soxx Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Dodaj njima azpia i lukakua(ako uspije) i to je buducnost. Nadam se da ce schurrle explodirat. Pravo bi se uklopio u novu generaciju chelsea Citiraj
grena Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Svi po malo imaju pravo... I Wisey koji je ovde "najbucniji" da se tako izrazim i ostali (posto tako nekako ispada,Wisey vs ostali) Dosla su druga vremena i dosli su drugi prioriteti. Pare kupuju trofeje (tj. igrace koji donose trofeje),nije to vise igra koja se igrala pre 10 godina kada je Chelsea tek kupljen ili ono pre,ciljevi su drugaciji,moda je drugacija, transferi su drugaciji,sve je drugacije. Sa druge stane Wisey, ko se mogao zakunuti da ce Cech, Lampard ili Drogba postati to sto jesu? Ko je mogao posle 2-3 godine zamisliti da ce dostici status "Legende".. niko nije mogao pretpostaviti,ama bas niko,ajde za JTa,za njega mozda,za ostale tesko. Zivot te nanese tako kako te nanase i to je to. Drogbu navijaci nisu voleli u pocetku (ako se ja dobro secam,ali ostavicu mesta da gresim) i onda je dostigao status Bozanstva Chelsea. Nece biti Cesc ikona ako dodje,on ce biti usputni igrac,mesto legende ce dobiti mozda Lukaku,Piazon,Shaw ili neko 5. Ne mozemo ocekivati da imas sada 11 velicantvenih ili istih onih 11 iz Minhena,ne ide,promenilo se,smena generacije i to je to. Ali ono sto se tice duse i zalaganje,borbe bez preedaje slazem se,ali to se usadi u ekipu,videli smo na primeru Atletika,to je Mourinho usadio u prvom mandatu,usadice opet nadamo se i opet cemo gledati silni Chelsea. Sve ce doci na svoje. Citiraj
CFC1905 Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Meni je žao ako si ti to shvatio kao neki napad liÄno na tebe ili bilo koga drugog. Nije mi to namjera bila. Ma nisam ja to shvatio kao napad na sebe, daleko od toga. Ali nekako se da iÅ¡Äitati kao da misliÅ¡ da voliÅ¡ viÅ¡e od svih. PreviÅ¡e držiÅ¡ do tradicije. I ne znam jesi inaÄe tako svojeglav ali npr. na temi o Mourinhu. Kad god bi neko imalo kritizirao Mourinha ti bi ga napao ko da ti je neÅ¡to nažao uÄinio. Skoro na svaku kritiku tako. Ne samo na jebanje majke Mourinhu, Å¡to ne opravdava nitko normalan. Netko kritizira Mourinha a ti kao pa kakvi ste vi navijaÄi, svima će se Mou posrati u usta kad uzmemo Premierligu na kraju sezone, to vam garantiram. NeÅ¡to tog tipa. I na kraju niÅ¡ta od toga. :P I to je malo previÅ¡e. Ok, svi obožavamo Mourinha, ali je li to razlog da se ne može uputiti kritika na njegov raÄun? Ako može na Lampardov i JT-ev može bogme i na njegov, jer ovaj dvojac je zadužio klub viÅ¡e od Moua. I nemoj ovo ne daj Bože shvatiti kao neÅ¡to osobno. Ali eto nije mi bilo jasno Äemu takva koliÄina mržnje prema Cescu samo zato Å¡to igra za Uefalonu i Å¡to eto dolazi nakon Lampsa kojemu nisu ugovor produžili. Istina, Chelsea nema karakter kao prije ali kada izgubiÅ¡ kostur momÄadi (Å¡to je bilo neminovno, bilo je samo pitanje kada) to je i oÄekivano. Citiraj
