Praznična ludnica u Engleskoj se nastavlja. Samo 2 dana nakon utakmice protiv prve ekipe po abecedi, slijedi nam duel protiv druge. U trenutku otvaranja ove teme zauzimamo pozicije 6 i 7, imamo isto bodova samo što oni imaju 2 utakmice manje. U moru velikih iznenađenja ove sezone, oni su najveće. Prošle sezone su se jedva spasili ispadanja, bili do samoga kraja ispod crte i spasili se samo za jedan bod, a sada su tim koji je konstantno u gornjoj polovini tabele.
Već su ove sezone pregazili Liverpool rezultatom 7:2 i Arsenal rezultatom 3:0. Pobijedili su Leicester i Wolverhampton, a još uvijek nisu igrali protiv Manchesterskih ekipa i Tottenhama. Još prošle sezone se vidjelo da grade jednu ozbiljnu ekipu, ali su imali dosta problema. Ni ja nisam puno vjerovao u Smitha i njegovu priču. Vjerovao je onaj koji je trebao, istrpio ga, sada mu je doveo dodatna pojačanja i napravljen je jedan ozbiljan sistem. Ne samo da prvih 11 igra kako treba, nego i oni igrači koji ulaze sa klupe izgledaju puno bolje nego prošle sezone. Targett, Konsa, Douglas Luiz, Trezeguet su imena koja prošle sezone nisu ulijevala povjerenje, sada je to puno drugačije. Iako su odigrali najmanje utakmica od svih klubova, oni imaju najviše clean sheetova. Najzaslužniji za to je svakako golman Martinez. Glavni igrač im je Grealish, to svi znamo. Drugi jako važan igrač je Mings koji propušta utakmicu zbog crvenog kartona.
Prošle sezone smo ih dobili dva puta po 2:1 ako se ne varam. Pobjeda u ponedjeljak bi bila jako važna. Oni bi tako postali najbolji tim koji smo pobijedili ove sezone u prvenstvu. Još važnije od pobjede za mene bi bio dobar pristup i veliko zalaganje. Imali smo i mi i oni samo 2 dana odmora, ali vjerujem da je naša širina kadra nešto što nam daje prednost ovdje.
Sastav koji očekujem:
Mendy
Azpilicueta Zouma Rudiger Chilwell
Kante
Havertz Kovačić
CHO Giroud Pulišić
Možda bude još neka izmjena na sredini, Gilmour ili Jorginho od prve. Za njih neće igrati naš igrač na posudbi Barkley, a naš bivši igrač Traore bi trebao biti u prvom sastavu.