Jump to content

Ethan Ampadu (2017-2023, 3 nastupa)


Recommended Posts

Ethan Ampadu

ethan-ampadu.img.png

14 septembar 2000, Ekseter Engleska

 

pozicija: DM, CD

 

Dosao u Celsi 2017e godine, iz Ekseter Sitija, kluba u kom je ponikao. 

 

Debitovao za prvi tim Plavaca na mecu EFL kupa protiv Notingem Foresta, usavsi u igru u 55. minutu, postavsi prvi igrac rodjen 2000te godine koji igra za prvi tim Celsija. 

Sa 17 godina i 6 dana takodje je postao najmladji igrac koji debituje za Celsi u prethodnih deset godina. 

 

Odlikuju ga odlican pregled igre, mirnoca u pasu i stalozenost pod pritiskom, Takodje dobro anticipira kretnju protivnika, zna da se postavi izmedju igraca i lopte i dobar je u skoku. Zna da sacuva loptu pod presingom i podeli je slobodnom saigracu umesto da napamet ispucava. 

https://youtu.be/jYAvaBrOusA

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

PreviÅ¡e vi ovdje dižete ovog momka u nebesa. Vi iz BiH zemlje udaljene stotine i stotine kilometara zračne linije od Cobhama kao eto bolje vidite kakva je to igračina od ljudi koji stoje 2 metra od njeg i koji su plaćeni da to procjene na čelu sa Sarrijem. Da valja toliko dobio bi Å¡ansu. Svi naÅ¡i omladinci u zadnjih 15 godina su precijenjeni i samo u naÅ¡im očima svjetske zvijezde. A svi su prosječni propali igrači od Kaukte, Piazona, McEachrana pa na dalje. Ne bi mogli u GoÅ¡ku igrati. Da je greÅ¡ka u nama, bilo koji od tih omladinaca bi se probio u nekom drugom velikom klubu. A kakva im je minutaža na posudbama svi dobro znamo. 

 

Zato prestanite sanjati molio bih lijepo.

Link to comment
Share on other sites

Nije to tako kako vi vidite. Mali Ampadu vec igra redovno za svoju reprezentaciju Walesa, koja nije tako bezveze reprezentacija. Imamo Mounta koji je pozvan od strane Engleske, a to nije itekako mala stvar. CHO je jedan od najvecih talenata na svijetu, a tome se zna vec odavno, ne samo osvajajuci sve sa mladom ekipom Chelseaja, vec zato sto se gledao i sa mladom ekipom reprezentacije Engleske, isto tako i na predsezoni na kojoj je bio najbolji igrac.

Link to comment
Share on other sites

Ma kurac je moj to tako.. Najlakse je palamuditi bez pokrica. Koliko samo faktora utice na to da jedan mladi igrac i potencijal uspije se razviti i doci na najvisi nivo, sudeci po postovima ovdje vi pojma nemate. Da li se iko bavio omladinskim fudbalom? Znate li koliko su nasi mladici dominantni u drzavi vec godinama unazad, a i u Evropi su osvajali? Ne moze mene ni Cae nit bilo ko uvjeriti da tu nema stofa i da su sve precijenjeni igraci, jer "da valja uspio bi".

Cinjenica da klub nema ljude iz struke u Upravi koji bi krojili i odnos prema mladim igracima, nego se u Chelseaju sve rjesava na godisnjem, nekad cak i polugodisnjem nivou. Posudjivanje igraca do besvijesti, bez ikakvog plana i cilja sta s njima uraditi. Ili malo igra, dodje na prag prvog tima pa se promijeni trener koji ga onda ne gotivi i hajmo ispocetka.

Zadnji primjer potpunog lutanja i besmisla je Abraham. Momak prije 2 god bio u Championshipu, nazabijao se golova i odradio taj dio. Sljedeci logican korak tim u Premiershipu gdje je i bio prosle sezone. Onda ovo ljeto kod Sarrija se nije izborio, pred kraj prelaznog roka salju ga iz vedra neba opet nazad u drugu ligu. Masa je ovakvih primjera. Abraham vjerovatno nije niti ima talenta da ikad bude ta vrhunska klasa napadaca ali sigurno ovim potezima ubijas momka u pojam. McEachran je s 17 godina dominirao sredinom terena u mecu Lige Sampiona pa je iduce godine grijao klupu Brittonu i Joe Allenu u Swanseaju. Psihicki se nikad nije oporavio jbg. Nisu svi igraci i djeca ista. Dodje jedan strasan talent Odoi pred prag prvog tima i ti moras gledati kako trener gura prosjek prosjeka Mosesa samo jer je iskusniji iako je plafon karijere dostigao davno. E to je tuga.

Jednom se desava Mbappe, a na tebi je da radis, ucis i stvaras svoje talente. Kakve uslove oni u akademiji imaju, od infrastrukture do osoblja pa to je strahota. Stid treba da ih sviju redom bude sto je zadnji akademac Terry u prvom timu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 months later...
  • reLo changed the title to Ethan Ampadu (2017-2023, 3 nastupa)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...