Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jorginho je majstor svog zanata, ali njegov zanat je dodavanje prvom do sebe, po mogućnosti dodavanje unazad. Vezni igrač, kojem je glavna karakteristika dodavanje, da odigra cijelu ligašku sezonu da ne zabilježi nijednu asistenciju nije normalno u sezoni u kojoj je 256 različitih igrača u Premier ligi asistiralo za barem jedan gol svog tima, uključujući i golmana Edersona. Imali smo ranije igrača koji dodaje samo prvom do sebe, zvao se John Obi Mikel, ali nije bio izvikan kao fudbaler poput ovog. Mikel je uz to odrađivao jako dobar defanzivan posao. Jorginho je prvo fizički nespreman za igru u Engleskoj (što je iznenađujuće jer je igrao u Italiji), a onda i defanzivno najlošiji od svih 11 na terenu, a igra na najosjetljivijoj poziciji i spor je. Ima dosta boljih igrača u ligi od njega. Iz kluba će da ode isti dan kad i Sarri.

Posted

Momak je stvano talentovan i zna nositi igru, ali brate ima neki okidač u glavi da lupi glup pas i usere sve da to nije normalno. Hajde jednom nego svaku utakmicu. Sve ostalo je dobro.

Posted
Mislim da je za njegovu dobru igru delom zasluzan i Ruben Loftus Cik. Ruben se odlicno krece bez lopte, pravovremeno se nudi i otvara za pas, odlično iznosi loptu napred, vraca se da pomogne u defanzivi. Na taj način kao da skida teret sa Zorzinja i onda ovaj moze da razmislja brze i igra konkretnije.
Posted
A neki ce na kraju sezone pisati kako nema nijednu asistenciju. Danas stvorio tri maestralne prilike, nije on kriv sto suigraci nisu zavrsili.

Jedan od boljih na terenu danas, posebno drugo poluvrijeme.
Posted
Ma Jorginho je top igrac. Ok, bilo je i slabijih partija, ali je definitivno odlican i jedan od najvaznijih igraca u ekipi.

Da njega nije, ni blizu nebi iznosili loptu kao sada. Asistencije, golovi i slicno nisu njegov posao.

Ja sma zadovoljan i znam da ce biti jos bolji.
Posted
Ako ne mozes sam skontati kroz cijelu sezonu onda ne vrijedi objasnjavati.

Samo cu reci, ako je igrac postavljen da igra ispred odbrane, ne znaci da mora bit defanzivno jak. Sve zavisi ko ti je trener i kakav stil gaji.

Prati malo iznosenje lopte, prati razigravanje ekipe tj ostalih veznih i bocnih igraca, bit ce ti jasnije.

Ukratko, pomno gledajte utakmice a ne samo hajlajts
Posted

E jesi mi rekao, evo odjavljujem se s foruma

Bas vazna uloga ovog nedorečenog žabara,

Zamjenio je Fabregasa, pa je opet ovaj imao u prvoj polovici koliko je igrao, 1 gol i dvije asistencije.

Ovaj lik je u vecinskom dijelu sezone razigravao samo igrace do sebe, tu i tamo je znao dodati neku dobru loptu i to je sve, odigrao iznad prosjeka ovih nekoliko utakmica i odmah se zamazuju oci.

Sa ovom igrom na terenu uopste nije opravdao dolazak niti svoja ocekivanja

U napoliju je bar znao proturiti lopte, i oduzimati neznalicama loptu, u engleskoj se ljudi igraju sa njim, a i deloufeu ili hughes lako prosli kraj njega u drugom poluvremenu kod naseg sesnaesterca, a  dosta ovakvih situacija je bilo tokom sezone.

ali eto, drago mi je da je ubacio u brzinu vise i da ce biti bolji iduce sezone.

Posted
Sto se mene tice, mozes.

Imao je gol i 2 asistencije (ako ti tako kazes) ali su se i nabijale lopte.

Da bi imao asistenciju, onaj kome das loptu bi trebao zabiti gol. Npr, samo jucer je Jorginho mogao ih imati dvije, ali nije. Ljudi su pravili i klipove kao dokaz koliko je upropastenih njegovih fantasticnih lopti, kada je napadacima na tacni davao lopte, pa nista.

Al tako je to, svake sezone i u svakoj generaciji se nadje igrac koji ce ae pljuvati i to je to, nebitno kako on ustvari igrao.

Ti i wisey njega cete pljuvati dok god bude tu, al srecom niste vi ni vazni(znam, nisam ni ja), za Chelsea je ustvari on bitan.
  • 1 month later...
Posted

Kako je odigrao protiv BiH, nisam gledao?

Standardno diktirao tempo igre. Nismo nesto pritiskali prema naprijed pa nije ni grijesio pod pritiskom.
Zato je Pjanic odigrao stvarno maestralno, momak sam igra u onom nasem veznom redu.
  • 2 weeks later...
Posted
Nezz bas koliko se ovaj uklapa u lampardovu filozofiju, mislim kako nije bas. Lampard vjerojatno hoce fizicki mocnije i trkacki jace igrace, pa smo vjerojatno zato i uzeli kovacica. Ne bih me cudilo da ga prodamo juventusu
  • 4 weeks later...
Posted
Ma Jorginho je ekstra igrač, kod nas su problem krila i špic.Willian ne zna loptu primiti zato se vraća 30-40m od protivničkog gola,ni Pedro ništa bolji nije. O efikasnosti špiceva nema potrebe govoriti
Posted
Jorginho dosta dobar u predsezoni, nekako se prilagodio lik i to dosta dobro izgleda. Kovacic isto solidan, veza nam je definitivno najjaca linija u ekipi.
  • 3 weeks later...