Bio bih jako razočaran kada bismo ovdje pokazali pristup kao protiv Manchester Uniteda ili Liverpoola, te djelimično protiv Tottenhama. Želim da se napada, grize i melje protivnik. Oni nisu ni u kojem slučaju ekipa koje se trebamo plašiti. Znam da smo gubili od najgorih verzija svakog kluba u ovoj ligi, ali barem Arsenal nije bio toliki problem u ligi u zadnje vrijeme. Ako mislite da mi nemamo nikakve napade osim po strani, onda trebate pogledati Arsenal. Oni su gori od nas. Protiv Evertona tandem u veznom redu nije imao nikakvu svrhu. Nisu primili skoro nijednu loptu u zonama u kojima bi trebali. Svaki napad započinje beskonačnim dodavanjem Lena sa štoperima i bekovima koje analitičari sa engleskih televizija nazivaju "waste of time"-om. Tu se mora izvršiti kvalitetan pressing. Jedan su od najlošijih napada lige, samo su velesile od Burnleya i Sheffielda dali manje golova. Defanzivne brojke su relativno bolje od ofanzivnih. Ni to nije bajno, ne primaju više od 1-2 gola jer protivnici nemaju potrebe da zabiju više. Jedan je često dovoljan za pobjedu. Igraju 3-4-3 sa desnim wing-backom koji ne zna aut da izvede. Ta čuvena taktika po bokovima se svodi na beskonačne neupotrebljive centaršuteve Williana i ostalih u ekipi koja nema nijednog dobrog skakača u napadu. Svašta ja napisah loše o njima, ipak treba imati na umu da u timu imaju igrače koji mogu nekad nešto dobro i da urade. Recimo Pepe da zabije 2 slobodnjaka na jednoj utakmici. Ne treba ih podcjenjivati, ali ne treba se ni plašiti. Nisu slučajno na poziciji na kojoj jesu. Oni će da igraju protiv nas na 0 i to je sigurno, do nas je hoćemo li preuzeti više rizika. Nadam se njihovoj pobjedi nad Cityem u kupu da opet pomisle da su ozbiljan tim i da Arteta ne dobije otkaz do naše utakmice.