Postirano 23 February 2022 - 12:20
Postirano 25 February 2022 - 10:38
Pulisic, Havertz, Ziyech. Bili su dobri prosli mec pa neka ih i ovaj. Kontam da ce biti Ziyech, Lukaku i Mount sto mi se ne dopada nimalo.
Postirano 25 February 2022 - 13:07
Nadam se da se stari Tuchel vratio. Prošlu je izostavio Lukakua, pravio relativno normalne izmjene, uvodio malo igrače koji nisu dugo igrali. To me raduje i sada ponovo nemamo nikakvu ideju kako bi mogao izgledati sastav. Nije toliko ni bitno, finale je i bitno je samo da pobijedimo. Već nekoliko godina nismo osvojili nijedan domaći trofej, gubili smo u finalima kupova, a u ligi nismo bili ni blizu. Nismo ni ovaj kup 7 godina osvojili, a nismo ni protiv Liverpoola dugo igrali neko finale.
Utakmica će dosta zavisiti od toga šta mi izvedemo. Zna se šta će oni izvesti (barem formacija i 9 od 11 igrača), dok se za nas ništa ne zna. Ako bude 4-3-3 sa Sarrom i Azpilicuetom na bekovima i Jorginho, Kante, Kovačić veznim redom i Lukakuom naprijed utakmica bi mogla biti dosadna do bola sa dosta duela i izgubljenih lopti na obje strane i odmah prognoziram penale. Kad smo kod penala očekujem da Kepa počne (i završi) utakmicu.
Nadam se pobjedi, nismo favoriti.
Postirano 25 February 2022 - 15:22
Postirano 25 February 2022 - 15:25
Postirano 25 February 2022 - 16:08
Postirano 26 February 2022 - 20:06
Postirano 26 February 2022 - 20:08
Postirano 26 February 2022 - 20:12
Postirano 26 February 2022 - 20:37
Post se sviđa 1 članu
|
|
Postirano 26 February 2022 - 21:22
Postirano 26 February 2022 - 21:34
Post se sviđa 1 članu
|
|
Postirano 26 February 2022 - 21:41
Postirano 26 February 2022 - 22:04
Koliko sam shvatio "vlasnik" kluba će sada biti neka udruga u kojoj se nalaze ljudi koji su ionako u vrhu kluba. On im je pripisao klub i mislim da će Roman biti neki vladar iz sjene, ali da njegovog imena neće biti nigdje da bi zaštitio klub od eventualnih sankcija. Što se tiče prodaje i nekog budućeg vlasnika nisam pesimističan kao mnogi. Vlasnici kao Roman su rijetki, ali postoje i ne vjerujem da će doći neko ko će da opljačka klub i sroza ga na nivo trenutnog Evertona.
Klub je trenutno na zdravim nogama. Ima vrhunski igrački kadar i dosta velikih talenata u njemu koji imaju visoku tržišnu vrijednost i koji mogu još 10 godina igrati za klub. Pored toga dobrih igrača u akademiji ne može da nestane. Ženska selekcija je isto u samom europskom vrhu, imamo te trening centre napucane, sve imamo, samo je problem stadion i prihodi od njega. Klub je već neko vrijeme samoodrživ i nema puno dodatnih investicija, a postoji i taj fair-play koji sprječava dodatna velika ulaganja. U budućnosti je važno da se klub održi u vrhu, nije potrebno da se diže na više nivoe kako je to trebalo 2003. godine.
Igrači dolaze i odlaze, a navijači ostaju. Zavole igrači klub, ali svakih pola godine imaju priliku da ga napuste. Ako klub "propadne" oni će da se pokupe i da odu gdje im je bolje. Bit će im žao kluba, ali će razmišljati samo o svojoj budućnosti. Nama je navijanje (ili kako već da to nazovem) za ovaj klub trajno (možemo i mi da promijenimo, ali ne možemo protiv sebe) i brinemo se za njegovu budućnost. Igrači su ljudi kao i mi. Dešavaju im se sigurno u privatnom životu neke stvari koje ih više uzdrmaju nego trenutna situacija sa Abramovičem. Fokus mora biti na utakmici.
Postirano 26 February 2022 - 23:41
Postirano 26 February 2022 - 23:47
Moze i Chalobah
Postirano 27 February 2022 - 12:18
Postirano 27 February 2022 - 12:36
Post se sviđa 1 članu
|
|
Postirano 27 February 2022 - 13:22
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika