Wisey Posted January 29, 2012 Pokretač teme Report Posted January 29, 2012 Kapa do poda obojici ! I da je Rafa pobijedio ne bi bilo nezasluženo, mada sam cijelo vrijeme bio ubijeÄ‘en da Nole uzima (pa Äak i kad ga je brejkao Španac u petom setu). Nevjerovatan je i meni je nevjerovatno drago za njega iako sam fan Federera. Kada se Roger povuÄe znam ko mi je favorit. Citiraj
Caeruleus Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Iako većinom svi pratimo nogomet, tenis je daleko najljepši i najgospodskiji sport! 6 i kusur sati igrati bez prestanka - pa znate li šta je to? NEVJEROJATNO! Citiraj
Guest Twelfth Man Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='Caeruleus' timestamp='1327852364' post='21354'] Iako većinom svi pratimo nogomet, tenis je daleko najljepši i najgospodskiji sport! 6 i kusur sati igrati bez prestanka - pa znate li šta je to? NEVJEROJATNO! [/quote] Nista ne moze stici ni nadmasiti fudbal i kosarku! Nikad nista! Citiraj
Bari Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1327850918' post='21337'] Ne pratim tenis niti volim taj sport. Bas zato sto mec moze trajati po 6 sati, pa meni bi se supak 10 puta preznojio i ja bi bio fizicki i psihicki skrsen nakon jednog teniskog meca. [b]Ali ovo je smijesno sta Djokovic cini, kakva dominacija[/b], on je od celika nacinjen! Sam protiv svih - NOLE! P.S. Mada, ja nemam nista protiv Nadala, volim tog covjeka. Malo je Spanaca koje ja volim. Mogu misliti, kakav je ovo mec bio za teniske sladokusce. [/quote] Brate u ovom mecu je bilo svega , samo ne dominacije . Pobjednika meca je odlucio jedan , maksimalno dva poena . Citiraj
Caeruleus Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1327852540' post='21358'] Nista ne moze stici ni nadmasiti fudbal i kosarku! Nikad nista! [/quote] Ne znam brate....Kad vidim kakve sve spodobe igraju nogomet (Tevez, Pepe i njima sliÄni), i takvi su idoli nogometnim navijaÄima, a ovamo u tenisu sve gospoda od Murraya, Federera, Äokovića, Nadala pa na dalje - stvarno ne znam. Meni je tenis iznad nogometa u nekim stvarima. Citiraj
Wisey Posted January 29, 2012 Pokretač teme Report Posted January 29, 2012 Nemoguće je uporediti ekipni sa individualnim sportovima i nepotrebno je to raditi. on topic: Novak je vjerujem jedini teniser koji ima konjske živce i koncentraciju da voza Rafaela po terenu i ne odustaje i kad ovaj životinjskim naporima vraća lopticu u polje. Roger to nije u stanju. Citiraj
Rikky Luiz Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Zaista veliÄanstven meÄ i tenis smo vidjeli danas. Žao mi je Å¡to Nadal nije pobijedio jer za njega navijam već godinama, ali svaka Äast i jednom i drugom. Citiraj
Guest Twelfth Man Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='Caeruleus' timestamp='1327852894' post='21362'] Ne znam brate....Kad vidim kakve sve spodobe igraju nogomet (Tevez, Pepe i njima sliÄni), i takvi su idoli nogometnim navijaÄima, a ovamo u tenisu sve gospoda od Murraya, Federera, Äokovića, Nadala pa na dalje - stvarno ne znam. Meni je tenis iznad nogometa u nekim stvarima. [/quote] Nikad individualni sport nece biti na nivou kolektivnog. Nikad on ne moze pruziti uzbudjenje i interesovanje kao kolektivni. A to sto u fudbalu ima gamadi je potpuno razumljivo. Lakse je kada igras sam za sebe i kada nemas kontakta sa protivnikom. Zato je fudbal ubjedljivo iznad ostalih sportova, najvece uzbudjenje, atraktivnost, tenzije, navijanje itd., pa onda kosarka... Fino je Wisey rekao, ne mogu se porediti individualni sportovi i kolektivni, a kolektivni su uvijek izazivali vece interesovanje. @Blues_95 Mislio sam na dominaciju u tenisu koja se nastavlja i u ovoj godini. A o dominaciji nad Nadalom ne treba ni pricati. U ovom mecu ko god da je pobjedio, bilo bi zasluzeno. Citiraj
