Adi Posted May 1, 2019 Report Posted May 1, 2019 Jorginho je majstor svog zanata, ali njegov zanat je dodavanje prvom do sebe, po mogućnosti dodavanje unazad. Vezni igraÄ, kojem je glavna karakteristika dodavanje, da odigra cijelu ligaÅ¡ku sezonu da ne zabilježi nijednu asistenciju nije normalno u sezoni u kojoj je 256 razliÄitih igraÄa u Premier ligi asistiralo za barem jedan gol svog tima, ukljuÄujući i golmana Edersona. Imali smo ranije igraÄa koji dodaje samo prvom do sebe, zvao se John Obi Mikel, ali nije bio izvikan kao fudbaler poput ovog. Mikel je uz to odraÄ‘ivao jako dobar defanzivan posao. Jorginho je prvo fiziÄki nespreman za igru u Engleskoj (Å¡to je iznenaÄ‘ujuće jer je igrao u Italiji), a onda i defanzivno najloÅ¡iji od svih 11 na terenu, a igra na najosjetljivijoj poziciji i spor je. Ima dosta boljih igraÄa u ligi od njega. Iz kluba će da ode isti dan kad i Sarri. Citiraj
ker Posted May 2, 2019 Report Posted May 2, 2019 Momak je stvano talentovan i zna nositi igru, ali brate ima neki okidaÄ u glavi da lupi glup pas i usere sve da to nije normalno. Hajde jednom nego svaku utakmicu. Sve ostalo je dobro. Citiraj
Das ist Walter Posted May 5, 2019 Report Posted May 5, 2019 Ja i dalje mislim da on treba igrati malo ofanzivnije a da Kante igra na njegovoj pozicija i oduzima lopte. Momak ima pregled igre, pas a Kante je tu da ganja igraÄe i oduzima lopte. Citiraj
Whisper Posted May 5, 2019 Report Posted May 5, 2019 Mislim da je za njegovu dobru igru delom zasluzan i Ruben Loftus Cik. Ruben se odlicno krece bez lopte, pravovremeno se nudi i otvara za pas, odliÄno iznosi loptu napred, vraca se da pomogne u defanzivi. Na taj naÄin kao da skida teret sa Zorzinja i onda ovaj moze da razmislja brze i igra konkretnije. Citiraj
Bari Posted May 5, 2019 Report Posted May 5, 2019 A neki ce na kraju sezone pisati kako nema nijednu asistenciju. Danas stvorio tri maestralne prilike, nije on kriv sto suigraci nisu zavrsili. Jedan od boljih na terenu danas, posebno drugo poluvrijeme. Citiraj
njuso21 Posted May 5, 2019 Report Posted May 5, 2019 Ma Jorginho je top igrac. Ok, bilo je i slabijih partija, ali je definitivno odlican i jedan od najvaznijih igraca u ekipi. Da njega nije, ni blizu nebi iznosili loptu kao sada. Asistencije, golovi i slicno nisu njegov posao. Ja sma zadovoljan i znam da ce biti jos bolji. Kun Aguer0 1 Citiraj
njuso21 Posted May 5, 2019 Report Posted May 5, 2019 Ako ne mozes sam skontati kroz cijelu sezonu onda ne vrijedi objasnjavati. Samo cu reci, ako je igrac postavljen da igra ispred odbrane, ne znaci da mora bit defanzivno jak. Sve zavisi ko ti je trener i kakav stil gaji. Prati malo iznosenje lopte, prati razigravanje ekipe tj ostalih veznih i bocnih igraca, bit ce ti jasnije. Ukratko, pomno gledajte utakmice a ne samo hajlajts Kun Aguer0 1 Citiraj
Spaha Posted May 5, 2019 Report Posted May 5, 2019 E jesi mi rekao, evo odjavljujem se s foruma Bas vazna uloga ovog nedoreÄenog žabara, Zamjenio je Fabregasa, pa je opet ovaj imao u prvoj polovici koliko je igrao, 1 gol i dvije asistencije. Ovaj lik je u vecinskom dijelu sezone razigravao samo igrace do sebe, tu i tamo je znao dodati neku dobru loptu i to je sve, odigrao iznad prosjeka ovih nekoliko utakmica i odmah se zamazuju oci. Sa ovom igrom na terenu uopste nije opravdao dolazak niti svoja ocekivanja U napoliju je bar znao proturiti lopte, i oduzimati neznalicama loptu, u engleskoj se ljudi igraju sa njim, a i deloufeu ili hughes lako prosli kraj njega u drugom poluvremenu kod naseg sesnaesterca, a dosta ovakvih situacija je bilo tokom sezone. ali eto, drago mi je da je ubacio u brzinu vise i da ce biti bolji iduce sezone. Citiraj
