Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dodaj njima azpia i lukakua(ako uspije) i to je buducnost. Nadam se da ce schurrle explodirat. Pravo bi se uklopio u novu generaciju chelsea
Posted

Svi po malo imaju pravo... I Wisey koji je ovde "najbucniji" da se tako izrazim i ostali (posto tako nekako ispada,Wisey vs ostali) 

Dosla su druga vremena i dosli su drugi prioriteti. Pare kupuju trofeje (tj. igrace koji donose trofeje),nije to vise igra koja se igrala pre 10 godina kada je Chelsea tek kupljen ili ono pre,ciljevi su drugaciji,moda je drugacija, transferi su drugaciji,sve je drugacije. 

Sa druge stane Wisey, ko se mogao zakunuti da ce Cech, Lampard ili Drogba postati to sto jesu? Ko je mogao posle 2-3 godine zamisliti da ce dostici status "Legende".. niko nije mogao pretpostaviti,ama bas niko,ajde za JTa,za njega mozda,za ostale tesko. Zivot te nanese tako kako te nanase i to je to. 

Drogbu navijaci nisu voleli u pocetku (ako se ja dobro secam,ali ostavicu mesta da gresim) i onda je dostigao status Bozanstva Chelsea. 

Nece biti Cesc ikona ako dodje,on ce biti usputni igrac,mesto legende ce dobiti mozda Lukaku,Piazon,Shaw ili neko 5. 

Ne mozemo ocekivati da imas sada 11 velicantvenih ili istih onih 11 iz Minhena,ne ide,promenilo se,smena generacije i to je to.

Ali ono sto se tice duse i zalaganje,borbe bez preedaje slazem se,ali to se usadi u ekipu,videli smo na primeru Atletika,to je Mourinho usadio u prvom mandatu,usadice opet nadamo se i opet cemo gledati silni Chelsea. 

Sve ce doci na svoje.

Posted

Meni je žao ako si ti to shvatio kao neki napad lično na tebe ili bilo koga drugog. Nije mi to namjera bila.

Ma nisam ja to shvatio kao napad na sebe, daleko od toga. Ali nekako se da iščitati kao da misliÅ¡ da voliÅ¡ viÅ¡e od svih. 
PreviÅ¡e držiÅ¡ do tradicije. I ne znam jesi inače tako svojeglav ali npr. na temi o Mourinhu. Kad god bi neko imalo kritizirao Mourinha ti bi ga napao ko da ti je neÅ¡to nažao učinio. Skoro na svaku kritiku tako. Ne samo na jebanje majke Mourinhu, Å¡to ne opravdava nitko normalan. Netko kritizira Mourinha a ti kao pa kakvi ste vi navijači, svima će se Mou posrati u usta kad uzmemo Premierligu na kraju sezone, to vam garantiram. NeÅ¡to tog tipa. I na kraju niÅ¡ta od toga. :P 
I to je malo previÅ¡e. Ok, svi obožavamo Mourinha, ali je li to razlog da se ne može uputiti kritika na njegov račun? 
Ako može na Lampardov i JT-ev može bogme i na njegov, jer ovaj dvojac je zadužio klub viÅ¡e od Moua. 

I nemoj ovo ne daj Bože shvatiti kao neÅ¡to osobno. Ali eto nije mi bilo jasno čemu takva količina mržnje prema Cescu samo zato Å¡to igra za Uefalonu i Å¡to eto dolazi nakon Lampsa kojemu nisu ugovor produžili. 
Istina, Chelsea nema karakter kao prije ali kada izgubiÅ¡ kostur momčadi (Å¡to je bilo neminovno, bilo je samo pitanje kada) to je i očekivano. 

Posted

Legenda u igračkom smislu, u smislu svoje kvalitete, zalaganja i igračkih sposobnosti. Ali nikad potpuna prava legenda kluba, kao Å¡to su neki drugi. 

I Robben ti je legenda, jer je igrao straÅ¡no u svoje vrijeme i osvojio skoro sve sa Chelseajem. 

Dobro, Ashley nije legenda kao Lampard ili Terry, ali je kako kazes u smislu kvalitete fenomenalan igrac. Zasto to Fabregas nebi mogao postati ?  

Ne može Belgijanac.

Cahill da al ne u Terryevom stilu, jbg ipak nije povezan sa klubom ko JT.

Shaw je bliže da postane srčan za United nego za nas.

Matić ne ko Lampard, od njega očekujem da bude nešto kao Bane ili Ess.

Costa isto ne mislim da može.

Lukaku ima definitivno srce, al ko i svi mladi igrači pitanje je šta će se sa njim dešavati.