Kun Aguer0 Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='Blues_95' timestamp='1327852807' post='21360'] Brate u ovom mecu je bilo svega , samo ne dominacije . Pobjednika meca je odlucio jedan , maksimalno dva poena .[/quote]I tako cijelu proslu sezonu odlucise 1 ili 2 poena Citiraj
Bari Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1327855248' post='21384'] I tako cijelu proslu sezonu odlucise 1 ili 2 poena [/quote] Drug pogledaj rezultate pa ces vidjeti da nije tako . Prosle sezone ga je Nole unistavao . @Twelth Man Opet ti kazem , nije ove godine (iako je ona na samom pocetku) toliko dominantan kao prosle . izgubio je od Ferrera , Murray ga je namucio u pet setova , u najmanju ruku je bio dostojan protivnik , a isto tako je bilo i u finalu , da je Rafa osvojio ne bi bilo nezasluzeno . Ali svaka mu cast za 3 Grand Slam-a . @Rikky Luiz Drago mi je da nisam jedini koji gotivi Rafaela Citiraj
Pjer-Emerik (dubro) Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Meni je Rafa već dugo, dugo najdraži igraÄ, bori se ko lav. Citiraj
Bari Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='dubrovcanin' timestamp='1327855900' post='21394'] Meni je Rafa već dugo, dugo najdraži igraÄ, bori se ko lav. [/quote] Pa hajde brate pukni koji komentar (ako si gledao mec) nemogu sam protiv navijaca Noleta xD Citiraj
Pjer-Emerik (dubro) Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 [quote name='Blues_95' timestamp='1327856168' post='21398'] Pa hajde brate pukni koji komentar (ako si gledao mec) nemogu sam protiv navijaca Noleta xD [/quote] Gledao sam napreskoke, svaki 3. gem otprilike, sta reci, Nole je bio odlican, nije dozvolio da mu Nadal cetvrtim setom unisti samopouzdanje iako se Rafa borio kao zivotinja, sitnice su presudile, a Federer i ekipa su po kvaliteti jako jako daleko od ove dvojice, sto mi je jos najdraze u svemu tome, jer Federer mi se gadi. Citiraj
Wisey Posted January 29, 2012 Pokretač teme Report Posted January 29, 2012 [quote name='dubrovcanin' timestamp='1327856427' post='21402'] a Federer i ekipa su po kvaliteti jako jako daleko od ove dvojice, sto mi je jos najdraze u svemu tome, jer Federer mi se gadi. [/quote] Na stranu to što ti se gadi najveći svih vremena,ovaj komentar definitivno nije na mjestu. Federer je prošle godine tukao Novaka na šljaci koja mu je objektivno najslabija podloga bez po muke, a ovaj je bio u neviÄ‘enom naletu. Isto tako imao ga je u šaci i na US Openu kad je Srbina izvukao Bog dragi i sreća pa mu je ušao onaj forhend ritern. Jedini Fedexov problem je što mu je dosadio Nadal i kao da igra bezvoljno protiv njega, a razlog tome je kompleks koji mu je već nabio Rafa. Opet i to na stranu, uništio ga je prije samo mjesec-dva dana na završnom Mastersu i zaredao 23 pobjede. Meni je Rafa kao lik antipatiÄan totalno, ne sviÄ‘aju mi se one grimase i njegov 'stil' općenito, pa i njegov tenis. Ali skidam mu kapu na borbenosti, na tome što je veliki sportaš i promotor tenisa u svijetu. Citiraj
Elao Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Federer je i dalje tata za sve, htio to neko priznati ili ne Citiraj
Kalouda Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 ZnaÄi ja ne vjerujem koje su životinje Nadal i Äoković. Kao što reÄe Nole, i da je Nadal pobedio ne bi bilo nezasluženo. Ali, ipak Nole je Nole <3 Ne znam da li sam upoznao ikog, nebitno koje nacionalnosti, da ne voli Äokovića. Citiraj
Elao Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 http://www.liveleak.com/view?i=095_1327850124 Citiraj
