Jump to content

Recommended Posts

Posted

Male rekonstrukcijske promjene: 

Zbog nedovoljne popularnosti portugalske i francuske lige i nedovoljne aktivnosti u topicima, njihove teme su stopoljene s temom ''Sve ostale lige'', tj. ovom temom. Ostat će teme za Premiership, Primeru, Bundesligu i Seriju A.

ZnaÄi ovdje ćemo voditi raspravu o svim nogometnim/fudbalskim ligama svijeta sem engleskoj, Å¡panjolskoj, njemaÄkoj, talijanskoj ligi i sem naÅ¡ih domaćih ex-yu liga koje već imaju svoju temu. (admin Caeruleus)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VeÄeras u 21.00 veliki derbi, Montpellier - PSG, inaÄe simpatiziram Montpellier u Francuskoj, a PSG mi se gadi, pogotovo zbog Pastorea, tako da - ajmo Herault! :D

Posted

Da, ali Bordeaux je ekipa koja je samo jednom izgubila od Lyona u zadnjih 7 utamica, a uz to u Lyonu nece igrati tri najvaznija igraca (Lloris, Gourcuff i Lisandro Lopez)

Posted

Pastore 2 gola Montpellieru, a u prosloj utakmici 2 asistencije, pokazuje da ce rasturati u PSG-u, sto ce meni naravno jos vise biti krivo jer ga je Chelsea za malo doveo :(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Ovom podforumu je potrebna jedna opća/opÅ¡ta tema na kojoj će se generalno raspravljati o nekim stvarima u nogometu/fudbalu radi bolje preglednosti i nerasparÄavanja tema. ZnaÄi kvaliteta iznad kvantitete.

Tako će vrlo malo aktivne i pomalo zaboravljene teme, ali i one koje su općeraspravnog/opštediskusionog karaktera, a po CB forumskim kriterijma realno ne mogu imati svoju temu, biti stopljene u ovu. Teme stopljenje u ovu su:

- Multimedija (video, slike, muzika)

U 13 mjeseci ostvareno svega 60ak odgovora.

- Futsal

U 24 mjeseca ostvareno svega 40ak odgovora.

- Vaše viđenje budućnosti europskog nogometa

U 12 mjeseci ostvareno svega 20ak odgovora.

- Najpodcjenjeniji i najprecjenjeniji igraÄi

U 8 mjeseci ostvareno manje od 10 odgovora.

- Najveći nogometni/fudbalski promašaji

U 15 mjeseci ostvareno svega 50ak odgovora, a posljednji datira iz sredine prošle godine.

- Fudbalski citati

Tema bila aktivna svega 8 dana, ostvareno 20ak odgovora, a posljednji datira iz sredine prošle godine.

- Regionalne kvalifikacije za LS.  

Tema ima svega 4 odgovora, a posljednji ostvaren u rano proljeće prošle godine.

- Liga snova?! Moguce ili ne?  

Tema ima manje od 20 odgovora, bila aktivna samo 5 dana, a posljednji odgovor ostvaren u rano proljeće prošle godine.

- Povijest SP-a i EURO-a

Tema bila jako kratko aktivna, 12 odgovora ostvareno, a posljednji sredinom davne 2012-te godine.

- Pet najboljih Å¡pic-napadaÄa u periodu...

Tema je bila viÅ¡e anketnog tipa i bila je kratkog daha, jer je rasprava pokrenuta i zakljuÄena na kraju.

- Ex-YU fudbalska/nogometna reprezentacija  

Tema bila kratko aktivna, potakla i nepotrebne rasprave, a zadnji odgovor napisan prapovijesne 2011 godine.

- UEFA financial fair play

Tema bila aktivna dok je taj FFP bio nepoznanica i dok nije stupio na snagu. Sada svi znamo Å¡ta znaÄi i nije viÅ¡e zasebna tema za raspravu.

- Premiership vs. Primera vs. Bundesliga

Tema ostvarila manje od 20 odgovora, a najprikladnije da se o njoj raspravlja u generalnoj diskusiji o nogometu/fudbalu.

- Linkovi za gledanje utakmica i TV prenosi  

Sažvakana tema, nema ni 100 odgovora, a odaaaavno nije aktivna. Svi znamo koji kanali prenose koje lige, a za sve ostalo tu su streamovi.

