Jump to content

Recommended Posts

Posted

Palace je ekipa premazana svim mastima, mene bi bilo strah pustiti njega na Milivojevića i Mc-ove.

Kante ove sezone izgleda samo derbije igra.

Posted
Ne vjerujem da će Kante igrati. Negdje sam čitao da ga Lampard neće vraćati dok se potpuno ne oporavi jer ima neku vrstu hroničnih povreda. Čim se malo oporavi opet povreda. Ne žele da rizikuju veće i duže povrede.
Posted
Kante pocev od sampionske sezone s Lesterom konstantno igra fudbal na vise frontova. Odigrao je ogroman broj utakmica poslednjih godina, mora telo jednom da popusti.
Nije nam hitno da se vraca, tako da neka se lepo oporavi i zaleci.

Sto se Zorzinja tice on je igrac koji je odigrao najvise pasova u poslednjoj trecini terena u ligi.

Lampard mu je dao vise napadacku ulogu na terenu i to mu odgovara savrseno.
Posted
Kanteova povreda je trebala biti savrseno sanirana i bilo bi tako da ga nije pusac pod injekcijama gurnuo da igra utakmicu s Arsenalom.

Sve sto se nakon toga desava samo je posljedica tj. proizvod takve odluke.

Onda imas i Deschampsa kao selektora reprezentacije kome puca qrac za dugorocno stanje igraca, njemu je bitno da odigra datu utakmicu ili dvije i cao.

A sto se Jorginha tice, ne znam da li je namjerno dobio karton da bude dostupan protiv Sitija. Ako jeste valjda nece FA dodatno intervenisati. Mada ne cini mi se da se nesto pretjerano prica o tome u medijima kao onda kad je Mourinho naredjivao svojima da to rade. Izgleda da cemo izbjeci kaznu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Posted

Gilmour je ta pozicija, ali ovo je bilo vjerovatno takticki, bolje protiv Palacea odsustovati, nego protiv Citya.

Kante je 50/50 za Ajax, trebao bi biti spreman za Palace, ali da li ce ga staviti svih 90 minuta i protiv Palacea i protiv Citya?

Svakako je City tek poslije reprezentativne pauze, nadam se da ce Kante biti spreman za Palace. Moram Jorginha pohvaliti bez obzira na penal, ove sezone igra sve bolje i bolje, mada ni prosle sezone nisam sumnjao u njega.

Posted
https://twitter.com/TheLampardView/status/1190751122106900480

Stvarno predobar asist, Abraham je poslije utakmice izjavio kako su radili na ovome na treningu. Svaka čast, ovako nešto je nemoguće braniti jer dolazi niotkuda.
Posted

Vrhunski igrac i sto me najvise fascinira kod njega, vodja je na terenu. Trenutno je izrastao u pravog lidera i volio bih sutra da dobije kapitensku traku. Zasluzuje u svakom smislu.

Posted
Stvarno je materijal za kapetana, baš me iznenadio, vrhunski karakter i vođa. Ako se azpilicueta klupira (što bi trebao jer je reece bolji bek, a i emerson na lijevom) treba mu staviti vrpcu oko ruke
  • 3 weeks later...
Posted
Pogubljen u utakmici, mogli su to Kovacic i Kante uz Mounta bolje izvuci.
Jednostavno nema tu brzine i fizikalija za ovakve utakmice koje to traže, KDB ga je pojeo
  • 1 month later...
Posted
Što ovaj radi na zadnjem stoperu i kao razigrava nešto od kad je kovačić ušao, umjesto da uspostavimo dominaciju na sredini koju smo izgubili.
Vjerojatno je to neka instrukcija od Lamparda koju moram priznati nisam skužio
  • 1 month later...
Posted
Sad vi recite sta hocete, ali ja bih ovog igraca prodao na ljeto. Govorim od njegovog dolaska, nikad Celzi nece biti blizu top ekipe dok je ovaj glavni igrac na sredini.

U modernom fudbalu najbolje ekipe ne trpe igrace bez dinamike, sprinta, fizickih sposobnosti. Pogotovo ne na sredini terena. I to ce tako uvijek biti.
Posted

Primjetio sam da se u nekoliko navrata Mount nervirao jer nije dobio loptu, umjesto njemu dodavao je nazad i okretao se.