Mene zanima koje bi ti igrace doveo. Jer ako Cahill ne moze zamjenit Terrya onda niko ne moze, Lamparda sam vec reko da niko ne moze zamjeniti u smislu legenda kluba pa to ne treba ni trazit, kao ni Drogbu, ni Terrya, ali to ni ni treba trazit. I sigurno necemo moci u skorije vrijeme pricati ko je dostojno zamjenionjih trojicu, jer budimo realni i oni su svoj status gradili gotovo 10 godina, pa i vise. Mi trebamo trazit igrace koji ce unaprijediti nas tim, a legenda kluba ce s vremenom isplivat. Mozda i nikada necemo dobiti legendu kakva je Lapmard, ali to ni ne mora biti strasno, jer niti jedan klub na svijetu za 50-100 godina se nebi posramio da mu Frank Lampard bude najvece legenda ikada.

Posted

Ma nisam ja to shvatio kao napad na sebe, daleko od toga. Ali nekako se da iščitati kao da misliÅ¡ da voliÅ¡ viÅ¡e od svih. 
PreviÅ¡e držiÅ¡ do tradicije. I ne znam jesi inače tako svojeglav ali npr. na temi o Mourinhu. 

Zamisli sad kad ti kažem da mi je bivÅ¡a bila pa barem 3 puta 'gora' po tom pitanju.  :dres:

Branio sam Josea zato što mislim da je radio dobar posao u ovoj/prošloj sezoni. Mislim da su mnoge kritike neopravdane, posebno ona famozna o autobusu, defanzivi i tome slično. Obrazložio x puta, znači argumentovano ga branio, ništa nije bilo slijepo praćenje kulta Mourinha ili kako ste već nazvali.

Zar ne pokazujem samim negodovanjem za dovoÄ‘enje Fabregasa da sam nezadovoljan tom odlukom? 

Malo je kontradiktorno to što govoriš.

A to da držim do tradicije, tačno je. I tačno je da sam emotivan po tom pitanju, možda zato što izvan fudbala i u životu sam jako često hladan, odmjeren i promišljen pa moram negdje kanalisati emocije. :D

Ja se isto nadam da ćemo izgraditi novi kostur ekipe, igrače s kojima stvarno kao navijač mogu uspostaviti neku povezanost, igračima koji zrače nekom posebnom energijom u plavom dresu. Ipak, teško se pomiriti s činjenicom da barem nekoliko godina to neće postojati.

Posted

Druga stvar, šta je bilo s Matićem? Imaš igrača u svom youth timu, treba da napravi korak u prvi tim i preuzme uloge Ballacka, Essiena i slično.. Ti ga prodaš za kikiriki. I onda poslije par godina taj isti Matić postaje jedan od najtraženijih igrača na svojoj poziciji. Ko zna šta bi bilo da mu je pružena ikakva šansa u Chelseaju, naravno ne računam onih 10-ak minuta na 7:0 protiv Wigana.

Nije bilo 7-0 nego 8-0 !

Posted

Sta se toliko raspravljate oko Fabregasa jer ja nevjerujem da ce uopste doci i ako bi nam od svih veznih igraca koje trazimo on najbolje odgovarao.

Posted

Opet tvoji sumnjivi izvori ili nesto realno :P

Izvor je izvor... Nemoj dovoditi u pitanje moje izvore :fuhrer:

Posted

Ovdje wisey nekako i ima pravo za tradiciju ali ipak jednom se mora krenuti dalje i napraviti novu ekipu to chelsea sada radi.Ali svi ovi mladi igraci mogu doci do statusa legende kao sto su ostali dosli npr.Lukaku,Courtois,Cak i Bamford piazon i jos iz nase skole Feruz Boga naravno sve zavisi kako se razvijaju.Kad su daanasnje nase legende dosle nitko nije mogao ocekivati da Cech postane legenda ali evo danas nezamjenjiv na golu tako da se mora rekonstruirati ekipa i tu bi se Cesc uklopio barem dok ovi nasi veznjaci malo ne sazriju(Van Ginkel,Loftus cheek,itd)

Posted

Ne izmišlja Relo, i moji izvori kažu da Ses stiže za 30 miliona funti, kao i da Kosta treba da prođe lekarski pregled.

EDIT: Chelsea have agreed personal terms with Cesc Fabregas. The move edges closer

Posted

ESPN:

Chelsea are considering a bid for Barcelona's Cesc Fabregas after initial contact between the clubs

Potrajaće ovo barem nekoliko dana

Posted

BpRsO3LIYAArhp0.jpg

Dagenham & Redbridge se povukao iz borbe za Fabregasovim potpisom.

Konkurent ,manje.

Posted
Nece everton prodat barkleya. Ode im lukaku i delofeu. Ne mozes i barkleya se rijesit ako planiras nest napravit. Naravno prodali bi ga za jacu ponudu al nece niko ponudit vecu svotu novca. Da se hice rijesut posao sa sesom da znamo na cemu smo