Jump to content

Matchday 15: Aston Villa (H) / sri 04.12.2019 20:30


Adi

Recommended Posts

78186459_10158074522312259_6819273936983

 

Naš omiljeni klub igra svoju prvu od mnogih utakmica u mjesecu decembru u srijedu protiv Aston Ville. Utakmica je zanimljiva po tome što će se sastati dva nekadašnja prvaka Europe. Aston Villu sa klupe predvodi Dean Smith, a njegov pomoćnik je John Terry, jedna od najvećih legendi našeg kluba. Mislim da će mu ovo biti prvi dolazak na Stamford Bridge otkako je otišao.

Mi se nalazimo u jednoj seriji malo lošijih rezultata. Bilo je i za očekivati da u jednom trenutku dođe do određenog pada u formi, ali treba se složiti da se igrači nisu previše zalagali protiv West Hama, a neki su pokazali da se na njih ne može previše računati. Stoga, očekujem i na ovoj utakmici nekoliko izmjena u sastavu, prije svega u odbrani, gdje me ne bi iznenadilo da počnu Azpilicueta ili Christensen. Također bi na sredini Kante mogao zamijeniti Jorginha, na krilu bilo ko Pedra, a u napad bi Lampard mogao poslati Batshuayia od prve minute.

Naš najbolji strijelac, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac upravo Aston Ville, će po mojim informacijama propustiti i ovu utakmicu, što je veliki hendikep. Protiv West Hama smo to najbolje vidjeli. Aston Villa je pokazala hrabre partije protiv velikih ekipa, ali samo su protiv Manchester Uniteda došli do boda. Nadam se da ćemo prekinuti ovu mini krizu i upisati sva 3 boda, ali neće biti nimalo jednostavno. Ponovo ćemo primiti gol(ove).

Link to comment
Share on other sites

A jebem ti Kepu i majku vise, usran golman vazda na liniji stoji.. U picku materinu i on i njegova dodavanja kad ne zna gospodariti u 16ercu nista.. Ovi nam nisu sutnuli posteno po golu i ovako primis gol na kraju poluvremena. Par igraca ko kurac igra. Mount indisponiran, Pulisic isto da je u strahu nekom.
Link to comment
Share on other sites

Bit ću kratak, gledao sam samo drugo poluvrijeme. Po nekim komentarima bih zaključio da je i bolje što sam propustio prvo. Što se tiče drugog, igrali smo dobro, bili smo puno bolji, Mount je ponovo bio onaj igrač sa početka sezone i rekao bih da nije bio nijedan igrač koji je kočio igru, svi su odigrali najmanje solidno. Za prvo poluvrijeme ne znam, to ćete vi da kažete.

Link to comment
Share on other sites

Dobar, bravo momci.

Odlicno iskontrolisali na kraju. Steta nismo treci gol dali iz onakve dominacije, bas smo ih pocetkom drugog poluvremena sabili, nisu disati mogli. Ali nema veze, bitno je da su u stanju takav pritisak izvrsitk a golovi ce doci. Takodjer zbog samopouzdanja vazno da su uspjeli jedan ovakav mec privesti kraju bez vecih sranja.

Kova i Kante igraju ko sat na sredini. Kad sam govorio da ce Jorginho ispasti iz prvih 11, samo se ceka ovako par utakmica da uvezu.

Mount prije gola totalno indisponiran, poslije kao da je drugi igrac. Rastrcan, zivahan, pun dobrih poteza. Pulisic takodjer dosta bolji u drugom dijelu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Kakva partija Kantea i Kovacica u sredini. Kante presjekao najmanje 20 puta loptu, jedno 4-5 puta svojim presjecanjem izbacio igrace u kontru, kakav igrac mili Boze. Pohvala za momke, mogli smo i trebali rijesiti mec mnogo ranije, mnostvo prilika smo napravili koje nismo iskorisitili. Nema veze, bitna je pobjeda. Raduje pogodak Mounta koji ako opet uhvati formu moze biti veliki plus za ekipu. Abraham je trenutno svjetlosnu godinu ispred Bacuaija, nadat se samo da ce biti zdrav. Pulisic je mnogo komplikovoa ali opet je odigrao dobar mec, samo da je u kljucnim trenucima skolski reagova. Bice bolje, i on je veoma mlad.

Dobro je pa je i United pobjedio, obzirom da je obrnuto bilo, Totenhem bi sad bio na 6 bodova. Ovako je 8 u odnosu na United i 9 na Totenhem. United iduce kolo ide na Etihad tako da vjerujem da ce izgubiti, tako da je ova njihova pobjeda veoma bitna. 

Lester se ne sali, tesko ce oni ovim igrama ispustiti top 4. Ostaje nama da se izborimo i da ne ispustimo ovu vec sad znacajnu prednost. U decembru imamo veoma teskih utakmica, vec iduce kolo idemo Evertonu u goste, a gostujemo ovaj mjesec i Arsenalu i Totenhemu. Bice jebeno ali nema predaje.

Cestitke jos jednom ekipi uz posebne pohvale Kantea i Abrahama.

Link to comment
Share on other sites

Trener Aston Ville Smith:

The best team won on the night. We grew into each half. Disappointed with the manner of the goals, two crosses. We want to be a passing and moving team, but we didn’t move it quick enough.

On Abraham: 
He will get better and better as he goes on. He has played 120 odd games. I thought there were three Kantes on the pitch. Chelsea have top players.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...