Edit: Ima većih prioriteta za prodati

Posted
Slazem se, nije Jorginho najveci problem ove ekipe. Neka njega, nije mozda za prve postave ali za klupe i svlacionice je itekako dobar. Ima u njemu nesto kapitenski, ono sto Azpiu fali.
Posted
Definitivno nije najveći problem ove ekipe, može dati svoj doprinos. Nije sada neka svjetska klasa, recimo oduvijek sam govorio kako kovacic ima dosta veci potencijal od njega, ali može biti vrlo koristan
Posted

Igrač koji treba da bude u prvih 11 u zavisnosti od protivnika i taktičkog pristupa. U utakmicama gdje treba da se igra brzo, konkretno i gdje tranzicija iz odbrane u napad treba da bude tečna i brza u takvoj utakmici, ovaj čovjek je kancer ekipe.

Toliko usporava igru i guši loptu, klasičan primjer sinoć kad je Ruediger uzeo loptu, sprint sa njom do centra, dodao je Jorginhu koji je poslije vratio loptu do golmana, pa jebo ti dan mater u pičku.

On je jednostavno igrač za utakmice u kojima imamo 70% posjeda lopte i gdje smo uvjek na protivničkoj polovini i to je to ali mislim da je u Lampardovom i našem trenutnom stilu igre kancer

Posted

Igrač koji treba da bude u prvih 11 u zavisnosti od protivnika i taktičkog pristupa. U utakmicama gdje treba da se igra brzo, konkretno i gdje tranzicija iz odbrane u napad treba da bude tečna i brza u takvoj utakmici, ovaj čovjek je kancer ekipe.

Toliko usporava igru i guši loptu, klasičan primjer sinoć kad je Ruediger uzeo loptu, sprint sa njom do centra, dodao je Jorginhu koji je poslije vratio loptu do golmana, pa jebo ti dan mater u pičku.

On je jednostavno igrač za utakmice u kojima imamo 70% posjeda lopte i gdje smo uvjek na protivničkoj polovini i to je to ali mislim da je u Lampardovom i našem trenutnom stilu igre kancer

Kako da nije bio kancer do utakmice sa Sitijem kad je punio sve statisticke kolone kao jedan od najboljih veznjaka lige? Nije sve ni do njega.
Posted

Kako da nije bio kancer do utakmice sa Sitijem kad je punio sve statisticke kolone kao jedan od najboljih veznjaka lige? Nije sve ni do njega.

Puno je i bio dobar, prvih 10 kola i to onih deset kola u kojima smo mi ličili na jednu ekipu koja svakome može metnuti tri komada.

Slažem se da nije sve do njega, zadržao bih ga svakako u klubu ali ne bi bio zacementiran u prvih 11 

Posted

Masis glavnu stvar. Kad hoces da dominiras i nametnes se na terenu onda zadnja linija i zadnji vezni igrac moraju visoko da stoje i budu energicni, jaki u svakom duelu i brzo osvajaju lopte da bi se pritisak nastavio. To je kljuc.
E sa Jorginhom je to nemoguce jer fizicki je premekan, uzasno spor i svaka kontra ga prolazi. Isto kao Fabregas nekad. A onda je cijela odbrana na vjetrometini dok protivnik trci prsima prema golu i ima 50 metara livade ispred sebe.

Ofanzivno mislim da je itekako precijenjen igrac jer jedino sto je u stanju raditi je kontrola i kratka dodavanja. Jednom u 10 utakmica vidis okomit pas kroz sredinu ili u prostor koji nadje igraca.
Posted

Primili smo i ove sezone par golova jer on kada je sa igračem 1 na 1 blene u njega umjesto da ga napane. Ovo je čak i upgrade u odnosu na prošlu sezonu, zato sto napravi uvijek nekoliko dobrih startova ali jednostavno preslab i prespor za tu poziciju DMF

Kod Cesca se to manje primjetilo jer je imao Matića isto tako je i odbrana imala Matića koji je uvijek bio tu kad Alonso ostane u napadu.

Ovako kad Alonso ili Emerson ispadnu (tj. uvijek) imaÅ¡ Jorginha 

Posted

Mislim da pretjerujete. Jorginho itekako ima i startova, oduzetih lopti i prekinutih passova. Ne moras biti brz k'o Mbappe da bi stizao uzimati lopte. Jorginho je zahvalan igrac i bas mi je drago ga gledati, samo je problem sto ne bi trebalo da igra uz Kantea, jer je previse to.