Jump to content

FA Cup Semi-final: Chelsea vs Crystal Palace [17.04. Ned.] 17:30


Adi

Recommended Posts

Treći put u nizu i peti put u zadnjih 6 sezona igramo polufinale FA Kupa. Nakon nekoliko vezanih poraza u finalima domaćih kupova vrijeme bi bilo da se jedan i osvoji. Ovdje smo favoriti za osvajanje zbog činjenice da imamo lakši put do finala i manje obaveza u drugim takmičenjima. Superkupovi jesu trofeji, ali bismo tek osvajanjem ovog kupa mogli sezonu proglasiti uspješnom. Protivnik u polufinalu nam je gradski rival Crystal Palace. Već smo 2 puta igrali protiv njih ove sezone. Prvi put smo lako izašli na kraj sa njima u prvom kolu kada se još uvijek nisu navikli na novi stil. Drugi put smo dosta teže došli do pobjede. Dobra stvar je što im neće igrati naš Gallagher zbog pravila o posuđenim igračima. Favoriti smo, ali ne treba olako shvatati utakmicu i protivnika.

 

Vjerujem da su igrači svjesni da je ovo jedna od posljednjih utakmica u sezoni koja ima neku važnost i da će biti motivisani da pobijede. Pretpostavljam da će sastav biti isti kao i u utorak uz možda jednu izmjenu.

 

FOT2PfbXsAAJW5y.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nadam se da ćemo konačno osvojiti ovaj trofej jer smo baš baksuzi postali kad je FA Cup u pitanju zadnjih nekoliko sezona. Vrijeme je više.

 

Biti će nezgodno, Palace je motiviran zasigurno, ne dolazi se svake godine do ove faze takmičenja, a mi moramo preslikati odličnu igru iz zadnje dvije utakmice. Ako uspijemo u tome ne bi trebalo biti problema. Lukaku se vraća, koliko sam vidio, ali ja bih opet krenuo sa ekipom kao i protiv Reala. 

 

Ako prođemo u finale, čeka nas ili Liverpool ili City, gdje bih više volio Lpool da im se osvetimo za Carabao Cup.

Link to comment
Share on other sites

Leži nam Palace u zadnje vrijeme, koliko god da su oni dobri ove sezone za šta im skidam kapu opet nam leže i oba puta smo ih rutinski rješili, tako da se nečemu sličnome nadam i ovaj put. Lpool u finalu, ekipa koja će sigurno biti zauzeta do kraja sezone i najverovatnije u finalu LŠ tako da tu opet nekako vidim naše šanse...

Link to comment
Share on other sites

Nije bas da smo ih rutisnki rjesili drugi mec. Olise i Zaha 2x su masili zicere. Michael Olise, inace igrao za akademiju Chelsea je strasan igrac, veoma mlad i rijetko vidjen igrac koji igra podjednako dobro s obje noge, nisi siguran da li je ljevak ili desnjak. Kad smo kod njega vec, upitan je za mec protiv nas, nekih 50-50 posto sanse da zaigra.

Nadam se samo da nasi nisu ispuhali protiv Reala, onakva utakmica i na kraju razocarenje moze sigurno uticati na ovaj mec. Vidjet cemo, nadam se da Tuchel nece puno experimentisati sa sastavom pa da nam danas igraju Sarr, Saul, Ziyech... Cak bih istu postavu stavio kao protiv Reala, proslo je 5 dana od tog meca i siguran sam da mogu pruziti maksimum ponovo.

 

 

I da, zaboravio sam naglasiti da mec sudi Antony Taylor, jebena celava pickica. Kako bi mu glavu razbio...

Edited by hamco
Link to comment
Share on other sites

Kako mrzim kad to smeće sudi tekmu, doduše sve ove navikane sudije u engleskoj su uvijek bile smeće. Ako su bez Olisea i Conora to će biti od pomoći, Eze također još nije 100% u formi tako da sve se svodi na nas.

