Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pa nije to neki korak, smatra se velikim talentom a i placen je pofino tako da ne cudi sto igra za sada u rezervama, prerastao je on youth jos u Sao Paulu, abd od januara i u prvom timu da dobije sanse

Posted

Nemojte oÄekivati nikakva Äuda od Piazona, pogotovo ne u ovoj prvoj sezoni. Sam je izjavio da mu je cilj skupiti što više utakmica za rezerve i youth tim, prilagoditi se engleskom nogometu i životu. Tako da ćemo sa njim ići postepeno, onako kako i treba. ;)

Guest Twelfth Man
Posted

Da, Piazon je rekao da mu je potrebno vremena da se navikne na engleski fudbal. A ono sto mu je najteze je to sto se igra dosta brzo i sto je pritisak na igraca koji je sa loptom dosta veliki. Treba samo polako s njim, nije placen 60M vec 7M ja msm... Samo strpljivo.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

volio bih da Kakuta poslije Boltona ostane u Chelsiu i da AVB da vise prilika, mislim da se od njega treba najvise ocekivati, jer zbog njega smo mogli prije ostati bez transfera

Posted

____________________________Courtois____________________________

_____Kane__________Kalas__________Chalobah__________Bertrand_____

___________________Romeu______________Clifford___________________

___Sturridge__________________McEachran___________________Mata___

____________________________Lukaku_____________________________

____________________________Blackman_____________________________

_____Hutcinson__________Bruma__________Ake_________van Aanholt_____

__________________Clifford___________________Kaby__________________

_____Lalković___________________Davila___________________Piazon_____

______________________________Feruz______________________________

Ima ih još mnogo. Imamo puno talenata, samo im treba dati šansu, i oni će je najvjerovatnije iskoristiti.

Posted

Izbacio bi ja ovu postavu na jednu utakmicu pa makar izgubili i 3:0. Da vidim više te talente, samo se priÄa a ništa se ne radi. Posljednji talent kojeg je naša škola izbacila je bio Terry prije 10 godina. Arsenal, ÄŒmarca, Ajax, Bayern, Liverpool i ostali to rade svake godine.

Posted

Istina, Cero. Ova akademija ima potencijal da postane jedna od najboljih u svijetu, ali to ništa ne znaÄi ako njezini produkti ne zaigraju za CFC. Jebeš to ako ćemo mi praviti igraÄe Hamburgu, Swanseaju i ostalim. ;) Zato je od nevjerovatne važnosti da se Josh probije kao momak koji je od svoje osme godine u klubu i koji ga voli više nego bilo koji Piazon, Feruz ili Oriol.

Posudbe mogu biti korisna stvar, ali ako se upotrebljavaju na pravi naÄin (npr. Sturridge i Bolton), ne smije se ni pretjerivati kao što su Äinili sa Bertrandom. Puno je upitnika pred ovim mladićima, ali ono u što sam siguran je da niti jedan od njih neće uspjeti ako nemamo stabilnost na poziciji managera. Konstatnim promjenama trenera štetimo svima, pa tako i njima. Andre mora ostati na duže staze i mora biti ovlašten da bude glavni u transfer-sektoru, te svim ostalim managerskim dužnostima koji imaju Ferguson ili Wenger. Samo tako možemo parirati navedenim klubovima. B)

Posted

Istina, Cero. Ova akademija ima potencijal da postane jedna od najboljih u svijetu, ali to ništa ne znaÄi ako njezini produkti ne zaigraju za CFC. Jebeš to ako ćemo mi praviti igraÄe Hamburgu, Swanseaju i ostalim. ;) Zato je od nevjerovatne važnosti da se Josh probije kao momak koji je od svoje osme godine u klubu i koji ga voli više nego bilo koji Piazon, Feruz ili Oriol.

Posudbe mogu biti korisna stvar, ali ako se upotrebljavaju na pravi naÄin (npr. Sturridge i Bolton), ne smije se ni pretjerivati kao što su Äinili sa Bertrandom. Puno je upitnika pred ovim mladićima, ali ono u što sam siguran je da niti jedan od njih neće uspjeti ako nemamo stabilnost na poziciji managera. Konstatnim promjenama trenera štetimo svima, pa tako i njima. Andre mora ostati na duže staze i mora biti ovlašten da bude glavni u transfer-sektoru, te svim ostalim managerskim dužnostima koji imaju Ferguson ili Wenger. Samo tako možemo parirati navedenim klubovima. B)

Rekao je sve !

Tema se moze zakljucati ! xD :lol:

Guest Twelfth Man
Posted

Da, po ovom pitanju sam više oÄekivao od Villas-Boasa. OÄito da sam ga precijenio bar što se tiÄe promocije mladih igraÄa.

Pa jbg, dao je sansu Oriolu i Sturridge-u. Jedino je steta sto nije Josha koristio... I to je to. Ne moze ubaciti 5 mladih igraca u prvi tim, to ne bi ni na sta licilo.

Posted

Da, po ovom pitanju sam više oÄekivao od Villas-Boasa. OÄito da sam ga precijenio bar što se tiÄe promocije mladih igraÄa.