Admin Caeruleus

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U svakom drugom smislu i kontekstu, ideja o ponovnom objedinjavanju republika verovatno bi bila neukusna, politicka raspravka, bez repa i glave. Ali nesto na sta smo svi mi, posebno poslednjih godina ponosni je ekipni sport, ponajvise fudbal. Dosta igraca, koji brane boje nasih zastava igra u renomiranim Evropskim klubovima i sa njima postize uspehe. Ipak, taj pobednicki duh slabo uspeju da prenesu na saigrace, i cesto, reprezentacije zavrse nisko na lestvici, ispod svog potencijala. Taj neki Balkanski mentalitet preveliikih ocekivanja, i dizanje u visine nas je uvek, nekako dostizao. Nemojte me shvatiti pogresno, ne zelim ovim da umanjim trenutne uspehe BiH i Hrvatske, koje su, mozda i iznenadjujuce pretekle Srbiju. Samo pokusavam da docaram da bi zajedno bili jaci, i da imamo i kvalitet i mogucnosti da budemo na vrhu...
Sta mislite o ideji da nas, u vremenima koje dolaze, pretstavlja tim u sastavu:

250706_Dream_Team.jpg

I njima dodamo zamene
250721_Dream_Team.jpg

Ili u nekom slicnom sastavu, koji vi odredite...

Ideja je u praksi prakticno ne ostvariva, ali to ne treba da nas spreci, da pisemo o njoj. Cak, stavise mislim, da mozemo ovo da pretvorimo u zanimljivu diskusiju i razbibrigu ;)

Posted

Joj jugonostalgiÄari, vala nisam baš neki ljubitelj istih. :D

Al sad realno i bez zajebancije mogli bismo napraviti fakat komotno tri ekipe i ladno se plasirati sve tri na velika takmiÄenja. Ipak, mislim da bi ovo bila interesantna postavka:

___________Begović__________

Srna____Ivanović___Vidić___Kolarov

________Modrić___Salihović_____

___Krasić____KranjÄar____Lulić___

___________Džekson___________

Coach: Vahid Halilhodžić

Posted

Jugonostalgija na jednu stranu, nismo politiÄki forum, ali ovo je sasvim OK tema i može se raspravljati o potencijalnoj reprezentaciji ex-Yu. Sve sam uvjeren da bi Begović bio ispred HandanoviÄa u takvoj ekipi.

Posted

__________HandanoviÄ_____________

_Bane____Vidić___Subotić___Kolarov_

______Stanković___Modrić__________

_Mandžo______Pjanić________Lulić__

_____________Džeko______________

Zamjene: Begović, Spahić, Ćorluka, Rakitić, IbriÄić, Krasić, Perišić, VuÄinić, Sulejmani, Jovetić, Olić, Klasnić

Eto tako bih ja ovo odradio, momÄad od 23 igraÄa kakva se prijavljuje za SP i EP.

Posted

Zamjene: Begović, Spahić, Ćorluka, Rakitić, IbriÄić, Krasić, Perišić, VuÄinić, Sulejmani, Jovetić, Olić, Klasnić

Eto tako bih ja ovo odradio, momÄad od 23 igraÄa kakva se prijavljuje za SP i EP.

mislim da ne bi mogli ovu ex Ju repku zamisliti bez Srne. Ja bih to ovako posložio:

__________Begović_________

_Srna___Ivanović___ Vidić___Kolarov_

______Stanković____Modrić_______

_Mandžukić____Pjanić_____Lulić_

___________Džeko_____________

Na klupi: HandanoviÄ, Spahić, ÄŒorluka, Savić, Rakitić, Badelj, Perišić, Krasić, Eduardo, Jovetić, VuÄinić, Sulejmani

Trener naravno Vaha Halilhodžić :D

Posted

mislim da ne bi mogli ovu ex Ju repku zamisliti bez Srne. Ja bih to ovako posložio: __________Begović_________ _Srna___Ivanović___ Vidić___Kolarov_ ______Stanković____Modrić_______ _Mandžukić____Pjanić_____Lulić_ ___________Džeko_____________ Na klupi: HandanoviÄ, Spahić, ÄŒorluka, Savić, Rakitić, Badelj, Perišić, Krasić, Eduardo, Jovetić, VuÄinić, Sulejmani Trener naravno Vaha Halilhodžić :D

Ko je taj Savić?

Ovdje mora biti mjesta za Subotića.

Badelj? Pa taj ni u Hrvatskoj ne može igrat, kamoli u Jugi

Posted

Ko je taj Savić?

Ovdje mora biti mjesta za Subotića.

Badelj? Pa taj ni u Hrvatskoj ne može igrat, kamoli u Jugi

uj stvarno sam zaboravio Subotića. Moja greška :( :( . Nisam imao puno vremena kad samo ovo pisao pa sam stavio Badelja jer se nisam mogao nikoga boljeg sjetiti. ;) ;)

Posted

Vidić i Stanković više ne igraju za repku, pa se njih nebi trebalo brojat.I ja stvarno nikad nisam Äul za tog Lulića A Savić igra u Cityju

E ako nikad nisi Äuo za Lulića, propustio si vidjet majstora, po meni najbolji Bosanski igraÄ, ma ispred Džeke, Pjanića i Spahića.