 

 

Odabrao bih trenutno najspremnijih 11

Link to comment
Share on other sites

https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1515695436778151936?t=hMvXwhbZy2WKi_SzcO0meQ&s=19
Vise bi volio da je Trevor u prvih 11 nego Danac, barem ce i sljedece sezone biti nas igrac.
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1515699128004665345?t=Eq1DewZFjA37fNCKgKssbw&s=19
Link to comment
Share on other sites

Samo eto sto Jorginho. Kante ili RLC su morali ispred njega.

Sto se tice Palaca-a, ne igra ipak Olise, tako da bez njega i Galaghera smatram da su mnogo oslabljeni i da bi nasi to trebali bez problema rjesiti. 

 

Link to comment
Share on other sites

Mogli bi mi ovdje lako izletiti. Palace cvrsta ekipa, dobro postavljena, trce, uzimaju lopte. Nasi standardno nisu u stanju sanse napraviti, stara patnja koja nas prati citav Tuchelov mandat. Vidjecemo do kraja, ovo lako moze otici na bilo koju stranu.
Link to comment
Share on other sites

Katastrofalno igramo. Drzimo loptu u nogama bez ikakve logike, bez ikakvog cilja da se ugrozi protivnik. Samo se kruzi okolo i kako bi mogli drugacije sa Zlatnom loptom u sredini terena. Ukoliko ispadnemo to ce biti najvise Tuchelova greska jer je stavio njega da mu organizuje napade.

Link to comment
Share on other sites

Mora puno bolje u drugom poluvremenu. Ovako smo bliži tome da primimo gol nego da zabijemo. Palace izgleda kao da ih je više na terenu i dobro pokrivaju prostor. Nisu nam dozvolili ništa. Nadam se da će se Kova oporaviti do eventualnog finala.

Link to comment
Share on other sites

U drugom poluvremenu rutinski. 

Sta reci, nakon blijedog izdanja u prvom poluvremenu, u drugom smo ipak dominirali. Cestitke momcima na jos jednom finalu, pogotovo nakon Reala prije par dana nije bilo lako smoci snage i zelje. 

Cestitke jos jednom.

Link to comment
Share on other sites

Golcina Loftusa odlucila, uz dosta srece i 2 odbijanca. Drugi gol smo zabili na vrijeme i to je to.
Bitno da smo u finalu, imamo jos za sta igrati do kraja sezone. Protiv Liverpula ce biti odlicna prilika da se osvetimo.
Link to comment
Share on other sites

Joj kurca od utakmice majko mila. Na kraju ni ja ne znam kako smo prošli ovako lako na kraju, ispade rutinski. Prosječna partija ekipe, mada vidjelo se od samog početka da će biti patnja izgledali su umorno. Nadam se da je Kova dobro. Niko se nije posebno izdvojio, strelci golova eto i Werner što je dobio MOTM

 

 

Naravno zablistao je Jorginho u prvom i Lakaka na kraju kao i obično

Link to comment
Share on other sites

Delovaolo je da nije hteo tuhel previse da se zalece i otvori da nam ne bi prvi zabili. Oni igrali cekalicu a i mi smo znali da oni ne mogu da igraju sa ful koncentracijom svih 90min. Delovali jesmo dosta istroseno.
Cela sezona se slomila pa starosedeocima jer u letnjem prelaznom roku nismo dobili apsolutno nista pa ni minimum od onoga sto smo ocekivali. A da jesmo i u pogledu organizacije igre i u golovima kada ne ide bas najbooje mi bismo sada imali i polufinale ls a i borbu za titulu.
Ovako trangeljamo sa ovim sto imamo pa dok moze. A mnogi su na izdisaju a nemamo kvalitet + na klupi. Cim se oslanjamo na Jorginja pulisica malo vise postajemo dosta jalovi.
Generacija u stvaranju a treba nam bar 5 igraca za visoke ciljeve. Spic stoper bek veznjak i najbitnije ofanzivni veznjak.
Link to comment
Share on other sites

https://twitter.com/FrankKhalidUK/status/1515754673034207235?t=mf-qk-3nXkYUUeTVKBYSgw&s=19

 

Zašto Stewardi pored njega imaju grb Belgije na uniformi? Ne vjerujem da je slika sa ove utakmice.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...