Jump to content

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)


Recommended Posts

Vide igraci da lik veze nema. Napadacka ideja daj im loptu pa nek se snalaze.

Zbogom sahista. Hvala na osvojenoj LS. Svjetsko klupsko prvenstvo nije nikakav veliki uspjeh. To sto je debeli konobar uspio onomad izgubiti od Brazilaca, ne znaci da je to neki mega trofej. Ostale sve kupove izgubio u finalima.

Imao je vremena da poboljsava igru dovoljno, dobivao nove igrace. U njegovoj eri potroseno skoro 400 miliona eura. Nije znao nista smisleno uklopiti, pripreme odradio katastrofalno. Na kraju mu ekipu guze Leeds i Dinamo Zagreb. Sasvim zasluzen otkaz. Nije mi ga zao sekunde jer je sam kriv. 

Hvala Boehlyu i ekipi na ekspresnoj odluci. Posebno mi je drago jer nas je spasio gledanja sahovskih partija ziherasa kroz cijelu sezonu. Mogao bi se opet proper fudbal zaigrati na Stamford Bridgeu.

Idemo Plavci 🔵

Link to comment
Share on other sites

Da ne lijepim svaki tweet, Ben Jacobs, novinar blizak klubu:

 

Chelsea have sacked Thomas Tuchel. He was informed this morning. The decision is not only down to mixed results or a reaction to the poor Dinamo loss alone. It’s part of a wider summer of strategic change, too.
Poslali ste
The new American owners had every intention of sticking with Tuchel when they first joined. And by spending £270m+ they backed him with a record spend. But there were doubts (and eventually friction) over how he handled the ownership transition.
Poslali ste
Tuchel was given more responsibility and ultimately authority. To some degree every manager wants this, but with Boehly as interim sporting director Tuchel’s role became pivotal. Boehly and Tuchel were in daily contact, often for hours. There was a constant stream of calls.
Poslali ste
Tuchel became frustrated during the window and communication broke down at times right when Tuchel’s input was needed the most. This was pretty apparent at times in America.
Poslali ste
Tuchel wanted to focus on football. New owners, on the other hand, felt he could have done more to aid with transfers. This was very obvious during parts of the failed chase for Raphinha and Jules Kounde. Xavi was far more part of the pitch.

Romelu Lukaku’s exit didn’t influence much, although he was frank with Boehly before he left. But it started a trend of Boehly talking directly and openly to players, including Cesar Azpilicueta, Thiago Silva and Reece James.

In the end there was a feeling, even before indifferent results, that a new manager might be better for a new era. This is also in part because the Abramovich tenure was so atypical in many ways it might be easier with a new boss.

Tuchel is obviously hugely respected. But told the new owners want a manager who is both a fit the team and business, with the latter so different to the old regime. Graham Potter is the early favourite to replace Tuchel.

Link to comment
Share on other sites

Najdrazi trener u historiji ovog retardiranog kluba.

Uzeo nas na pola sezone, kad smo bili raspad pod Lampardom, ucvrstio nas, vratio na neke osnove fudbala te uzesmo ligu prvaka sasvim zasluzeno. Kasnije se pronasao usred fokusa zbog rata u Ukrajini te je trpio glupa pitanja od novinara i branio klub kad to niko drugi nije radio. Da ne govorim o intervjuu Lukakua i ekipi pogodjenom koronom i povredama. Donio nam trofej koji nikad nismo osvojili. Tokom ljeta, umjesto da se fokusira na pripremanje ekipe za novu sezonu, on je morao obavljati posao sportskog direktora, skauta.

I sta se desi... Igracima se digne kurac kao i kod svakog proslog trenera, jer ne mogu povezat dvije postene partije kamoli dva dodavanja i prvi koji nastrada je trener.

Ostace mi u dobrom sjecanju i hvala mu za sve, a klub me je razocarao duboko.

Link to comment
Share on other sites

Nas je potpuno dotukla ona utakmica sa Juventusom prošle godine i mi smo se raspali nakon toga. Tada smo dosegli vrhunac kada smo demolirali odličnog Leicestera i imali smo +5 bodova u odnosu na City. Čak je i Lukaku zabijao u početku.

Skupo smo platili onu pobjedu protiv Juventusa jer smo izgubili Chilwella i Kantea i od tada mi više nismo u stanju spojiti dvije utakmice da valjaju.

