Stefan123 Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 1 hour ago, hamco said: Nije problem izgubiti, problem je igra. Cak i kad pobjedimo kao recimo protiv Evertona nisam zadovoljan. Na duge staze to nije uredu, nije uredu pobjedjivati a igrati lose. Tuchel je vec kupio mnogo igraca a igra je i dalje losa. Za neke pojedince koji su losi je takodjer on odgovoran jer ih on stalno forsira i nedodirljivi su. Mendy je los, u bas je losoj formi a on i dalje ne daje sansu Kepi, pa cak i Betineliju. Jorginho, sve je vec receno. Pa neovisno o povredama drugih igraca, zar mora svaku utakmicu igrati? Isto vazi za Mounta i Havertza. Toliko ih forsira i gura na pogresne pozicije non stop. Havertz na lijevom krilu je neupotrebljiv ali doslovno. Nisam ga ja tamo stavio da igra vec Tuchel. Dakle selekcija igraca i raspored na terenu su blagi uzas. Dalje, vise uopste ne igramo agresivno. Nema presinga, trke, sprinteva. Kada osvojimo loptu u tranziciju i ako krenemo to je sporo i na kraju, pazi hej... u tranziciji mi stanemo i vratimo do stopera. NARAVNO DA CE SE ODBRANA PROTIVNIKA ORGANIZOVATI I POSTAVITI. Nisam jos za otkaz, zaista nisam. Ali ne vidim svjetlo na kraju tunela. Pretacno. Jeste li videli sinoc sta je radio Broja? Ljudi on je zvjer od igraca a tek 20godina. Sinoc se strasno borio na terenu. Imao je prodore i brzinu. Protiv West ham ocekujem da pocne utakmicu. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaha Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 2 hours ago, reLo said: Ovako ih šef rasporedi. ovo je kod nas sustinski problem, i sta bi tacna bila zamisao tuhela ovde? da okruzis ovako protivnika i da se protivnik sjebe u sredini tvojom taktikom kruzenja lopte? 2 hours ago, hamco said: Nisam jos za otkaz, zaista nisam. Ali ne vidim svjetlo na kraju tunela. Nije niko za otkaza. Ali kod nas kad se trener ovako pocne gubiti onda je vrijeme za otkaza i treba spasavati stvari na vrijeme. Nama trebaju treneri na dvije sezone + dati im vecu platu. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whisper Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 2 hours ago, reLo said: Ovako ih šef rasporedi. Nije tu toliki problem raspored igraca koliko spora i predvidljiva igra nasih. Izmedju njihovih svuda ima dovoljno prostora za pas direktno u napred, kad bi imao ko da ga uputi. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Adi Posted August 31, 2022 Popular Post Report Share Posted August 31, 2022 4 hours ago, reLo said: Ovako ih šef rasporedi. Ovo je jedna od dvije stvari koja me najviše nervirala u drugom poluvremenu. Izlaskom Jorginha smo izgubili vezni red. Ne zato što je Jorginho igrač bez kojeg se ne može, nego zato što njegovo mjesto nije zauzeo niko. Prešlo se na formaciju 5-1-4 samo sa Kovačićem na sredini. Možda je bila ideja da Mount ostane u veznom redu, ali je on bio stalno na lijevom krilu gdje su i bez njega Chilwell i Cucurella smetali jedan drugom. Kad se Southampton umorio oko 80. minute, tek onda smo preuzeli kontrolu nad utakmicom i uzeli im loptu. Kovačić kao jedini veznjak je stajao predaleko od gola i preblizu štoperima, toliko blizu da nije imalo smisla da mu se dodaje. Prostora je bilo, kao što se vidi na slici. Trebao je neko da ga popuni i da se tako nešto pokuša. Druga stvar koja me je nervirala je što su ponovo sve lopte išle na krilo. Bilo je situacija gdje se moglo gurnuti za Havertza, ali su se opredijelili za dodavanje na krilo. Jutros sam se zapitao da li bi bilo ikakve koristi od dodavanja prema njemu. Nije previše brz, a nije ni nešto dobar u duelima na zemlji. Vjerovatno bi ga štoperi pojeli u takvim situacijama. reLo, lampard8, ker and 1 other 4 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampard8 Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 Zna li neko podatak koliko smo utakmica uspjeli preokrenuti i na kraju pobijediti dok je Tuchel na klupi kluba. U godinu i po dana koliko je na klupi ja samo pamtim da smo uspjeli preokrenuti Leeds u prosloj sezoni kada je Jorginho tada zabio gol u 94 ili 95 minuti iz penala i Luton u FA kupu takodjer u prosloj sezoni... Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 Aston Villa kad je Lukaku ušao sa klupe i City kad je Aguero pokušao panenku. U Ligi Prvaka nismo nijednom, za kupove mi je mrsko provjeravati. Iste probleme smo imali i sa Lampardom i sa Sarrijem. lampard8 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 Samo da mu jednom reda radi jebem mamu. Ja ne znam za vas ali svaki poraz, i jos gore od toga, ovoliko losa igra na mene ostavi toliki utisak da druge stvari u zivotu ne mogu da obavljam kako bog zapovjeda. Bazunu, Bella-Kotchap, Lavia, Perraud ti drze fudbalsku lekciju... oj majku ti jebem da ti jebem. Kun Aguer0, reLo and lampard8 3 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 14 hours ago, Whisper said: Kaze covek povredio nam se najvazniji igrac(Kante), te da nismo ista ekipa bez njega I još kaže da ne zna da li će mu se produžiti ugovor zbog povreda i godina, baš ne zna kud goni 7 minutes ago, hamco said: Samo da mu jednom reda radi jebem mamu. Ja ne znam za vas ali svaki poraz, i jos gore od toga, ovoliko losa igra na mene ostavi toliki utisak da druge stvari u zivotu ne mogu da obavljam kako bog zapovjeda. Bazunu, Bella-Kotchap, Lavia, Perraud ti drze fudbalsku lekciju... oj majku ti jebem da ti jebem. Naši lijevi bekovi koštali ko čitav tim Southamptona Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wisey Posted August 31, 2022 Report Share Posted August 31, 2022 1 hour ago, hamco said: Samo da mu jednom reda radi jebem mamu. Ja ne znam za vas ali svaki poraz, i jos gore od toga, ovoliko losa igra na mene ostavi toliki utisak da druge stvari u zivotu ne mogu da obavljam kako bog zapovjeda. Bazunu, Bella-Kotchap, Lavia, Perraud ti drze fudbalsku lekciju... oj majku ti jebem da ti jebem. Hamco do prije neki dan si me kritikovao da nisam realan, pricam namjerno protiv Tuchela bez osnove, ne moze se sa mnom diskutovati... Odakle poceti sto se tice ovog smijesnog lika i njegovog strucnog staba? Tesko je sve greske i nesposobnosti pobrojati samo u jednom postu. Od totalnog neznanja o napadackoj igri i kretnji, vrlo losim pripremama i fizicki nespremnoj ekipi, pojedinacna stagnacija vecine igraca, forsiranje istih, promasene pozicije, losa, rigidna i defanzivna formacija, amaterizam na polju transfer meta i prodavanje igraca itd.. Nadasve iritira jedan ziheraski, sahovski pristup tako prelijepoj igri kao sto je nogomet. Nogomet se ne moze igrati bez rizika. Mozda je lakse reci da ono sto zna je posloziti odbranu sa 5 nazad i napraviti egal utakmicu protiv jacih. Ako sta prodje naprijed imas sanse da dobijes, ako ne nista. Kun Aguer0, reLo and cobinho 3 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted September 1, 2022 Report Share Posted September 1, 2022 14 hours ago, Wisey said: Hamco do prije neki dan si me kritikovao da nisam realan, pricam namjerno protiv Tuchela bez osnove, ne moze se sa mnom diskutovati... Odakle poceti sto se tice ovog smijesnog lika i njegovog strucnog staba? Tesko je sve greske i nesposobnosti pobrojati samo u jednom postu. Od totalnog neznanja o napadackoj igri i kretnji, vrlo losim pripremama i fizicki nespremnoj ekipi, pojedinacna stagnacija vecine igraca, forsiranje istih, promasene pozicije, losa, rigidna i defanzivna formacija, amaterizam na polju transfer meta i prodavanje igraca itd.. Nadasve iritira jedan ziheraski, sahovski pristup tako prelijepoj igri kao sto je nogomet. Nogomet se ne moze igrati bez rizika. Mozda je lakse reci da ono sto zna je posloziti odbranu sa 5 nazad i napraviti egal utakmicu protiv jacih. Ako sta prodje naprijed imas sanse da