Das ist Walter Posted January 30, 2012 Report Posted January 30, 2012 Evo da i ja upisem komentar u ovaj kraljevski sport... Cestitam Noletu na osvojenom Grand Slam turniru i mec je bio odlican, prenaporan, tesko da je neko mogao odgeldati sve... Vremenski 5 sati 53 minute ovo je najduze Grand Slam finale... Sto se tice tenisera, navijam za Rafu vec od njegovog pocetka igranja ovih velikih turnira.. Nole mi je drag i navijam za njega kada igra ostale meceve. Ali Roger Federer je i dalje tata za njih i sigurno da Nole i Rafa nisu bolji od njega po kvaliteti kao sto to kaze Toni.. Roger je vec presao Samprasa po osvojenim turnirima (grand slam) i sada je na brojki 16 sigurno da nece stati na tome, dok Rafa ima 10 a Nole 5... Roger je najveci teniser svih vremena... Pa cak i od velikog Samprasa... Citiraj
Kalouda Posted January 30, 2012 Report Posted January 30, 2012 [quote name='Elao' timestamp='1327870755' post='21478'] [url="http://www.liveleak.com/view?i=095_1327850124"]http://www.liveleak....=095_1327850124[/url] [/quote] Hahahahahahahahahahahahahaha[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/427633_349891725035519_196942303663796_1285436_162853990_n.jpg[/img] Citiraj
Caeruleus Posted January 30, 2012 Report Posted January 30, 2012 Pošto je Roger Federer najbolji tenisaÄ svih vremena, ispade sada Arsenal najbolji klub Premiershipa svih vremena xD što naravno nema veze s vezom, ali nisu loše usporedbe ove. Barem je zanimljivo proÄitati xD Citiraj
chelseathebest Posted January 31, 2012 Report Posted January 31, 2012 slažem se Elaom i Wisey-em da je Federed ipak tata mata za sve, samo njegov problem je što igra iz Äiste zabave, ali bez sumnje da ubaci u malo višu brzinu i da drži taj tempo on bi i dan danas osvajao većinu turnira Nole je simpatiÄan lik, ali mislim da mu se neće ponoviti ono što je uspio prošle sezone a Nadal mi se nikako ne sviÄ‘a, samo zbog toga što kad njega gledaš on se tolko muÄi dok igra, to su jecajevi dok puca loptice,Äini mi se da ne uživa u igri, što je Äista suprotnost Federeru kojega je pravi užitak za gledati, nevjerojatno je kako taj Äovjek igra s lakoćom i uživa u igri Citiraj
Bari Posted January 31, 2012 Report Posted January 31, 2012 Nadal se muci dok igra ? Jedna od tvojih glupljih izjava na forumu definitvno (izvini ali tako je) . Pa drug to je njegov , kako da kazem stil igre da "ispusta" zvukove dok udara lopticu (tako radi i Sharapova) . Nadal je najizdrzljiviji teniser definitivno , pa nisu ga dzabe zvali i zbijali sale kako je Toni Nadal (njegov stric) napravio Nadala kao robota i ugradio mu cip . Feder igra nekako kako da kazem elegantno . Ali svi ce se svi malo bolji poznavaoci tenisa sloziti da Fedderer sada igra najbolji svoj tenis u karijeri , ali ni to nije dovoljno da se pobijedi Nadal i Nole . On kada je osvajao grand slamove , necu reci da nije imao konkurenciju nego ta konkurencija nije bila jaka kao sada . Ali jedan je Roger Federer , dovoljno je reci da je najuspjesniji teniser ikada . Citiraj
Caeruleus Posted January 31, 2012 Report Posted January 31, 2012 http://www.chelseabalkan.com/index.php/zanimljivosti/item/625-australian-open-u-bojama-chelseaja Citiraj
Kun Aguer0 Posted January 31, 2012 Report Posted January 31, 2012 Nadal je [b]zivotinja,[/b]ali jedan od kljuceva uspjeha Noleta je to sto se popravio psihicki do brije nekoliko godina bio je jako nestabilan a vidite ga sad... Citiraj
Das ist Walter Posted January 31, 2012 Report Posted January 31, 2012 Blues_95, sve je ok ali mislim da Federer trenutno ne igra najbolji tenis u svojoj karijeri... Pogledaj samo koliko je turnira osvojio prosle godine u odnosu na neke prethodne godine kada je harao i nije mu bilo ravnog... U kakvoj su formi i kondiciji Rafa i Nole, pa moguce je da ne osvoji ni jedan Grand Slam u 2012... Citiraj
Recommended Posts