njuso21 Posted May 6, 2019 Report Posted May 6, 2019 Sto se mene tice, mozes. Imao je gol i 2 asistencije (ako ti tako kazes) ali su se i nabijale lopte. Da bi imao asistenciju, onaj kome das loptu bi trebao zabiti gol. Npr, samo jucer je Jorginho mogao ih imati dvije, ali nije. Ljudi su pravili i klipove kao dokaz koliko je upropastenih njegovih fantasticnih lopti, kada je napadacima na tacni davao lopte, pa nista. Al tako je to, svake sezone i u svakoj generaciji se nadje igrac koji ce ae pljuvati i to je to, nebitno kako on ustvari igrao. Ti i wisey njega cete pljuvati dok god bude tu, al srecom niste vi ni vazni(znam, nisam ni ja), za Chelsea je ustvari on bitan. Citiraj
Bari Posted May 9, 2019 Report Posted May 9, 2019 Frello veceras nas najbolji igrac na terenu. Citiraj
Wisey Posted May 9, 2019 Report Posted May 9, 2019 Zato i jesmo za kurac odigrali cim je ovaj mrljan najbolji bioSent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Kun Aguer0 1 Citiraj
Adi Posted June 11, 2019 Report Posted June 11, 2019 Kako je odigrao protiv BiH, nisam gledao? Citiraj
Bari Posted June 12, 2019 Report Posted June 12, 2019 Kako je odigrao protiv BiH, nisam gledao?Standardno diktirao tempo igre. Nismo nesto pritiskali prema naprijed pa nije ni grijesio pod pritiskom. Zato je Pjanic odigrao stvarno maestralno, momak sam igra u onom nasem veznom redu. Citiraj
skaro Posted June 27, 2019 Report Posted June 27, 2019 Nezz bas koliko se ovaj uklapa u lampardovu filozofiju, mislim kako nije bas. Lampard vjerojatno hoce fizicki mocnije i trkacki jace igrace, pa smo vjerojatno zato i uzeli kovacica. Ne bih me cudilo da ga prodamo juventusu Citiraj
Adi Posted June 27, 2019 Report Posted June 27, 2019 Jedino ako ce da igra "kako treba", a to je kao Fabregas kad je dosao, a ne prvom do sebe i nazad. Citiraj
Bari Posted June 28, 2019 Report Posted June 28, 2019 Upariti njega i Kantea u formaciji 4-2-3-1 mislim da ce biti dobitna kombinacija. Citiraj
BT14 Posted July 22, 2019 Report Posted July 22, 2019 Ma Jorginho je ekstra igraÄ, kod nas su problem krila i Å¡pic.Willian ne zna loptu primiti zato se vraća 30-40m od protivniÄkog gola,ni Pedro niÅ¡ta bolji nije. O efikasnosti Å¡piceva nema potrebe govoriti Citiraj
Adi Posted July 23, 2019 Report Posted July 23, 2019 Prva asistencija u klubu. Jos samo da Kovacic zabije gol.. Citiraj
skaro Posted July 24, 2019 Report Posted July 24, 2019 Jorginho dosta dobar u predsezoni, nekako se prilagodio lik i to dosta dobro izgleda. Kovacic isto solidan, veza nam je definitivno najjaca linija u ekipi. Citiraj
Villas-Boas Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 Mislim da ce ovaj momak eksplodirat pod vodstvom Lampsa Citiraj
Spaha Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 I ja mislim da bi Jorginho mogao uspjeti pod Lampardom. Kod Sarrija je bio stalno pod lupom kod svih. Citiraj
hamco Posted August 14, 2019 Report Posted August 14, 2019 Veoma dobar bio, par puta izbacio igrace u priliku za gol. Citiraj
Recommended Posts