Chelsea4 Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Legenda u igraÄkom smislu, u smislu svoje kvalitete, zalaganja i igraÄkih sposobnosti. Ali nikad potpuna prava legenda kluba, kao Å¡to su neki drugi. I Robben ti je legenda, jer je igrao straÅ¡no u svoje vrijeme i osvojio skoro sve sa Chelseajem. Dobro, Ashley nije legenda kao Lampard ili Terry, ali je kako kazes u smislu kvalitete fenomenalan igrac. Zasto to Fabregas nebi mogao postati ? Ne može Belgijanac. Cahill da al ne u Terryevom stilu, jbg ipak nije povezan sa klubom ko JT. Shaw je bliže da postane srÄan za United nego za nas. Matić ne ko Lampard, od njega oÄekujem da bude neÅ¡to kao Bane ili Ess. Costa isto ne mislim da može. Lukaku ima definitivno srce, al ko i svi mladi igraÄi pitanje je Å¡ta će se sa njim deÅ¡avati. Mene zanima koje bi ti igrace doveo. Jer ako Cahill ne moze zamjenit Terrya onda niko ne moze, Lamparda sam vec reko da niko ne moze zamjeniti u smislu legenda kluba pa to ne treba ni trazit, kao ni Drogbu, ni Terrya, ali to ni ni treba trazit. I sigurno necemo moci u skorije vrijeme pricati ko je dostojno zamjenionjih trojicu, jer budimo realni i oni su svoj status gradili gotovo 10 godina, pa i vise. Mi trebamo trazit igrace koji ce unaprijediti nas tim, a legenda kluba ce s vremenom isplivat. Mozda i nikada necemo dobiti legendu kakva je Lapmard, ali to ni ne mora biti strasno, jer niti jedan klub na svijetu za 50-100 godina se nebi posramio da mu Frank Lampard bude najvece legenda ikada. Citiraj
Wisey Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Ma nisam ja to shvatio kao napad na sebe, daleko od toga. Ali nekako se da iÅ¡Äitati kao da misliÅ¡ da voliÅ¡ viÅ¡e od svih. PreviÅ¡e držiÅ¡ do tradicije. I ne znam jesi inaÄe tako svojeglav ali npr. na temi o Mourinhu. Zamisli sad kad ti kažem da mi je bivÅ¡a bila pa barem 3 puta 'gora' po tom pitanju. :dres: Branio sam Josea zato Å¡to mislim da je radio dobar posao u ovoj/proÅ¡loj sezoni. Mislim da su mnoge kritike neopravdane, posebno ona famozna o autobusu, defanzivi i tome sliÄno. Obrazložio x puta, znaÄi argumentovano ga branio, niÅ¡ta nije bilo slijepo praćenje kulta Mourinha ili kako ste već nazvali. Zar ne pokazujem samim negodovanjem za dovoÄ‘enje Fabregasa da sam nezadovoljan tom odlukom? Malo je kontradiktorno to Å¡to govoriÅ¡. A to da držim do tradicije, taÄno je. I taÄno je da sam emotivan po tom pitanju, možda zato Å¡to izvan fudbala i u životu sam jako Äesto hladan, odmjeren i promiÅ¡ljen pa moram negdje kanalisati emocije. :D Ja se isto nadam da ćemo izgraditi novi kostur ekipe, igraÄe s kojima stvarno kao navijaÄ mogu uspostaviti neku povezanost, igraÄima koji zraÄe nekom posebnom energijom u plavom dresu. Ipak, teÅ¡ko se pomiriti s Äinjenicom da barem nekoliko godina to neće postojati. Citiraj
MASKO Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Druga stvar, Å¡ta je bilo s Matićem? ImaÅ¡ igraÄa u svom youth timu, treba da napravi korak u prvi tim i preuzme uloge Ballacka, Essiena i sliÄno.. Ti ga prodaÅ¡ za kikiriki. I onda poslije par godina taj isti Matić postaje jedan od najtraženijih igraÄa na svojoj poziciji. Ko zna Å¡ta bi bilo da mu je pružena ikakva Å¡ansa u Chelseaju, naravno ne raÄunam onih 10-ak minuta na 7:0 protiv Wigana. Nije bilo 7-0 nego 8-0 ! Citiraj
Wisey Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Nije bilo 7-0 nego 8-0 ! Bilo je 7 kad je on ušao! Citiraj
MASKO Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Bilo je 7 kad je on ušao! e jeb ga onda my bad Citiraj
Zemo Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Sta se toliko raspravljate oko Fabregasa jer ja nevjerujem da ce uopste doci i ako bi nam od svih veznih igraca koje trazimo on najbolje odgovarao. Citiraj
reLo Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Najnoviji update: Chelsea je dogovorio transfer, Fabregas stiže na Stamford Bridge. Citiraj