A LS neznam kad je netko onako dominantno osvojio kao mi, možda Barcelona protiv Uniteda 2011. Moćni City nebi dao gola da se igralo dva dana. Stvarno neznam što se dogodilo da smo se opet tako raspali. Ista stvar je bila i sa Mourinhom i Conteom, pomeli bi sve i onda raspad. Stvarno čudno da je samo do trenera.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Wisey said:

Kompletan forum unazad 11 godina koliko postoji moli da se jednom menadzeru da sansa da odlucuje o transferima a ne da mu dovode igrace drugi. Ljudi davali otvoreno Tuchelu tu sansu prvi put otkad znam za Celzi.  Sad odjednom prica nije mogao raditi svoj posao.

Da mu je doveo sportski direktor igrace onda bi se sralo kako on nije tog zelio, vec drugog itd.. Isto sto se pricalo proslo ljeto.

To je fakat ziva istina i slazem se sa Wiseyom. 

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Baš sam se sjebao kad sam pročitao da je dobio otkaz, toliko me iznenadilo da i ne znam šta da napišem više...

 

Hvala mu za sve, kao osoba ostaće voljen zauvijek i ono osvajanje LŠ će također biti upamćeno!

ne seri kune hahaha, pa do sinoc si prizeljkivao otkaz :D :D

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, hamco said:

Ma generalno se pretjeruje. Nije covjek umro. Vjerujem da je vise apeiron pogodjen ovom vijesti nego sam Tuchel.

Nema sta, Tuchel je jedan od najvecih trenera koje je ovaj klub imao. Tu sva prica zavrsava. Hvala mu za sve. Ostace u lijepom sjecanju.

 

ma hajde. ipak emocije na kraju preovladavaju. i meni je zao al posao je posao. mi nismo klub koji sebi moze priustiti lose rezultate i sezone bez trofeja.

 

mi moramo uspostaviti neki sistem sa trenerima. ili potpisivati ugovore striktno na 2 godine ili napraviti neku zajebanciju da se dva trenera smjenjuju svake druge-trece godine. recimo sad dodje potter, za dvije godine izgubi svlacionicu i vrati se tukel, i tako u krug :D


 

Link to comment
Share on other sites

Nista do pauze, samo lomi. Respekt za Boehlya i ovaj potez bio sam se vec zabrinuo da cemo sa njim prihvatiti mediokritet. 

Tuchelu hvala za sve sto je ucinio za ovaj klub i puno sreće u nastavku karijere. Nažalost ovo nije ličilo ni na šta, vjerujem da bi se ziherašluk još trpio da u odbrani nije curilo. 2 godine je ovdje i u napadu uvijek ista priča, okolo 16 i onda neki bezvezni ubačaj i to je bio vrhunac njegove taktike u napadu.Vidjet s novim trenerom na čemu smo u napadu i sljedeće ljeto dovesti igrače koji nam odgovaraju. Nadam se nekom ko potencira igru u napadu bez obzira na sve. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Spaha said:

mi moramo uspostaviti neki sistem sa trenerima. ili potpisivati ugovore striktno na 2 godine ili napraviti neku zajebanciju da se dva trenera smjenjuju svake druge-trece godine. recimo sad dodje potter, za dvije godine izgubi svlacionicu i vrati se tukel, i tako u krug :D


 

To je Dinamov sistem, stalno se vrte Mamić, Čačić, profesor Ivanković i Kruno Jurčić.

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, hamco said:

Ma generalno se pretjeruje. Nije covjek umro. Vjerujem da je vise apeiron pogodjen ovom vijesti nego sam Tuchel.

Nema sta, Tuchel je jedan od najvecih trenera koje je ovaj klub imao. Tu sva prica zavrsava. Hvala mu za sve. Ostace u lijepom sjecanju.

Ma ovo mene pogađa zato što su mi ovom odlukom dali do znanja da nikad nećemo biti ozbiljan klub. Koji bi normalan trener došao među ovakve igrače i okruženje? Nezavisno šta uradiš, dvije godine ti je maksimum ili do onog trenutka kad ti par igrača počne pjenit zbog minutaže ili što nije na svojoj prirodnoj poziciji. Igrači poput Ziyecha i Pulisica mogu biti sretni što su uopšte na terenu, ego preko plafona a fudbalsko znanje i umijeće u podrumu, nema ga ni na mapi, barem ga nismo vidjeli dok su tu kod nas. 

Šta ovo kazuje sljedećem treneru? Svako normalan bi nas zaobišao u širokom luku. A i sve sami trenerski znalci su nam sad dostupni, veliki Pochettino kojem je vrhunac trenerske karijere Audi Cup. Zidane čeka Francuze a dovoljno je pametan da vidi da mu ovo ne treba u životu. 

Link to comment
Share on other sites

  • reLo changed the title to Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...