Kako ga možeš precijenit nakon 6 mjeseci ??? :huh:

Posted

Pa jbg, dao je sansu Oriolu i Sturridge-u. Jedino je steta sto nije Josha koristio... I to je to. Ne moze ubaciti 5 mladih igraca u prvi tim, to ne bi ni na sta licilo.

Sturridge nije igraÄ iz naše akademije niti je toliko mlad, ima 22 godine.

Oriol takoÄ‘er nije igraÄ iz naše akademije i igra samo zato što na toj poziciji nemamo boljeg igraÄa trenutno jer je Mikel katastrofa, a Essien na bolesniÄkoj postelji.

Najviše mislim na to zašto se McEachranu ne daje šansa uopće i što Bertrand ne igra ÄešÄ‡e. Eto bar ta dva igraÄa što nemaju svoju pravu priliku da pokažu šta znaju. Više bi volio u sredini vidjeti McEachrana nego i Meirelesa i Lamparda zajedno.

Guest Twelfth Man
Posted

Sturridge nije igraÄ iz naše akademije niti je toliko mlad, ima 22 godine.

Oriol takoÄ‘er nije igraÄ iz naše akademije i igra samo zato što na toj poziciji nemamo boljeg igraÄa trenutno jer je Mikel katastrofa, a Essien na bolesniÄkoj postelji.

Najviše mislim na to zašto se McEachranu ne daje šansa uopće i što Bertrand ne igra ÄešÄ‡e. Eto bar ta dva igraÄa što nemaju svoju pravu priliku da pokažu šta znaju. Više bi volio u sredini vidjeti McEachrana nego i Meirelesa i Lamparda zajedno.

Znaci ne vjerujem sta rece... Covjek ima 22. godine i nije mlad? Pa jel svaki igrac mora imati 16-18 godina da bi se reklo da je mlad? Jbt, pa mlad igrac je i onaj sa 23-24 godine... Kakve veze ima da li je iz nase akadamije (jer on je nas igrac, igra za Chelsea) kada je bolji od svih iz akademije na poziciji krila. Boas je njemu dao sansu i ovaj igra veoma dobro. Dalje, Romeu je bolji od Mikela, a Essien je misterija... Ko zna da li ce taj ikada vise igrati kao sto je znao. Romeu je mlad i igra dobro. I ja bih volio vidjeti Josha, tu se slazem. Nema potrebe da se ubacuje Bertrand sada pored zivog Colea...

Kada pogledate tu su mladi igraci (koji igraju): Luiz, Romeu, Mata i Sturridge... Svi oni mogu igrati u prosjeku 8 godina lagano. Dakle, polako ulaze novi igraci u tim. Ne moze odjednom tu doci jos 5 igraca... Ne ide to tako.

Msm, ne kontam neke ljude ovdje. Konstantno govore kako treba podmladiti ekipu, Boas ubaci 2 igraca u prvih 6 mjeseci svog boravka u tim i onda odjednom nezadovoljstvo. Jbt, nije on Djed Mraz da iz paketica vadi igrace kakve mi hocemo.

Posted

http://www.transfermarkt.co.uk/en/thorgan-hazard/profil/spieler_102226.html

Thorgan Hazard, mlaÄ‘i brat od Edena, trenutno igra u Lensu. Kao i brat može da pokrije 3 pozicije, oba krila i polušpica. Momak je zaista talentovan, tehniÄar, brz i jako puno podsjeća na brata. OdliÄan je igraÄ, i mislim da bi ga bilo dobro sada kaparisati, i ostaviti u Lensu da se kali.

http://www.youtube.com/watch?v=_R_6ahy3Ijw

Ajde AVB, budi pametan i sad ga dovedi a ne kad postane zvijezda kada trebali milione i milione iskeširati za njega :)

Posted
Sve nešto kontam kakva bi to momčad bila da se većina ovih talentiranih momaka razvije..pa ne bi nam nitko bio ravan, zamislite ovo:

________________________Courtois/Blackman______________________

__Kane/Hutch_____Luiz/Bruma__________Nate/Kalas___Bertrand/Patrick__

________________________Romeu/Mellis__________________________

__Sturridge/Billy____Mata/McEachran/Conor/Davila___Lalkovič/Kakuta/Piazon/Affane__

_____________________Lukaku/Feruz/Kiwomya______________________
Posted
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1325766337' post='14704']
Sve nešto kontam kakva bi to momčad bila da se većina ovih talentiranih momaka razvije..pa ne bi nam nitko bio ravan, zamislite ovo:

________________________[b]Courtois/Blackman[/b]______________________

__Kane/Hutch_____[b]Luiz/Bruma[/b]__________Nate/Kalas___Bertrand/Patrick__

________________________Romeu/Mellis__________________________

[b]__Sturridge/Billy____Mata/McEachran/Conor/Davila___Lalkovič/Kakuta/Piazon/Affane__[/b]

[b]_____________________Lukaku/Feruz/Kiwomya______________________[/b]
[/quote]
Na boldiranim pozicija jedan ce "MORATI" uspjeti ! :D

Pa ja nepamtim kada je Chelsea imao ovoliko talenata !