Posted

A Darijo?

Handanović

Srna - Ivanović - Vidić - Kolarov

Modrić-Stanković

Rakitić-KranjÄar-Jovetić

Džeko

To bi bilo po trenutnom kadru igraÄa, sa Stankovićem i Vidićem...

Posted

Sve u svemu, sve izabrane postave, imaju veliki kvalitet... Kad bi oni koji trebaju razmisljali kao mi ovde, mogli bi se i okititi nekim trofejem...

Ovako, uz duzno postovanje za sve, jako, jako tesko...

Posted

Sve u svemu, sve izabrane postave, imaju veliki kvalitet... Kad bi oni koji trebaju razmisljali kao mi ovde, mogli bi se i okititi nekim trofejem...

Ovako, uz duzno postovanje za sve, jako, jako tesko...

sve je onako kako si reko.... ÄŒinjenica je da su zaista ovi igraÄi sa Balkana veoma kvalitetni i da odliÄno igraju u svojim klubovima i da bi sigurno osvojili neku medalju na nekom prvenstvu, ali vrlo, vrlo teško skoro nemoguće..

• 2 weeks later...
Posted

Imamo teme za Lige petice, a ovu temu otvaram za sve ostale lige svijeta, kao i za vijesti iz svijeta nogometa, te nogometne aktualnosti. Evo prva vijest od mene:

Najprestižnije natjecanje za izbor najboljeg igraÄa i najboljeg trenera svijeta za godinu 2011 je kao što znate prije dvije godine objedinjeno od strane FIFA-e i France Football magazina, tako da se sada zove FIFA Ballon d'Or u nas poznato kao Zlatna lopta.

Kandidati za najboljeg igraÄa svijeta u 2011. godini:

Eric Abidal (Barcelona-Francuska)

Karim Benzema (Real Madrid-Francuska)

Sergio Agüero (Manchester City-Argentina)

Lionel Messi (Barcelona-Argentina)

Iker Casillas (Real Madrid-Španjolska)

Cesc Fabregas (Barcelona-Španjolska)

Andres Iniesta (Barcelona-Španjolska)

Gerard Pique (Barcelona-Španjolska)

David Villa (Barcelona-Španjolska)

Xabi Alonso (Real Madrid-Španjolska)

Xavi (Barcelona-Španjolska)

Cristiano Ronaldo (Real Madrid-Španjolska)

Nani (Manchester United-Portugal)

Dani Alves (Barcelona-Brazil)

Neymar (Santos-Brazil)

Samuel Eto’o (Anži-Kamerun)

Diego Forlan (Inter-Urugvaj)

Luis Suarez (Liverpool-Urugvaj)

Thomas Müller (Bayern-NjemaÄka)

Mesut Özil (Real Madrid-NjemaÄka)

Bastian Schweinsteiger (Bayern-NjemaÄka)

Wayne Rooney (Manchester United-Engleska)

Wesley Sneijder (Inter-Nizozemska)

Kandidati za najboljeg trenera svijeta u 2011. godini:

Vicente Del Bosque (Španjolska)

Alex Ferguson (Manchester United)

Rudi Garcia (Lille)

Pep Guardiola (Barcelona)

Andre Villas-Boas (Chelsea)

Jürgen Klopp (Borussia Dortmund)

Joachim Löw (NjemaÄka)

Jose Mourinho (Real Madrid)

Oscar Tabarez (Urugvaj)

Arsene Wenger (Arsenal)

Vaša mišljenja o ovoj listi općenito? Mislim da ovdje ima nekih imena koja ne zaslužuju biti tu, ali sve je to proforme, dio marketinga, Messi će osvojiti, a ostali su tu kao što će mnogi reći da popune mjesta. Jedino izbor za trenera godine, to će biti zanimljivo, ali ja bi tu titulu dodijelio Guardiolu zbog uspjeha s Barcom, Villas-Boasu zbog uspjeha s Portom ili Kloppu zbog toga što je napravio Borussije što je fascinantno. Ni Löw nije loš izbor jer s NjemaÄkom nema poraz u ovoj godini, što je takoÄ‘er fascinantno.

Posted

Messi i AVB

Kakav Eto'o i Sneijder pobogu :o

Abidal XD

Katastrofa... šteta što nema nikog od naših ali sljedeće sezone će barem Mata biti jer i za klub i repku igra odliÄno.

Posted

Abidal, Fabregas, Forlan, Muller, Eto'o...nitko od ovih igraÄa ništa nije uÄinio u 2011. godini i ne mogu shvatiti tko sastavlja ovaj popis.

TakoÄ‘er za trenera treba dobiti Klopp, to je po meni nedvojbeno...Guardiola nimalo ne utiÄe na igru Barce, a AVB je igrao u B klasi europskog nogometa.