Jump to content

Champions League - Group stage, Chelsea vs AC Milan (05.10.2022) [21:00]


reLo

Recommended Posts

Ma nista osim pobjede ne dolazi u obzir. Valja nam ici poslije na San Siro, tamo ce atmosfera biti luda i uglavnom nezgodna utakmica, tako da se nadam da ovdje mozemo do tri boda.

Dobro je sto smo dobili Crystal Palace, te su momci vjerovatno pod dozom samopouzdanja. 

Nadam se da ce James izaci na kraj sa Leaom. Vrijeme je da se uozbiljimo u ovom takmicenju.

Link to comment
Share on other sites

Ne smije Azpi igrati treceg stopera, jos gore wing backa, al valjda nije Potter lud. 
 

Leao je igrac poteza i na njemu James mora biti non stop, ako treba zrtvovatj i njegove napadacke kvalitete ali da pazi na Leao.

Mi imamo vise napadackih opcija od Milana, i ako zaustavimo Leaoa onda su im sanse mnogo manje, pogotovo ako ne bude igrao Theo.

 

Pobjediti moramo inace smo na konopcima i pred ispadanjem. Ne ocekujem da Milan dobijemo na San Siru.

Link to comment
Share on other sites

Daleko najveća opasnost dolazi sa njihove lijeve, a naše desne strane, gdje su Leao i Hernandez i zbog toga me ne bi iznenadila kombinacija Azpilicueta - James na toj strani. Još uvijek ne znamo dovoljno o Potterovom načinu razmišljanja, tako da ne bih ništa prognozirao. Ovo je najvažnija utakmica prvog dijela sezone i želim takav pristup. Ako izgubimo i treće mjesto je ugroženo. Kvalitetniji smo, moramo to pokazati.

Link to comment
Share on other sites

Kao što hamco kaže, duel James-Leao će biti duel koji će odlučiti tok utakmice, bar ja tako mislim, takođe mislim da je Leao u ovom momentu najbolji pojedinac gledajući i njihov i naš roster, pod "najbolji pojedinac" mislim igrač koji je sposoban sam donijeti bodove svojoj ekipi i sposoban jednim potezom odlučiti utakmicu. Tako da uzdamo se u Jamesa, Seria A trenutno ne moze ponuditi Leau tako dobrog beka za protivnika, tako da ostaje nam da vidimo.

Utakmice Lige Prvaka, utakmica protiv velikog kluba, utakmica koja nam odlučuje sudbinu u grupi, tako da motiva je na izvoz, samo treba pokazati želju i muda.

Link to comment
Share on other sites

Ma ne treba se bojati Talijana. Samo bez  straha, hrabro igrati prema naprijed. Bitno je kakvu ce ekipu izvesti jer od postavke mnogo zavisi kako ce igraci shvatiti pristup utakmici.

Nadam se da Kepa moze skinuti sto mu se sutne po golu.

Link to comment
Share on other sites

Zadovoljan sam prvim poluvremenom. Vidi se očit napredak u odnosu na Tuchela. Igramo mnogo direktnije i konkretnije naprijed. Nažalost, stara boljka ostaje - ne znamo dati gola. Trebalo je biti već jedno 3:0 za nas, ovako je sve moguće u nastavku. Posebno me dojmio presing koji igramo. Samo ovako nastaviti.

Link to comment
Share on other sites

Valjda nece odigrati onako kako su protiv Salzburga poslije datog gola.

Potter mi ne djeluje kao neko ko moze bas naloziti ekipu, iako je solidan takticar. Zato moraju jos jace zapeti prema naprijed i dati drugi gol.

Ako ne dadnu visicemo do kraja i znajuci nasu srecu uci ce neka frljoka Kepi.

Link to comment
Share on other sites

Ušli smo dosta dekoncentrisano, dosta dodavanja između 2 igrača i onih dodavanja nikome. Zatvorili su nam tandem na sredini u potpunosti. Napravili smo 3 dobre šanse nakon prekida i poveli. Taj gol nam je dosta značio. Bio sam iznenađen kad sam vidio da je 6-0 u šutevima i 4-0 u okvir. Fokusirajući se na našu igru nisam primjetio da je Milan još manje toga uradio od nas. U nastavku poluvremena nešto bolja igra i vezni red je više puta uspio doći do izražaja. Ne bih išao tako daleko i govorio da ih ubijamo i da se vidi neki veliki napredak, ali prednost jeste zaslužena i zadovoljan sam poluvremenom.

 

Bila je to najenergičnija proslava gola ove sezone sa moje strane. Šteta za ono što je uslijedilo poslije kada je Fofana u pitanju. Valjda će Chalobah izdržati do kraja. Leao nas je samo 2 puta isponižavao, kako će se utakmica bližiti kraju to će sve više ići na njega.

Link to comment
Share on other sites

Nije lose i sto igramo drugu protiv Milana vec za 6 dana. Onaj Conorov gol protiv Palacea je od strasnog znacaja bio, jer sad ako uzmu Wolvese kuci imali bismo solidan zalet za uzvratnu.

Mec bez nekakvog naboja. Slicno kao i sa Salzburgom kuci, dosta mrtva atmosfera na Bridgeu. Bez emocija, puno praznog ritma u igri. Ali na kraju odlican rezultat. Nadam se da je Fofana lakse povrijedjen.

Link to comment
Share on other sites

Pobjeda od ogromnog značaja, što zbog imperativa pobjede kojeg smo imali, što zbog same forme, trebaju nam pobjede, trebaju nam golovi. 

Dobro smo odigrali, defanziva odradila posao, ofanzivno puno bolji nego inače, još uvijek ima situacija kada fali taj zadnji pass, ta završnica koja bi vodila do klasičnog rutiniranja. Ugasili smo ih drugim golom, treći gol je bio šlag na tortu.

James je bio dosta rezervisan u napadu, ne tako aktivan kako zna biti, naravno to je posljedica prisustva Leaoa, morao je paziti na njega, ali i pored toga gol i asistencija, svaka čast.

Što se Milana tiče, meni su oni sasvim solidna ekipa, ne toliko ovako po imenima već ono kao kolektiv izvlače maksimum iz ovog što imaju. Veceras se nisu snašli, sve nade su bili u znaku Leaoa, koji je opet na momente pokazao da je zvijer od igrača, prejak igrač, ali nije mogao sam. Partija Desta je nesto što zasluzuje raskid ugovora, bukvalno kao da su ga na ulici našli.

 

Sve u svemu, bitna pobjeda.

Link to comment
Share on other sites

To je to. Jedina zamjerka je što se nije odigrala nijedna ozbiljna akcija u zadnjih 20 minuta da Havertz i Broja nešto zabiju. Najbolja utakmica ove sezone, a znam da može i bolje. Jako važna pobjeda, ovako treba nastaviti.

 

4 minutes ago, King Chelsea said:

Partija Desta je nesto što zasluzuje raskid ugovora, bukvalno kao da su ga na ulici našli.

Nije slučajno treći bek, Calabria i Florenzi povrijeđeni bili. Nek ga nismo uzeli.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...