dobijes, ako ne nista. Brate ja za razliku od tebe kritikujem po zaslugama, pohvalim po zaslugama. Ti si brate trazio manu treneru u svemu. Recimo protiv Tottenhema gdje smo bili toliko bolji, i da stvar bude jos gora, sudije su nas pokrale a ti si i u toj situaciji nasao mjesta i vremena ds trenera kritikujes. U toj utakmici nije bilo apsolutno potrebe da se Tuchel kritikuje pa cak ni jedan nas igrac. Sveukupno gledajuci, Tuchel je mnoge stvari i dobro radio, u zadnje vrijeme pocevsi od priprema pa do zadnje utakmice on je podbacio. Naravno bilo je utakmica i prosle sezone gdje smo zakazali ali i prosle sezone smo bili dobri na svim frontovima osim u ligi. Htjeli mi to priznati ili ne, prosla godina je bila veoma dobra, osvojili smo Superkup i svjetsko klupsko koje nam je falilo. Uz malo srece mogli i trebali smo osvojiti i liga kup/Fa kup, a i Real smo zasluzili proci ali debil Mendy i bravura Modrica su nas izbacili. Zato kazem ponovo, samo po zaslugama treba kritikovati svakog. Recimo ja bih Mendya sad zakovo za klupu, ne bi dao Kepi sansu samo jednu utakmicu vec niz utakmica. A svi znate koliko sam bio protiv Kepe ali realnost je da mora dobiti sansu. Bukvalno mora jer nije fer. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bari Posted September 1, 2022 Report Share Posted September 1, 2022 Ovo mi je prejako Spaha, Kun Aguer0, chiba and 1 other 3 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaha Posted September 1, 2022 Report Share Posted September 1, 2022 Tužno, al interesatno kako nikakvih rumora nema da bi mogao otkaz dobiti. Prije je to kod nas normalna pojava bila kad trener dvi lose utakmice zareda. ker and Wisey 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corto Maltese Posted September 1, 2022 Report Share Posted September 1, 2022 Radi Svapska veza u Celziju. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whisper Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 njuso21 and reLo 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Pa ni jedan od napadaca kojeg smo doveli nema taj full skill set. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
ja13 Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Znači dok ne dovedemo 3 Messia nemamo se čemu nadati s Tuchelom? Wisey 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo_bih Posted September 3, 2022 Pokretač teme Report Share Posted September 3, 2022 Drugim rijecima, ne znam ih nauciti akcijama, nego bitno se braniti sa minimalno 5 igraca, a pustiti ostale da se snadju u napadu. Wisey and BT14 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corto Maltese Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Ma coveku u mislima Brazilka, nema drugog objasnjenja reLo, Emcomne and chiba 1 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emcomne Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Corto Maltese 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaha Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 tomase uz tebe smo Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
ker Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Tomos Tuchel Kun Aguer0 and reLo 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
BT14 Posted September 4, 2022 Report Share Posted September 4, 2022 Umjesto da se dao ugovor Rudigeru i doveo jos jedan stoper, dva zamjenska beka, on dovede 2 štopera, 60 miliona vrijednog lijevog beka i zadnjeg veznog i samo jedno pravo pojačanje u napadu. Pa radije bih da smo ostali na Alonsu, ali iskljucivo kao zamjeni, a ne kao sto ga je prosle godine guro po 2 3 mjeseca da igra i da smo dali 70 miliona za Isaka ili Jesusa ili neko krilo. Jesam za otkaza, jer je retard koji nista ne mijenja i čeka da se stvari same od sebe poboljšaju. Ziyech je glupan neviđeni, ali bolje i njemu dati mjesec dva da igra non stop nego forsirati Mounta i Havertza, ako već nećeš dovoditi nikog u napadu. Još Havertz nešto sere kako mu ljudi sude jer ne daje golove pa majku ti jebem za šta bi ti da dobijaš platu zato što par puta dodaš idealnu loptu i ne ugušiš napad meljanjem? Danas bukvalno fudbaleri specijalizovani, barem kod nas, trebalo bi nam 150 igrača, da možeš dobiti svaku utakmicu. Kai Havertz- dobar protiv ekipa koje ne igraju fizički fudbal, Mason Mount zna iskaliti sav svoj bijes protiv ekipa koje su amaterski postavljene, Jorginho dobar protiv ekipa koje igraju duboki blok. Pa jebem i Tuchelu mater i ovim debilima od igrača, htio sam ići na utakmicu, ali sto bi kad cu gledati gomilu debila kako kruže uokolo s loptom. Polahko propadamo kao klub, Boehly je samo glupi Amer s parama. Čuj 75 miliona za Fofanu, kad ti jedino defanzivci zabijaju golove. Nije ni čudo da sva stara uprava odlazi. Kun Aguer0 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamco Posted September 4, 2022 Report Share Posted September 4, 2022 Ok, slazem se uglavnom s tobom osim za otkaz. Iskreno mislim da je jos rano, ali ajmo reci i da mu damo otkaz, koga bi doveli? Od slobodnih trenera a kvalitetnih, nemamo bas neki velik izbor. Zidane, Sampaoli, Pochetino i Bielsa, ovako na prvu mi padaju na pamet. S tim da ja ne bih Pochetina, ne bih ga prije svega jer je trenirao Tottenham a i u PSGu je pokazao da nije dorastao zadatku vodjenja velikih ekipa i velikih zvijezda. Ja bih Bielsu pa kud puklo da puklo, makar bi igraci trcali i napadali bio to B'mouth ili City. Kun Aguer0 and Spaha 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post apeiron Posted September 4, 2022 Popular Post Report Share Posted September 4, 2022 Joj brate dragi zar se jos spominje taj Rudiger, pa zar nije imao ponudu na stolu i jedne i druge uprave, Tuchel je zelio da ostane, i opet je otisao i opet se o njemu prica, kao da je Tuchel kriv za njegov odlazak i njegov ugovor. Radije bi ostao na Alonsu? Ne vjerujem sta citam. Jedino nama ne valjaju dvije odlicne opcije na lijevom beku. Povrijedi ti se opet Chilwel i ostajes ponovo na tom Alonsu kojem bi poslije prve partije psovali sve zivo. Dajte molim vas. Nudile su se pare i za Dembelea i za Raphinhu, Leao-a, Gordona, Zaha je bio u opticaju. Nije da se nije trazilo. Nisu dosli sta sad da se radi. Barem smo pokrili odbranu za nekoliko sezona iducih. Boehly je glupi Amer a doveo i trazio neke od najperspektivnijih fudbalskih imena u ovom trenutku, nudi ugovore Mountu i Jamesu, dolazi novi sportski direktor, glavni skaut, ulaze u stadion novi, ali ok glupi Amer. Bolje da nas je preuzeo onaj Turcin sto je poslao mail na pogresnu adresu. Ne svidja se ni meni igra zaista. Tesko nas je gledati u ovom trenutku, ali dosta je tu novih igraca koji se moraju naviknuti na novu sredinu, nisu nas ni neke sudijske odluke mazile u par utakmica, povrede Kantea, Kove, greske Mendya (zelim i ja Kepu na golu). Ali da naglasim, preko glave mi je mijenjanja trenera svake dvije godine, daj da sa jednim preguramo na duze staze, evo Tuchel polako slaze svoju ekipu, daj da vidimo na sta ce to liciti nakon nekog vremena. Sta da mu sad damo otkaz? Opet nanovo i taj drugi trener ce imati svoj krizni period i njemu ce se tražiti otkaz? Nema vise smisla. Vidjeli smo da Tuchel itekako moze organizovati tim, kad svaki igrac radi ono sto se trazi od njega. Daj da se malo stabilizujemo kao tim, kao klub pod novim vlasnikom, vjerujem da cemo opet igrati dobar fudbal. Adi, lampard8, Kun Aguer0 and 3 others 6 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
ja13 Posted September 4, 2022 Report Share Posted September 4, 2022 I ja sam protiv Tuchela u zadnje vrijeme, i ne bi imao ništa protiv otkaza. Ali ne treba ga kriviti i za ono za što nije kriv, Rudiger nije njegova krivica. Rudiger je htio u Real, kraj priče. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts