Jump to content

UEFA Super Cup - Final: Liverpool vs Chelsea (14.8.'19. 21:00h)


apeiron

Recommended Posts

Jedna utakmica, nikad se ne zna, mozemo igrati neobavezno i rastereceno. Jasni su problemi koje imamo, prosla utakmica je to najbolje pokazala, a igramo protiv ekipe koja jos bolje koristi prostor i kontranapade. Razlika je u tome sto nas Liverpool mozda i napadne od pocetka i tu ih mozemo iznenaditi. 

 

Ako rano povedemo, bit ce predobra utakmica, ako ne, moglo bi biti poprilicno jednosmjerno sto se tice golova.

Link to comment
Share on other sites

Ma ne mogu se onakva utakmica ko protiv Uniteda ponoviti uskoro. Samo se nadam da Lampard nece mijenjati ono na cemu radi, da nece previse defanzivno postavljat ekipu sto stari magarac Mourinho potencira. I drugo, da momci nisu psihicki potonuli poslije poraza za vikend. Pobjeda u Istanbulu i onda protiv zajebanog Lestera kuci bilo bi ogromno za samopouzdanje.

Idemo momci!

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Bice tesko pogotovo zbog njihovog presinga na nasu odbranu ali i oni su su ranjivi. Samo da igramo napadacki i bice to dobro. Mada raspored nam je jeben, Lester pod Rogersom je totalno druga ekipa, igraju veoma lijep fudbal, pa Wolves su za vikend poderali igrom ali nisu imali srece.
Link to comment
Share on other sites

Lampard added: “Kante has a small injury and I will make a decision with that with him.

“Willian and Rudiger are here and they are in different stages.

“Willian is not far from fit, to put him n a high intensity match is tough. He will be working through this week on fitness. Tomorrow he will be on the bench. Similarly with Rudiger. "

Nista ozbiljno eventualno Supercup propusta.
Link to comment
Share on other sites

Na pitanje novinara o tome da li ce igrati malo opreznijeni sa iskusnijim igracima Lampard je odgovorio:

Kante was purely because he had an injury. I am very aware of how important he is. He picked up another small injury in the game, so we are assessing that. I pick the best team to win the game, regardless of age. Mount deserves his chance on merit, I won’t fear to play young players. In terms of how we set up, I really liked some of our aggressive off the ball work. We have to be adaptable and respect the strengths of our opponents. There may be subtle changes of our approach.


Moguce da ce ipak igrati defanzivnije ako je vjerovati ovoj izjavi. Nadm se da poraz od Uniteda nece imati veze s ovim.
Link to comment
Share on other sites

Sigurno ćemo igrat defanzivnije, to ne znači totalni bunker, ali opreznije sigurno hoćemo. Ko 1. Liverpool je puno jači i sumnjam da bi neovisno o rezultatu protiv Uniteda imao namjeru protiv njih igrat ludo ofenzivno. Kao 2. ovo će bit skroz drugčija utkamica jer i da hoćemo nama Liverpool neće dozvolit da ih stisnemo kao United već će oni bit ti koji će imat posjed i diktirat igru pa će izgledat kao da igramo defanzivnije. Kao treće, Lampard je dovoljno pametan da vidi da bez Kantea smo preosjetiljivi na kontre, jednostavno nemamo u sredini terena ni jednog igrača kadrog igrat obranu i onda ako si onliko otvoren stoperi su ti stalno izloženi sami na puno prostora, što će Liverpool itekako znat iskoristit kao što je i United.

Link to comment
Share on other sites

Ma Liverpool ce ti dosta rokat lopte iz odbrane direktno u prostor, najvise izmedju beka i stopera i onda ganjanje ovih brzanaca gore. Nemaju oni kroz sredinu neku kreaciju, najvise dolaze do gola tako i preko bekova koji stoje jako siroko, udaljeni od stopera kad imaju posjed.

Ja vjerujem ako budemo kompaktni i s vise koncentracije u zadnjoj trecini terena, mozemo do rezultata.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ako izađe ko protiv Uniteda 5+ , treba se držati svoje ideje,ali treba i obraz sačuvati i biti svjestan svojih mana.Trenutno Liverpoolu ne možemo parirati nikakvom taktikom niti individualnim kvalitetama.
Link to comment
Share on other sites

Ocekujem dobru utakmicu Liverpool je trenutno kvalitetnija ekipa, sigurno da imamo svoje sanse u ovoj utakmici. Potrebna je borba citave ekipe i koncentracija pogotovo u odbrani, a svi znamo da nam je odbrana rak rana tima. Kako god nadam se da konacni rezultat nece biti kao u utakmici protiv Uniteda. Sto se tice prvih 11 veceras valjda necemo gledati Barkleya na krilu nego Pulisica, a mnogo bi nam znacilo da  Kante bude na terenu od prve minute. 

Link to comment
Share on other sites

Imam osjecaj da bi mogli igrati 4-3-3 ukoliko Kante bude spreman tako da bi vezu cinili Kova - Kante i -Jorginho. Ne znam sta da mislim o tome ali ako ce te iskreno ja ne bih mijenjao nista u odnosu na United osim Pulisica umjesto Barkleya ili Pedra.
Link to comment
Share on other sites

3:0 za chelsea.

A vi skidajte gace nakon jedne lose tekme...

Nakon jedne loše tekme? Defanzivno svaku tekmu do sada smo bili loši.Nije to skidanje gaća, nego čuvanje obraza.U čemu je fazon pustiti likove da te nabuše? Treba igrati protivniku u korist? Faktički lupat glavom o zid.Biće sasvim dovoljno utakmica da se igra lijep,napadački fudbal, a ovo nije jedna takva.
Link to comment
Share on other sites

3:0 za chelsea.

A vi skidajte gace nakon jedne lose tekme...

Daj Bože, ali realnost je neÅ¡to drugo. Liverpool je u top3 kluba, mi smo u top 15 možda. Liverpool nikad jači u 10 godina, mi nikad slabiji u 15 godina. Sve apsolutno upućuje na obrnuto, ali lijepo je biti optimističan. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...