćemo dalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted May 14, 2021 Report Share Posted May 14, 2021 Citam da je Evans trenirao odvojeno od ostatka ekipe i Lesterovi navijaci su zabrinuti zbog toga. Nadaju se ipak da ce zaigrati. Vjerovatno ce izaci u 3-5-2 formaciji jer zadnjih 2-3 mjeseca igraju tu formaciju. Sto se nas tice, ocekujem sljedecu postavu: Kepa - Rudiger, Silva, Azpi - James, Chilwell - Jorginho, Kante - Mount, Ziyech, Werner. Btw. Kovacic je spreman za ovaj mec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo_bih Posted May 14, 2021 Report Share Posted May 14, 2021 Ne bih nikad dao FA kup za zagarantovanih top 4. Top 4 ce doci ako budemo htjeli igrati i samo ga mi mozemo usrati. Evans je veoma bitan za Leicester, bilo bi fino da ne igra. Maddison je odmoren prosli mec, i bit ce ga jebeno zaustaviti. Nama Kepa na golu i Kante su zagarantovani. Vidjet cemo sta je ostalo smislio Tuchel. IDEMOOOOOO po najstariji kup na svijetu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted May 14, 2021 Report Share Posted May 14, 2021 Leicester jako dobro zna da igra i sa tri stopera i sa dva tako da u kojoj god formaciji da izadju nece biti lako i neće biti propusta kao kod recimo Reala koji je pokusao protiv nas sa tri stopera. Evans je veoma bitan i bio bi veliki hendikep ako ne zaigra. Protiv onog C tima Uniteda iako su uzeli tri boda nisu nesto odigrali, ni Vardy nije u nekoj formi dok se Ihenachio da smiriti. Jako me raduje povratak Kove, nadam se da će već sutra dobiti 20-30 minuta samo lagano, ima do finala još vremena da se spremi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igi Posted May 14, 2021 Report Share Posted May 14, 2021 Nabijem ti Leicester i Brendana na kurac, idemo po taj FA kup pa da zavrsimo sezonu u stilu, i nabijem ih unapred i u borbi za top 3. Nemaju pojma, veze s mozgom nema ekipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Mislim da i u ovom Igijevom nabijanju na kurac ima neÅ¡to uz kliÄkovo otvaranje tema naravno.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 https://twitter.com/ChelseaFC/status/1393585729977163780?s=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kante_machine Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Meni se svidja sastav,neka je stavio Alonsa mjesto Chilwella,ne gubimo puno tu svakako.Imam osjecaj da im moze zabiti neki gol i mozda odluziti utakmicu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Ne treba odmah suditi prije meca. Ni meni se ne svidja sto je Alonso u prvoj, ali ajd da vidimo. Njima igra Evans i sad kad pogledas sa Fofanom i Soyuncuom to je poprilicno jaka trojka u odbrani. Medjutim, Tielemans i Ndidi cine jaku sredinu. Vidjet cemo ali bice teska utakmica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaha Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Neka Lester prvi povede, drugacije ne znamo napasti. Opet Lester nije mrtva defanzivna ekipa, ne bi njima trebao biti problem stvoriti 10 prilika da zabijemo jedan gol. Samo se bojim Vardijevih kontri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kante_machine Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Neka Lester prvi povede, drugacije ne znamo napasti. Opet Lester nije mrtva defanzivna ekipa, ne bi njima trebao biti problem stvoriti 10 prilika da zabijemo jedan gol. Samo se bojim Vardijevih kontri. Stavice ga Rudiger u dzep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Vjerovatno ste svi primijetili (osim ako niste komentator Sport Kluba) Azpilicueta i James su zamijenili pozicije. Interesantna odluka Tuchela. Azpilicueta vodi borbe sa neiskusnim Thomasom, dok brži James ganja Vardya. Kakvi su dresovi takva je i utakmica. Da nije Chelsea možda bih prebacio. Zvukovi publike stiÅ¡ani skroz, depresivno vrijeme, Gojko komentator i ne previÅ¡e dinamiÄna utakmica. Nema prostora ni za nas ni za njih. Probao bih sa PuliÅ¡ićem od starta drugog poluvremena. Možemo 5 izmjena u 3 termina ne raÄunajući izmjene na poluvremenu. Imam osjećaj da će utakmica trajati 120 minuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ker Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Kod mene Hrvat komentator, nije Gojko. :D Ista država, SK na više jezika, svašta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kante_machine Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 E kakva smo kurcina sto je ovo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobinho Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Oliveru sve ti jebem picko ciganska picko majminska nadjite ga i overite glavu majmunsku. Pseto englesko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zemo Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Ma losa selekcija igraca nista vise, Kepa, Azpilicueta, Alonso, nova komplet zadnja linija u finalnoj utakmici bas glupo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ker Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Ruka ko kuća ništa, a ofsjad se mjeri milimetrima. Lijepo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wisey Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Jah sudija kriv Link to comment Share on other sites More sharing options...
reLo Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Niko nam nije kriv, do sami sebi. Primimo gol i nakon toga imamo jednu realnu Å¡ansu za pogodak. Ovako će nas izjebati i u Ligi i zbogom top 4. Fakat sam razoÄaran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ker Posted May 15, 2021 Report Share Posted May 15, 2021 Jah sudija kriv Wisey, iskreno mi reci, jel ti navijaÅ¡ protiv ili za klub? PoÅ¡to mi se Äini da si jedva doÄekao. Igra realno loÅ¡a, ali Leicester nije igrao niÅ¡ta bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts