Jump to content

Matchday 18: Tottenham (A) / ned 22.12.2019 17:30h

skaro

8 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Evo nakon kriminal rezultata i još lošije igre imamo malo odmora do vikenda kada idemo u goste Tottenhamu koje je preuzeo Mourinho.
Očekujem od Lamparda da to malo posloži i dobro pripremi utakmicu pošto sada ima dosta vremena. Nekakav napredak očekujem, a volio bih i neki rezultat protiv jačih.
Ako izgubimo, padamo sa 4. pozicije, strašno kako smo brzo pali, vjerujem kako nitko nije očekivao nakon dobrog starta da će nas ovako brzo stići.
Ako nastavimo kao u zadnjih mjesec+ dana, očekujem poprilično lagan poraz.
Isto tako nadam se nekim promjenama u sastavu, nije baš da nam je ovaj sastav polučio neke rezultate.
Vaša očekivanja?

• Postova 57
  • Otvorena
  • Posljednji odgovor

Forumaši sa najviše postova

Forumaši sa najviše postova

Pa vrlo moguce da odigramo bas dobar mec obzirom da sno ove sezone uglavnom dobro igrali lrotiv vecih ekipa uprkos negativnim rezultatima. Mozda je konacno doslo vrijeme i da pobjedimo jednu od tih utakmica s pogotovo bih to volio da bude protiv Murinja koji nas je upravo kritikovao dok je bio kao Sky pomocnik da nemamo rezultate protiv velikih ekipa.

Treba biti realan, nas drma kriza vec neko vrijeme. Totenham pod Murinjom i ne igra vrhunski ali su zaredali neke pobjede, digao se ekipi moral, i trenutno su u boljoj situaciji od nas, sto se tice forme.

Uz to, nalozice Murinjo svoje itekako.

Mi smo kroz citav dio ove sezone nekonstantni. Odigramo 30 minuta ili citavo poluvrijeme dobro, i onda nas u drugoj polovici nigdje nema. Protivnik ako se malo zatvori mi nemamo rješenja za to. A jel treba još spominjati da bilo kakva lopta u prema našem 16tercu je prijetnja za naš gol, pa i ona nabijena s druge strane terena?

Totenham je ovde favorit, ja se nadam iznenadjenju i da ce momci zapeti kroz citav mec da uzmemo 3 bobe, i naravno da Willian odigra svih 90min.

Koliko god mi ove sezone igramo bolje u gostima nego kod kuce, mislim da je ovo tezak protivnik kada igraju na svom terenu. Pogotovo sto je i Murinjo picka kada igra u gostima, ovako na svom nije bas da se voli zabunkerisati kao u gostima. Vidjet cemo, volio bih da hrabro istrcimo i da ih pritisnemo svim snagama, da igramo svoju igru pa sta bog da. Mislim da je 4-3-3 nasa najbolja formacija mada ni sa dvojicon u vezi nije lose ali pod uslovom da to budu Kovacic i Kante a nikako Kovacic i Jorginho. Koliko god u pocetku igrali dobro s tom dvojicom, ne mogu zamisliti da jedan igrac kao sto je Kante bude na klupi.

Nije to toliko lose, za nas je u ovom momentu i bolje da se oni otvore, pokusaju napasti. Mi se patimo zadnje vrijeme s defanzivno orijentisanim ekipama koje nas hvataju na kontre.

Vakat je da Frank vraca Tomorija u ekipu, treba nam brz igrac pozadi protiv Sona, Moure i ostalih.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ocekujem dobro prvo, par stvorenih sansi, i pad u drugom. Oni ce iz par pulusansi dati svoje golove a mi cemo se muciti da realizujemo. I posle meca klasicna kuknjava ko da imamo 6 7igraca mladjih od 20 god. A ne Zorzinja, Kantea, Viliana, Kovacica, Azplikuetu i par igraca papreno placenih. Ja sam izgubio poverenja u Lampsa pa sad se moze iskupiti pobedama protiv Totenhema i jos raspalijeg Arsenala.

Niko nije nezadovoljan sto smo u krizi, nego kako Lampard upravlja tokom kriznog perioda.

Forsiranje pojedinaca, loše izmjene, onda kasni s izmjenama, vec neko vrijeme recimo Odoi ulazi u zadnjih 10-15 min. Onda postalo je i ucestalo da Azpi ide ljevo, sto se meni licno nikako ne svidja, ali eto prolazi jer Azpi se nekako snalazi tamo, srećom.

A vidjeli smo i u utakmici protiv Bmoutha, Kante je igrao desno krilo.

Ne znam šta Lampard pokušava ili šta eksperimentiše, ali smo izgubili bodove gdje nismo smjeli gubiti, uz to čitaju nas ljudi. Dovoljno je da se protivnik malo zatvori i mi tu ne mozemo nista. Jedino smo Crystal Palace uspjeli uzeti kad su se ovi zatvorili.

I još jedna stvar, nikako ne vidim neku žar u ekipi, kad gubimo da svim silama napadnemo, ili ne napadamo dovoljno jako ili ovi naši još nemaju kapaciteta za to.

Da ova ekipa ima potencijala da igra brz i kvalitetan fudbal bilo je utakmica gdje su to pokazivali, samo sto je to kratko trajalo, i poslije toga, isprdak.

Nadam se da će uprava dobro odraditi ovaj dio s transferima u januaru.
Newcastle koji je 9. je 4 boda iza nas. Ako se nastavi ova kriza padamo na tabeli, a samim tim bice i veliki pritisak na nas.
Ne kazem da ce Newcastle i sl ekipe konkuristati za top 4, ali hocu reci da se moramo probuditi i poceti pobjedjivati.

Kako god, Lampard je Lampard, ima potpunu podrsku od mene. Volio bih da se riješi ovog škarta na kraju sezone kojeg imamo i da nam uprava dovede fina pojačanja, a nije da nam trebaju neke mega imena da se zamjene Willian, Pedro, Giroud, Azpi, Alonso...

Dovoljno je da se protivnik malo zatvori i mi tu ne mozemo nista. Jedino smo Crystal Palace uspjeli uzeti kad su se ovi zatvorili.

- Newcastle, Burnley,

Ide danas pobjeda. Ja obično napišem pred utakmicu da će biti teško, da nam je nezgodan protivnik, da ne treba potcijeniti i slične stvari. Danas sam se probudio sa idejom da ćemo da ih pobijedimo. Nadam se da su nam se svi prvotimci zajedno sa Lampardom probudili sa tom idejom.

Imamo šta da izgubimo, kada se pogleda tabela vidimo gomilu timova koji nam dišu za vratom, a neki nas danas mogu i prestići, a neki i do Nove Godine. Manchester United i Tottenham kojim smo se smijali na početku sezone su nam prišli, Sheffield koji će realno da padne prije ili kasnije, Newcastle koji treba da ispadne iz lige nam je blizu, Wolverhampton kojem smo dali 5 golova na njihovom rođenom stadonu..

Jest da su svi zdravi, ali nikako ne očekujem da će svi oni igrati, pa ni biti u protokolu. Danas bekovi moraju biti James i Emerson, jednostavno moraju. Azpilicueta ne smije ostati sam na Sonu, ova dvojica nekako i mogu da ga prate. Štoper ne smije biti Zouma, znate zašto. Kante mora da igra, u ovakvim utakmicama najbolji zadnji vezni na svijetu mora da igra. Ne bi loše bilo ni da Willian počne, jer se vraća u odbrani u dosta pomaže. Ne zato što su im bekovi nešto opasni, bekovi su im najslabiji dio tima, nego zato što će nas napadati.

Moj prijedlog postave:

Kepa; James, Tomori, Rudiger, Emerson; Kante, Kovačić, Pulišić, Mount, Willian, Abraham.

Ako nas kojim slučajem pojedu na sredini, Jorginho odmah na poluvremenu da uđe. Obratiti pažnju na Dele Allija, uvijek nam zabije gol, a sad je u formi. Kane, Son, standardno. Često smo pobjeđivali Mourinhov United, problem nam je ovaj Solskjaerov. Nadam se da ćemo često pobjeđivati i Mourinhov Tottenham. Forma, kvalitet i iskustvo su na njihovoj strani, ali ja vjerujem u nas.

Očekujte da nas isprebijaju, tako da ja ne bih rizikovao sa Barkleyem i Loftus-Cheekom.

1790728_Chelsea.jpg

Ja bih ovako zapoceo mec.

Pulisic moze mnogo stete da nanese sa pozicije 10 jer je brzi mnogo i od zadnjih veznih i od stopera Totenhema

A Azpi na stoperu jer ce Murinjo pripremati taktiku za neki drugi raspored igraca a i po levoj strani igra Son, mislim da bi se Azpi bolje nosio s njim bilo od Zume il Tomorija.. Ridiger naravno siguran.

Bekovi napadacki naravno, cim nemamo sirinu u igri mnogo nam steka u napadu.

1790730_Chelsea.jpg

A oveko nesto bih voleo da vidim u igri kada Celsi napada.

Tako igraju sve moderne, jake ekipe i prave velike rezultate od toga. Imamo igrace koji mogu to da iznesu i vreme je da Lamps pocne da primenjuje osnove napadackog fudbala.

Bez obzira, Azpilicueta nije neka zaštita od protivničkog skoka. Ako se već Alli ne ubacuje, tu je uvijek Kane.

Pa da onda stavimo sve stopere na teren?

Prvo zato sto tako igramo sablonski zato smo postali bukvar jebeni.
A drugo veca nam je opasnost Son od Kejna, upravo jer ce Lamps skupljati odbranu ojo njega i ostaviti promaju po bokovima.
Eno kako nas je Marez navozao onomad.

Tomori isto ima brzinu i moze itekako odgovoriti Sonu, Mouri ili ko vec bude tu. Jedino Zouma mislim da nije nikako dobro rjesenje. Njega ce praviti budalom citavu utakmicu igraci Spudsa.

Ostalo sve se slazem, posebno Pulisic na 10ku. Tu je samo problem sto je Odoi totalno van forme u zadnjem periodu, ali mozda je vrijeme da i on podigne razinu svojih nastupa.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...