grena Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Najnoviji update: Chelsea je dogovorio transfer, Fabregas stiže na Stamford Bridge. Opet tvoji sumnjivi izvori ili nesto realno :P Citiraj
reLo Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Opet tvoji sumnjivi izvori ili nesto realno :P Izvor je izvor... Nemoj dovoditi u pitanje moje izvore :fuhrer: Citiraj
Zemo Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Opet tvoji sumnjivi izvori ili nesto realno :P ma on to nesto kao Cae u svoje vrijeme a izvor je Negrosport. Citiraj
mate111 Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Ovdje wisey nekako i ima pravo za tradiciju ali ipak jednom se mora krenuti dalje i napraviti novu ekipu to chelsea sada radi.Ali svi ovi mladi igraci mogu doci do statusa legende kao sto su ostali dosli npr.Lukaku,Courtois,Cak i Bamford piazon i jos iz nase skole Feruz Boga naravno sve zavisi kako se razvijaju.Kad su daanasnje nase legende dosle nitko nije mogao ocekivati da Cech postane legenda ali evo danas nezamjenjiv na golu tako da se mora rekonstruirati ekipa i tu bi se Cesc uklopio barem dok ovi nasi veznjaci malo ne sazriju(Van Ginkel,Loftus cheek,itd) Citiraj
Igi Posted June 3, 2014 Pokretač teme Report Posted June 3, 2014 Ne izmiÅ¡lja Relo, i moji izvori kažu da Ses stiže za 30 miliona funti, kao i da Kosta treba da proÄ‘e lekarski pregled. EDIT: Chelsea have agreed personal terms with Cesc Fabregas. The move edges closer Citiraj
diablo_bih Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Pa ima slika njegova ispred odaja Chelseaja od danas :D Objavit ce ovo ovih dana :D Citiraj
Igi Posted June 3, 2014 Pokretač teme Report Posted June 3, 2014 ESPN: Chelsea are considering a bid for Barcelona's Cesc Fabregas after initial contact between the clubs Potrajaće ovo barem nekoliko dana Citiraj
weednesday Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 dal me neko zajebava da pored krosa i barklija mi želimo dovesti ovog cirkuzanta? Citiraj
Igi Posted June 4, 2014 Pokretač teme Report Posted June 4, 2014 Spominjao se i igraÄina Paulinjo. Citiraj
Kalouda Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Brine me samo što još ništa nisam vidio na skysports, osim da Cazorla hoće Cesca u Arsenalu nazad.. Citiraj
Igi Posted June 4, 2014 Pokretač teme Report Posted June 4, 2014 Dagenham & Redbridge se povukao iz borbe za Fabregasovim potpisom. Konkurent ,manje. Citiraj
Chester Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 dal me neko zajebava da pored krosa i barklija mi želimo dovesti ovog cirkuzanta? Pa brate nije to samo pikni prstom i dovedi. Citiraj
chelseathebest Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Å to se tiÄe Kroosa, neće taj nigdje iz Bayerna. Barkley ne bi bila loÅ¡a kupovina, ali Ses je ipak daleko bolji igraÄ u ovom trenutku. Pitanje je kakve Mourinho ima planove. Citiraj
soxx Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Nece everton prodat barkleya. Ode im lukaku i delofeu. Ne mozes i barkleya se rijesit ako planiras nest napravit. Naravno prodali bi ga za jacu ponudu al nece niko ponudit vecu svotu novca. Da se hice rijesut posao sa sesom da znamo na cemu smo Citiraj
Caeruleus Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Vijest koja mi je izmamila osmijeh na lice :) http://chelseabalkan.com/201406043197/vijesti/zanimljivosti/mourinho-ne-bi-fabregasa.html Citiraj
Recommended Posts