Jump to content

Svjetsko prvenstvo 2018


Zemo

Recommended Posts

  • Postova 165
  • Otvorena
  • Posljednji odgovor

Forumaši sa najviše postova

The Three Lions kao i uvijek. Samo sada su mi mnogo manje 'dragi'. Nema tu vise nasih igraca u onoj mjeri kao sto je prije bilo, (mnogo je tu omrazenih igraca na celu sa propalim Youngom), trener im je u rangu Dicka Advokata, osim Kanea i nemaju WC igraca, dosta tanka su ekipa, ali eto moje simpatije idu njima zbog stare 'slave'.
Naravno tu je i Belgija koju je Martinez ucinio pa barem 15% slabijom ekipom nepozvavsi Naigollana, mogli su biti kandidat iz sijenke ovako nemaju sanse.
Link to comment
Share on other sites

Guest ivanovic2

Krstajic radi kako mu menadzeri kazu.Izveo danas sastav,znaci zali boze.Jos na pitanje novinara da li je kombinovao kaze:"Nisam eksperimentisao". Znaci ima da gura ovaj sastav u propast.Kostarika -Srbija 1 ko kuca

Link to comment
Share on other sites

Guest ivanovic2

Moja neka ocekivanja u prolasku grupne faze,boldovani prolaze.Mozda imam nedoumicu u dvije grupe.GrupaA i grupa H.Ostalo ocekujem gotovo 90 posto da ce doci

 

GRUPA A : Urugvaj,Rusija,Saudijska Arabija,Egipat

GRUPA B: Spanija,Portugal,Maroko,Iran

Grupa C :Francuska,Danska,Australija,Peru

Grupa D: Nigerija,Argentina,Hrvatska,Island

Grupa E : Brazil,Svajcarska,Kostarika,SRbija

Grupa F:Njemacka,Meksiko,Koreja,Svedska

Grupa G:Belgija,Engleska,Tunis,Panama

Grupa H:Poljska,Senegal,Kolumbija,Japan

Link to comment
Share on other sites

Zbog Modrića, Raktića... se činimo kao nešto ali realno dosta je to limitirana ekipa. Obrana prosjek, bekovi (pogotovo ofenzivno) katastrofa a kako ni krila nisu nešto dobiješ ekipu koja je po bokovima očajna i kronično joj fali prodornosti bez čega je jako teško u modernom nogometu. Ni napad nije nešto ludo jak, jedino smo u sredini jaki imamo hrpu dobrih srednjih veznih ali đabe ti to kad ništa drugo nemaš.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da se baci neki mini osvrt na ovo, sutra vec kraj prvog kola i početak drugog.

 

 

U suštini veoma dobro prvenstvo, odgledao sam svaku utakmicu skoro, makar jedno poluvrijeme od svake :D Naravno sve to u duhu ispitnih rokova koji pucaju jebiga

 

Svaki dan bude neka golčina, evo i ovaj VAR se pokazao kao oke stvar, ima penala ali do sada svaki opravdan jebi ga, nekako su to sve fino uklopili čini mi se, za sad nema nekog brukanja.

 

Favoriti onako, niko nije odigrao bog zna šta, njemacka malo zasrala ali opet prvo kolo ne vjerujem da je iko od njih dao svoj neki max, mora se cuvati za nastavak takmicenja, imaju jos dva kola da se to ispraviti. Zna me malo iritirati kad ove slabije ekipe dođu do povoljnog rezultata pa se onda svi presele u svoj kazneni i na divno cudo dobro nekako igraju tu odbranu jebo majku, nema nekih ispada i zajebancija.

 

 

Što se tiče naših...

 

Hrvati igrali prvi, odigrali rutinski, bukvalno su pustili Nigeriju da sama sebe uzme, penal i autogol, dakle i jedno iz drugo iz ničega, nakon nekih kornera i zajebancija, odigrali bas onako rutinski, iskusno, dovoljno za pobjedu. Slijedi jebena utakmica protiv Argentine  koja mora ganjati 3 bobe, tu očekujem spektakl.

 

Srbija, onako, poprilično lijepo kada je igra prema naprijed u pitanju, ima tu neke kreativnosti, samo je falila realizacija, nazad je skripilo na tim stoperskim pozicijama i to baš dobro, pogotovo na početku, kad je neki jebeni Urena unosio neku pometnju. Vidi se da tu fali Nastasić kao iskusni i najbolji stoper ove repke trenutno, ne kažem da ovoj dvojici nesto fali ali nisu dovoljno uigrani, ma nisu nikako uigrani i zacudilo me sto bane nije igrao stopera, vjerovatno jer je milinkovic brzi i pokretljiviji.

Sledeća tekma protiv "švice", može se to dobiti, nije me toliko oduševila švica, imali su okej presing, ali su i lomili i branili se da valja i imali sreće što su bod uzeli.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...